Гранада ще вкара на Барса, домакински победи в останалите срещи

18:08
Гранада ще вкара на Барса, домакински победи в останалите срещи
Петък, 15 февруари
22:30 часа: Севиля – Депортиво

В миналия кръг:
Севиля загуби визитата си на Реал Мадрид с 1:4, като резултатът бе 0:4 три минути преди края, когато все пак Ману де Морал се разписа, за да оформи крайния резултат. Така севилци останаха на осем точки от място, даващо право на участие в Лига Европа. Депортиво записа четвъртата си поредна загуба в Примера, отстъпвайки на Гранада с 0:3. Това бе 13-тата загуба от началото на сезона и след нея Депор остава на последно място в класирането. Загубата стана причина за уволнението на наставника Пасиенца. Неговото място е заето от бившия наставник на Селта Фернандо Васкес.
Новини около съставите:
Севиля: Наказан е полузащитникът Хедвигес Мадуро, но на линия след като изтърпя санкцията си е Иван Ракитич. Вратарят Палоп е с травма, а в лазарета продължават да са Троховски, Сисиньо и Пероти.
Депортиво: Един мач наказание ще изтърпят двамата защитници Мануел Пабло и Карлос Марчена. Други двама бранители - Лауре и Айтами, са контузени.
Статистика:
Севиля е в серия от 3 поредни победи у дома в Примера.
Депортиво няма победа в Примера в 22 поредни гостувания.
Последните 3 мача на Севиля за първенство завършиха с „оувъри”.
Депортиво допуска поне по 3 гола в последните си 3 срещи от първенсвото.
Един срещу друг:
Мачовете в Севиля в Примера са 36. 18 победи за Севиля, 10 равенства и 8 победи за Депортиво.
Последните 5 мача на този стадион между двата съперника завършиха с „ъндъри”.
Севиля няма загуба от Депортиво от 6 срещи насам във всички състезания.
Прогноза: Въпреки загубата от Реал в миналия кръг, Севиля показва признаци на прогрес под ръководството на Унай Емери и едва ли ще сгреши срещу лишения за пореден път от своята титулярна защита Депортиво. Гостите са с нов треньор, но шансовете дори за частичен успех не са никак големи.
Знак: 1

Събота, 16 февруари,
17:00 часа: Хетафе – Селта

В миналия кръг:
Хетафе понесе разгром при визитата си на Барселона с 1:6 и така хората на Луис Гарсия остават на 12-та позиция в класирането. Селта е в зоната на изпадащите, след като допусна поражение от Валенсия у дома. С действията си „небесносините” заслужаваха поне равенство, но допуснаха гол в третата минута на продължението и това се оказа фатално.
Новини около съставите:
Хетафе: На вратата се връща титулярът Моя. Крайните защитници Рафа и Мигел Торес се на път да се завърнат в стартовия тим. Крилото Лафита е контузен, като това важи и за защитниците Мане и Валера. Дефанзивният халф Хуан Родригес все още не е готов за игра.
Селта: Централният полузащитник Борха Обиня е наказан. Централният бранител Тунес и крилото Аугусто Фернандес са под въпрос. Крайният защитник Уго Майо е трайно контузен.
Статистика:
Селта загуби 10 от предишните си 12 гостувания.
В 6 от последните 7 мача на Хетафе се получиха „оувъри”.
В 11 от последните 12 мача на Селта се получиха „ъндъри”.
Един срещу друг:
Само 2 мача имат съперниците тук - победа за домакините и равенство.
Прогноза: Хетафе бележи сериозно отстъпление в сравнение с резултатите преди Нова година. Но тимът от южен Мадрид имаше и тежки мачове - срещу Реал, Барса и Севиля, така че това трябва да се вземе предвид. Селта играе на моменти доста добър футбол, ала непостоянството и грешките в защита пратиха отбора в зоната на изпадащите. Очаквам равностоен мач и голове в двете врати.
Знак: 1, гол/гол

19:00 часа: Малага –Атлетик Билбао
В миналия кръг:
С два гола на младия талант Иско Малага се наложи на терена на Леванте с 2:1. Полузащитникът се разписа от дузпа през първото полувреме, а след почивката добави още едно попадение. С този успех тимът на Мануел Пелегрини остана на четвърто място. Атлетик се провали жестоко у дома отстъпвайки с 0:4 на Еспаньол. Петата загуба на „Сан Мамес” от началото на сезона прати баските на 14-то място.
Новини около съставите:
Малага: Дуда, Елизеу и Хесус Гамес са под въпрос, но нито един от тримата не игра в миналия кръг, така че това не е проблем за Пелегрини. Португалецът Антунеш дебютира добре на левия фланг на защитата и се очаква отново да бъде титуляр, както и Жулио Баптища, който при гостуването на Леванте започна като титуляр след 16 месеца отсъствие поради тежка травма.
Атлетик Билбао: С травми са дефанзивните Карлос Гурпеги и Иниго Перес и нападателят Фернандо Йоренте. Съвсем не е сигурно участието на ключови полузащитници като Икер Муняин и Ибай Гомес.
Статистика:
Атлетик Билбао регистрира 5 „оувъра” в последните си 6 мача.
В 7 поредни мача Малага допуска поне гол във вратата си.
Атлетик има 1 победа в 7 кръга.
В 8 поредни гостувания Атлетик вкара поне по 1 гол, но спечели само 2 от тях.
Един срещу друг:
От 31 мача в Примера между двата отбора тук, Малага има 15 победи, Атлетик - 7, а равенствата са 9.
Последните 4 мача на този стадион между съперниците завършиха с „ъндъри”.
Атлетик няма загуба от Малага в 9 срещи.
Прогноза: Малага направи добър мач срещу Леванте и съвсем заслужено спечели, налагайки класата на своите единици, но показвайки и достатъчно добра колективна игра. Атлетик е в криза и дори специалист като Биелса не може да се справи, тъй като кадровият ресурс, с който работи е лимитиран.
Знак: 1

21:00 часа: ГранадаБарселона
В миналия кръг:
Гранада направи един от най-добрите си мачове през сезона като преодоля като гост Депортиво с 3:0. Нигерийският нападател Игало и левият защитник Гийерме Сикейра вкараха головете, а за да бъде оформен крайният резултат спомогна и автоголът на Марчена от Депор. Втората поредна победа и общо седма от началото на кампанията изтегли Гранада на шест точки от зоната на изпадащите. Барселона не срещна проблеми срещу Хетафе и спечели с 6:1. При това с шестима различни голмайстори – Санчес, Меси, Давид Вия, Тейо, Иниеста и Пике.
Новини около съставите:
Гранада: В търсене на трета поредна победа, откакто пое отбора, Лукас Алкарас няма да прави промени в състава. Халфовете Фран Рико и Дани Бенитес все още не са готови, но те не играха и в миналия кръг.
Барселона: С оглед на срещата с Милан от Шампионската лига има вероятност Карлес Пуйол да остане на пейката. Давид Вия влезе в болница заради бъбречна криза, а Шави е с травма и вероятно също ще бъде съхранен.
Статистика:
Барселона вкара поне по 3 гола в 13 от последните си 16 мача.
В 13 от последните 16 срещи каталунците са водили на полувремето и са печелили в края.
Гранада спечели 3 от последните си 4 мача в Примера.
В 17 от последните 18 мача на Барса се получиха „оувъри”.
Гранада има 1 загуба от 5 поредни шампионатни двубоя.
Един срещу друг:
Барса спечели последните 3 мача с Гранада в Ла Лига.
Прогноза: Гранада направи сериозна стъпка към оставането в Примера, спечелвайки последните си два мача. Домакините са напористи и сърцати и това разбра дори Реал Мадрид, който отсъпи при гостуването си на „Лос Карменес”. За Барселона предстои и важен мач в Шампионската лига и това трябва да се има предвид. Нищо чудно каталунците да допуснат гол, но да спечелят.
Знак: гол/гол, 2

23:00 часа: Осасуна – Сарагоса
В миналия кръг:
Осасуна завърши 1:1 при гостуването на Майорка. В този мач памплонци водеха в резултата с гола на Лоло през второто полувреме, но допуснаха гол секунди преди края и то от очевидна засада. Сарагоса допусна загуба у дома с 1:2 от Реал Сосиедад.
Новини около съставите:
Осасуна: Алехандро Арибас се връща в центъра на отбраната като титуляр на мястото на Рубен Гонсалес. Кике Сола ще води атаката, а Алваро Сехудо ще замени Де лас Куевас на фланга.
Сарагоса: Топреализаторът Хелдер Пощига, защитниците Ернандес и Алваро Гонсалес са наказани. Халфовете Сукулини, Ромарик, Хави Аламо и защитникът Луувенс са контузени.
Статистика:
Сарагоса е без победа в 6 кръга.
Осасуна има 1 загуба в 5 кръга.
Последните 6 гостувания на Сарагоса завършиха с „ъндъри”.
Осасуна спечели последните си 2 домакинства в Примера.
Един срещу друг:
Осасуна е без допуснат гол в 5 поредни домакинства на Сарагоса.
Осасуна е без поражение от 8 поредни мача като домакин на Сарагоса във всички състезания.
Прогноза: Със завръщането от травми и наказания на основни играчи, тимът на Осасуна заигра по-добре и шансовете за оцеляване се увеличиха. Памплонци имат потенциал да спечелят точките срещу пряк съперник в битката за оставане, какъвто се явява тимът на Маноло Хименес. Въпреки че играе по-силно навън, отколкото у дома, няма как да се доверим на Сарагоса при сериозните кадрови проблеми и слабата форма.
Знак: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация