Селта ще вкара на Реал, Атлетико ще се справи с Реал Сосиедад

00:44
Селта ще вкара на Реал, Атлетико ще се справи с Реал Сосиедад
Неделя, 10 март
13:00 часа: Атлетик Билбао – Валенсия

В миналия кръг:
Атлетик Билбао спечели гостуването си на Осасуна с 1:0 с попадението на Маркел Сусаета. Така хората на Марсело Биелса прекъснаха серията си от три поредни загуби в Примера. Валенсия направи пълен обрат в градското дерби с Леванте с головете на Жонас и Солдадо, но след това допусна изравняване за крайното 2:2. През седмицата „екипо че” записа равенство 1:1 при гостуването на ПСЖ в осминафиналния реванш от Шампионската лига, като Жонас отново се разписа.
Новини около съставите:
Атлетик Билбао: Поради наказание мачът пропуска Андер Ерера. Карлос Гурпеги остава извън групата, поради травма. Има вероятност възстановеният Икер Муняин да бъде титуляр, което означава че Оскар де Маркос ще бъде върнат като краен бранител.
Валенсия: Защитникът Адил Рами е с контузия, а Рикардо Коща е под въпрос. Тоест, Виктор Руис и Жереми Матьо ще са централни защитници, както беше срещу ПСЖ. Крилото Андрес Гуардадо е наказан.
Статистика:
Атлетик допусна загуби в 4 от последните си 5 домакинства в Примера.
Валенсия е без загуба от 6 поредни срещи в елита.
Атлетик има 1 победа в 5 кръга.
Валенсия вкарва поне по 2 гола в последните си 3 мача.
Един срещу друг:
Валенсия спечели 7 от последните 8 мача с Атлетик във всички състезания.
Валенсия вкарва поне по 2 гола в 8 от последните 9 сблъсъка с Атлетик Билбао.
Прогноза: Атлетик взе глътка въздух при победата в Памплона, която трябва да кажем, бе съвсем заслужена. Валенсия игра силно при визитата на ПСЖ и като цяло е във възход, което прави предстоящият мач доста интересен. Твърде вероятно е да станем свидетели на голове и в двете врати, а с оглед на моментната форма на съперниците, равенството изглежда не лош вариант.
Знак: X, гол/гол

18:00 часа: Леванте – Хетафе
В миналия кръг:
Леванте успя да измъкне точка от Валенсия в градското дерби, което завърши 2:2. Тимът на Инасио Мартинес поведе в резултата чрез Ибора, след което допусна обрат, ала в крайна сметка се добра до точката с гола на Баркеро минути преди края. Валенсианци завършиха 0:0 с Рубин Казан у дома през седмицата в Лига Европа. Хетафе постигна третата си поредна победа, след като надигра Сарагоса с 2:0 с головете на Адриан Колунга и Серхио Ескудеро. Така тимът от южен Мадрид остава в средата на таблицата.
Новини около съставите:
Леванте: Вън от плановете на домакините е плеймейкърът Баркеро, който е наказан. Халфът Педро Лопес и крайният бранител Кристиян Лел са на линия след травми.
Хетафе: Санкции в тази среща ще изтърпят опорният халф Борха Фернандес и крилото Педро Риос. Крайните бранители Варела и Мане, както и крилото Лафита са в лазарета.
Статистика:
При последните 5 гостувания на Хетафе се получиха „оувъри”.
Леванте е без победа в 5 поредни срещи в първенството.
Хетафе вкарва поне по 2 гола от 3 срещи насам.
Леванте допусна гол във всеки един от последните си 6 мача в Примера.
Един срещу друг:
Хетафе победи на този терен при гостуването си през миналия сезон с 2:1.
Прогноза: Леванте се намира в криза на резултатите, иначе що се отнася до чисто игровия аспект, представянето на тима не е чак толкова лошо. Време е хората на Хуан Инасио Мартинес да спрат негативната поредица в Примера и да спечелят срещу един съперник, който има осезаеми кадрови проблеми и трудно ще удължи позитивната си поредица.
Знак: 1

20:00 часа: Селта – Реал Мадрид

В миналия кръг:
Селта продължава да записва катастрофални резултати навън и падна при гостуването си на Севиля с 1:4. Това бе четвърта загуба от последните пет кръга за тима от Галисия, който вече е в зоната на изпадащите. Реал Мадрид изживя великолепна седмица с победа срещу Барса с 2:1 за първенството с головете на Бензема и Рамос и с успех на терена на Манчестър Юнайтед с попаденията на Модрич и Кристиано Роналдо.
Новини около съставите:
Селта: Няма нови кадрови проблеми. За разлика от мача със Севиля Крон-Дели ще се завърне в титулярния състав на мястото на Марио Бермехо.
Реал Мадрид: Очаква се Кака да играе на мястото на контузения Ди Мария. Модрич по всяка вероятност също ще започне от първата минута.
Статистика:
Реал вкарва поне по 2 гола в 19 от последните 22 мача в Ла Лига.
Селта има само 1 победа в 8 кръга.
Реал спечели 6 от последните си 7 мача за първенство.
Селта взе само 2 от предишните си 8 домакинства.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 46 мача по между си. 22 са победите са Селта, 10 са равенствата и 14 успехите на гостите от Мадрид.
Във Виго 7 от последните 8 мача между двата отбора завършиха с „оувъри”.
Прогноза: Селта навлезе в зоната на изпадащите и това е предпоставка за психологически срив, но може да подейства и като импулс за мотивация и мобилизация. Реал направи два страхотни мача в рамките на една седмица, но дали ще играят по същия начин хората на Моуриньо и в предстоящия мач? Малко е съмнително.
Знак: гол/гол

22:00 часа: Атлетико Мадрид – Реал Сосиедад
В миналия кръг:
Столичани завършиха 0:0 при гостуването на Малага. Равенството ощетява отбора на Атлетико, който имаше доста голови ситуация, но не успя да ги реализира. Реал Сосиедад завърши 3:3 във фантастичен двубой на „Аноета” срещу Бетис. Баските направиха пълен обрат след като губеха с 0:2, но не успяха да вземат трите точки защото допуснаха лековато изравнителния гол.
Новини около съставите:
Атлетико Мадрид: Халфът Марио Суарес е наказан. С контузия е и друг халф – Тиаго. В същото време, обаче Габи се връща след санкция. Диего Коща е повикан в националния отбор на Бразилия и освен това се очаква да партнира на Фалкао в нападението.
Реал Сосиедад: Халфът Елустондо е с травма, което важи и за уругвайският нападател Чори Кастро. Яраменди е сто процента възстановен и е готов да се върне като титуляр.
Статистика:
Атлетико е в серия от 14 поредни домакински победи в Примера.
Реал Сосиедад е без поражение в 8 поредни шампионатни срещи-
Атлетико не допусна гол в 8 поредни домакинства в първенството.
Баските спечелиха 3 от последните 5 шампионатни двубоя.
Последните 5 мача на „Калдерон” завършиха с „ьндъри”.
Мадридският тим не допусна гол в 3 поредни шампионатни мача.
Един срещу друг:
В 60 мача от Примера в Мадрид, Атлетико има 42 победи, 13 равенства и 5 успеха за Реал Сосиедад.
Атлетико е без загуба в шест поредни срещи с този съперник.
Атлетико спечели 4 от последните 5 мача срещу баските.
Прогноза: Атлетико стигна финал за купата и в същото време продължава битката за директно класиране в Шампионската лига. Дюшекчиите играят стабилно у дома и въпреки невероятната форма на Реал Сосиедад, едва ли гостите ще задържат своята серия без загуба.
Знак: 1

Понеделник, 11 март
21:30 часа: Сарагоса – Гранада

В миналия кръг:
Сарагоса записа поражение като гост на Хетафе, като представянето бе разочароващо. С този резултат отборът на Маноло Хименес остава само на две точки от зоната на изпадащите. Гранада допусна до голяма степен изненадваща загуба от директен съперник в битката за оставане – Майорка (1:2). Южняците поведоха с гола на Нолито, но след това съперникът успя да наложи контрол върху мача и да вземе точките.
Новини около съставите:
Сарагоса: Холандският бранител Глен Луувенс е наказан. Вратарят Роберто е все още контузен, а с травми са все още халфовете Хави Аламо, Сукулини и Апоньо.
Гранада: Само трайно контузените Франк Рико и Дани Бенитес са извън игра.
Статистика:
Гранада е в серия от 3 поредни загуби.
Сарагоса е 9 срещи без победа.
В 7 мача подред Гранада няма равенство.
Сарагоса записа равенства в 3 от последните си 4 домакинства.
Един срещу друг:
В първия мач от сезона Гранада спечели като домакин с 2:1.
През миналото първенство Сарагоса спечели тук с 2:1.
Прогноза: Двата отбора са в тежко състояние, като със сигурност малко по-оптимистично е положението на Гранада. Мачът е труден за прогнозиране, но все пак с опитният реализатор Елдер Пощига и голямо себераздаване на останалите, Сарагоса има по-големи изгледи да спечели срещата.
Знак: 1Х
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madridistaaaaaa
10.03.2013 15:38

Реал ще се справи срещу Селта без много проблеми , независимо дали ще вкарат Селта или не .

specialchoo94
10.03.2013 08:27

Валенсия ще бие Атлетик Билбао ( мисля , че добрата форма на Валенсия като гост и ужасяващата игра на Билбао през този сезон ще е от голямо значение за мача , а и Билбао са им абонати ) .. Селта - Реал Мадрид е твърдо над 3.5 гола , а Хетафе ще бие Леванте според мен .. Атлетико Мадрид - Сосиедад мисля , че е ясен на всички и Сарагоса - Гранада е Х на полувреме