Тренировка за Байерн, голове в дербито и домакинска победа за Фюрт

02:47
Тренировка за Байерн, голове в дербито и домакинска победа за Фюрт
Миналата седмица началото бе кошмарно – една позната от първите пет прогнози (че Фрайбург няма да спечели в Нюрнберг), но след това – пет от шест, като не излезе само хендикапът на Байерн Мюнхен. Но пък хиксът на Фортуна Дюселдорф Майнц 05, в комбинация с гол/гол на Байер Леверкузен Щутгарт и Борусия Дортмунд Хановер 96 са достатъчни, за да компенсират слабия старт. Общо – 6 от 11.

Петък, 8 март
21:30 часа: Аугсбург - Нюрнберг

Малкото баварско дерби. Гостите са в серия от пет поредни срещи без поражение, като само Байерн има по-дълга, но Нюрнберг все още не може да се откъсне от битката за оцеляване, защото в последните четири срещи неизменно завършва наравно. Аугсбург обаче записа две поредни победи и вече е само на шест точки от спасителното 15-о място (и на седем от съперника си). „Това е следващия ни финал. Победа и повече никой няма да ни отписва”, категоричен бе треньорът на домакините Маркус Вайнцирл. Той няма да може да разчита на капитана Даниел Байер, който е наказан и ще бъде заместен от Отл. По същата причина ще отсъства и Себастиан Полтер от гостите, но пък десният защитник Тимъти Чандлър се връща, след като изтърпя санкцията си. Аугсбург няма победа в седем издания на дербито, а и стигна до само един гол във вратата на съперника си.
Прогноза: X

Събота, 9 март
16:30 часа: Шалке 04 – Борусия Дортмунд

Най-голямото възможно дерби в Германия. Жълто-черните изпълниха целта си и стигнаха до следващата фаза на елиминациите в Шампионската лига, но Шалке ще трябва внимателно да разпредели силите си, защото само след няколко дни е реваншът от същия турнир срещу Галатасарай. Но пък от друга страна – има по-сладък начин да запишеш домакинска победа номер 400 в елита, от това да надвиеш стария съперник? Борусия е без Кел и Бендер, което означава, че най-вероятно в средата на терена ще си партнират Шахин и Гюндоган. Тимът от Гелзенкирхен също има проблеми в това отношение – Джоунс е наказан и ще бъде заместен от Хьогер. Това означава, че Йенс Келер ще трябва да реши кой да бъде десен бранител – Учида, Хьоведес или Коласинац. По-рано през сезона Шалке спечели с 2:1 в Дортмунд, за да запише първата си победа над жълто-черните от две години и половина, но пък през миналия сезон Борусия подпечата титлата си именно на „Фелтинс Арена”, печелейки с 2:1.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Байерн - Фортуна

Лидерът в класирането си позволи известно отпускане срещу Хофенхайм, но пак спечели без да допусне гол. Предстои реванш срещу Арсенал, който със сигурност е по-важен, така че баварците няма да играят на 100 процента. Фортуна не загуби само веджъж в осем гостувания – но в Дортмунд, където измъкна 1:1. Шансът да го направи и на „Алианц Арена” е минимален, защото за Байерн това ще е генерална репетиция. Тоест тимът на Юп Хайнкес ще излезе да вкара два бързи гола и след това да си почива.
Прогноза: Байерн да спечели първото полувреме

16:30 часа: Фрайбург – Волфсбург

Трите точки са задължителни и за домакини, и за гости, но по различни причини – Фрайбург иска да играе в Европа, а вълците паднаха много близо до опасната зона. Южняците имат само едно поражение в последните си 12 двубоя и са с втората най-силна защита в елита (23 допуснати гола). Зелените обаче паднаха само веднъж в пет визити и определено се чувстват по-добре навън. По-рано през сезона Фрайбург победи с 2:0 на „Фолксваген Арена”, но притеснителното е, че вече шест срещи между съперниците няма реми. Може би е време за такова, но единицата е за предпочитане.
Прогноза: 1

16:30 часа: Майнц – Байер Леверкузен

Червените нямат победа вече в четири домакинства и шест срещи във всички турнири, но пък Леверкузен не е печелил в шест визити. Леверкузен обаче все още е трети, а и разликата до четвъртия Айнтрахт вече се увеличи. Майнц пък е само на четири точки зад орлите, така че заветната четвърта позивия не е мираж. Червените са без Забавник, който е наказан и контузен, Диас, Сото и Кирхоф. Аут за Байер са наказаният Волшайд и контузеният Топрак – двамата титулярни централни защитници. Вместо тях ще играят Фридрих и Швааб, а те със сигурност не са толкова стабилни. Тоест по-добрият вариант е и двата тима да си вкарат гол.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Гройтер Фюрт - Хофенхайм

Отборите на двете последните места в класирането излизат един срещу друг с надеждата, че няма да се потопят още по-дълбоко, завършвайки наравно. Фюрт още няма победа на свой терен, но Хофе е добър вариант това да се случи – все пак в предишната си визита сините паднаха в Аугсбург, като това им бе пето поражение поред навън. Хофе има едва четири спечелени точки като гост през сезона, но същият е и домакинският актив на зелените. По-рано през сезона съперниците завършиха 3:3 в Зинсхайм, но е малко вероятно тази висока резултатност да се повтори – предпазливостта със сигурност ще е най-важният фактор. Фюрт продължава да е без Приб, а гостите нямат нови проблеми, като дори Шиплок вече е на линия.
Прогноза: 1

19:30 часа: Борусия Мьохенгладбах - Вердер

Гладбах приема Вердер, опитвайки се да навакса разликата до четвъртия Айнтрахт. Бременци пък трябва да сложат край на серията от три поредни загуби, която ги доближи опасно близо до зоната на изпадащите. Задачата обаче няма да е никак лесна – Гладбах няма загуба в пет поредни домакинства, а и Томас Шааф е без двама титулярни централни защитници – Сократис и Прьодл са наказани. А и без тях Вердер има втората най-слаба отбрана в Бундеслигата с 48 допуснати гола. Лусиен Фавр също има своите проблеми – Аранго е контузен, а Маркс – наказан. Борусия обаче има за какво да си отмъщава – по-рано през сезона бременци спечелиха с 4:0 на „Везерщадион”.
Прогноза: 1, гол/гол

Неделя, 10 февруари
16:30 часа: Хановер – Айнтрахт

Директен сблъсък за място в Европа през следващия сезон. Орлите продължават да са четвърти в класирането, но най-вече заради непостоянството на преследвачите, защото вече 414 минути съставът на Армин Фее няма отбелязан гол. Хановер няма подобен проблем – пет поредни домакински успеха с голова разлика 13:4, а нов ще означава юбилей – северняците ще преминат границата от 1000 спечелени точки в елита. Задачата на Айнтрахт се усложнява от наказанието на Роде, който най-вероятно ще бъде заместен в халфовата линия от Челоци, а пък Лакич ще остане резерва за сметка на Матмур. Мирко Сломка обаче няма да разчита на голмайстора Диуф, тоест атака пак ще бъде водена от Собиех и Абдулае. По-рано през сезона орлите надвиха този съперник с 3:1, а и головете всъщност изглеждат гарантирани – в последните осем сблъсъка между опонентите паднаха общо 25.
Прогноза: 1, гол/гол

18:30 часа: Щутгарт – Хамбургер

И двата тима продължават да са изключително непостоянни – в миналия кръг северняците стигнаха само до 1:1 срещу последния Гройтер Фюрт, докато Щутгарт изпусна да си тръгне с три точки от Леверкузен, допускайки отбора за 1:2 с два гола след 80-ата минута. През седмицата тимът на Бруно Лабадия претърпя ново разочарование, губейки с 0:2 от Лацио в Лига Европа, но поне няма нови контузени играчи. А и Ибишевич не игра срещу римляните, защото бе наказан. Мачът е по-специален за Бруно Лабадия, който изкара години като треньор и играч в Хамбург, а по-рано през сезона изведе швабите до победа над този съперник с 1:0. Брума вече е на линия за гостите, което означава, че може да замени Райкович в центъра на защитата. Торстен Финк се колебае и дали намиращият се в слаба форма Бадель да е титуляр или вместо него в стартовия състав да попадне Ринкон.
Прогноза: под 2.5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация