Голове от Барса и победа за Атлетико Мадрид

10:15
Голове от Барса и победа за Атлетико Мадрид
Неделя, 10 февруари
13:00 часа: Барселона – Хетафе

В миналия кръг:
Барселона завърши 1:1 с Валенсия при гостуването си на „Местая”. Каталунският гранда изостана в резултата, но успя да изравни след точно изпълнена дузпа от Меси. Хетафе трябваше да прави обрат срещу Депортиво, за да стигне до победата с 3:1. Вратарят Моя бе изгонен още в 10-тата минута, а минута по-късно тимът от Ла Коруня поведе. До края на полувремето Диего Кастро от дузпа изравни, а в рамките на последните десет минути головете на Алваро и Адриан Колунга донесоха трите точки.
Новини около съставите:
Барселона: За първия обеден мач на "Камп Ноу" от 1965 година насам, тимът бе събран на подготвителен лагер. Шави е контузен и отпада, а това означава че вероятно Иниеста ще бъде дръпнат малко по-назад.
Хетафе: Наказан е вратарят Моя, а същото важи и за защитника Рафа. Мане и Валера също ще отсъстват от отбраната. Завръщат се защитниците Мигел Торес и Алберто Лопо.
Статистика:
Барселона спечели 1 от последните си 3 мача в Примера.
Хетафе има 1 победа в 8 кръга.
Барселона взе 11 победи от последните си 12 шампионатни домакинства.
Хетафе е в серия от 3 поредни загуби навън в Примера.
Един срещу друг:
Барса спечели 7 от последните 8 сблъсъка с Хетафе във всички състезания.
5 от последните 6 двубоя между двата отбора завършиха с „оувъри”.
Прогноза: Все още не сме виждали как Барса играе на своя земя в обеден мач, но едва ли това ще е проблем за каталунците, които идната седмица имат и сериозен ангажимент в Шампионската лига. Меси и компания едва ли ще бъдат снизходителни към отбора от Мадрид, така че не бихме могли да търсим изненадата, независимо от сериозната преднина на Барса на върха.
Знак: над 2,5 гола

18:00 часа: Сарагоса – Реал Сосиедад
В миналия кръг:
Сарагоса измъкна ценно равенство при визитата си на Малага. Елдер Пощига вракара поредният си гол, ала до края на полувремето арагонци допуснаха изравняване от дузпа. Реал Сосиедад записа едно от най-силните си втори полувремена през този сезон разбивайки Майорка с 3:0 с голове именно след почивката. Тогава точни бяха Диего Ифран, Чори Кастро и Карлос Вела.
Новини около съставите:
Сарагоса: Дефанзивният халф Хосе Мари и крайният бранител Абраам ще отсъстват поради наказание. Крилото Суколини е с травма , а същото важи и за холандският централен бранител Глен Луувенс. Кристиян Сапунару е готов да се върна в защита след като изтърпя наказанието си.
Реал Сосиедад: Защитниците Дела Бея, Микел Гонсалес и халфът Бергара са отново на линия. Това, означава че новините свързани със състава на баските са само положителни.
Статистика:
Сарагоса е без успех в 5 поредни срещи за първенство.
В 9 от последните 10 мача на Сарагоса се получиха „ъндъри”.
Реал Сосиедад е не спечели навън в 17 от последните 19 опита.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 47 мача в Сарагоса. 24 победи за домакините, 15 равенства и 8 победи за Реал Сосиедад.
Сарагоса вкара поне по 2 гола в 8 от последните 9 мача с този съперник.
Сарагоса е без загуба у дома в 10 от последните 11 срещи с Реал Сосиедад.
Реал Сосиедад спечели последните 3 мача с този съперник във всички състезания.
Прогноза: Трябва да се вземе предвид фактът, че Сарагоса играе по-успешно навън, отколкото на „Ла Ромареда”. От друга страна Реал Сосиедад е във възход и действа с лекота и в двете фази на играта, независимо от съперника. Равенството изглежда добра опция в тази среща с оглед и на кадровите проблеми при домакините.
Знак: Х

20:00 часа Атлетик Билбао – Еспаньол
В миналия кръг:
Атлетик измъкна точка при визитата на амбициозния новак Валядолид, след като губеше в резулата с 0:2. Головете за частичния обрат вкараха Оскар де Маркос и Маркел Сусаета. Еспаньол продължава да е с една загуба от началото на годината (дербито с Барса), след като спечели на свой терен срещу Леванте с 3:2. Стуани и Серхио Гарсия вкараха важните два гола след почивката, а Мартин Петров влезе като резерва петнайсет минути преди края.
Новини около съставите:
Атлетик Билбао: Под въпрос са Карлос Гурпеги, Йосеба Йоренте и Борха Екиса. Иниго Перес със сигурност е аут поради травма. Завръщането на Аморебиета в центъра на защитата на мястото на Аймерик Лапорт е почти сигурно.
Еспаньол: Халфът Раул Баена е наказан. Мубарак Уакасо игра в събота малък финал за купата на Африка с Гана. Друг полузащитник – Кристиян Гомес е с травма.
Статистика:
Атлетик записа 2 равенства и 1 победа в последните 3 кръга.
Еспаньол е без победа навън в 19 от последните си 20 гостувания в Примера.
Атлетик е с 1 победа в 6 кръга насам.
Еспаньол не се разписа в 3 от последните 4 шампионатни гостувания.
Един срещу друг:
Мачовете на „Сан Мамес” са 77. 50 победи за Атлетик, 13 равенства и 14 победи за Еспаньол.
Почти 12 години изминаха от последния успех на Еспаньол в Билбао.
Атлетик няма загуба от Еспаньол в 12 поредни домакинства във всички състезания.
Последните 5 двубоя между двата отбора завършиха с „оувъри”.
Еспаньол вкара поне по 2 гола от 4 поредни срещи във всички състезания.
Прогноза: Атлетик ще трябва да защитава бавния си, но забележим игрови възход. Еспаньол може да се гордее с игрите си през новата година, но вероятността да бъде допусната загуба тук е доста голяма. Все пак освен всичко друго не трябва да подценяваме и традицията, която е на страната на баските.
Знак: 1

22:00 часа: Райо Валекано – Атлетико Мадрид
В миналия кръг:
Райо можеше да прибере точка от пътуването до Севиля, ала вратарят Рубен Мартинес направи ужасна грешка и това се отрази на загубата с 1:2. Атлетико Мадрид записа 20-тата си поредна победа на „Калдерон” във всички състезания, преодолявайки Бетис с 1:0 с гола на Диего Коща.
Новини около съставите:
Райо Валекано: Тито е единственият играч на Райо играл във всяка минута до момента, ала серията му приключва, защото срещу Севиля той получи петият си жълт картон. Именно зоната на десния защитник е проблемна за треньора Пако Хемес, тъй като и Родри и Лабака са в лазарета. В атака се завръщат двама от най-важните играчи – капитанът Пити и Лео Баптищао. Двамата са имали пряко участие (асистенции или голове) в половината от попаденията на Райо до момента в Примера.
Атлетико Мадрид: Колумбийската звезда Фалкао се връща в титулярния състав след контузия, за да замени Диего Коща, който е наказан. Филипе Луис се връща на левия фланг на отбраната, след като изтърпя санкция от една среща.
Статистика:
Райо Валекано вкарва поне по 3 гола във всеки един от последните си 3 мача у дома.
В 5 от последните 6 мача на Атлетико в първенството се получиха „оувъри”.
Райо спечели 5 от последните си 6 мача от Примера във Вайекас.
Атлетико спечели 3 от последните си 4 срещи в Примера.
В 4 поредни срещи с участието на Атлетико падат голове само в едната врата.
Един срещу друг:
Едва 11 мача имат в квартал Вайекас двата отбора в Примера. 4 победи за Райо, 4 - за Атлетико и 3 равенства.
Райо няма победа над мадридския си съперник в 5 поредни домакинства. Последният успех на тима от Вайекас у дома над Атлетико датира от 1994 г.
Атлетико спечели 4 от последните 5 мача с този съперник.
Прогноза: През този сезон скромният Райо Валекано играе наистина забележителен футбол, за което допринасят намиращите се в много силна форма Пити, Лео Баптищао, Чори Домингес и не на последно място младата африканска звезда Лас Бангура. Атлетико обаче се е устремил към Шампионската лига и определено има капацитета да вземе това дерби.
Знак: 2

Понеделник, 11 февруари
22:30 часа: Бетис – Валядолид
В миналия кръг:
Бетис падна с 0:1 на терена на Атлетико, въпреки че създаде доста голови ситуации. Валядолид победе с 2:0 срещу Атлетик Билбао с головете на Буено и Хави Гуера още до 15-тата минута. След това обаче виолетовите допуснаха изравняване, а накрая можеха дори и да запишат загуба.
Новини около съставите:
Бетис: Един от основните полузащитници Каняс е наказан. Офонзивните Посуело и Салва Севиля са контузени. Крайните бранители Алекс Мартинес и Анхел Лопес продължават лечението си и няма да се завърнат и за тази среща.
Валядолид: Голяма загуба ще бъде отново отсъствието на германското крило Патрик Еберт, който лекува травма. Централният бранител Марк Валиенте ще пропусне и този мач. Извън плановете вече около месец е и халфът Виктор Перес.
Статистика:
В Примера Бетис е без победа в 3 срещи насам.
Валядолид има 2 победи от последните 8 мача в Примера.
Бетис записа 3 загуби в 6 домакинства.
Валядолид е с 2 победи в 9 шампионатни гостувания
Един срещу друг:
26 мача имат двата отбора в Примера в Севиля . 13 победи за Бетис, 10 равенства и едва 3 победи за Валядолид.
Прогноза: Бетис се бори с всички сили за осъществянане на голяма мечта – завръщане в Шампионската лига. Въпреки проблемите с контузени и наказани играчи, хората на Пепе Мел знаят как да се справят с опасния тим на Валядолид. Гостите са най-добре представящият се тим от трите новака и могат да затруднят сериозно Бетис. Въпреки това, залагаме на андалусци, които определено имат какво да покажат, ако играта им тръгне.
Знак: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

John_Jameson
10.02.2013 16:23

Атлетико най-вероятно ще победят, но мисля, че ще допуснат гол в своята врата! *tongue*