Денят на Лига Европа - Анализи, вероятни стартови състави и прогнози

11:18
Денят на Лига Европа - Анализи, вероятни стартови състави и прогнози
Лига Европа се завръща по европейските футболни терени. Довечера предстои да се изиграят първите срещи от 1/16-финалите на вторият по значимост клубен турнир на Стария континент.

Първият кръг от елиминационната фаза на настоящото издание на надпреварата е съставен от изключително любопитни сблъсъци, като най-голямо внимание приковават Зенит - Ливърпул, Байер Леверкузен - Бенфика, Спарта Прага - Челси, Атлетико Мадрид - Рубин и Тотнъм - Лион.
 
 
Отборите на Зенит и Ливърпул намират място сред потенциалните носители на трофея на Лига Европа. Небесносините, начело с Лучано Спалети, са сочени за фаворити за спечелването на първия мач. Тежките атмосферни условия в Русия и домакинският фактор ще са основното предимство на тима от Санк Петербург срещу червените. Редом с това обаче трябва да подчертаем факта, че паузата в руската Висша лига е хендикап за Пуул. За руския шампион в днешния мач участие няма да запишат наказаните Владимир Бистров и Бруно Алвеш, а мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс няма да може да разчита на Даниел Стъридж и Филипе Котиньо. Английският национал ще е аут от сметките на своя наставник за срещите от този турнир заради участието си в настоящото издание на Шампионската лига с екипа на Челси.
 
Вероятни стартови състави:
 
Зенит: Малафеев, Анюков, Ломбертс, Хубочан, Янбаев, Витсел, Дани, Денисов, Хълк, Зирянов, Кержаков
 
Ливърпул: Рейна, Уисдъм, Карагър, Шкъртел, Енрике, Шелви, Алън, Хендерсън, Борини, Суарес, Стърлинг
 
 
Голмайсторът на Байер Леверкузен Щефан Кийслинг ще може да вземе участие срещу Бенфика. 29-годишният немец има проблеми с глезена, които обаче няма да възпрепятстват амбициите му да накаже лисабонските орли. Щефан Рейнарц, Юмер Топрак и Себастиан Бьониш също ще са на линия за аспирините. Португалският представител по нищо не отстъпва на настоящия си съперник и реално погледнато на хартия има по-големи шансове да се класира за следващата фаза на турнира.
 
Вероятни стартови състави:
 
Байер Леверкузен - Лено, Карвахал, Волшайд, Топрак, Бьониш, Бендер, Ролфес, Кастро, Сам, Шюрле, Кийслинг
 
Бенфика - Мораеш, Мелгарейо, Жардел, Гарай, Перейра, Матич, Джон, Перес, Салвио, Родриго, Лима
 
 
Не подлежи на абсолютно никакво съмнение, че актуалният европейски клубен шампион е изявен фаворит срещу чешката сила Спарта Прага, която е считана от мнозина като тотален аутсайдер. Все пак Желязната Спарта не е обречена на провал и има реални шансове да поднесе изненада, елиминирайки крайно неубедителния тим на сините. Стражът Томаш Холи не попадна в групата на червените за днешния мач, а халфът Павел Кадерабек ще е под въпрос до последно. Обобщено, наставникът на Спарта Прага Вячеслав Лавичка няма сериозни кадрови проблеми. Мениджърът на лондончани Рафаел Бенитес пък е принуден да се лиши от услугите на наказания Давид Луис и новопривлечения нападател Демба Ба, а въпросителните около травмата на Джон Тери се очаква да се решат малко преди мача.
 
Вероятни стартови състави:
 
Спарта Прага: Вачлик, Швейдик, Запоточни, Видличка, Памич, Холек, Хушбайер, Матейовски, Ярошик, Балаж, Кадлец
 
Челси: Чех, Аспикулиета, Кейхил, Иванович, Бертранд, Рамирес, Микел, Марин, Оскар, Торес, Моузес
 
 
Няма съмнение, че Атлетико Мадрид превъзхожда Рубин в почти всяко отношение. Руската Висша лига ще се поднови през март, а това означава, че дюшекчиите се намират в много по-добра физическа форма. Хората на Диего Симеоне се представят изключително солидно на "Висенте Калдерон". 42-годишният аржентински специалист извърши много ротации в състава си за срещите от груповата фаза на турнира и сега е важно да видим на коя единайсеторка ще заложи. Очаква се Арда Туран и Тиаго Мендеш да се завърнат в титулярния състав на Атлетико, Диего Коща е наказан, а слабата форма на Адриан Алварес е сериозен проблем за Симеоне. Напоследък мадридчани не са никак убедителни в изявите си, но въпреки това са фаворити срещу Рубин.
 
Вероятни стартови състави:
 
Атлетико Мадрид - Куртоа, Хуанфран, Диас, Миранда, Филипе, Тиаго, Коке, Габи, Туран, Гарсия, Фалкао
 
Рубин - Ружиков, Ансалди, Навас, Шаронов, Кузмин, Начо, Орбаиз, Касаев, Еременко, Карадениз, Рондон
 
Тотнъм - Лион
 
Формулата на евентуалния успех на Тотнъм над Лион се крие в Гарет Бейл, който се намира в чудовищна форма. Шпорите са изключително опасни пред собствена публика и не случайно шансовете им за победа срещу хлапетата са определени като толкова големи. Мениджърът на лондончани Андре Вияш-Боаш няма да може да разчита на Юнес Кабул, Сандро и Джърмейн Дефоу, а Муса Дембеле остава под въпрос за срещата на "Уайт Харт Лейн". Наставникът на ОЛ вероятно няма да изневери на дуото Лопес и Гомис. Няма да е изненадващо, ако до тях застане и изгряващата звезда на френския футбол Александре Лаказет, който през този сезон се превърна в обект на интерес от страна на редица европейски водещи клубове.
 
Вероятни стартови състави:
 
Тотнъм - Фридъл, Уолкър, Доусън, Вертонген, Асу-Екото, Ленън, Дембеле, Паркър, Бейл, Демпси, Адебайор
 
Лион - Веркутре, Ревейер, Дабо, Бишевац, Юмтити, Гедзал, Гуркюф, Гонолан, Малбранк, Лопес, Гомис
 
Прогнози
Начален час Среща Прогноза
19:00 Анжи - Хановер 96 Гол/Гол
19:00 Зенит - Ливърпул 1
20:00 Аякс - Стяуа Х
20:00 БАТЕ - Фенербахче 2
20:00 Байер - Бенфика Над 2.5 гола
20:00 Динамо Киев - Бордо 1
20:00 Леванте - Олимпиакос 1
20:00 Наполи - Виктория Пилзен 1
20:00  Спарта Прага - Челси Под 2.5 гола
22:05 Атлетико Мадрид - Рубин 1
22:05 Борусия М'Гладбах - Лацио 1
22:05  Базел - Днепър Х
22:05 Интер - Клуж 1
22:05  Нюкасъл - Металист Харков Х2
22:05 Тотнъм - Лион 1
22:05 Щутгарт - Генк 2
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tishowinner2
14.02.2013 18:11

Liverpool team in full: Reina, Johnson, Skrtel, Carragher, Enrique, Allen, Henderson, Gerrard, Downing, Sterling, Suarez.

Subs: Jones, Coates, Lucas, Borini, Shelvey, Suso, Wisdom.

JUVE_BEST_CHAMP
14.02.2013 17:44

Тази вечер Челси с колко ще падне?*joking*

Neill_88
14.02.2013 18:42

За четвъртфинал е рано да се мисли. Ако отстранят Спарта ще играят най-вероятно срещу Аякс, а срещу тях едва ли е ще е лесно.

madridistaaaaaa
14.02.2013 18:03

Не се знае , дали ще победят в тоя мач , но в Англия ще мачкат , Челси ще бъдат на 1/ 4 финал сигурен съм .

dani0041
14.02.2013 18:01

Дай боже не, че го писах 2-ка *lol**lol*

petarata
14.02.2013 16:19

Зенит - Ливърпул : 1X
Аякс - Стяуа : 1
Атлетико - Рубин : X
Наполи - Виктория : 1
Тотнъм - Лион : X2
Базел - Днепър : 2
Спарта - Челси : 1Х
Интер - Клуж : 1X

petarata
14.02.2013 17:31

Добре съм що ? Търся изненади в мачовете на изявени фаворити като Тотнъм и Атлетико при които евентуално биха ми донесни сериозна печалба . Поне 2 от изявените фаворити ще сбъркат днес .

daledoria
14.02.2013 16:46

Имаш ли акъл ти момче Атлетико х тотнъм х спарта 1 нещо не ти е добре как мислиш атлетико с туран фалкао да завършат х и то домакини

greenhool
14.02.2013 16:18

Много труден мач ни чака в Германия..без Клозе ми остава да се надявам единствено да вкараме гол на чужд терен..

Jurka5
14.02.2013 16:13

Аз изненада днес биха търсил Атлетико да не бият. Рубин са доста корав отбор,а тази серия на Атлетико само от победи у дома все някога трябва да свърши - Х2. Лион като нищо може да треснат Тотнъм,това ако се счита за изненада.

Jurka5
14.02.2013 17:01

Аз имах предвид изненади с оглед коеф. Базел си е троен мач,както и Нюкасъл,Зенит,Бордо и още един два са непредвидими. Докато някак си на мача на Наполи и Аякс не виждам изненадата,може да се получи,но аз не ги виждам тея мачове нищо друго освен 1.

kozel4e
14.02.2013 16:46

Не знам за Рубин, но Днипро според мен биха създали големи проблеми на Базел. То и самия коефициент не случайно е доста показателен, като е поти изравнен за победа на домакин - гост. Но според мен украинците вземат поне Х, тая година правят уникален сезон и да не кажа голяма дума, но по нищо не отстъпват на Шахтьор и Динамо.... А Челси, ако реши да играе ще ги размаже тия Спарта, въпросът е дали ще искат... *smile* Лига Европа стана много трудна за прогнозиране, отгоре на всичко докато преди време поне се правеха голови мачове там, сега и това не е сигурно

adr
14.02.2013 15:57

А, ето я и темата за Челси. *cool*

tishowinner2
14.02.2013 16:10

излишно напрежение създаваш! ама то тка някой който знае само да се заяжда .. после защо не харесваме повечето фенове на мю, мн просто - щото са арогантни и нагли и се праят на цигани (някой сигурно са си чисти роми) иначе имате и свестни фенове най-свестния е ГангРелайтед

georgi_vr
14.02.2013 15:52

Браво, страхотни прогнози! Откъде ви ги акъла побира? Как измислихте този Х на Аякс? Много разбирате, няма що. *angry**stop*

MaLkO_LuD94
14.02.2013 14:43

Аз очаквам изненада от Зенит и Анжи и единия да играе на финала *smile*

milenkov70
14.02.2013 14:43

Интер-1
Атлетико М.-1
Наполи-1
-------------------------------
Според мен реални да излезнат.
УСПЕХ*cool*

georgi_vr
14.02.2013 15:54

Може да добавиш към тях и Тотнъм 1. Успех!*beer*

ivanrealmadrid1
14.02.2013 14:42

страшна прогноза сте дали за аякс ... най-трудния мач днеска е бате -фенербахче , по скоро там да излезе Х

Neill_88
14.02.2013 14:39

Английските(без Ливърпул) и италианските ги отпишете за спечелването на турнира. Просто повечето от тях има какво да губят в първенствата си, все пак се борят за зона ШЛ. Е, не че не е възможно да я спечелят де, ама малко вероятно е. Фаворитите са много,но за мен основни са Атлетико,Лион и Бенфика. Не отписвам и украинските отбори. Това първенство израстна много.

daledoria
14.02.2013 14:01

Аз ще ви кажа единия финалист още от Атлетико Мадрид стига коста фалкао и туран да са в игра анжи имат сериозен шанс там има звезди да не отписваме никой

daledoria
14.02.2013 15:15

Не отписвай такива отбори като анжи здрав отбор са и на всички места имат класа дано да стане хубав футбол но за мене Атлетико са си редовния финалист а да знаеш диего коста защо не е в състава тва ми е чудно

scouser_pool
14.02.2013 14:31

Анжи от сега мога да ти кажа , че няма да го спечелят този турнир , а и едва ли ще стигнат надалеч , те нямат и кой знае какви звезди ,Тотнъм също много ме съмнява да се хвърлят на 100% в турнира , Атл.Мадрид,Аякс,Бенфика са ми фаворити на мен!

torreschelsea9
14.02.2013 13:47

За мен главните фаворити за спечелването на трофея са Челси,Тотнъм,Наполи и Атлетико М *smile* !!! Аз мисля че 99,9 процента един от тези 4 отбора ще триумфира през май месец с трофея *wink*

sa6etoo
14.02.2013 13:26

Мачовете от тоя турнир са едни от най-трудните за предвиждане и затова ако се залаг ана тях е най-добре на голове но не и на точен знак.. аз лично съм заложил Аякс, Леверкузен и Атлетико на над 2.5 гола. Просто почти няма мач който да ми вдъхва сигурност че ще излезе победител от срещата. *smile*

El_Fenomeno_9
14.02.2013 13:11

Зенит мисля , че ще паднат от Ливърпул ! Играха много слабо в контролите , не са имали истински мач от много време насам , а и тези 100 млн , които дадоха , едва ли някога в историята на футбола , има трансфери , които да повлияят толкова крайно неудачно на отбор ! Но със сигурност това е мача на вечерта !

bacardy_breezer
14.02.2013 13:00

Това е ЛЕ - ще има много изненади ! Определено мога да ви посъветвам да нямате вяра на английските и италианските отбори, защото те не отдават почти никакво значение на този турнир.От друга страна немците и испанците традиционно правят силни игри в ЛЕ.Ако търсите сигурни мачове лично на мен ми изглеждат най-добри: Атлетико - Рубин - 1 ; Динамо Киев - Бордо - 1 ; Аякс - Стяуа 1, Интер - Клуж - 1 и Щутгарт - Генк - 1.От там нататък си мисля, че ще има много изненади.Лично аз очаквам изненади в мачовете : Наполи - Виктория Пилзен, Леванте - Олимпиакос, М'гладбах - Лацио , Тотнъм - Лион, Нюкасъл - Металист.Напълно тройни ми се виждат - Леверкузен - Бенфика, БАТЕ - Фнербахче, Анжи - Хановер, Зенит - Пуул, Базел - Днепър.Успех на всички.

Destructive
14.02.2013 12:45

Челси 2 Ателетико 1 Анжи 1 иии Тотнъм под *smile*

paunQ
14.02.2013 12:44

За мен днес най-сигурните мачове са Атлетико Мадрид, Наполи, Челси и Аякс. *smile*

georgi_vr
14.02.2013 15:57

Не забравяй, че те в Англия приключиха, а в тези турнири играят различно и много силно. А пък и чешкото първенство в момента почива.

pumpet
14.02.2013 14:18

На Челси няма да е сигурен,аз дори не го пуснах в еврото поради простата причина,че сигурно ще извъртят в най-добрия случай един Х.Освен факта,че сме в ужасяваща форма никой няма да си дава зор.

Neooo_1995
14.02.2013 11:55

Зенит - Ливърпул - гол/гол
Байер Леверкузен - Бенфика - над 2,5
Спарта Прага - Челси - 2
Атлетико Мадрид - Рубин - 1 над 2.5
Тотнъм - Лион - Х

tishowinner2
14.02.2013 13:44

Зенит Пул Г/Г Нюкасъл Металист 1 Анжи Хановер 1 Тотнъм Лион Г/Г Наполи Викториа Пилзен под 2.5