Ювентус ще превземе "Сан Паоло"

17:06
Ювентус ще превземе "Сан Паоло"
27-ят кръг в Серия А може да се окаже най-важният в битката за титлата. Наполи посреща Ювентус и ако победи, Скудетото отново се превръща в реална цел. При загуба обаче, тимът на Валтер Мадзари пак ще си остане с мечтите. Моята смела прогноза е, че старата госпожа ще спечели дербито.

В другия топ-мач Милан Лацио предвиждам успех за росонерите. Като цяло повечето срещи са тройни и трудни за прогнозиране. Може да рискувате с единица за Катания срещу Интер. Мисля, че ще се получат и доста равенства.

1 март, петък

21:45 часа: НаполиЮвентус

Контузени: Наполи – няма, Ювентус – Касерес, Де Челие, Анелка, Пепе, Бендтнер
Наказани: Наполи – няма, Ювентус – няма

Наполи ще гони последния влак по пътя към така жадуваната титла в супер дербито с Ювентус. Победа за домакините или дори равенство запазват шансовете им. Ако обаче старата госпожа спечели, интригата до голяма степен изчезва, въпреки по-трудната програма на гранда от Торино. Няма съмнение, че бианконерите, също както и съперника, излизат за трите точки. Добрата новина за Антонио Конте е завръщането на Киелини, който почти сигурно ще започне в стартовите 11 до Бонучи и Бардзали. Въпреки добрите си мачове напоследък, Погба вероятно ще остане на пейката. В атака Юве ще заложи на "леката артилерия" Джовинко и Вучинич. Очаква се Наполи да атакува повече и гостите ще търсят празните пространства. В такъв случай таран като Марти едва ли е удачен избор. Старата госпожа има известни проблеми с контузени футболисти, но за първи път от много време насам излиза в изцяло титулярен състав. За домакините от "Сан Паоло" се отнася същото. Тимът на Валтер Мадзари изпусна парата и след 3 равенства в Серия А изостана на 6 точки от съперника. Наполи ще заложи на традиционната си схема 3-4-1-2 с Хамшик зад Пандев и Кавани. Именно на тези трима футболисти се разчита много да донесат жадувания успех. В последните си два мача за първенство обаче Наполи не успя да отбележи гол. При срамното отпадане от ЛЕ срещу Пилзен също... Статистиката на "Сан Паоло" е 5/4/4 в полза на домакините. Напоследък отборът на Валтер Мадзари доминира над съперника пред собствените си фенове. През миналия сезон мачът завърши 3:3, а Ювентус като по чудо се измъкна. След това страстите между двата тима допълнително се нажежиха – Наполи спечели Купата, а бианконерите Суперкупата. Изобщо, вражда между съперниците има. В представянето на старата госпожа е видно, че не играе добре в големите дербита през настоящата кампания. Въпреки това, моето усещане е, че тимът на Конте ще направи един от най-силните си мачове точно тази вечер. Очаквам домакините леко да "прегорят". Смятам, че на „Сан Паоло” ще паднат поне три гола и смелата ми прогноза е за успех на Ювентус.

Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

2 март, събота

21:45 часа: МиланЛацио

Контузени: Милан – Бонера, Де Йонг, Балотели, Констант, Лацио – Конко, Станкевичус, Клозе, Маури, Броки
Наказани: Милан – Мексес за 1 мач, Лацио – няма

Този сблъсък остава малко в сянката на НаполиЮвентус. Колкото и абсурдно да звучи, победителят има шанса да се включи в битката за титлата. Милан догони Лацио и при успех ще задмине орлите. Росонерите не успяха да победят вечния съперник Интер, но показаха много добра форма. Големият проблем за Макс Алегри е свързан с Балотели, който все още е под въпрос, но шансове да се появи сред стартовите 11 има. В центъра на защитата, предвид отсъствието на Бонера и Мексес, ще си партнират Запата и Йепес. Схемата на домакините ще бъде 4-3-3. Добрата новина е, че Монтоливо и Пацини са на линия за двубоя. Първият ще заеме мястото си в халфовата линия, а вторият ще действа в атака заедно с Ел Шарави и Боатенг. Лацио също е без няколко ключови футболисти. Големият отсъстващ е Клозе, който ще бъде заменен от Флокари. Очаква се орлите да заложат на традиционната си тактическа постройка 4-5-1. Според мен сценарият в този мач е ясен – Милан се нуждае от победа и ще подходи агресивно, а Лацио предимно ще се защитава. Статистически, предимството на червено-черните у дома е смазващо – 12/9/1. Последните срещи обаче показват друго. Столичани имат две победи, макар и на свой терен. В Милано пък често стигат до ремито. Срещата е 1Х и смятам, че росонерите ще победят.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

3 март, неделя

13:30 часа: Торино – Палермо

Контузени: Торино – Бакич, Йонатас, Касерес, Палермо – Ернандес, Мантовани, Барето
Наказани: Торино – Огбона за 1 мач и Диоп за 3, Палермо – Ароника за 1.

Торино и Палермо са сред отборите, около които винаги има "екшън". Гостите са в серия от 3 поредни равенства, но въпреки това заемат последната позиция. Биковете пък са на цели 10 точки от зоната на изпадащите и могат да дишат спокойно. Шансовете на сицилианци за оцеляване са все още живи и те ще потърсят поне точка в този двубой. Защитата на гостите се стабилизира, но Миколи спря да бележи, а това е доста тревожен факт. Торо обикновено печели у дома срещу съперници от "своята черга". Очаква се домакините да подходят агресивно. С Черчи, Бианки, Сантана и Барето биковете са много опасни. Статистиката е 3/1/0 в полза на Торино. Единицата изглежда логична, но помислете достатъчно преди да я играете. Аз бих заложил на хикс.

Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Сиена – Аталанта

Контузени: Сиена – Вергасола, Аталанта – Капели, Чигарини, Фери, Белини, Марилунго, Пара
Наказани: Сиена – Витиело и Терци, Аталанта – Чизола и Контини за 1 мач

Сиена възроди надеждите си за оцеляване и въпреки загубата от Ювентус, се движи по възходяща линия. Аталанта пък се доближи до опасната зона след серия от слаби резултати. Домакините са длъжни да потърсят успеха срещу съперник като бергамаските. Статистиката е 3/3/2 в полза на Сиена. Гостите страдат много от липсата на редица основни футболисти. Важен мач и за двата тима. Смятам, че Аталанта няма да загуби.

Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Болоня – Каляри

Контузени: Болоня – Перес, Напали, Каляри – няма
Наказани: Болоня – Антонсон за 1 мач, Каляри – няма

Болоня затвърди доброто си представяне у дома през сезона с обрата срещу Фиорентина в миналия кръг. Тимът е на 8 точки от зоната на изпадащите и към момента е спокоен за бъдещето си. Очаква се треньорът Пиоли да заложи на 4-2-3-1 с Джилардино на върха в атака. Каляри също се представя чудесно напоследък и почти си гарантира оцеляването след серия от 7 мача без загуба. В лагера на гостите няма никакви проблеми. Статистиката е 4/1/3 в полза на Болоня. Очаквам резултатно реми.

Прогноза: Х Точен резултат: 2:2

16:00 часа: Фиорентина – Киево

Контузени: Фиорентина – Мати Фернандес, Кампорезе, Роси, Хегази, Киево – Сардо
Наказани: Фиорентита – Куардадо за 1 мач, Киево – Хетемаж за 1 мач

Фиорентина редува победи у дома със загуби навън и това отдалечава тима от мечтата за евротурнирите. Очаква се срещу Киево Винченцо Монтела да заложи на 4-3-3 с Ляич, Йоветич и Тони в атака. Летящите магаренца са на 15-а позиция с 29 точки и нямат победа в 4 поредни срещи. Тереау и Палосчи ще започнат в нападение за тима от Верона. Статистиката е 6/0/3 в полза на Виола. Фиорентина е фаворит, но за мен мачът е троен. Трябва да се внимава с този единица.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

16:00 часа: Катания Интер

Контузени: Катания – Сциаца, Капуано, Бариентос, Кани, Алмирон, Интер – Силвестре, Самуел, Оби, Кастелаци, Мудингай, Милито, Нагатомо
Наказани: Катания – Легротале за 2 мача и Белучи за 1, Интер – Ранокиа за 1 мач

Ужасно много проблеми притесняват и двамата треньори преди този мач. Слоновете са без двойката си централни бранители Легротале и Белучи. Представянето им през сезона обаче е чудесно и при победа те ще изпреварят Интер. Очаква се треньорът Маран да заложи на 4-2-3-1 с голмайстора Бергесио на върха в атака. Гомес и Кастро ще му помагат от втора позиция. Андреа Страмачони вече се чуди как да сглобява състава. При други обстоятелства футболисти като Ковачич и Кузманович едва ли биха помирисали терен. Роки и Паласио вероятно ще си партнират в нападение. Статистиката е 2/0/4 в полза на нерадзурите. Мисля, че единицата в този мач си струва риска и съветвам по-смелите от вас да я потърсят.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

16:00 часа: Сампдория – Парма

Контузени: Сампдория – Берарди, Парма – Марига, Белфодил, Сантакроче
Наказани: Сампдория – няма, Парма – няма

Сампдория и Парма са съседи в класирането с по 32 точки и едва ли ще имат притеснения за оцеляването си. Формата на съперниците обаче е коренно различна – моряците се радват на чудесна серия от 5 мача без загуба, а дуковете нямат успех вече цели 7 срещи. Очаква се домакините от Генуа да заложат на 3-5-1-1 с Макси Лопес в атака. Пармалатите вероятно ще противопоставят 4-3-3 с Биабиани, Амаури и Сансоне напред. Статистиката е 6/3/4 в полза на Сампдория, но гостите от "Енио Тардини" доминират напоследък. Не изключвам възможността гостите да сложат точка на лошата серия именно в този двубой.

Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

16:00 часа: Пескара – Удинезе

Контузени: Пескара – Тогни, Сфорцини, Удинезе – Пинци, Лазари, Бенатиа, Бркич
Наказани: Пескара – няма, Удинезе – Анжела за 1 мач

Пескара все още не са загубили надежда, че могат да се спасят, въпреки шестте загуби в последните 7 мача. Удинезе е слаб гост и делфините може да се възползват. Очаква се Вейс и Селик да водят атаката на домакините. Зебрите пък залагат на традиционното 5-3-1-1 с Ди Натале и Муриел в ролята на атакуващ халф. Най-логичната прогноза е двойка.

Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

21:45 часа: Рома – Дженоа

Контузени: Рома – Кастан, Дестро, Дженоа – Флоро Флорес, Оливера, Манфредини
Наказани: Рома – няма, Дженоа – Гранквист и Матусалем за 1 мач

Рома е в серия от 2 поредни победи, едната от които срещу Ювентус. Треньорът Андреацоли налага нова схема – 3-4-2-1. Освалдо ще играе на върха в атака срещу Дженоа, а Тоти и Ламела ще помагат от втора позиция. Вълците все още имат шанс за място в евротурнирите, но се нуждаят от поредица добри резултати. Грифоните са на 17-а позиция и водят битка за оцеляване. Гостуването на "Олимпико" няма да бъде лесно, предвид отсъствието на важни футболисти. Очаква се Дженоа да заложи на 3-5-1-1 с Бориело в нападение. Въпреки че грифоните се движат във възходяща линия, статистиката е 6/1/0 в полза на Рома. Мачът ще бъде напрегнат и резултатен.

Прогноза: 1 Точен резултат: 3:2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MethodmanBG
01.03.2013 20:35

Наполи са силни,но не са класни.Показаха го в не малко мачове(Самп,Виктория Пилзен, и последния кръг забравих с кого играха и пак 0-0).Ювентус бие с 2-0 и Миланистите сме щастливи.Така ги виждам аз нещата. *lol*

fen_na_juventus
01.03.2013 20:48

Отборът с когото Наполи последният кръг направиха Х беше Удинезе!!! *smile*

bacardy_breezer
01.03.2013 14:09

Надявам се да победиме.Ще е много трудно, но да не забравяме, че Наполи се нуждае повече от победата и ще търсят гол още от първата минута, което може да отвори доста пространства за бързите ни крила. Равен също ще е ОК.

crip1
01.03.2013 13:49

Ювентус нямат голям шанс, ако Наполи са в добра форма.

zoostation
01.03.2013 12:36

"Смятам, че на „Сан Паоло” ще паднат поне три гола и смелата ми прогноза е за успех на Ювентус.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1"

WTF? *surprized*

zoostation
01.03.2013 13:10

Ко речи *confused*

kalchy
01.03.2013 13:04

Ебати капута. *lol**joking**lol**joking**lol**joking*

greenhool
01.03.2013 13:01

Или пък Милан-Лацио ....Срещата е 1Х и смятам, че росонерите ще победят.Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0 ... ами,като е 1Х и го пише победа,защо 2:0 вместо 2:1 !?