Лесни точки за Байерн и Борусия, Щутгарт най-накрая ще спечели

12:54
Лесни точки за Байерн и Борусия, Щутгарт най-накрая ще спечели
В миналия кръг за първи път през 2013 и едва за втори този сезон, успеваемостта падна под 50 процента – 6 уцелени прогнози от 13. Още от началото нещата не тръгнаха добре – Вердер Бремен и Хановер 96 си размениха над 35 удара по посока на вратите, но си вкараха само два гола, а след това нещата продължиха в същия дъх. Големите удари бяха победата на Борусия Дортмунд над Байер Леверкузен и това, че Шалке 04 няма да се справи с Гройтер Фюрт.

Събота, 9 февруари
16:30 часа: Борусия Дортмунд – Хамбургер

Борусия Дортмунд има сериозни проблеми – Гьотце, Ройс и Шмелцер са под въпрос, а за съжаление на Юрген Клоп, те не са единствените отсъстващи. Гроскройц и Вайлденфелер тренираха индивидуално през седмицата, защото са болни, а пък Пишчек се оплаква от болки в адукторите. Невен Суботич обаче вече е възстановен от травмата си, което е добре дошло предвид грешките, които допусна Фелипе Сантана срещу Байер Леверкузен. Хамбургер падна в миналия кръг с 0:2 от Айнтрахт, а сега ще трябва да се справи и с желанието на жълто-черните за реванш, защото именно HSV сложи край на серията от 36 поредни срещи без поражение на отбора на Юрген Клоп. И двата гола във вратата на Рене Адлер преди седмица паднаха през първото полувреме, а Борусия, макар да изостава от Байерн, успя да постави нов рекорд на Бундеслигата – тимът вече има девет гола в първите 15 минути на мачовете си. Гостите са без наказания Милан Бадель, а освен това загубиха последните си четири визити в Дортмунд, като в периода вкараха само един гол. През следващата седмица е първият мач с Шахтьор от Шампионската лига, така че за жълто-черните ще е важно да вземат този сблъсък с лекота. Тоест – аванс още от първото полувреме.
Прогноза: 1 ПП, над 2.5 гола

16:30 часа: Айнтрахт – Нюрнберг

Домакините тотално надиграха преди седмица Хамбургер, докато Нюрнберг спечели с доста късмет срещу Гладбах. А и като цяло Айнтрахт се справя доста по-добре от франките. Офанзивният стил на Армин Фее със сигурност ще създаде проблеми на тима на Михаел Вайзингер, а ако Нюрнберг допусне първия гол, ще му е много трудно да се върне в двубоя. Самбрано е аут за орлите, защото се забави с връщането си от Перу, но подобна причина под въпрос за гостите са Кийотаке и Чандлър.
Прогноза: 1

16:30 часа: Щутгарт – Вердер

Тимът на Бруно Лабадия още няма точка през 2013-а, но в миналия кръг поне вкара първия си гол. Вердер отново се представи доста силно и спечели с 2:0 срещу Хановер, макар че заслужаваше да вкара още поне два гола. Предвид слабото представяне на бременци навън обаче е трудно да се повярва, че те ще запишат още един пълен успех. А и е време швабите да сложат край на негативната си серия. Въпросът е дали те могат да спечелят, след като най-накрая бяха подновени договорите на всички ключови фигури, а и Харник и Дидави са на линия, тоест Лабадия няма проблеми със състава. Поне според мен отговорът е положителен. Със завръщането на Фриц и Аранутович обаче Вердер също ще бъде по-силен и шансът да вкара гол е доста сериозен.
Прогноза: 1, гол/гол

16:30 часа: Хановер - Хофенхайм

Верен на стила си, Хановер продължава да е силен домакин и слаб гост. Същото важи и Хофе – много слабо представяне в последната визита срещу Айнтрахт и домакинска победи преди седмица над Фрайбург. Северняците продължават да имат сериозни липси в отбрана – отсъстват общо петима играчи, но за този кръг може да се завърне опитния Шулц. Гостите също са без сериозен брой контузени, но поне няма нови имена в лазарета в сравение с миналия кръг. Проблемът е, че идването на Марко Курц не заздрави отбраната, както се очакваше, а особено срещу офанзивни отбори като Хановер това е гаранция за голове. В пет от предишните шест сблъсъка между опонентите се получиха единици.
Прогноза: 1, над 2,5 гола

16:30 часа: Гройтер Фюрт – Волфсбург

В миналия кръг Фюрт сложи край на серията от 17 поредни срещи без победа, така че ще посрещне вълците в доста добро настроение. Успехът в Гелзенкирхен обаче дойде повече заради пропуските на Шалке 04 и очевидните проблеми на кралскосините, а не толкова заради много силно представяне на Фюрт. Волфсбург има сложна програма в следващите два кръга – домакинство на Байерн и гостуване на Майнц, така че визитата на „Троли Арена” представлява най-добрият шанс за състава на Дитер Хекинг да спечели три точки. Това обаче едва ли ще стане лесно, още повече за Фюрт се връщат Приб и Фюрстнер. И двата отбора ще действат предпазливо, така че залог за ниска резултатност е логичен.
Прогноза: под 2,5 гола

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах – Байер Леверкузен

Най-голямото местно дерби в момента и за двата клуба. Гладбах загуби от Нюрнберг с 1:2 в миналия кръг, като инкасира едво второ поражение в последните 12 кръга. Леверкузен пък падна с 2:3 от Борусия Дортмунд в истински спектакъл на „Бай Арена”, като това бе едва трето поражение в 17 срещи за тима на Сами Хюпия и първо домакинско такова. Нордвайт е под въпрос за Гладбах, но Щранцл се завръща, за да замести наказания Янчке. За гостите аут е централният защитник Топрак, а пък Ролфес и Райнарц са под въпрос, защото са болни. Вече в седем поредни срещи във всички турнири между тези съперници няма домакинска победа и нищо чудно серията да бъде увеличена с още един двубой – Леверкузен играе чудесно на контраатака. По-добрата опция обаче е и двата тима да се разпишат.
Прогноза: гол/гол

19:30 часа: Байерн Мюнхен – Шалке 04

Баварците нямат никакви проблеми до момента, като спечелиха и трите си мача през 2013-а, при това без да допуснат гол. Кралскосините имат само един пълен успех в последните си девет срещи, а преди седмица паднаха от последния в класирането Гройтер Фюрт с 1:2. Очевидно е, че не само Хууб Стевенс е бил проблемът, защото критиките към неговия наследник Йенс Келер са доста сериозни, а и формата на Матип, Хунтелаар и Учида продължава да бъде далеч от желаното. Холандският нападател е контузен, също както и Марика, което означава, че Пуки ще е титуляр на върха на атаката. Пападопулос и Афелай също са аут с травми, Фухс е наказан, а Дракслер е под въпрос, което означава, че Келер ще има сериозни проблеми със сглобяването на състава. Юп Хайнкес няма никакви причини да прави промени в тима си, като само Швайнщайгер е под въпрос заради контузия. Преди месец двата тима играха контрола и Байерн спечели с 5:0 и нов подобен разгром няма да е изненада.
Прогноза: Байерн (-1)

Неделя, 10 февруари
16:30 часа: Аугсбург – Майнц 05

Баварците още нямат загуба през тази година, а със спечелните пет точки съживиха надеждата си в битката за оцеляване. Червените на Томас Тухел взеха четири точки, преди в последния кръг да паднат с 0:3 от Байерн, но това беше очаквано, особено предвид отсъствието на голмайстора на Майнц Адам Салай. Унгарският национал обаче се завръща след наказание и това гарантира проблеми за домакините, въпреки че друг офанзивен футболист на гостите – Николай Мюлер – няма да играе. „Ние сме в добра серия и има позитивна промяна. Важно е да продължим по този начин”, коментира треньорът на Аугсбург Маркус Вайнцирл. Той едва ли ще прави промени в стартовия си състав, което означава, че за четвърти пореден път баварците могат да започнат с едни и същи титуляри. През миналия сезон домакините спечелиха на “SGL Арена”, но сега едва ли ще им е толкова лесно, защото Майнц има сериозен шанс да се бори за място в Европа.
Прогноза: X

18:30 часа: Фрайбург – Фортуна Дюселдорф

Южняците още нямат победа през 2013-а година, а в миналия кръг изпуснаха шанс да поставят нов клубен рекорд по поредни гостувания без загуба, като паднаха с 1:2 от Хофенхайм, въпреки че поведоха още в четвъртата минута. „Знаем, че можем по-добре. Особено що се отнася до отбелязването на голове”, коментира спортният директор на клуба Дирк Дуфнер. Преди седмица Фортуна надви Щутгарт с 3:1, за да запише четвърта победа в пет домакинства. Тимът от Дюселдорф не е печелил навън от 25 септември, но пък в историята си в елита няма загуба като гост на Фрайбург. „Няма никаква причина за паника – играем добре и сме далеч от опасната зона”, обяви треньорът на червените Норберт Майер. Той няма нови проблеми със състава, а същото важи и за Кристиан Щрайх.
Прогноза: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация