Нова лека победа за Байерн, Дортмунд пак пести сили

00:16
Нова лека победа за Байерн, Дортмунд пак пести сили
Преди седмица – пет от девет, като най-силната прогноза беше за това, че Вердер Бремен ще вкара гол във вратата на Байерн Мюнхен. Същото важи и за факта, че Фортуна Дюселдорф се разписа срещу Шалке 04, както и успехът на Аугсбург в сблъсъка на дъното с Хофенхайм. Неделният ден беше разочарование, най-вече заради слабата игра на Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен.

Петък, 1 март
21:30 часа: Айнтрахт – Борусия Мьонхенгладбах

Орлите не са отбелязвали гол вече 325 минути, но пък в три от последните четири двубоя и не допуснаха и така успяват да задържат четвъртата позиция. Гладбах обаче е само със седем точки по-малко и след отпадането от Европа, ще може да се концентрира върху изявите си в Бундеслигата. Тимът на Лусиен Фавр падна в предишните си три визити във всички турнири, но сега след наказание и контузия се завръщат Херман и Аранго, което значително вдига класата на тима. За Айнтрахт също се завръщат важни играчи в атака – Инуи след наказание и Лакич след контузия. Най-странното в сблъсъците между съперниците е, че в последните четири неизменно бележи само единият отбор, а това е много нетипично за Бундеслигата. През януари опонентите се срещнаха в контрола, която завърши 3:2 за Гладбах и не е изключено пак да станем свидетели на подобен спектакъл.
Прогноза: гол/гол

Събота, 2 март
16:30 часа: Волфсбург – Шалке 04

И двата отбора се нуждаят от точки, но поради различни причини – вълците, за да се отдалечат от опасната зона, кралскосините – за да се доближат до Европа. Зелените напоследък играят все по-силно, като през седмицата си осигуриха полуфинал в турнира за купата, но същото важи и за Шалке 04, където май най-накрая идеите на Йенс Келер започнаха да вършат работа. Волфсбург е без наказания Мадлунг, но Дитер Хекинг няма други проблеми. Същото важи и за Шалке 04. Абсолютно троен мач.
Прогноза: X

16:30 часа: Вердер – Аугсбург

Бременци се върнаха към любимото си състояние – безобразно слаба защита и силна атака. Тоест всеки съперник има шанс да се разпише срещу тях. Аугсбург ще играе много навито, след като в миналия кръг победи директен съперник в битката за оцеляване (2:1 срещу Хофенхайм) и се доближи на девет точки от спасителното 15-о място. Още повече Саша Мьолдерс не спира да бележи – той има по един гол на средно 114 минути игра, с което изправарва Левандовски (123) и Томас Мюлер (147). Паркхърст се връща в състава на гостите, а пък Мьолдерс ще играе, при това без маска, въпреки че носът му бе счупен преди седмица. За домакините на линия е Сократис, който ще замени в центъра на отбраната наказания Прьодл. До този момент и трите сблъсъка между съперниците в елита завършиха с поне един отбелязан гол и от двата съперника и няма причина сега да е различно.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Нюрнберг – Фрайбург

Домакините трупат ценни точки в битката за оцеляване, макар и по-често след ремита, отколкото след победи – четири хикса от началото на годината. Фрайбург е все по-близо до Европа, а през седмицата се класира за полуфинал в турнира за купата, след като обърна Майнц от 0:2. Ясно е, че гостите са в еуфория, но и ще са доста изморени след интензивните 120 минути на „Кофас Арена”. Нюрнберг е без контузения халф Гебхарт и наказания десен бек Чандлър, но пък Клозе се завръща в центъра на защитата. Хикс е добър избор, но пък от друга страна Нюрнберг вече в осем поредни срещи не е побеждавал този съперник и е време да сложи край на лошата серия.
Прогноза: 1X

16:30 часа: Хамбургер – Гройтер Фюрт

След кошмарната загуба в Хановер (Торстен Финк: играхме като ученици), Хамбургер няма особен избор, освен да се върне на правилния път срещу последния в класирането. Още повече – следващите две гостувания са доста сложни – Щутгарт и Байерн, така че северняците са длъжни да спечелят трите точки. Фюрт взе точка от Леверкузен и вложи много усилия в битка по целия терен, но стигна до ремито главно заради умората и липса на концентрация в съперника. Сега случаят ще е различен, тоест на баварците ще им е доста по-трудно. Още повече – те пак са без една от ключовите си фигури – Приб е контузен. Не очаквайте обаче много голове – в четири от последните си пет гостувания Фюрт не се разписа.
Прогноза: 1

16:30 часа: Борусия Дортмунд – Хановер

Носителят на купата загуби трофея си в Мюнхен, а пък треньорът на северняците Мирко Сломка се закани, че отборът му ще ядоса шампиона и ще му причини още болка. Разбира се, на фона на палавата защита на Хановер това е доста смело изказване, но пък само след три дни Борусия играе реванш в Шампионската лига срещу Шахтьор и е ясно къде ще е концентрирано вниманието на жълто-черните (още повече - след седмица е дербито срещу Шалке 04). А северняците са отбор, който може да използва подобно отношение – както стана при победата над Хамбургер с 5:1. Тоест, може да се рискува със залог срещу Дортмунд (по подобен начин се стигна до загубата от споменатия вече Хамбургер с 1:4). Това, обаче което изглежда сигурно е, че гостите ще реализират гол. А който и да играе за тима на Юрген Клоп в атака, все ще успее да накаже Хановер.
Прогноза: гол/гол

19:30 часа: Байер Леверкузен – Щутгарт

Щутгарт продължи напред и в Лига Европа, и в турнира за купата, а освен това спечели четири точки от последните си два мача в Бундеслигата, така че може да си позволи леко отпускане. А Леверкузен, макар и не много силен гост напоследък, е доказал, че когато трябва може да печели на свой терен. Още повече за състава на Сами Хюпия до края на сезона остана само една задача – да защити мястото си в тройката. През седмицата Ибишевич сложи край на головата си суша, но победата над Бохум дойде с цената на контузия на Нидермайер. Сега той ще бъде заменен в центъра на отбрана от Рюдигер, а той със сигурност не е толкова стабилен. Същото обаче важи и за защитата на Леверкузен. Тоест – доста вероятно е и двата отбора да стигнат до гол (това се случи седем пъти в последните осем срещи между съперниците), но червено-черните са фаворит за трите точки.
Прогноза: 1, гол/гол

Неделя, 3 февруари
16:30 часа: ХофенхаймБайерн Мюнхен

Трудно може да се повярва, че предпоследния в класирането ще се опъне сериозно на отбора на Юп Хайнкес. Без значение дали Байерн играе с титулярите или резервите. Сините са без половин отбор, а към отдавна контузените или наказани през седмицата попаднаха Бек, Делпиер и Полански, които са неизменни титуляри през 2013-а. Тимът от Мюнхен спечели през седмицата с 1:0 срещу Борусия Дортмунд в турнира за купата, за да запише деветета си поредна победа през тази година (седем от тях без допуснат гол). Ясно е, че все някога тази серия ще спре, но това трудно ще се случи на „Райн Некар Арена”. Още повече Хофе няма победа над този съперник в елита. Въпросът е дали сините ще вкара гол. Според мен – не. Марко Курц подхожда много страхливо в мачовете срещу големи съперници, а Байерн обича да играе срещу уплашен съперник.
Прогноза: Байерн да спечели на нула, Байерн (-1)

18:30 часа: Фортуна – Майнц

Странно или не, Майнц е отборът в най-дълга серия без победа – вече четири кръга. А през седмицата тимът на Томас Тухел отпадна по доста болезнен начин от турнира за купата. Фортуна от друга страна игра силно в Гелзенкирхен, но загуби с 1:2 от Шалке 04. Характерно за състава на Норберт Майер, е че вече десет срещи няма реми, докато Майнц има три поредни такива в елита. Преди два месеца Майнц победи този съперник с 3:0 в контрола, а по-рано през сезона резултатът пак бе 1:0 в полза на отбора на Томас Тухел. Сега това трудно ще се случи – просто изглежда така сякаш Майнц забрави как да печели мачовете си. Хикс е по-добрата опция в сравнение с единицата, още повече атаката на домакините ще е без Круз и Райзингер.
Прогноза: X
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SADMAKER
01.03.2013 10:22

Неделя, 3 февруари
16:30 часа: Хофенхайм – Байерн Мюнхен *smile*