Вердер ще вкара гол на Байерн, победи за Дортмунд и Леверкузен

16:36
Вердер ще вкара гол на Байерн, победи за Дортмунд и Леверкузен
Миналият кръг започна добре – успешни прогнози за победа на Байер Леверкузен и гол/гол от Вердер Бремен Фрайбург, както и фактът, че Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт ще си вкарат много голове, но след това нещата се обърнаха. И в крайна сметка, балансът не бе добър – 4 познати от 9.

Петък, 22 февруари
21:30 часа: Фрайбург - Айнтрахт

Съперниците са на пето и четвърто място и са разделени от три точки в класирането, но докато тенденцията при южняците е положителна – шесто точки в последните два кръга, то орлите взеха само една и нямат вкаран гол в същия период. А и сега Армин Фее не може да разчита на двама от играчите в най-добра форма – Инуи е наказан, а пък Лакич – контузен. Това означава, че Матмур и Оушън ще се титуляри в предни позиции, но за Фее по-важно ще бъде как отборът му ще справи в защита, защото в миналия кръг срещу Борусия Дортмунд Айнтрахт направи огромен брой непредизвикани грешки, които бяха наказани жестоко. Фрайбург е без контузения защитник Хеденстад, но пък Шмит се завръща в халфовата линия.
Прогноза: 1

Събота, 23 февруари
16:30 часа: Байерн – Вердер

Баварците се надяват да продължат изключителната си серия от началото на 2013-ата. Тимът на Юп Хайнкес надви с 3:1 Арсенал през седмицата и продължава да има само победи през новата година, макар че вече допусна първия си гол след пет поредни сухи мача. Тази среща е по-специална за Хайнкес – неговия двубой номер 1000 в Бундеслигата като играч и треньор. Бременци паднаха с 2:3 преди седмица от Фрайбург (зелените удариха и три греди), но пък в предишната си визита разгромиха Щутгарт с 4:1. Повечето проблеми на Байерн този сезон дойдоха срещу отбори, които играят много агресивно, а Вердер попада в тази категория. А и през септември Байерн трябваше да чака до 80-ата минута, за да вкара гол на отбора на Томас Шааф. Но пък баварциите имат седем победи в последните осем мача срещу този съперник, а и сега със сигурност ще играят Робен и Рибери (холандецът няма да е титуляр срещу Борусия за купата, защото има лоши спомени от жълто-черните, а французинът е наказан). Очаква се и Гомес да е титуляр, но пък Боатенг най-вероятно ще пропусне мача заради настинка. За Вердер се връщат доскоро болните Сократис и Хънт, но само вторият ще е титуляр. Арнаутович също ще започне двубоя. Колкото и да се стараят гостите обаче едва ли ще стигнат до нещо повече от гол.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Щутгарт – Нюрнберг

Щутгарт взе победи в последните си два двубоя, като сложи край на негативната тенденция от началото на 2013-ата, но едва ли ще му е много лесно срещу франките – Нюрнберг има само едно поражение през годината и то от Борусия Дортмунд. Характерно и за двата клуба е, че трудно вкарват голове, това е дерби, а и Щутгарт имаше на разположение само един пълен ден за възстановяване след Лига Европа, тоест – не очаквам висока резултатност. А и последните два мача между опонентите завършиха с „ъндъри”.
Прогноза: под 2,5 гола

16:30 часа: Хановер – Хамбургер

Хановер отпадна от Лига Европа след като завърши 1:1 с Анжи и сега ще трябва да се постарае доста сериозно, ако иска пак да стигне до турнирите на Стария континент. 23 от 30-те точки на домакините са спечелени на „АВД Арена”, тоест в този северен сблъсък за състава на Мирко Сломка ще е много важно да стигне до трите точки. Националът Адлер обаче се завръща на вратата на Хамбургер, което може да помогне по пътя към третата поредна победа. Хановер няма пълен успех над този съперник вече в осем поредни срещи, така че е рисковано да се доверите на домакините. Опцията и двата тима да реализират изглежда по-логична.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Майнц – Волфсбург

Майнц няма победа вече в три поредни срещи, макар че заслужаваше да спечели и срещу Аугсбург и срещу Шалке 04. Вълците пък взеха четири точки от Аугсбург и Фюрт – директни конкуренти в битката на дъното, така че вече дишат по-спокойно. Но като цяло представянето на отбора не е много убедително. От друга страан вече в седем издания на този сблъсък не е излизала единица, а и в своята история Майнц има едва две домакински победи срещу Волфсбург. Което съчетано с факта, че през следващата седмица и двата клуба играят за купата води до там, че е по-добре да избягвате този мач. Или да не прекалявате в ентусиазма си. Аз все пак ще подкрепя тима на Томас Тухел.
Прогноза: 1

16:30 часа: Аугсбург – Хофенхайм

Два от трите отбора на дъното се изправят в директен сблъсък, за да определят кой ще има по-голям шанс да не изпадне директно. Тоест – загубата е забранена. Хофенхайм обаче изглеждаше трагично срещу Щутгарт, докато Аугсбург поне играе с повече дух и желание. Ясно е, че Хофе ще брани с нокти и зъби 16-ото място, а и Роберто Фирмино се връща след наказание. Той ще замени Хуселу и Де Камарго ще остане единственият чист нападател за гостите. Домакините пък са без Алекс Манингер, тоест на вратата ще бъде Амсиф. Трудно е да се предвиди какво може да се случи, още повече Аугсбург има проблеми срещу тимове, които играят дефанзивно, както ще го направи Хофенхайм. Изборът е между знак в полза на домакините и такъв за ниска резултатност. Избирам първото.
Прогноза: 1

19:30 часа: Шалке 04 – Фортуна

Шалке 04 ще опита да покаже, че може и да печели мачовете си – кралскосините имат само един пълен успех в последните 12 двубоя във всички турнири. Но пък поне духът е висок – отборът от Гелзенкирхен навакса на два пъти пасив срещу Майнц, за да измъкне 2:2, а през седмицата стигна до 1:1 като гост на Галатасарай, като също получи първи гол. Фортуна обаче е само на три точки от Шалке и ако спечели на „Фелтинс Арена” ще задмине своя съперник в класирането. За червените се завръщат две ключови фигури в средата на терена – капитанът Андреас Ламберц и Адам Бодзек, което ще улесни треньора Норберт Майер във връщането му към по-дефанзивното 4-2-3-1. За кралскосините не се очакват сериозни промени, като единствената въпросителна пред Йенс Келер е дали Рафаел, който не игра през седмицата, да не е титуляр. По-рано през сезона Фортуна навакса два гола пасив срещу Шалке 04, за да измъкне равенство 2:2 – тоест, в този сблъсък няма нищо гарантирано.
Прогноза: гол/гол

Неделя, 14 февруари
16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах – Борусия Дортмунд

Домакините се простиха с турнирите на Стария континент, след като в четвъртък паднаха с 0:2 от Лацио, така че до края на сезона ще трябва да се концентрират върху изявите си в Бундеслигата, ако искат пак да стигнат до евротурнирите. Шампионът пък ще опита да покаже, че може да печели и без чист нападател – така както го направи преди седмица срещу Айнтрахт (3:0), когато Шийбер беше изгонен още в 31-ата минута. Сега и той, и Левандовски са наказани, така че на върха на атаката ще е Марио Гьотце. От гледна точка на Юрген Клоп този мач е генерална репецития за по-важния – гостуването на Байерн за купата, така че той едва ли ще си позволи други експерименти. Но пък защитата отново ще е в титулярната си формация – Пишчек, Хумелс, Суботич, Шмелцер, а те играха великолепно срещу орлите. В тима на Гладбах със сигурност ще има доста ротации, като големият въпрос е дали Лусиен Фавр ще избере 4-4-2 или 4-3-3, тъй като ключовата фигура в атака – Патрик Херман е наказан. Жълто-черните спечелиха само веднъж в последните си пет визити в Гладбах, а и домакините вече в осем поредни срещи на свой терен нямат поражение. Време е обаче за край на тази серия.
Прогноза: 2

18:30 часа: Гройтер Фюрт – Байер Леверкузен

В четвъртък тимът на Сами Хюпия записа втора загуба от Бенфика и отпадна от Лига Европа, но както казаха и самите играчи след успеха с 2:1 над Аугсбург – главната цел този сезон е третото място в Бундеслигата и участие в Шампионската лига наесен. А за тази цел Леверкузен се нуждае от победа във Фюрт. Което на пръв поглед не би трябвало да е сложно – все пак баварците още нямат пълен успех на свой терен през сезона. А и зелените вече загубиха срещу преки конкуренти в битката за оцеляване като Волфсбург и Фортуна, така че изглеждат обречени. На този фон може би очаквано дойде и смяната на треньора Майк Бюскенс през седмицата, като временно на поста застана Лудвиг Прайс, който досега водеше втория тим на Фортуна. Той ще трябва да се справя без наказаните Нериг и Варга, но поне Пекович изтърпя санкцията си и ще играе. И двата отбора не са в много добра форма – общо две победи в 11 срещи, но докато Леверкузен поне вкарва голове и разполага с третата най-силната атака в елита, то баварците имат едва 13 попадения на сметката си.
Прогноза: 2
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kabela91
23.02.2013 07:36

Оп извинявам се не обарнах внимание написаното е било за Гройтер Фюрт още един път извинете ме *smile*

kabela91
23.02.2013 07:29

А за тази цел Леверкузен се нуждае от победа във Фюрт. Което на пръв поглед не би трябвало да е сложно – все пак баварците още нямат пълен успех на свой терен през сезона.

Знаете ли къде се намира Леверклузен Уинар ? Защо ги назовавате като баварци незнам понеже щата Бавария е областта на Мюнхен а Леверклусен се намира до град Кйолн което ще рече област западен- рейн-вестфален ?