Прогнозите на Ники Веселинов - 36-и кръг

20:10
Прогнозите на Ники Веселинов - 36-и кръг
Много интригуваща програма с две големи дербита в Манчестър и Лондон. Сполучливо стечение на обстоятелствата може да свали Юнайтед от върха за сметка на Ливърпул. Шоково отпадналите от Шампионската лига Арсенал и Челси ще показват в мач помежду си доколко са изживели разочарованието от напускането на надпреварата, като двубоят им не е без значение за местата в голямата четворка. Съндърланд, Хъл, Мидълзбро и Нюкясъл ще продължат битката си за оцеляване.

Събота, 9 май

17.00 часа: Блекбърн - Портсмут - 1

Блекбърн не може да си позволи да раздава повече точки, за да не случи точно накрая голямата беля. Сигурен съм, че Сам Алърдайс ще иска от своите да вземат пълен успех. В състава се очаква да се завърнат двама от важните играчи - Бени Макарти и Крис Самба, и това е още един допълнителен бонус по пътя към победата. Равен резултат устройва и двата тима, но все пак у дома Блекбърн е стабилен и мисля, че ще се справи леко с Помпи. "Моряците" имат и цял куп контузени играчи: Кранчар, Кабул, Джонсън,Нюджънт.

17.00 часа: Уест Бромич - Уигън - 1

Шансове за спасение на домакините, които са последни в класирането все още има. Дори и само на теория. Но всички надежди за оцеляване ще се запазят само при спечелване на мача срещу Уигън, който пък вече няма мотивация да се напряга много-много. Е, разбира са чисто финансово погледнато, според наградния фонд на Лигата, има значение, на кое място ще бъдат гостите. Уест Бромич обаче на няколко пъти доказа през сезона, че на собствен терен може да "хапе" много лошо и мисля, че и този път ще го направи.

17.00 часа: Хъл Сити - Сток Сити - 1

"Тигрите" губят мач след мач в края и като нищо ще изпаднат, ако не вземат поне една победа. Срещу Сток, който почти сигурно остава в групата, е моментът да се запишат тези жизнено важни три точки. Ветеранът Джордж Боатенг надъха своите, като определи съботната битка за най-важната в историята на Хъл - по-значима и от спечелената промоция за Висшата лига през миналия сезон. Гостите загубиха два мача поред и с точка или три срещу сегашния си домакин ще си решат проблемите. Този мач е труден за прогнозиране, заради непредвидимостта и на двата тима. Все пак склонен съм да прогнозирам единица.

17.00 часа: Фулъм - Астън Вила - Х

Фулъм влезе във въртележка от победи у дома и загуби навън. Ако съставът иска да участва в турнира Евролига трябва да бъде поне седми и да се пребори с конкурентите Манчестър Сити, Тотнъм и Уест Хям. Мисля си обаче, че Рой Ходжсън и компания постигнаха целите си в това първенство и няма да се напрягат с всички сили в оставащите си срещи.
Вила спря серията си без победи, осигури си евровиза и единствената цел пред тима е да запази петото си място. Малка утеха, след като по едно време съставът бе в зона Шампионска лига. Равният резултат ми изглежда доста логичен.

17.00 часа: Евертън - Тотнъм - Х

"Карамелите" са много силни на "Гудисън Парк", но преди два кръга пуснаха аванта на претендента за Европа Манчестър Сити. Сега им идва Тотнъм, който е със същите претенции. За домакините, които ще са пети или шести накрая в момента от първостепенно значение е да опазят състава си от травми и наказания, за да спечелят Купата на Англия срещу Челси. Непостоянният Тотнъм се нуждае от точки, за да стане седми, но и хиксът би устроил "шпорите" на негостоприемния терен в Ливърпул.

17.00 часа: Болтън - Съндърланд - Х 2

На домакините им трябва точка и ще си осигурят и на теория оставането сред елита. Отборът доста методично си набира необходимия актив и има две равенства в последните два кръга. Колко му е да запише и трето. Съндърланд загуби вратаря си Крейг Гордън, който бе опериран. Отборът няма победа извън дома от 20 декември и е само на четири точки от изпадащите. Задължително на "котките" им трябва поне равенство, за да спокойни. Ако Джибрил Сисе и Кенуайн Джоунс имат ден гостите може да си тръгнат и с победа.

19.30 часа: Уест Хям - Ливърпул - 2

"Чуковете" по традиция играят силно срещу отборите от голямата четворка, но ливърпулци са в такава добра форма и така надъхани да станат шампиони, че трябва да им се вярва. Домакините нямат достатъчно финанси за евроучастие и сезонът за тях е приключил. Може да се получи нещо друго извън победата за Ливърпул, само ако червените се подтиснат, че им трябват трите точки и нищо друго. Но не вярвам да стане така.

Неделя, 10 май

15.30 часа: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити - 1

Дербито срещу градския съперник не идва в най-подходящия момент за Юнайтед. Загубата на точки може да обърка не само графика за спечелване на титлата, но да се отрази и неблагоприятно върху психиката на играчите за финала от Шампионската лига с Барса. В отбора се насъбра умора и въпреки, че бе отстранен Арсенал това не стана без помощта на късмета. Сити играе силно в края на сезона и се стреми към евроучастие. В отбора не биха имали нищо против да препънат съгражданите си по пътя им към първото място, но все пак отстъпват на съперника си и най-вероятно ще загубят, макар и минимално.

18.00 часа: Арсенал - Челси - 1 Х

Ще бъде интересно да се види, как се отразило отпадането от Шампионската лига на двата отбора. Докато за домакините нещата бързо се решиха за десетина минути в реванша с Ман.Ю, то отпадането на Челси бе шокиращо и много стресиращо, както за играчите, така и за публиката, и не се знае до каква степен ще повлияе на играта на отбора. И двата тима ще извадят най-доброто, с което разполагат и как ще се развие този мач може само да се предполага. Най-добре е да се прогнозира по симпатии, ако въобще решите да играете.

Понеделник, 11 май

22.00 часа: Нюкясъл - Мидълзбро - Х

Дерби на областта, дерби на изпадащите, битка до последна капка кръв ни очаква на "Сейнт Джеймсис Парк". "Свраките" са измъчвани от контузии и пак няма да могат да излязат с оптималния си състав: Хосе Енрике, Алън Смит, Стивън Тейлър, както обикновено Видука - това са само част от проблемните имена, плюс получилия наказание от клуба си Джоуи Бартън. В Боро ги чакат освен гостуването на Нюкясъл, домакинство на Вила и гостуване на Уест Хям. Тимът няма проблемите на домакините си с травми, но играта му е силно затормозена от опасността да се изпадне както през 1998 г. Ясно е, че в този мач ще се играе само за победа, още повече, че е последен в програмата и ще се знае какво са направили конкурентите. Не мога да дам категорична прогноза за такава битка.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

PAFICH
10.05.2009 13:22

LFC аз не съм казал че ще е 1 или х казах че ще е трудна и ако не беше Джерард наистина щеше да е такава и кво съм зле като си познах всичко *wonder*

Pavel_BG
09.05.2009 22:33

Ти пък си олигофрен и срамиш името на любимия ми отбор!!!

LFC_N1_YNWA
09.05.2009 21:13

AL1967 и PAFICH .. вие сте много болни в мозъка е .. АЛ1967 вика мача --> Х .. ПАФИЧ вика , че ще е много трудно на Ливърпул .. тва е бахти лесния мач е .. *lol* много сте зле е ..

PAFICH
09.05.2009 12:25

аа и Нюкасъл - Мидълзбро е 1 ще е люта битка обаче
А Юнайтед имат да съ връщат на сити 1-ца е мача миналия сезон сити направи дубъл срещу дяволите а сега ще получат дубъл във вратата си

PAFICH
09.05.2009 12:22

Хъл Сити - Сток Сити няма да е 1 !
надявам се Съндарланд да са найстина х2
А на Ливърпоол ще им е доста трудно ...

RUSSIA_FAN
09.05.2009 08:59

Много сте тъпи значи.... НЮКЯСЪЛ ПРОСТО ЩЕ УБИЯТ БОРО !!! *devil*

Kantev
09.05.2009 01:14

За мача Юнайтед - Сити --- В отбора се насъбра умора и въпреки, че бе отстранен Арсенал това не стана без помощта на късмета. ??? каква умора бе,какъв късмет при отстраняването на Арсенал ??? Ей шушлек я гледай по-добре мачовете и стига си давал на 50 % ,че и по-малко верни прогнози !!! *sick*

AL1967
08.05.2009 22:06

БЛЯКБЪРН - ПОРТСМУТ--X, БОЛТЪН - СЪНДЪРЛАНД--1, ЕВЕРТЪН - ТОТНЪМ--1, ФУЛЪМ - АСТЪН ВИЛА--X, ХЪЛ СИТИ - СТОК СИТИ--1, У.Б.А. - УИГЪН--X, УЕСТ ХЯМ - ЛИВЪРПУЛ--X, АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ--X, МАН. ЮН. - МАН. СИТИ--1, НЮКЯСЪЛ - МИДЪЛЗБРО--1

shark2009
08.05.2009 22:02

Блекбърн - Портсмут е Х , а Уес Бромич ще паднат !

tores_96
08.05.2009 21:24

Ники, Ники какъв Х на мача Евертън - Тотнъм мача си е ТВ 1-ца ве

mmitkom
08.05.2009 21:01

и аз не съм съгласен за челси и арсенал,кви са тия глупости,твърда 2ка

BeckhamD
08.05.2009 20:47

Юнайтед да не са ти Мидълзбро, че да не ги победят! *lol**lol**lol*

blanco_7
08.05.2009 20:45

Съмнявам се Юнайтед да победят Сити.Твърд X

BeckhamD
08.05.2009 20:30

Само за Челси и Арсенал не съм съгласен.