Нови мъки за Интер и Лацио

16:56
Нови мъки за Интер и Лацио
Миналият кръг бе доста добър за мен и прогнозите ми. Успях да позная 7 от 10-те мача. Като най-сериозно попадение отчитам двойката на Болоня и единицата на Киево.
Предстоящият уикенд ни предлага интересни двубои, но към всеки един от тях трябва да подхождаме с едно на ум. Може би единствено победите на Милан и Наполи не будят съмнение. Катания има всички шансове да спечели домакинството си на Удинезе, а Торино може да изненада Лацио.


Прогнози за всички мачове от 29-я кръг на Серия "А":

Събота, 16 март:

19:00 часа: КатанияУдинезе

Контузени: Катания – Капуано, Бергесио, Ричиути, Удинезе – Ди Натале, Баста, Пинци, Лазари, Паскуале
Наказани: Катания – Споли за 2 мача, Удинезе – Домици, Майкосуел и Хуртьо за 1 мач
Катания израстна много през този сезон и вече започна да посяга на грандовете. Тимът разполага с равностойни футболисти на всички постове и двете поредни загуби от Интер и Ювентус не могат да развалят добрите впечатления. Слоновете са много силни у дома и срещу Удинезе ще търсят победата. В тактическата постройка на Катания вероятно ще настъпят промени. Очаква се треньорът Роландо Маран да замени традиционното 4-3-3 с 3-5-2. Бариентос и Гомес ще започнат в атака. Големият отсъстващ е Бергесио, който е голмайстор на отбора с 8 попадения. За Удинезе сезонът е разочароващ, въпреки че напоследък зебрите стабилизираха представянето си. Проблемите с контузени и наказани в лагера на фриуланите обаче са много. Половината титуляри, начело с Ди Натале са аут. Муриел, който обикновено играе като атакуващ халф, този път ще води нападението. Статистиката е 4/1/2 в полза на слоновете. Катания е фаворит и според мен ще успее да стигне до победата.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

21:00 часа: Болоня – Ювентус
Контузени: Болоня – Сьоренсен, Ювентус – Касерес, Бендтнер, Пепе
Наказани: Болоня – няма, Ювентус – няма
Ювентус постигна измъчена, но много сладка и ценна победа над Катания в миналия кръг. Джакерини донесе успеха с гол в 90-а минута. Бианконерите са лидери с 9 точки пред Наполи, но битката за титлата все още не е решена. По пътя към второто поредно Скудето, старата госпожа има доста трудни мачове. Болоня е сред приятните изненади на сезона и доста неудобен съперник за гранда от Торино. Едва ли Антонио Конте ще си позволи експерименти, предвид важността на двубоя. Очаква се в атака да започнат Вучинич и Джовинко. Треньорът на Ювентус дава шанс на всичките си нападатели, но в отбора няма изявен голмайстор. Бардзали, Бонучи и Киелини ще бъдат титуляри пред Буфон. На халф-бековете са Лихщайнер и Асамоа, а Пирло, Видал и Маркизио в центъра на полузащитата. Болоня също излиза в оптимален състав с амбицията да накаже и бианконерите. Схемата на домакините традиционно е 4-2-3-1. Джилардино ще води атаката, а зад него Коне, Диаманти и Габиадини са много опасни. Статистиката е 9/4/1, в полза на гостите, но както вече казах, старата госпожа играе трудно срещу съперника напоследък. Ювентус е фаворит и футболистите много добре осъзнават важността на трите точки, предвид сблъсъците с Интер, Лацио и Милан, които чукат на вратата. Очаквам труден успех за бианконерите.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:3

Неделя, 17 март:

13:30 часа: Сиена – Каляри
Контузени: Сиена – Пози, Вергасола, Каляри – Конти
Наказани: Сиена – няма, Каляри – Росетини за 1 мач
Сиена победи Палермо като гост в опашкарското дерби и отново съживи надеждите си за оцеляване. Следващите два мача с Каляри и Дженоа са много важни за съдбата на тима. В лагера на домакините няма почти никакви проблеми. Емегара ще води атаката, а схемата на Сиена вероятно ще бъде 3-4-2-1. Росина е много опасен от втора позиция. Гостите са на 10 точки от зоната на изпадащите и могат да дишат спокойно. Те също са в почти оптимален състав за двубоя. Очаква се Тиаго Роберто и Ибарбо да започнат в нападение. Каляри обаче няма победа при визитите си на Сиена. Статистиката е 6/4/0. Като се има предвид и любопитната тенденция ранните неделни мачове почти винаги да завършват със знак 1 и по-рядко Х, шансовете на домакините за успех са големи. Аз обаче не бих заложил твърдо за Сиена.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Наполи – Аталанта
Контузени: Наполи – Бритос, Аталанта – Бриенца, Белини, Капели, Скалони, Марилунго
Наказани: Наполи – няма, Аталанта – Де Лука за 1 мач
Наполи претърпя неприятна загуба при визитата си на Киево в миналия кръг и единствено трудната програма на Ювентус все още съхранява надеждите за титлата. Тимът успя да се предпази от тежки контузии през сезона, но нещо отново не достига. Може би малкото, което липсва, е повече сигурност в защита. Валтер Мадзари е от треньорите, които не изневеряват на тактическата си постройка – 3-4-1-2, а може би отборът има нужда да разчупи шаблона... Пандев и Кавани ще водят атаката срещу Аталанта. Хамшик по традиция действа зад тях. Бергамаските са в серия от 2 поредни победи и вече дишат спокойно. Гостите са единственият тима в Калчото, който залага на 4-4-2, а Денис е голмайстор на тима с 11 попадения. Аталанта играе успешно срещу Наполи напоследък. Домакините обаче нямат друга алтернатива освен победата.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

16:00 часа: Пескара – Киево
Контузени: Пескара – Перин, Вейс, Сфорцини, Модесто, Капуано, Рицо, Заури, Киево – Сардо, Ачерби
Наказани: Пескара – няма, Киево – няма
На теория Пескара има всички шансове да се спаси, но едва ли ще успее. Тимът като че ли не бе готов за Серия А. Въпреки че постигна няколко запомнящи се победи, отборът няма потенциал за елита. Делфините ще се постараят да прекъснат серията от 4 поредни загуби. Очаква се Селик, Споли и Вукушич да започнат в атака за домакините. Киево победи Наполи в миналия кръг и срещу Пескара ще търси нов успех. Защитниците Сардо и Ачерби са контузени, но в лагера на Летящите магаренца разполагат с равностойни техни заместници. Тереау и Палосчи ще водят атаката на тима от Верона. Двойката изглежда логична.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

16:00 часа: Фиорентина – Дженоа
Контузени: Фиорентина – Роси, Кампорезе, Хегази, Дженоа – Матусалем, Флоро Флорес, Оливера, Манфредини, Роси
Наказани: Фиорентина – няма, Дженоа – няма
Фиорентина най-после победи като гост и то не кого да е, а Лацио. Виолетовите са изкачиха на 4-о място и дори зона ШЛ е реална цел пред тях. През целия сезон до момента Винченцо Монтела използваше 3-5-2, но този път като че ли ще заложи на 4-3-3. Очаква се Куардадо да започне до Йоветич и Ляич в атака. Дженоа се борят за оцеляването си, но програмата им не не никак лека, а в следващия кръг имат съдбоносен мач със Сиена. Грифоните ще заложат на 3-5-1-1 с Бориело на върха в атака. Превъзходството на Фиорентина е смазващо – 6/1/0. Виола рядко прощава у дома, но аз си мисля, че в този мач може да се получи частична изненада.
Прогноза: Х Точен резултат: 0:0

16:00 часа: Милан – Палермо
Контузени: Милан – Де Йонг, Пацини, Палермо – Барето, Досена, Ернандес, Мантовани
Наказани: Милан – Констант за 1 мач, Палермо – няма
Милан напусна Шампионската лига след тежка загуба от Барселона в реванша. Росонерите обаче трябва бързо да се съвземат, защото в Серия А още имат шансове дори за титлата. Палермо вече пътува към второто ниво на италианския футбол и очакванията са червено-черните да излеят яда си върху сицилианците. Балотели се завръща до Боатенг и Ел Шарауи в атака. Схемата на Милан остава 4-3-3. Гостите като че ли вече започват да приемат съдбата си. Миколи отдавна не се е разписвал, а това е лош знак. Статистиката е 7/2/2 в полза на росонерите, а мачът повече от ясен.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

16:00 часа: Сампдория – Интер
Контузени: Сампдория – няма, Интер – Самуел, Оби, Кастелаци, Силвестре, Нагатомо, Мудингай, Милито, Алварес
Наказани: Сампдория – няма, Интер – Жуан за 1 мач
Сампдория прекъсна успешната си серия в миналия кръг, но като цяло отборът успя да натрупа достатъчно точки. Моряците обаче трябва много да внимават, защото програмата им до края на сезона е доста коварна. Тимът от Генуа, подобно на Болоня, ще опита да се възползва от проблемите на Интер. Очаква се Едер и Икарди да водят атаката на Сампдория. Схемата, която домакините използват, е 3-5-2. Нерадзурите бяха на път да хвърлят бомбата в ЛЕ, след като наваксаха трите гола пасив срещу Тотнъм, но отпаднаха след продължения. Касано ще започне в нападение, а Паласио и Гуарин ще му помагат от втора позиция. Очаква се Андреа Страмачони да използва схема с четирима защитници. Ранокиа и Киву ще действат като централни. Статистиката е 5/7/4 в полза на гостите. Смятам, че двубоят клони към реми.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: ТориноЛацио
Контузени: Торино – няма, Лацио – Маркети, Конко, Диас, Станкевичус, Клозе, Броки
Наказани: Торино – Диоп за 1 мач, Огбона, Лацио – Ернанес за 1 мач
Лацио отстрани без проблеми Щутгарт в ЛЕ, но загуби последните си два мача от Серия А и то срещу преки конкуренти за евро квотите. Гостуването на Торино се очертава да бъде тежко, предвид проблемите в състава. Ключови фигури като Маркети, Клозе, Конко, Диас и Ернанес са аут. Въпреки това, треньорът Петкович няма да променя схемата 4-5-1. На вратата ще бъде Бизари, а в атака може би отново Флокари, въпреки че Козак вкара 3 гола на Щутгарт. Биковете ще подходят агресивно. Традиционно, Торо залага на 4-2-4. Очакванията са домакините да натискат съперника предимно по фланговете. Троен мач. Орлите имат статистическо предимство, но аз залагам на изненадата. Отсъстващите в състава на гостите са прекалено важни и Торино може да се възползва.
Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

21:45 часа: Рома – Парма
Контузени: Рома – Пянич, Дестро, Парма – Марига, Сантакроче, Месба, Кода
Наказани: Рома – няма, Парма – няма
Рома все още е реален претендент за евро квота и въпреки трудната си програма, ще положи усилия. Вълците не впечатляват с игра, но резултатите им са положителни. Треньорът Андреацоли отново ще заложи на 3-4-2-1. Очаква се Освалдо да остане на пейката. Флоренци и Маркиньо почти сигурно ще се появят сред титулярите. Разбира се, най-сериозната опасност за гостите идва от Ламела и Тоти. Парма обикновено използва 4-3-3 или 3-5-2. Този път Донадони ще избере втората тактическа постройка. Сансоне и Амаури ще започнат в нападение. Вълците имат смазващо статистическо предимство – 14/4/1. Очаквам Рома да победи.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Aвтор: Деян Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари