Трудни победи за Борусия Дортмунд и Байерн

18:50
Трудни победи за Борусия Дортмунд и Байерн
В миналия кръг отново се получи изключително добре – 8 познати прогнози от 11, включително хендикап победата на Борусия Дортмунд, точка за Аугсбург срещу Шалке 04, както и това, че Байер Леверкузен няма да спечели във Фрайбург, макар че в прогнозите странно защо бях пропуснал тази опция – но пък фигурираше в заглавието. Освен това – 4 от 4 в регионалните дербита, като тук само ми избяга оувърът на Щутгарт Байерн Мюнхен.

Петък, 1 февруари
21:30 часа: Вердер – Хановер 96

Вердер започна годината с две загуби, но докато играта при 0:5 от Борусия Дортмунд бе трагична, то при 2:3 срещу Хамбургер, бременци се представиха в много по-добра светлина. Те всъщност дори не заслужаваха да загубят, а за капак Арнаутович и Фритц бяха изгонени. Хановер спечели с 2:1 над Волфсбург преди седмица, но също плати висока цена – Егиман, Фелипе, Черундоло и Шулц са контузени, а пък Поконьоли и Хофман – наказани. А всички те са част от дефанзивния вал на тима. Тоест – гол/гол и над 2.5 гола излеждат напълно сигурни. Тимът на Мирко Сломка спечели само два пъти в девет визити и едва ли ще успее да обърне тенденцията точно в Бремен, където няма победа от 10 години насам. Хънт е възстановен от травмата си и се връща в титулярния състав на домакините, но пък Гебре Селасие е под въпрос.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола, 1

Събота, 2 февруари

16:30 часа: Шалке 04 – Гройтер Фюрт
Треньорът на Фюрт Майк Бюскенс се завръща вкъщи. При голямата си любов от Гелзенкирхен. И с надеждата, че ще успее да накаже бившия си отбор, за да даде надежда на баварците в битката за оцеляване. Не че Фюрт направи кой знае какво през 2013-ата, но и Шалке не впечатлява с изявите си - нулево равенство срещу Аугсбург без нито едно положение преди седмица и добра успеваемост срещу абсурдната защита на Хановер. Тази на Фюрт може да играе по-добре, а и не е ясно как ще се справят кралскосините без Холтби. Марика пък е контузен. Бастош ще дебютира за домакините, което може да означава, че Дракслер ще се премести на мястото на Холтби в центъра. За гостите продължава да отсъства Приб, а сега аут е и наказаният Фюрстнер. Това ще доведе до промени в отбраната, но Бюскен опита доста варианти в последните два мача, така че сега може да се очаква всичко. Тук ще рискувам.
Прогноза: Фюрт (+1.5)

16:30 часа: Волфсбург – Аугсбург

Баварците още нямат загуба през 2013-а, като в предишната си визита надвиха Фортуна с 3:2. Волфсбург победи Щутгарт с 2:0 в миналото си домакинство, но с човек повече падна с 1:2 от Хановер – тоест Дитер Хекинг явно не може толкова бързо да донесе постоянство в изявите. Още повече Кяер и Налдо бяха трагични в центъра на отбраната. Големият въпрос е дали Мадлунг няма да е титуляр вместо един от тях двамата. Маркус Вайнцирл няма нови проблеми около отбора си, като дори Лангкамп вече е на линия. През миналия сезон Аугсбург победи на „Фолксваген Арена” с 2:1, като голът на Хелмес е единственият, реализиран от вълците във вратата на този съперник в трите срещи досега. Съмнително е, че Аугсбург ще успее да запази отново суха мрежа, но същото важи и за вълците. Не мисля, че трите точки ще бъдат за гостите, но не се доверявайте много на Волфсбург.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Хофенхайм – Фрайбург

Игор де Камарго бе взет, за да помогне за решаване на проблемите в атака, а Аурелио Гомеш – на вратата, но това не значи, че ще се получи веднага. Още повече Фрайбург е един от най-стабилните отбори през този сезон и не случайно има втората най-силна защита след тази на Байерн и само един допуснат гол в последните четири срещи. Кристиан Щрайх е на път да постави и нечуван рекорд – седми пореден двубой без поражение начело на Фрайбург. И мисля, че ще го направи. Въпросът е дали гостите ще спечелят или ще са доволни и на точка. Залог за ниска резултатност е по-удачен. Особено на онова 5:3 по-рано през сезона.
Прогноза: под 2.5 гола

16:30 часа: Майнц – Байерн Мюнхен

Първи наистина труден тест през тази година за лидера в класирането. Майнц още не е допуснал гол през 2013-а, също като Байерн, а и от последните си три домакинства на този съперник спечели две. Проблемът обаче е наказанието на голмайстора Адам Салай, който срещу Фюрт получи пети жълт картон. Най-вероятно ще го замести Шон Паркър, който се връща след наказание. Юп Хайнкес няма никакви грижи около състава, така че ще започнат същите футболисти, които стартираха и срещу Щутгарт. Отсъствието на Салай ще отслаби сериозно Майнц в офанзивен план, но пък и Байерн не демонстрира кой знае каква игра от началото на сезона. Баварците са фаворит, но всъщност си заслужава да се пробва, че няма да има много голове.
Прогноза: 2, под 2.5 гола

16:30 часа: Фортуна – Щутгарт

И двата отбора започнаха с по две загуби, така че сега поне един от тях ще махне нулата от графата точки след паузата. През седмицата обаче швабите удължиха договора на Бруно Лабадия до 2015 г. и това със сигурност ще донесе успокоение на тима. Преди година червените от Дюселдорф направиха много слаба втора половина на сезона и явно вървят по същия път, така че няма да е учудващо да не спечелят. Гостите са без наказания Мартин Харник, което означава, че Македа ще дебютира. Другият вариант е пак Оказаки да играе като нападател, но той не се справи никак добре в тази роля. За Фортуна на линия е Малезас, който ще заеме своето място в центъра на отбраната, а Хуанан, който играе ужасно през 2013-а ще е резерва. Единица не е излизала в последните пет срещи между тези съперници и нищо чудно тази тенденция да продължи.
Прогноза: X2

19:30 часа: Хамбургер – Айнтрахт

Нито един от двата клуба не впечатли кой знае колко много в двата кръга до момента, макар че северняците взеха четири точки, а орлите – три. Айнтрахт обаче продължава да инкасира голове със завидна лекота, а същото се случи и с HSV срещу Вердер. Рафаел ван дер Ваарт не е в добра форма и това се отразява на играта на състава на Торстен Финк, но проблемът е, че той няма никакви други опции, така че най-вероятно ще заложи на състава, който взе дербито на севера. За Айнтрахт отдясно на защитата се завръща Юнг, а пък привлеченият през седмицата Лакич ще застане на върха на атаката. Стилът на гостите е такъв, че головете са гарантирани, а пък нестабилните изяви в защита и средата на терена означават, че същото важи и за Хамбургер.
Прогноза: гол/гол

Неделя, 3 февруари
16:30 часа: Нюрнберг – Борусия Мьонхенгладбах

Този мач изглежда като нарисувано равенство – така както бе преди две седмици, когато франките приеха Хамбургер. Просто Нюрнберг няма достатъчно класа, за да се справи с по-силните съперници, какъвто безспорно е Гладбах, а пък тимът на Лусин Фавр, макар и да се стабилизира, не е много силен гост и по-скоро гледа да не загуби, отколкото да спечели. Нюрнберг има осем точки аванс пред оспасната зона, който изглежда достатъчно комфортен за момента. За домакините ще дебютира новопривлеченият японец Каназаки, а гостите имат проблеми – аут са Джака и Нордвайт, което ще доведе до промени в халфовата линия. А и равенство на този стадион не е имало от 2005 г. насам – тоест време е да се получи такова.
Прогноза: X

18:30 часа: Байер ЛеверкузенБорусия Дортмунд

Поне за момента сблъсъкът е директен за второто място, а и е между отбори в прекрасна форма, което гарантира зрелище. Шампионът вкара осем гола и не допусна нито един през 2013-а, докато Байер взе четири точки в двата кръга. Стилът и на двата тима е много офанзивен, но Борусия има предимство, защото изглежда много по-солиден в отбрана, отколкото през първата половина от сезона. Отборът, който първи стигне до гол ще има огромно предимство, защото и червено-черните и жълто-черните са изключително силни в своите контри и това, съчетано със силната офанзивна игра, ще доведе до много голове. В нито един от двата отбора не се очакват промени в сравнение, с това на което заложиха Хюпия и Клоп в последните срещи.
Прогноза: 2, над 2.5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fearcho
02.02.2013 19:18

Ако не ми бяха изтрили мнението, в което написах,че Маинц - Байерн ще е над 2.5 гола щеше да е добре..

alexbalex
01.02.2013 23:04

не мога да повярвам на най добрите трудности

Stanimir95
01.02.2013 19:19

Мисля че прогнозата за 2-ка на Дортмунд не е възможна,Леверкузен са един от най-силните домакини в лигата(мое мнение.)