Вижте най-успешните трансфери в Англия за този сезон

15:57
Вижте най-успешните трансфери в Англия за този сезон
Трансферната политика на един клуб е пряко свързана с представянето и резултатите в предстоящия сезон. Често, само едно ново попълнение може да бъде вдъхновение за отбор, чиято игра не върви и резултатите му куцат. Друг път мениджърите хвърлят купища пари за играчи, които в края на кампанията се оказват просто финансова тежест за клуба.

Британското издание "Дейли Мейл" ви представя десетте най-успешни трансфери в Англия за този сезон.

Ето ги и тях:

10. Джеймс Милнър ( Нюкасъл - Астън Вила за 10 милиона паунда)

Десният халф се превърна в твърд титуляр за бирмингамци през сезона и им помогна, до момента, да се намират на пето място във Висшата лига, което е своеобразен рекорд за "виланите".

\"\"

9. Рос МакКормък ( Мъдъруел - Кардиф, свободен трансфер)

Юношата на Рейнджърс дойде със свободен трансфер в уелския клуб и като на шега наниза 21 гола в Чемпиъншип. Момчетата на Дейв Джоунс мечтаеха за класиране в плейофите, но поради лошата им голова разлика, те останаха на седмо място и ще гонят мечтите си за промоция през следващия сезон.

8. Уилсън Паласиос ( Уигън - Тотнъм за 12 милиона паунда)

Хари Реднап искаше да вземе Паласиос още докато ръководеше Портсмут, но тогава не му стигна трансферния бюджет. Дефанзивният халф се превърна във фундаментална част от състава на "шпорите" и е една от основните причини в момента отбора да се бори за седмото място във Висшата лига, даващо право за участие в Лига Европа.

\"\"

7. Джеовани ( Манчестър Сити - Хъл Сити, свободен трансфер)

Бразилецът е може би най-важната причина "тигрите" все още да са извън зоната а изпадащите в английския елит. Джеовани е вдъхновението на Хъл и постоянно е човекът, който с головете и асистенциите си дава витални точки за своя тим. В последно време атакуващият халф е в лоша форма, но 8 гола за 30 мача говорят достатъчно.

6. Брад Фридъл ( Блекбърн - Астън Вила, свободен трансфер)

Американският вратар се нагоди към стила на игра на Вила сякаш цял живот бе стоял на вратата на бирмингамци. Без него Блекбърн страдаше цял сезон, а отборът от "Вила Парк" прави най-добрия си сезон в последните десет години.

\"\"

5. Лука Модрич ( Динамо Загреб - Тотнъм за 16.5 милиона паунда)

Хърватският техничен футболист внася нужната креативност в халфовата линия на "шпорите". Модрич бързо се превърна в твърд титуляр за лондончани и с асистенциите си допринесе за добрите игри на Тотнъм в последно време. Няколко клуба от Италия и Испания вече изявиха интерес към играча, но едва ли Хари Реднап има намерение да се разделя с него.

\"\"

4. Марк Шварцер ( Мидълзбро - Фулъм, свободен трансфер)

Нещата с Шварцер статистически изглеждат така: Боро с Брад Джоунс на вратата в момента са предпоследни във Висшата лига и на четири мача от изпадане. Фулъм с австралийския страж в титулярния си състав се бори за участие в евротурнирите.

\"\"

3. Маруан Фелайни ( Стандард Лиеж - Евертън за 15 милиона паунда)

Халфът за един сезон се превърна в легенда на "карамелите". Фелайни показа удивителна поливалентност и ефективност през тази кампания, като изглеждаше солиден, където и Дейид Мойс да му кажеше да играе. Белгиецът проявяваше класа като дефанзивен халф, асистираше и бележеше, докато се изявяваше в по-предни позиции за своя тим. Фелайни влезе толкова надълбоко в сърцата на феновете на мърсисайдци, че вече на всяко домакинство на тима на "Гудисън Парк" е пълно с хора с къдрави перуки.

2. Андрей Аршавин ( Зенит Санкт Петербург - Арсенал за 15 милиона паунда)

За Аршавин няма какво толкова да се каже. Неговото представяне през този полусезон говори само за това, колко е ценен той за "топчиите". Апропо, вижте мачът на "Анфийлд" срещу Ливърпул. Четири гола срещу най-титулувания клуб в Англия... никак не е зле.

\"\"

1. Джеймс Бийти ( Шефилд Юнайтед - Сток Сити за 3, 5 милиона)

Преди началото на сезона Сток Сити бяха считани за най-сигурният изпадащ. През януари "грънчарите" се лутаха малко над чертата и формата им не беше за завиждане. Тогава Тони Пулис се бръкна със скромните 3. 5 милиона и взе Бийти от Шефилд Юнайтед. С 6 гола в 13 мача нападателят осигури не просто оцеляване за своя тим, а престижното 13-о място. Сити е само на точка от спасителните 40 и в събота гостува на Хъл, и е много възможно "грънчарите" да се поздравят и с пълен успех. Без съмнение, Джеймс Бийти направи чудеса в клуба от "Британия Стейдиъм"..

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nedostupen1
11.05.2009 14:31

Робинио, Бербатов *joking* супер тапаци мн куци особенно Бербатов

Adrian000
09.05.2009 19:27

Тук е мястото да попитам "Абе къде е Барби?!"

lev
09.05.2009 17:18

А каде е Робиньо.Той вкара много голове за Ман.Сити,защо не е в тази класация.

kris_thunder
08.05.2009 21:57

Класацията наистина е доста добре подредена като мисля ,че Бийти и Аршавинси споделят първото място с много добри изяви за кратко време.А за класацията най-лошите трансфери Бербо ,Деко и Робинйо са сигурни в десетката.

CodeName_47
08.05.2009 17:32

Браво много добра работа отново на Winner.bg!Много ми харесва и е направено чудесно и точно *stop* *wink*

intermaina
08.05.2009 17:30

Ами ако Бербо вкара на финала на ШЛ и Манчо стана шампиони май ще трябва и него да го вкарат в тази 10ка

niki_kts
08.05.2009 16:54

А,за тази класация-доста добре и правилно изградена,като моята единствена забележка е за 1-вото място.Мисля,че там трябва да е Аршавил. *wink*

niki_kts
08.05.2009 16:53

Ами,аз съм фен на Бербатов,но също споделям мнението,че сезона за него е слаб!Ако сър Алекс го налага като "плеймейкър",то да си кажем истината-плеймейкърът е отживелица във футбола!Тази роля се извършва от един от двамата централни полузащитници в съвременния вид на тази игра!
Колкото до най-лошите трансфери в Премиершип,мисля че има и по-лоши от Бербо.И веднага конкретизирам-Деко!Този футболист,откакто бе привлечен в Челси или е кунтузен или се разхожда по терена.Ако някой може да ми подскаже,кога е последния мач в който Деко е показал нещо значимо или е помогнал на Челси да спечели,ще е доста добре? *wink*

fena_man_utd
08.05.2009 16:44

Защо си мислиш,че БЕРБО е лош трансфер.Много ми е лубопитно да го вида.

HeatoN
08.05.2009 16:21

А най - лошите, там ще е по интересно! Хаха, да видим коя ще е конкуренцията на Бербо *smile*