Малко голове на Барса - Депортиво

01:59
Малко голове на Барса - Депортиво
Бетис – Осасуна, петък, 22: 30 ч.
В миналия кръг:

Бетис записа зрелищно равенство в директния сблъсък за място в европейските турнири с Реал Сосиедад. Мачът на "Аноета" завърши 3:3, като с две попадения се отчете новото колумбийско попълнение Дарлон Пабон. Резултатът все пак, не е чак толкова задоволителен, тъй като "зелено-белите" поведоха с 2:0. С ремито в Сан Себастиан  Бетис остава на точка от Лига Европа и три от четвъртото място.
Осасуна допусна поражение от Атлетик Билбао с 0:1, а това бе първата загуба през календарната 2013 година. Памплонци, продължават да са извън зоната на изпадащите.
Новини около съставите:
Бетис:
Полският централен защитник е все още контузен, така че Марио и Антонио Амая ще продължат да действат в сърцето на отбраната. Има вероятност Рубен Кастро, който се включи добре като резерва в миналия мач, да замени Хуан Карлос в титулярния тим.
Осасуна: Защитникът Рубен Гонсалес е наказан. Дефанзивният халф Лое е контузен, а същото важи и за атакуващите полузащитници Сиси и Тимор. 
Статистика:
В 12 от последните 15 мача на Осасуна се получиха "ьндъри".
Бетис е с 1 победа от 7 поредни срещи в първенството.
Осасуна е с 1 загуба от 5 кръга насам.
Бетис е без загуба като домакин от 4 поредни срещи, като в 3 от тях не допусна гол.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 24 мача в Примера на този терен. 15 победи за Бетис, 6 равенства и 3 победи за Осасуна.
Осасуна спечели 2 от последните си 4 визити в Севиля на Бетис. 
5 от последните 6 мача между двата отбора в Севиля завършиха с "ъндъри".
Прогноза:
Въпреки неубедителните като цяло резултати напоследък, Бетис е с реален шанс да се класира за участие в европейските клубни турнири за първи път от седем години насам.
Осасуна е на другия полюс на настроението, с позитивни резултати напоследък. Домакините имат по-големи шансове да стигнат до крайния успех в тази среща.
Знак: 1

Райо Валекано – Еспаньол, събота, 17: 00 ч.
В миналия кръг:

Райо измъкна точка при визитата на последния в класирането Депортиво. До голяма степен, ремито бе напълно заслужено като краен резултат. В момента тимът от Вайекас е на три точки от зона Лига Европа.
Еспаньол също регистрира нулево реми. Каталунците завършиха наравно при гостуването на Валядолид и така записаха втори мач без отбелязан гол. 
Новини около съставите:
Райо Валекано:
Наказан за една среща е централния защитник Жорди Амат. Така Жорди Фигуерас може да излезе за трети път като титуляр през този сезон.
Еспаньол: Под въпрос е участието на халфа Раул Баена и това е единствения проблем през Хавиер Агире. Силно представящият се Кристиян Стуани изтърпя наказанието си и отново е на линия за да замени неефективния в миналия кръг Самуеле Лонго.
Статистика:
В 8 от последните 10 мача на Райо у дома се получиха "оувъри".
Еспаньол няма победа в 20 от последните 22 мача навън.
Райо записа поражения в 3 от последните си 5 мача в Примера и е с 1 победа в този период.
При последните 3 мача на Еспаньол се получиха "ъндъри".
Един срещу друг:
Мачовете между двата отбора в Примера са 11. 3 победи за Райо, 3 победи за Еспаньол и 5 равенства.
Еспаньол е в серия от 3 поредни победи срещу този съперник.
Каталунският тим спечели 4 от последните 6 мача с този съперник.
Прогноза:
Райо Валекано записа отстъпление от своите иначе много положителни резултати от началото на годината и мачът с Еспаньол е възможност за тима от Вайекас да се върне на пътя към преследването на Лига Европа. Еспаньол е стабилен и далеч от зоната на изпадащите, но навън все още така и не може да покаже истинските си възможности.
Знак: 1

Реал Валядолид – Малага, събота, 19: 00 ч.
В миналия кръг:

Валядолид направи 0:0 при гостуването си на "Корнея ел Прат" на Еспаньол и по този начин вече в пет поредни срещи е с едно единствено поражение. "Виолетово-белите" са на 11 точки от зоната на изпадащите и продължават да са най-добре представящият се новак в Примера през този сезон.
Малага също стигна до 0:0 с Атлетико Мадрид, като този резултат в крайна сметка би трябвало да удовлетворява андалусийци, с оглед на развитието на срещата. Така тимът на Пелегрни все пак задържа четвъртата си позиция в класирането.    
Новини около съставите:
Валядолид:
Почти възстановен е германският атакуващ халф Патрик Еберт, ала няма да вземе участие и в този мач. Същото важи и за централния защитник Марк Валиенте и за опорния халф Виктор Перес. Оскар, обаче се очаква да титуляр в авангарда.
Малага: Жереми Тулалан е наказан и пропуска този мач. Баптища и Елизеу са в лазарета. В същото време, Инасио Камачо се връща в средата на терена, а пък Серхио Санчес в защита. Двамата преодоляха своите травми.
Статистика:
В 5 от последните 6 мача на Валядолид у дома се получиха "ъндъри".
Малага няма гол в 2 поредни срещи и спечели само 1 от последните си 5 мача в Примера.
Валядолид спечели само 1 от последните си 6 мача в Примера, записвайки 2 загуби в тях.
Малага триумфира в 3 от последните си 5 визити и няма равенство навън в 6 поредни мача.
Един срещу друг:
На "Хосе Сория" двата състава имат 17 срещи. 7 победи за Валядолид, 8 равенства и само 2 успеха за Малага.
Последният мач на този терен завърши 1:1 и се игра през 2009 г.
Малага е без поражение от този съперник от 5 поредни мача.
Прогноза:
Валядолид играе дисциплинирано и трудно допуска голове, но в същото време липсата на опит и може би на класа в определени моменти са определящи за резултатите. Малага има реванш от осминафиналите на Шампионската лига, само четири дни по-късно, така че бъдете предпазливи с доверието към гостите, без значение, че имат ярки индивидуалности. 
Знак: ГГ

Барселона – Депортиво Ла Коруня, събота, 21:00 ч.
В миналия кръг:

Барселона падна с 1:2 в поредното издание на "Ел Класико". Това бе втора поредна загуба от Реал Мадрид в рамките само на седмица. Независимо от поражението Барса продължава да е на 11 точки пред втория Атлетико и на 13 от кръвния враг Реал.
Депортиво пропусна чудесна възможност да добави ценни точки към бедния си актив, като завърши 0:0 с Райо Валекано на "Риасор". След този резултат разликата със спасителния бряг е осем точки.
Новини около съставите:
Барселона:
Наказан е вратарят Викпот Валдес. С контузия все още е Шави. Информациите от Испания сочат Тиаго и Давид Вия за титуляри във въпросния мач, но има шансове за Алекс Сонг и Кристиян Тейо.
Депортиво: Поради санкция мача пропуска Карлос Марчена. Бранителите Кака и Лауре са с травми и това отново утежнява избора в отбрана за наставника Фернандо Васкес.
Статистика:
В 20 от последните 21 мача на Барса се получиха "оувъри".
Депортиво няма успех навън от 23 поредни срещи.
Барса спечели последните си 8 домакински срещи в Примера.
Депортиво допуска поне по 2 гола в 5 от последните 6 гостувания.
Барса вкарва поне по 2 гола в последните 10 мача на свой терен в първенството.
Един срещу друг:
Мачовете в Балселона за първенство са 41. 32 победи за Барселона, 6 равенства и 3 успеха за Депортиво.
Барса спечели 4 от последните 5 мача с този съперник. 3 от 4 –те въпросни победи са на "Риасор".
Прогноза:
Мисля, че е излишно да подчертаваме, че от няколко дни насам в Барселона мислят, само и единствено за реванша с Милан от Шампионската лига. В Примера каталунците имат преднина, която им позволява да правят някои промени в състава си, така че може да очакваме такива и в предстоящия мач с последния в класирането. Мачът е подходящ да се опита опцията "няма гол", защото е твърде вероятно Барса да не допусне такъв срещу лимитирания откъм възможности съперник.
Знак: НГ

Майорка – Севиля, събота, 23:00 ч.
В миналия кръг:

Майорка направи един от най-силните си мачове от началото на сезона и се сдоби с важни три точки в битката за оцеляване. Островитяните спечелиха гостуването на прекия си конкурент Гранада с 2:1, а головете бяха дело на Алфаро и Томер Хемед от дузпа, изпълнена точно в четвъртата минута на добавеното време.
Севиля разби Селта с 4:1 в понеделник вечер, като с хеттрик се отличи нападателят Алваро Негредо, а един гол добави Гари Медел. С този успех севилци се доближиха на шест точки от зона Лига Европа.
Новини около съставите:
Майорка:
Халфът Мишел Перейра е наказан и пропуска мача. Няма други кадрови проблеми в сравнение с последния двубой.
Севиля: Сред титулярите от победата срещу Селта няма контузени или наказани. Хосе Антонио Рейес е вероятно да попадне в състава, след като се възстанови от контузия. Португалецът Бето ще продължи да пази на вратата, заради травмата на Палоп.
Статистика:
Севиля загуби 8 от последните 10 гостувания в Примера.
Майорка е без победа от 9 поредни шампионатни  срещи на свой терен.
При последните 6 мача на Севиля се получиха "оувъри".
Един срещу друг:
Съперниците имат 23 мача в Майорка в Примера. 6 победи за Майорка, 11 равенства и 6 победи за Севиля.
Севиля спечели 3 от последните 4 мача с Майорка. 
Севиля няма поражение от този съперник от 12 поредни срещи.
Прогноза:
Грегория Мансано постигна първата победа начело на Майорка в миналия кръг, а сега ще се изправи срещу един от бившите си отбори – Севиля. Вероятно домакините ще излязат вдъхновени и с амбиция, но въпросът е дали ще им стигне качество и класа да спечелят този двубой. Според мен е по-добре да се ползва опцията с двоен знак, като задължително в него трябва да има "Х"
Знак: Х2

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fcb10
09.03.2013 08:31

Ще бием доста дори и с резервите *wink*

Neooo_1995
08.03.2013 20:39

Напротив!Барса ще загреят стабилно с една голиада с/у Депор.Лично аз ще го пускам над 4.5.

pavkata_7
09.03.2013 23:18

За малко да го хванеш *lol* *lol* *lol*

catalan
08.03.2013 16:43

Първият мач Депортиво - Барса беше с резултат 4-5 *lol*