Хикс на Малага - Атлетико, останалите домакини ще бият

10:00
Хикс на Малага - Атлетико, останалите домакини ще бият
Неделя, 3 март
13:00 часа: Гранада – Майорка

В миналия кръг
Гранада падна на терена на Селта с 1:2. Нигериецът Игало изравни резултата през първото полувреме и андалусци бяха близо до това да си тръгнат с точка, но допуснаха гол десетина минути преди края. Майорка отстъпи като домакин на Хетафе с 1:3. Джовани дос Сантос откри резултата, ала след това настъпи поредният срив. Така островитяните остават на предпоследното място в класирането на седем точки от спасителния бряг.
Новини около съставите:
Гранада: Десният краен бранител Ниом е аут поради контузия, така че Ортис ще бъде дръпнат по-назад за да го замести. Трайно травмирани са Фран Рико и Дани Бенитес.
Майорка: Защитниците Бигас, Арисменди и халфът Жоао Виктор продължават да се лекуват. Същото важи и за защитника Жеромел. В същото време, обаче на линия след наказание е полузащитникът Хави Маркес, както и офанзивните Емилио Нсуе и Томер Хемед.
Статистика:
Майорка загуби 6 от последните си 7 гостувания в Примера.
От 3 срещи насам Гранада записва „оувъри”.
Майорка допуска поне по 2 гола във вратата си в 6 от последните 7 двубоя в първенството.
Майорка взе само 1 точка в 7 кръга.
Гранада спечели 3 от последните си 6 двубоя в Примера.
Един срещу друг:
Гранада спечели гостуването си в Майорка през този сезон с 2:1.
През миналия шампионат мачът в Гранада завърши 0:0.
Прогноза: Срещата е от огромно значение и за двата отбора, които се борят за оставане в Примера. Гранада вече започна да доказва и то съвсем осезаемо, че заслужава доверие, макар да не разполага с кой знае какви футболисти. Домакините знаят как да се борят за всяка точица, а това не важи за тима на Майорка, въпреки присъствието на Грегорио Мансано на пейката. Мачът е труден за прогнозиране, но е със сигурност от така наречените „шесточкови”.
Знак: 1

18:00 часа: Еспаньол – Валядолид
В миналия кръг
Еспаньол прекъсна поредицата си от шест мача без загуба след като допусна поражение при гостуването на Атлетико Мадрид. Валядолид спечели четвъртата си победа като гост от началото на сезона – срещу Райо Валекано. Автогол на съперниковия защитник Жорди Амат и попадението на Манучо донесоха трите точки за състава на Мирослав Джукич.
Новини около съставите:
Еспаньол: Мартин Петров и Самуеле Лонго се борят за мястото на наказания Кристиян Стуани. В групата е и ганайският национал Мубарак Уакасо, след като изтърпя вътрешната санкция, която налагаше отстраняване от отбора за десет дни.
Валядолид: Наставникът Джукич няма нови кадрови проблеми, като Валиенте, Еберт и Перес продължават да са в лазарета.
Статистика:
Еспаньол спечели последните си 5 домакинства за първенство.
Валядолид има 1 победа в 5 кръга.
Еспаньол спечели 5 от последните си 7 шампионатни мача.
Валядолид загуби само 2 от предишните си 5 гостувания в Примера
Един срещу друг:
Двата отбора имат 38 мача в Барселона за първенство. 25 победи за Еспаньол, 7 равенства и 6 победи за гостите.
Съперниците записаха равенства в 5 от последните 6 мача помежду си.
Прогноза: Еспаньол изглежда преобразен при Хавиер Агире, а резултатите са направо фантастични, особено в сравнение с първата част от сезона. Каталунският тим намери верния ритъм и едва ли ще допусне изненадата, въпреки че Валядолид играе сравнително успешно навън.
Знак: 1

20:00 часа: Малага – Атлетико Мадрид

В миналия кръг
Малага понесе тежка загуба в андалуското дерби с Бетис с 0:3. По този начин тимът на Пелегрини прекъсна серията си от пет мача без поражение, а головете бяха допуснати само в рамките на едно полувреме. Атлетико Мадрид победи, макар и трудно, Еспаньол с 1:0 с гола на Фалкао от дузпа през първото полувреме. През седмицата „дюшекчиите” завършиха 2:2 (Диего Коща, Фалкао) в реванша за купата като гост на Севиля и се класираха на финал в турнира.
Новини около съставите:
Малага: Вън от плановете е дефанзивният халф Инасио Камачо, който е наказан. Фланговите бранители Серхио Санчес и Елизеу са с травми. По-вероятно е Санта Крус да започне като титуляр вместо Рикелме.
Атлетико Мадрид: Наказан за този двубой е дефанзивният халф и капитан Габи. Вън от плановете е контузеният халф Тиаго. Диего Годин се очаква да заеме мястото на Ката Диас в центъра на отбраната, за разлика от мача със Севиля за купата. Адриан пък може да почне от първата минута вместо Диего Коща.
Статистика:
Атлетико Мадрид запази вратата си без гол в 5 от последните 7 двубоя.
В последните 3 домакинства на Малага се получиха „ъндьри”.
Малага загуби само 1 от последните 6 двубоя в Примера.
Атлетико спечели само 1 от последните 6 гостувания.
Един срещу друг:
29 мача имат двата отбора в Малага. Домакините са с 8 победи, Атлетико има 10, а равенствата са 11.
Атлетико Мадрид спечели 3 от предишните 5 мача с Малага, вкючително последните 2.
Прогноза: Малага разполага с индивидуалности, които могат да се справят със силния състав на Атлетико Мадрид, но за това отборът на Пелегрини трябва да бъде далеч по-внимателен в сравнение с мача с Бетис, в който допусна три гола само за едно полувреме. Атлетико игра тежък мач за купата през седмицата и това трябва да се има предвид. Очаквам равенство, както трябваше да завърши мача в Мадрид през есента, но тогава Малага загуби с автогол в самия край.
Знак: Х

22:00 часа: Реал Сосиедад – Бетис

В миналия кръг
Реал Сосиедад спечели баското дерби с Атлетик и то на „Сан Мамес” с 3:1. Головете на Гризман, Агирече и Вела заличиха преднината на съперника и оформиха крайния резултат. Бетис направи един от най-добрите си мачове през този сезон надигравайки с 3:0 Малага в местното дерби. Головете в рамките само на едно полувреме отбелязаха Хорхе Молина, защитникът Марио и новото попълнение от Парма - колумбиецът Пабон. Интересното, е че преди това Бетис нямаше отбелязан гол в шест часа игрово време.
Новини около съставите:
Реал Сосиедад: В тима на Филип Монтание няма кадрови проблеми. Дилемата е свързана с това, кой да води атаката, като и Агирече, и Вела вкараха в дербито с Атлетик, но един от тях трябва да остане на пейката.
Бетис: Нападателят Рубен Кастро се връща сред стартовите единайсет. Наказанието на Паулао изтече и той е на линия.
Статистика:
Бетис не успя да се разпише в 3 гостувания.
Реал Сосиедад не загуби при последните си 8 домакински срещи.
Един срещу друг:
39 са мачовете в Примера на този стадион. 23 победи за Реал Сосиедад, 11 равенства и 5 победи за Бетис.
8 от последните 9 двубоя на „ Аноета” между тези съперници завършиха с „ъндьри”.
Реал Сосиедад е без поражение в 5 поредни срещи с Бетис във всички състезания.
Последната победа на Бетис в Сан Себастиан датира от 2003-та година (4:0)
Прогноза: Реал Сосиедад прави наистина много добър сезон. Тимът на Монтание е в отлично настроение след победата на терена на Атлетик в баското дерби. Стилът на игра на Бетис е доста сходен като този на домакините, така че определено може да очакваме равностоен и здрав мач.
Знак: 1

Понеделник, 4 март
22:30 часа: Севиля – Селта

В миналия кръг
Севиля падна при гостуването на Барселона, но общо взето игра добре и остави хубави впечатления на „Ноу Камп”. През седмицата тимът на Унай Емери отпадна от турнира за купата на Краля след като завърши наравно 2:2 в полуфиналния реванш срещу Атлетико. Селта спечели като домакин на Гранада с 2:1, а попаденията вкараха Яго Аспас и Марио Бермехо. Така дебютът на новия треньор Абел Ресино се оказа успешен.
Новини около съставите:
Севиля: Вън от плановете за тази среща са вратарят Палоп, но и полузащитниците Пероти и Троховски. Отсъствието на тези играчи няма да се отрази върху титулярния състав от последните две срещи, тъй като и тримата са аут вече повече около месец.
Селта: Няма нови кадрови проблеми.
Статистика:
Севиля е с 3 победи в 5 кръга.
Селта е с 1 точка от предишните си 6 гостувания в Примера.
Севиля е в серия от 4 поредни победи у дома.
Селта не успя да запази вратата си суха в 12 поредни мача.
Един срещу друг:
40 мача в Севиля имат двата отбора в Ла Лига. 29 победи за домакините, 3 равенства и 8 победи за Селта.
Селта спечели с 2:0 мача на своя земя през есента.
При последните си 2 визити на „Писхуан” Селта не успя да се разпише и загуби, ала преди това наниза цели 4 поредни победи.
Прогноза: Севиля е с по-големи шансове да вземе този мач и това е така, не само заради слабата игра навън на Селта, а най-вече заради промяната в редиците на тима под ръководството на Унай Емери. Домакините имаха време да починат след полуфинала с Атлетико и да се оттърсят от негативните емоции свързани с него, така че може да очакваме да спечелят този двубой и да се придвижат напред в класирането.
Знак: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

babavida
04.03.2013 20:19

Останалите домакини ще бият-ако не забравят...