Още проблеми за Байерн и Шалке 04, Дортмунд ще спечели

19:48
Още проблеми за Байерн и Шалке 04, Дортмунд ще спечели
Миналата седмица записах най-слабия си резултат от началото на сезона – 3 познати от 11, като едва ли причината беше само в снега, засипал Германия. Уцелените – гол/гол на Шалке 04 Борусия Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах Вердер Бремен, както и ниската резултатност между Щутгарт и Хамбургер. Обещавам този кръг да се поправя.

Петък, 15 март
21:30 часа: Волфсбург – Фортуна Дюселдорф

И двата отбора се представиха далеч над очакванията в миналия кръг – вълците спечелиха с 5:2 срещу Фрайбург, докато Фортуна вкара два гола в Мюнхен и бе на пет минути от това да измъкне точка от Байерн. Съперниците са в дъното на класирането, като зелените са с две точки повече от червените от Дюселдорф. Те обаче ще бъдат без наказания Диего и контузения Перишич, което сериозно ще намали креативността на тима. Фортуна обаче проблеми в дефанзивната част на халфовата линия – капитанът Ламберц и Финк са контузени. Волфсбург напоследък е по-силен гост, така че не е изключено да не успее да спечели. Залог за ниска резултатност, поне според мен, е по-логичен.
Прогноза: под 2.5 гола

Събота, 16 март
16:30 часа: Борусия Дортмунд - Фрайбург

Фрайбург имаше ужасен късмет в миналия кръг – Волсфбург вкара три попадения с три точни удара, а и южняците си отбелязаха автогол. И всичко това за 40 минути. Ако се повтори срещу Борусия, резултатът ще е ясен – шампионът ще запише разгромна победа. Което няма да е изненада предвид факта, че Борусия спечели по-рано през сезона като гост на Фрайбург. Още повече – тимът трябва да се реваншира за загубата от Шалке 04 преди седмица, а и няма Шампионската лига, с която да се разсейва. Притеснително в това отношение, е че жълто-черните имат пет поредни победи над този съперник и все някога тази серия трябва да спре. Но пък Юрген Клоп излиза с най-доброто, с което разполага и няма логика Борусия да не спечели.
Прогноза: Борусия (-1)

16:30 часа: Вердер - Гройтер Фюрт

Бременци са длъжни да спечелят този мач, за да намалят напрежението и да се отдалечат от опасната зона. Още повече след трите поредни загуби тимът на Томас Шааф не игра никак лошо в Гладбах, където измъкна точка. Фюрт хвърли бялата кърпа след загубата с 0:3 от Хофенхайм в миналия кръг и до края на сезона новият треньор Франк Крамер, назначен в сряда, общо взето ще избира играчите за следващото първенство. А и сега няма да му е лесно – двама от ключовите халфове - Варга и Приб - са контузени. Вердер също има подобни проблеми – капитанът Фриц е аут с травма, но Трибул се справи добре в тази зона в миналия кръг и сега ще си партнира с Юнузович в дефанзивната част на халфовата линия.
Прогноза: 1

16:30 часа: Нюрнберг – Шалке 04

Седмицата за кралскосините бе доста сложна – дербито на Рур с Борусия, спечелено с 2:1, след това загубата от Галатасарай в Шампионската лига с 2:3. Няма как тези срещи да не са изтощили психически и физически Шалке 04. Тоест, Нюрнберг има отличен шанс да вземе нови три точки и да се доближи още по-сериозно до спасението. Йенс Келер не може да разчита на Хунтелаар, което означава, че Рафаел ще води атаката, но пък Джоунс се връща след наказание – той ще замени контузения Нойщетер. За домакините Чандлър ще играе като халф, а Балич – като десен бек, което бе успешно пробвано в миналия кръг срещу Аугсбург. Нюрнберг няма поражение в шест срещи и е трудно да се предлопожи, че ще загуби. Но пък кралскосините се нуждаят от точки в битката за ново участие в Шампионската лига, така че ще се постараят максимално да не загубят.
Прогноза: 1X

16:30 часа: Хофенхайм – Майнц 05

Хофе видя светлина в тунела с 3:0 над Фюрт в миналия кръг, но Майнц е от съвсем различна класа. Тимът на Томас Тухел падна само веднъж след Нова година и то от Байерн, а в миналия кръг се справи с третия Байер Леверкузен. Хофе имаше четири поредни загуби преди успеха над последния в класирането и е много съмнително, че ще успее пак да спечели. Още повече в Бундеслигата сините нямат домакинска победа над този съперник. Факт е, че за домакините се връщат Абрахам, Полански и Джонсън, но играта на Майнц е твърде добре подредена, а и едва ли червените ще допуснат толкова много грешки, колкото Фюрт преди седмица.
Прогноза: 2

16:30 часа: ХамбургерАугсбург

Непостояноството на Хамбургер не е нещо ново, но след миналия кръг Аусгбург остана само с две точки аванс пред Хофенхайм, така че под краката на баварците отново припари. По начинът, по който HSV редува резултатите си е ред на реми, а и гостите нямат такова от месец насам. За тях след наказание се връща вторият капитан Даниел Байер, а пък първият – Верхаег, ще е в групата за двубоя след дълго лечение на контузия. По-рано през сезона Хамбургер спечели с 2:0 като гост на този опонент, но стигна до головете с единствените си добри атака. Нищо чудно и сега сценарият да е подобен. Тоест – ниска резултатност и изстрадани три точки, ако въобще се случи така. Струва си обаче да се пробва реми.
Прогноза: X

19:30 часа: Байер Леверкузен – Байерн Мюнхен

Байерн не успя да вкара гол за първи път този сезон през седмицата и загуби с 0:2 от Арсенал, а сега се изправя срещу единственият отбор от Германия, успял да го победи от старта на първенството. При това без Лам, Мюлер, Манджукич и Рибери. Което съчетано с натоварената програма – това ще е осми мач за 28 дни няма как не окаже влияние. Истина е, че и Леверкузен не е толкова постоянен, колкото в началото на сезона, но Волшайд се завръща след наказание в центъра на отбраната, а и все някога трябва и друг тим след Нюрнберг да вкара гол като домакин на Байерн. Това е отлична възможност. Пък и Леверкузен спечели предишните два двубоя между опонентите, тоест – вече знае как се прави това.
Прогноза: 1, гол/гол

Неделя, 17 март
16:30 часа: Айнтрахт - Щутгарт

Орлите са вече 505 минути без гол и съответно – без победа. Щутгарт също не може да се похвали с кой знае какви резултати (само четири точки през 2013-а) и ново участие в Европа (поне през Бундеслигата) изглежда малко вероятно. А и през седмицата швабите паднаха с 1:3 от Лацио, за да напуснат Лига Европа. Трудно е да се предположи какво ще се случи, както и дали въобще някой от двата тима ще стигне до гол. Иначе, ако някой го направи ще е фаворит да спечели.
Прогноза: под 2,5 гола

18:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Хановер

В миналия кръг се случи нещо забележително – Хановер завърши 0:0. Което предвид силната атака на тима и отчайващата защита, наистина е постижение. Гладбах също стигна само до реми – 1:1 с Вердер, но точката не върши работа на двата тима в битката им за Европа. Северняците са най-слабият гост в класиране и е трудно да се предположи, че могат да спечелят на „Борусия Парк”. Но пък от друга страна – по-рано през сезона именно Гладбах сложи край на серията без домакинска загуба на Хановер, печелейки от 0:2 на „АВД Арена”. В последните осем мача между съперниците само веднъж не се разписаха и двата тима, така че ще избера това решение.
Прогноза: гол/гол
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dani0041
16.03.2013 13:09

Какво мислите за 3+ на Дортмунд И 2-КА ЗА Лив,пул и Байерн???

velinovv
16.03.2013 10:36

Поздравления към автора за петъчния познат мач! Единиците за Борусия , Леверкузен , Вердер и Нюрнберг може да се пробват 2/4 или нещо подобно, заради добрите коефиценти.