Трансферен дневник, 30 януари

18:53
Трансферен дневник, 30 януари
Трансферен пулс на деня (30.01.2013 г. - сряда):

Полузащитникът Игнасио Варела, чиито права се държат от италианския Палермо, вече може да бъде смятан за футболист на ЦСКА. Това заяви изпълнителният директор на червения клуб Венцислав Живков преди заминаването на отбора на лагер в турския курорт Алания. 
 
"Всичко вече е уточнено. Разбрали сме се както с Палермо, така и с Варела. Има договор, чакаме го на лагера в Турция", заяви Живков, след като уругваецът беше обект на спекулации цяла зима.
 
Славия е далеч от най-добрата си форма, категоричен беше старши треньорът на отбора Велислав Вуцов след контролната среща с Ботев Враца в София, завършила наравно 1:1. Според него белите трябва да вземат още един нападател, за да решат проблемите с в атака.
 
"Създадохме 7-8 чисти положения преди почивката, но ги пропиляхме. Можеше да вкараме 2-3 попадения и да си направим двубоя лесен. Имаме проблем с вкарването на голове. Трябва да търсим нападател. Здравко Лазаров и Тодор Колев са контузени. Надяваме се те да допринесат за нещо по-добро в атака. Няма да привличаме друг нов футболист, освен нападател. Имаме една опция за нов атакуващ играч, но трябва да бъде с европейски паспорт. Ще бъдем много внимателни с евентуалния трансфер. Ако не вземем нов футболист, трябва да накараме наличните футболисти да започнат за вкарват голове", каза още Велислав Вуцов.
 
Изпълнителният директор на Черноморец Бургас Пламен Киряков замина днес в 14.00 часа за Турция, за да приключи преговорите с турския елитен клуб Мерсин Идманюрду за продажбата на крилото Исуф Уатара. Разговорите между двата клуба вървят вече пет дни и са пред приключане, след като турците се съгласиха да платят половин милион евро.
 
Елитният френски клуб Валансиен ще изпрати скаут в турския курорт Белек, за да наблюдава младия защитник на Литекс Страхил Попов, научи БТА. Въпреки сериозните инвестиции в състава, Валансиен се намира на 12-о място в класирането на Лига 1 с 30 точки и само една победа от последните осем мача във всички турнири.
 
 
Страхил Попов е бил предложен на Валансиен от мениджъри, които са го наблюдавали в мачове на младежкия национален отбор, а освен това са осигурили и видеозаписи за Валансиен. Младокът се харесал с цялостното си физическо поведение, контрола на цялата дясна страна и включванията в атака. Доскорошният младежки национал стана основна фигура в състава на Христо Стоичков и бързо-бързо бетонира десния фланг, докато предишните треньори Любослав Пенев и Ангел Червенков не му даваха шанс.
 
Тъй като зимният трансферен период е пред затваряне, най-вероятно французите ще следят Страхил Попов за лятото. На Запад обаче са предубедени за нивото на българското първенство и предпочитат да проверяват набелязани играчи в международни мачове, дори и контролни. Обикновено Валансиен изпраща в такива случаи един от помощник-треньорите Лоран Дюфран за наблюдаване на играчи.
 
Засега оставам тук в Литекс и ще дам всичко от себе си да се класираме за евротурнирите", обяви звездата на ловчанлии Георги Миланов преди заминаването на тима на лагер в Турция.
 
"Не знам нищо за мой трансфер, сега пътувам за Анталия. Шефовете ще решат моето бъдеще. Засега оставам тук в Литекс и ще дам всичко от себе си да се класираме за евротурнирите. Нормално е да искам след време в Европа, но моите шефове ще решат най-добре. Явно досега няма добра оферта за мен и затова не са ме пуснали. Пожелавам си да съм жив и здрав, всичко друго ще си дойде, аз знам как да го постигна", допълни националът на България.
 
Бразилският нападател Жуниор замина с Литекс за втория подготвителен лагер на отбора. Именно пристигането му и представянето до момента е причина оранжевите да се разделят с Герасим Заков. Така Жуниор вероятно ще подпише договор и ще си партнира с Исмаил Иса и юношата Кирил Десподов в атаката на тима.
 
Още двама от футболистите на проби, подписаха договори с отбора на Нефтохимик. Това са левият защитник Иван Иванов и нападателят Янаки Смирнов. Така до момента петима нови играчи ще обличат екипа на Нефтохимик през пролетния полусезон. Това са Стамен Ангелов, Васил Калоянов, вратарят Евгени Караманов, Иван Иванов и Янаки Смирнов.
 
Мениджърът на Фулъм Мартин Йол изрази надежда, че лондночани ще успеят да финализират сделката по преминаването на българския национал Станислав Манолев от ПСВ Айндховен на "Крейвън Котидж".
 
 
"Манолев е идеалният играч за нас. Той може да играе на няколко позиции в дясната зона. Ние обаче не разполагаме с много финансови средства за харчене, така че ще се опитаме да го привлечем срещу минимална сума", коментира Йол.
 
27-годишният българин не влиза в сметките на старши треньора Дик Адвокаат и иска да напусне. От ПСВ преди седмица отхвърлиха първото предложение на Фулъм за преотстъпване на Манолев. От холандския клуб обявиха, че са готови да се разделят с играча, но само с директна продажба за не по-малко от 1,3 милиона лири.
 
Украинският гранд Динамо Киев е напът да привлече нападателя на Лацио Мауро Сарате. Динамо постигна договорка с футболиста и трансферът може да бъде обявен официално още днес. Трансферната сума, която киевчани ще платят за играча, е 8 милиона евро, съобщиха италианските медии.
 
Трансферът на българския нападател Светослав Тодоров в английския третодивизионен Портсмут е пред провал, съобщи мениджърът на островитяните Гай Уитингам. 34-годишният футболист, който има договор с елитния украински Говерла Ужгород до лятото, беше готов да се завърне на "Фратън Парк", където игра в периода 2002-2007 година и вкара 33 гола в 83 мача. Уитингам заяви, че продължава да има интерес към българина, но сделка до края на януарския трансферен прозорец е малко вероятна, като причината за това не е финансова.
 
"В този момент ситуацията е такава, че не можем да направим нищо. Не бих искал да коментирам причината, но нещата не опират до финансовата страна, защото въобще не стигнахме до този въпрос при разговорите. Все още има някакъв шанс нещо да се случи. Когато се появи възможност да вземеш играч от неговия калибър, не можеш да я отхвърлиш, а се опитваш да се възползваш. На този етап обаче е невъзможно. Все пак ще видим", коментира Уитингам.
 
 
Германският първодивизионен Нюрнберг привлече в състава си японския национал Му Канадзаки от Нагоя ГЕ, съобщи "ДПА". 23-годишният футболист подписа договор за 18 месеца с опция за продължаването му с още два сезона.
 
Българският нападател Димитър Макриев напусна снощи лагера на МС Ашдод и се присъедини към лагера на руския Том Томск, който е на подготовка в Анталия, съобщиха източници на БТА от Израел.
 
 
"Нямаме все още договор с Макриев. Знаете как става. Звъннаха ни мениджъри и ни казаха, че имат футболист, който може да усили нашата нападателна линия. И това е всичко. Той пристигна снощи и днес ще играе срещу Гурник. Вероятно едно полувреме, а може и повече- всичко зависи от функционалното му състояние", коментира наставникът на Том Томск Сергей Передня. Както е известно, в Том играе още един българин- бившият централен защитник на Литекс Пламен Николов.
 
Освен Макриев, Том тества още трима легионери- Игор Чеминаве, Артур Малоян и Марин Журин, хърватски офанзивен полузащитник. 

Бразилският плеймейкър Филипе Котиньо официално премина в  Ливърпул от Интер. 20-годишният халф подписа дългосрочен договор с червените, които ще платят около 8.5 милиона паунда за правата на играча. Бразилецът е второто ново попълнение на Ливърпул през този трансферен прозорец след привличането на Даниел Стъридж от Челси за 12 милиона паунда.
 
Фулъм привлече под наем Урби Емануелсон от Милан.
 
Нападателят на националния отбор Илиян Мицански може още днес да има нов клуб, научи "24 часа". Има голям шанс Кайзерслаутерн да се раздели с българина, въпреки че досега упорито отказваше да го направи. Треньорът Франко Фода твърдеше, че се нуждае от трети силен нападател на пейката.
 
Новите два варианта пред Мицански са също от Втора бундеслига. Силен интерес към нападателя имат Дуисбург и Инголщат. Футболист на първия все още се води Валери Домовчийски. Зебрите са на 14-о място от 18 отбора. Инголщат заема 9-а позиция заедно с Кьолн.
 
Хофенхайм привлече Игор де Камарго, съобщи официалният сайт на клуба от южна Германия. Националът на Белгия, който игра през първата половина от сезона в Борусия Мьонхенгладбах, идва под наем до края на първенството. Трансферът може да стане и перманентен, но за тази цел Хофе трябва да запази мястото си в елита. В момента сините са на осем точни от директно спасение, а от мястото, което осигурява участие на плейоф ги дели само по-лошата голова разлика.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Argentina8
30.01.2013 21:28

Аре Уинър, Интер подписа с младата надежда на Динамо Загреб Матео Ковачич, където Манчестър Юнайтед го искаше миналата година. Скелото и Кузманович, също са футболисти на Интер.

Argentina8
30.01.2013 21:42

Явно не си запознат с качествата на "анонимника" Матео Ковачич ... като добре дете отвори google и напиши споменатото име и чети, а не ми драскай глупости. Явно и ти следиш отблизо "любимия" отбор. Ковачич беше следен от отбори като Сити, Тотнъм, Арсенал, Челси та дори и Ювентус, ама ти си ограничен от къде да знаеш.

dexter
30.01.2013 21:39

Как пък реши, че Юнайтед са го искали тоя анонимник *joking*

labradora
30.01.2013 20:06

Урби беше звезда в Аякс. В Милан формата му спадна.

degea97_
30.01.2013 19:24

Дано Емануелсон се сработи с Берба и да направят невероятно дуо . !

ip
30.01.2013 22:50

Почнал е като ляв бек в Аякс, до към 2009 поне

degea97_
30.01.2013 22:34

Мойка много си назад с материала .. не знам от къде ги измисли това че Урби е бек *nerd*

Manower
30.01.2013 19:30

Емануелсон е бек попринцип...какво да се сработва с Бербата? Играе от известно време и като крило в Милан, ще видим как ще е във Фулъм.