Рефер спасява нападател на Хибс от линч

13:22
Рефер спасява нападател на Хибс от линч
Съдията Стив Конрой спаси нападателя на Хибърниън Дерек Риордан от линч по време на дербито на Единбург между Хибс и Хартс, пише британското издание "Сън".

В 79-а минута, символичните гости получили право да изпълнят дузпа, като бранителят на "сърцата" Карипидис бил изгонен за нарушението довело до единадесетметровия наказателен удар.

Звездата на Хибс Риордан вкарал дузпата и започнал да празнува пред трибуната с най-верните фенове на Хартс. Няколко привърженици пробили през кордона от стюарди и се нахвърлили към щастливия голмайстор.

Един от разпалените фенове на Хартс бил на път да удари юмрук на Риордан, когато реферът застанал пред нападателя на Хибс и предотвратил сблъсък.

Веднага след това органите на реда се намесили и озаптили феновете на "сърцата"

След края на срещата 11 човека от агитката на Хартс били арестувани и всичките получили доживотна забрана да се появяват на стадиона.

"Това беше най-слабият ни мач за сезона и беше нормално феновете ни да са бесни", оправда се наставникът на "сърцата" Ксаба Лазло след края на срещата.

"За пореден път показахме кой е отборът на Единбург - бием ги вече втори пореден мач през този сезон. Напълно си заслужихме успеха", коментира пък Дерек Риордан, който донесе успеха на Хибс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RUSSIA_FAN
08.05.2009 15:17

И то един як ултрас.... ако му отшия един шамар сигурно ще емигрира *lol*