Най-желаните през лятото

14:02
Най-желаните през лятото
С настъпването на лятото и многото емоции по терените на Австрия и Швейцария, градуса на напрежение у запалянковците едва ли ще стихне в скоро време. Мачовете от европейското първенство предизвикват огромен интерес и е нормално цялото внимание на феновете да бъде насочено към зелените килими на китните страни, домакини на форума.

Докато португалци, хървати и холандци блестят по терените и радват с качествена игра, мениджърите на играчите правят всичко възможно да заработят големите си комисионни и да уредят живота на своите таланти.

Ще обърнем поглед към най-желаните и най-качествени футболисти през това лято, които има голяма вероятност да сменят клубната си принадлежност.

* Кристиано Роналдо - колкото и да се дадат ще са малко, но все пак около 70 млн. евро
 
Португалското крило направи страхотен сезон с Манчестър Юнайтед, завоювайки титлата в Англия и Шампионската лига. Естествено от Реал Мадрид не закъсняха изобщо и отвориха голямата си уста, с цел да лапнат голмайстора през сезона за Юнайтед. Споменаваните финикийски знаци варираха от 50 до 120 млн. евро, като към евентуалната сделка могат да бъдат включени и Робиньо, Серхио Рамос и Диара. Параметрите на заплатата едва ли ще шокират футболната общественост, след като се споменаха цифри от рода на 12 млн. евро на година. От английският клуб се стремят всячески да отклонят офертите на мадридчани, но историята не веднъж е ставала свидетел, че пожелаят ли някой на "Сантяго Бернабеу" той рано или късно се оказва там, без значение от неговото име. В битката за реализатора по всяка вероятност ще се включи и другият испански гранд в лицето на Барселона, но засега създаването на "новата Барса" се бави и конкретна оферта липсва. Затаете дъх и очаквайте развитие малко след европейското, а дали то ще е посока Испания може само да гадаем.

* Роналдиньо - около 18 млн. евро

За всички бе е ясно много преди месец юни, че дългокосият техничар е изиграл последния си мач с екипа на Барса под ръководството на Франк Рийкард. Кандидати за подписа на Рони не липсваха и на опашката веднага се наредиха Милан и Манчестър Сити, а в последствие Интер и Тотнъм. Винаги съм си мислил, че Милано и по конкретно Милан е перфектното място за Роналдиньо с оглед неговата възраст, бъдещи съотборници (Пато, Кака, Дида, Емерсон, Кафу и Серджиньо) и стилът на игра на отбора, но нещата с евентуалния трансфер много се проточиха. На сцената се появиха парите на Шинаватра, мераците на Морати и глад за класни играчи на "Уайт Харт Лейн", които допълнително внесоха неяснота около бъдещето на Роналдиньо и това къде ще премине.

* Стивън Джерард - приблизително 40 млн. евро

Емблемата на Ливърпул изглежда здраво стъпил на "Анфийлд", но когато Интер и специалният Жозе Мауриньо поискат някой, всичко е възможно. Обявената сума едва ли ще представлява проблем за собственика Морати, който е доказал, че с лека ръка дава пари за не дотам доказани футболисти. Тук обаче става дума за не кой да е, а за сърцето и душата на мърсисайдци, което прави италианската мисия почти невъзможна. Едва ли ръководството на английския клуб ще си позволи подобен ход, а и индикациите от страна на играча са, че той иска да остана с фланелката на червените. Офертата от страна на Ювентус не смятам да я коментирам, защото процента Стиви Джи да облече бело-черния екип е незначителен.

* Самуел Ето\'о - нереални 40 млн. евро

Исканата сума за тъмнокожия нападател едва ли е адекватна с оглед на последния изигран сезон с екипа на Барса и представянето му за националната гарнитура на Камерун. Кандидати не липсват, а за подписа на Ето\'о в битка се впуснаха Интер, Милан, Тотнъм, Челси и Бешикташ. Че сумата от 40 млн. евро няма да бъде получена от каталунците, според мен е сигурно, но стои въпросителната в каква посока ще поеме камерунецът и дали изобщо ще смени клубната си принадлежност. С евентуална негова продажба в атаката на Барса ще се отвори огромна празнина, с оглед физическото състояние на Анри от година и половина насам, и младостта на иначе много перспективния Боян Къркич.

* Александър Хлеб - очаквани около 18 млн. евро

Халфът на Арсенал е желан от редица евро грандове, между които най-сериозно стои интереса на Интер, Барселона и Байерн М., но все още неговото бъдеще е забулено в мистерия. Венгер се опитва да задържи по всякакъв начин беларуския национал, като дори сезира Футболната централа за некоректното отношение на Интер при примамването на играча. Агента на играча доста левашки го праща всяка седмица в различен клуб и това допълнително усложнява неговото бъдеще.

* Димитър Бербатов - от 20 до 40 млн. евро

Митко тук, Митко там! Митко тук, Митко там! И така от около 3 месеца. Тонове мастило се изписа за отборите, които проявяват интерес към нашенеца и това колко пари се дават на средняците Тотнъм. От около нова година Митко бе сигурен нов за Юнайтед, след това стана ново попълнение в Милан, сега последно е на крачка от Реал или Барса. Конкретна оферта за играча едва ли е пристигала в офиса на "шпорите" по простата причина, че много пари за играч се дават по неписано правило след юни месец, а и ми е трудно да повярвам, че от ръководството от северен Лондон ще върнат чек с сума около 30 млн. евро. Българинът направи впечатляващ сезон с Тотнъм, а за нас не остава нищо друго да му пожелаем само здраве и велики мачове без значение дали ще са в Англия, Италия или Испания. И с екипа на България разбира се!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rednik_angelov
16.06.2008 16:07

Абе вие лудили сте бе?
Вие добрели сте бе?
Рони струва сигурно два пъти повече, отколкото събраната сума на всички играчи спомената по горе.
Ако Барселона се раздели за толкова малко пари с Рони- Те ще са престъпници, малоумници.
Да живее Роналдиньо и Реал мадрид

eye_
15.06.2008 15:43

Еми дълго време липсваше от терените и си личи явно неразбирателството м/у него и барса и затова искат да го продадат.

screama
15.06.2008 15:32

Не мога да проумея как за Роналдо се дават 70млн. а за Роналдиньо само около 20млн.....