Милан и Ювентус спретнаха борбен хикс, Интер спокоен за Скудетото

23:26
Милан и Ювентус спретнаха борбен хикс, Интер спокоен за Скудетото
Милан и Ювентус завършиха 1:1 на "Джузепе Меаца" в дербито от 35-я кръг в Серия А и направиха услуга на Интер, който днес се изложи и стигна само до 2:2 при гостуването си на Киево, но въпреки това трябва да стане чудо, за да изпусне Скудетото. При победа на Юве, "нерадзурите" ставаха шампиони три кръга преди края, но сега ще им се наложи още малко да се потрудят.

Домакините бяха по-активният тим през първото полувреме, докато "старата госпожа" разчиташе предимно на контри. Кларанс Зеедорф, Филипо Индзаги и Кака имаха добри шансове да открият за "росонерите", а Мауро Каморанези и Амаури създадоха опасности пред Желко Калач, но въпреки това гол преди почивката не падна.

През второто полувреме Милан отново опита да натисне и Филипо Индзаги с глава можеше да открие, на не намери добре топката и тя излезе в аут. В 49-а минута Амаури пропусна от чиста позиция след удар на Винченцо Якинта и лоша намеса на Калач.

В 57-а минута Никола Легроталие даде спорен пас към свой съотборник в предни позиции, футболистите на Милан откраднаха топката и след хубава контра Зеедорф матира неподготвената защита на Юве и откри в полза на домакините.

Само три минути по-късно обаче, "бианконерите" отвърнаха на удара и Винченцо Якуинта с глава след хубаво центриране на Каморанези изравни – 1:1. След гола Милан натисна, а влезлият като резерва Алешандре Пато и Пипо Индзаги имаха добри шансове за гол, но ударите им минаха встрани.

В 76-а минута пък Алесандро Дел Пиеро и Никола Легроталие последователно можеха да вкарат втори гол за Ювентус. В 85-а минута Джузепе Фавали бе изгонен за втори жълт картон. Въпреки че останаха с човек по-малко, "росонерите" бяха тези, които повече търсеха победата до края, но нови голове не паднаха.

Съставите на двата отбора:

Милан: Калач, Фламини, Малдини, Фавали, Дзамброта, Бекъм, Пирло, Амброзини, Сеедорф, Кака, Индзаги

Ювентус: Буфон, Григера, Легроталие, Киелини, Де Челие, Каморанези, Поулсен, Занети, Маркиони, Амаури, Якуинта

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kantev
11.05.2009 12:25

Милан трябваше да спечелят , но отново съдиите подкрепят Интер ...

troopche
10.05.2009 23:28

да го еба в фъза тъп съдя чиста дуспа не даде за милан да го еба в педераса прост извинявам се за мръсните думи *smile* *wink* *sad*