Голове в Дортмунд, Бремен и Хамбург, нова загуба за Шалке 04

00:09
Голове в Дортмунд, Бремен и Хамбург, нова загуба за Шалке 04
В миналия кръг, изключвайки издънката на Борусия Дортмунд срещу Хамбургер (а дори и там излезе едната прогноза), почти всичко се разви по план. Логично резултатът бе добър – 8 познати от 12. Включително убедителната победа на Байерн Мюнхен, хиксът на Аусгбург – Майнц 05 и първият успех на Фрайбург за 2013 г.

Събота, 16 февруари
16:30 часа: Байер Леверкузен – Аугсбург

Тимът на Сами Хюпия няма победа вече в четири поредни срещи във всички турнири, като загуби последните си две домакинства, при положение, че преди това в 16 срещи на „Бай Арена” нямаше поражение. Аугсбург е на обратния полюс и все още няма загуба през 2013-а. Но в миналия кръг, с едно полувреме човек повече срещу Майнц не показа нищо особено, стигна само до 1:1 и вече изглежда дойде моментът за още по-голямо разочарование. Още повече Леверкузен има стопроцентова успеваемост срещу този съперник. Проблемът на баварците е несигурността в отбрана, а аспирините ще се възползват от това. Още повече ключови фигури за гостите като Байер, Коо, Мьолдерс и Моравек са под въпрос.
Прогноза: 1

16:30 часа: Вердер – Фрайбург

Като изключим загубата от Борусия Дортмунд с 0:5, Вердер играе доста добре през 2013-а, а и си върна умението да бележи голове – осем в последните три срещи. Фрайбург е на обратния полюс – два вкарани и два допуснати, но причината е, че просто не съумява да реализира положенията си. Зелените обаче имат проблеми със състава – Сократис и Хънт са болни от грип, а Арнаутович има мускулни проблеми. Така Павлович ще дебютира в центъра на отбраната, което ще я направи още по-уязвима. Тоест, има сериозен шанс Фрайбург да стигне до гол. Гостите също имат известни затруднения – Йонатан Шмит е контузен и Калиджиури ще бъде титуляр вместо него. Трудно е да се избере знак, затова избирам, че и двата тима ще се разпишат. А и това се случи в последните шест срещи между съперниците.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Майнц – Шалке 04

Представянето на кралскосините през 2013-а е ужасно, а и предстоящия мач с Галатасарай в Шампионската лига няма да помогне кой знае колко на тима на Йенс Келер за визитата на „Кофас Арена”. Майнц заслужаваше повече от едната точка срещу Аугсбург в миналия кръг, но сега има добър шанс да се върне към победите и да съкрати разликата до отборите от Топ 4. Още повече Томас Тухел вече веднъж надви Келер този сезон – в мача за Купата през декември, спечелен с 2:1. Още повече Шалке 04 пак е без Хунтелаар, Марика, Учида, Афелай, Пападопулос и Мориц, но поне Фухс се завръща след наказание. За червените на линия е Николай Мюлер, но пък Паркър е наказан, а Кирхоф – контузен. Подкрепата към домакините си заслужава риска.
Прогноза: 1

16:30 часа: Хамбургер – Борусия Мьонхенгладбах

Гладбах очевидно има проблеми в защита – осем допуснати гола в три мача във всички турнири, но пък Хамбургер продължава да е непостоянен – след като бе тотално надигран от Айнтрахт и загуби с 0:2, тимът на Торстен Финк шокира шампиона Борусия и то в Дортмунд. HSV е с равен брой точки с шестия и петия в класирането и е само на шест от четвъртото място, но просто не изглежда достатъчно добър в играта си, за да е реален претендент за тези позиции. И все пак, предвид заетостта на Гладбах в Европа, Хамбургер има шанс да вземе трите точки. Още повече Бадель се завръща след наказание, а той е важна фигура в дефанзивен план за северняците. Прогноза за висока резултатност обаче изглежда с по-нисък риск, сравнена с чистата единица. Още повече, четири от последните пет срещи между съперниците завършиха наравно.
Прогноза: над 2,5 гола

16:30 часа: Фортуна – Гройтер Фюрт

Предвид осемте точки разлика до 16-ата позиция за Фортуна е ключово да не губи мачовете със съперници под себе си класирането. А и на фона на представянето на двата тима до момента, двойката не изглежда от най-вероятните знаци. Червените обаче ще имат проблеми, защото заради наказания отсъстват капитана Ламберц и друг ключов халф – Бодзек. Гостите са без болния Фюрстнер, а дефанзивният халф Пекович също е наказан. Проблемите могат да доведат до две неща – изключителна предпазливост и ниска резултатност или отворен мач с много голове. Избирам второто плюс успех за Фортуна.
Прогноза: 1, над 2.5 гола

19:30 часа: Борусия Дортмунд – Айнтрахт

Първенецът загуби катастрофално предишното си домакинство – 1:4 от Хамбургер, но през седмицата измъкна желаното в Донецк – равенство 2:2 и сериозен шанс за още един съперник в Шампионската лига. Предвид факта, че до реванша има почти месец, а мачовете до него са доста сложни – след Айнтрахт идва Гладбах, после Байерн и Хановер, тимът на Юрген Клоп не може да си позволи нови издънки. Но пък орлите се труден съперник и в последните си три мача взеха седем точки, като допуснаха само един гол, което си е сериозно подобрение на фона на представянето през първата половина от сезона в защита. Големите проблеми на Борусия идват точно от нестабилната защита и липсата на Гюндоган няма да помогне. Тоест – шансът да се получи нов резултатен спектакъл, предвид офанзивния стил на Айнтрахт, е е доста сериозен. Ако ще опитвате със знак – пробвайте изненада - орлите имат само едно поражение в предишните пет сблъсъка с жълто-черните.
Прогноза: над 2,5 гола

Неделя, 17 февруари
16:30 часа: Нюрнберг – Хановер

Нюрнберг трябва да печели домакинствата си, за да се държи далеч от опасната зона, а Хановер е удобен съперник – северняците не загубиха само два пъти в предишните си 16 визити – две победи и 14 загуби. Включително през седмицата срещу Анжи Махачкала с 1:3, въпреки че откриха резултата. Франките взеха пет точки след паузата и паднаха само от шампиона Борусия и то в Дортмунд. А и изглежда така сякаш Михаел Вайзингер е взел най-доброто от Дитер Хекинг що се отнася до организацията в защита и опасните контри. Което е и най-доброто противодействие на тима на Мирко Сломка. Хановер е в серия от четири поредни победи срещу този съперник, но е време за край на поредицата.
Прогноза: 1

18:30 часа: Хофенхайм - Щутгарт

През седмицата Щутгарт сложи край на серията си от загуба през 2013-а, завършвайки 1:1 с Гент в Лига Европа, като белгийците изравниха в самия край. Заради слабите резултати в Бундеслигата обаче разликата до опасната зона намаля и швабите се нуждаят от нещо позитивно в гостуването си в Зинсхайм. Хофе обаче взе четири точки в двете домакинства през тази година, а и играе с нужния дух и желание – точно от каквото се нуждае състав, борещ се срещу изпадането. Така че сините са фаворит – още повече Торун и Траоре получиха контузии срещу Генк и не е ясно дали ще играят. От друга страна обаче Хофенхайм няма домакинска победа в историята си срещу Щутгарт. Е, може би е дошло време за такава, но подсигуряването с хикс не е излишно.
Прогноза: X1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация