Голове от Валенсия и Барса, Бетис може да изненада Атлетико

11:44
Голове от Валенсия и Барса, Бетис може да изненада Атлетико
Неделя, 3 февруари
13:00 часа: Малага – Сарагоса

В миналия кръг
Малага спечели гостуването си на Майорка с 3:2, като нито за момент не изпусна двубоя от контрол. Головете за успеха на андалусци отбелязаха Савиола, Иско и Начо Монреал. Сарагоса завърши наравно 0:0 като домакин на Еспаньол. Така вече в три поредни срещи тимът на Маноло Хименес е без отбелязан гол в първенството.
Новини около съставите
Малага: Наказание от една среща ще изтърпи Мартин Демикелис. Начо Монреал и Диего Боенаноте напуснаха състава съответно в посока Арсенал и Гранада. След повече от година на възстановяване след гежка травма на линия се очаква да бъде Жулио Баптища.
Сарагоса: Вън от плановете остава крилото Суколини, който е с травма. Централният защитник Глен Луувенс е в лазарета, а същото важи и за Хави Аламо.
Статистика:
Малага не успя да спечели последните 2 домакински мача.
Сарагоса не отбеляза гол в нито 1 от последните си 3 двубоя за първенство.
Андалусци има 1 равенство от последните 10 домакинства н Примера.
Сарагоса е с 2 победи от 10 кръга насам. Арагонци взеха 1 точка от 4 кръга.
Един срещу друг:
Мачовете между двата отбора в Примера са 25. 10 победи за домакините, 7 равенства и 8 успеха.
Малага спечели 3 от последните 5 двубоя с този съперник.
Прогноза: Победата на терена на Майорка в миналия кръг остави Малага на четвъртото място в класирането, което е е и крайната цел. Едва ли хората на Пелегрини ще си позволят да пропуснат точките срещу този съперник, макар че Сарагоса е коварен отбор при гостуванията.
Знак: 1

18:00 часа: Севиля – Райо Валекано
В миналия кръг
Севиля взе първа победа в Примера под ръководството на Унай Емери като надигра с 3:0 Гранада. Головете бяха дело на дефанзивния халф Жофри Кондогбия, Алваро Негредо и на друг полузащитник - Гари Медел. Райо Валекано спечели трите точки срещу Бетис след победа с 3:0. Пити вкара от дузпа, Делибашич и Хосе Карлос добавиха останалите голове след почивката.
Новини около съставите
Севиля: Извън групата остават Диего Пероти и Пьотр Троховски, които отсъстват от полузащитата поради контузии. Вратарят Палоп също не е в групата поради контузия.
Райо Валекано: Вън от състава остава наказаният капитан Пити. В същото време, обаче в тима след два пропуснати двубоя се завръща нападателаят Лео Баптищао. Защитниците Родри и Начо са извън групата и за този мач.
Статистика:
Райо спечели 5 от последните 6 мача в Примера.
Севиля спечели 3 от последните си 5 домакинства.
Точно 18 срещи изминаха от последното равенство на Райо в Примера.
Севиля е с 1 равенство от 12 поредни шампионатни домакинства.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 12 мача в Примера на „Писхуан”. 9 победи за домакините, 2 равенства и 1 успех на Райо.
Севиля спечели 4 от последните 5 доманства на този съперник.
Прогноза: При новия треньор Унай Емери определено съставът на Севиля подобри предстоването си и това се отразява на резултатите. Райо е в подем и този двубой няма да бъде лесен за домакините, но гостите имат някои кадрови проблеми, които биха могли да им попречат да покажат познатото си успешно лице.
Знак: 1

20:00 часа: Валенсия – Барселона
В миналия кръг
Валенсия спечели визитата си на Депортиво с 3:2. Мачът се разви странно за „екипо че”, като Жонас откри резултата в 1-вата минута, а Рикардо Коща донесе успеха с попадение секунди преди края. Барселона разгроми Осасуна с 5:1 у дома с четири гола на Меси и един на Педро. През седмицата каталунците завършиха наравно 1:1 с Реал Мадрид в първия полуфинал от турнира за купата на Краля.
Новини около съставите: 
Валенсия: Извън плановете е само полузащитникът Дани Парехо. В халфовата линия се завръща Евер Банега, който се излекува от контузия.
Барселона: Не се очакват промени в сравнение с групата която пътува до Мадрид за двубоя с Реал в сряда или ако има те ще са незначителни.
Статистика:
Барселона постигна 13 победи от последните си 14 мача в Примера.
Валенсия спечели 4 от последните си 5 двубоя за първенството.
Барселона се разписва поне по веднъж от 37 поредни срещи в първенството.
Валенсия няма равенство от 10 поредни шампионатни срещи.
Барса вкарва поне по 2 гола от 20 гостувания за първенство насам.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 77 мача за първенстнво във Валенсия. 29 победи за домакините, 18 равенства и 30 успеха за Барселона.
Барселона спечели последните 3 срещи с този съперник във всички състезания.
Валенсия няма победа срещу Барселона от 12 поредни срещи във всички състезания.
Прогноза: Валенсия се придвижи само на две точки от зона Шампионска лига и ще направи каквото може, за да измъкне добър резултат срещу безпорния лидер. Барса игра тежък мач с Реал през седмицата и това може да се отрази при тази визита. Условията за голове и в двете врати са доста добри, така че това е една съвсем приемлива опция.
Знак: гол/гол

22:00 часа: Атлетико Мадрид – Бетис
В миналия кръг
Атлетико Мадрид загуби гостуването си на Атлетик Билбао, като отсъствието на ключови играчи начело с Фалкао повлия за слабото представяне на столичани. През седмицата Атлетико победи Севиля с 2:1 в полуфинал за купата на Краля. Диего Коща отбеляза и двата гола от дузпи. Бетис загуби безславно визитата си на Райо Валекано с 0:3 като играта на зелено-белите бе доста под обичайното ниво.
Новини около съставите:
Атлетико Мадрид: Наказан е крайният защитник Филипе Луис. Радамел Фалкао попадна в групата, ала дали ще бъде титуляр е друг въпрос, защото не тренира нормално. Кристиян Родригес е с травма, а вратарят Куртоа се очаква да започне от първата минута, въпреки контузията.
Бетис: Крайните защитници Анхел Лопес и Алекс Мартинес са в лазарета.
Статистика:
Атлетико спечели 3 от последните си 6 двубоя в Примера.
Бетис е с 2 победи от 5 кръга насам.
Атлетико е в серия от 13 поредни шампионатни срещи у дома.
Бетис е с 1 равенство от 14 поредни гостувания в Примера.
Атлетико не допусна гол в 6 поредни домакинства за първенство.
Един срещу друг:
На „Калдерон ” двата отбора са играли 45 двубоя в Примера. Атлетико има 26 победи срещу 13 равенства и 6 успеха на Бетис.
Двата отбора се срещнаха преди около две седмици в четвъртфинал от турнира за купата на Краля и Атлетико продължи напред след 2:0 като домакин и 1:1 в Севиля.
Бетис спечели 2 от последните 4 гостувания тук.
Прогноза: Атлетико прави исторически сезон като домакин в Примера, но напоследък в играта на тима се забелязва спад, което е нормално. При загубата от Атлетик в миналия кръг се видя отново, че до голяма степен дюшекчиите са прекалено зависими от Фалкао. Колумбиецът едва ли ще е титуляр и сега, а Бетис е опасен съперник и винаги може да поднесе изненадата. Обстоятелствата за това са на лице, така че защо да не се потърси нещо различно от тривиалната „единица”.
Знак: X, под 2,5 гола

22:00 часа: Реал Сосиеад – Майорка
В миналия кръг
Реал Сосиедад завърши наравно 1:1 при гостуването на Селта. Голът за баските вкара Елустондо през второто полувреме, оформяйки крайния резултат. Майорка регистрира третата си поредна загуба в Примера и общо 12-та за сезона, отстъпвайки на Малага у дома. Виктор и Дос Сантос вкараха двата гола за островитяните, ала обратът така и не се осъществи.
Новини около съставите:
Реал Сосиеадад: Крайният бранител Дела Бея е наказан, а същото важи и за халфа Бергара. Вън от плановете е полузащитникът Сурутуза, ала Кадамуро се върна от турнира за купата на Африка, защото Алжир отпадна. Защитникът Микел Гонсалес отпада, тъй като е с травма.
Майорка: Дебют се очаква да направят новопривлечените Алан Хътън, който идва от Селтик и италианският халф Тиберио Гуаренте. Полузащитникът Томас Пина е наказан, а заради контузия израелският вратар Дуду Ауате няма да играе и в този мач.
Статистика:
Майорка е с 1 победа в 16 срещи в Примера.
Реал Сосиедад записа 1 поражение от последните 12 мача за първенство.
Майорка спечели 1 точка в 4 кръга.
Реал Сосиеад е без поражение в 7 поредни домакинства в Примера.
Майорка записа загуби в 4 от последните 5 гостувания за първенство.
Един срещу друг:
На „Аноета” мачовете за първенство са 21. 15 победи за Реал Сосиедад, 2 равенства и 4 успеха за Майорка.
От последните 13 мача между двата отбора се получи само 1 равенство.
Реал Сосиедад е в серия от 6 поредни победи като домакин на Майорка.
Прогноза: Реал Сосиедад определено е отборът на който почти всеки би се доверил в момента, заради добрата форма и силните игри у дома. Майорка прави отчаяни опити да излезе от опасната зона, ала все още островитяните са далеч от така желаното резултатно представяне.
Знак: гол/гол
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация