Шампионска Лига - Предстоящи срещи

07:11
Шампионска Лига  -  Предстоящи срещи
Двубоите в груповата фаза на най-комерсиалния турнир постепенно достигнаха до своята кулминационна точка, а оставащите два кръга ще бъдат крайно интересни с оглед развитието в повечето групи. С изключение на отборите на Арсенал,Барселона  и Манчестър Юн. всички други тимове ще решават своята съдба.

Група "A" : Един от най-интригуващите двубой в програмата на ШЛ несъмнено е този между Ливърпул и Порто. След изключително лошия старт миналогодишният финалист успя да разгроми турския Бешикташ с 8:0, а игрите, които демонстрира в Премиършийп подсказват, че тимът може би наистина е намерил верния път към обичайната си форма. В лицето на Джерард отборът притежава един изключителен и сърцат капитан, но не винаги неговата игра е на най-високо ниво и това се отразява върху цялата игра на тима. Все пак в последните месеци Стиви Джи доказва, че е боец и дърпа съотборниците си както към класиране в челото на Англия, така и към наистина трудното преминаване ситото на груповата фаза. Порто е традиционно силен тим, а лидерската му позиция в групата е напълно заслужена. В първия мач двата тима завършиха наравно, а и сега нещата не са така далеч от подобна логика. Въпреки това, може би и с пристрастие мисля, че с футболисти като Джерард, Торес, Кайт, Бабел и Карагър домакините ще победят. *Прогноза 1 и над 2.5 гола.

В другия сблъсък от тази група се срещат турският Бешикташ и френският Олимпик Марсилия. Домакините заеха последното място в класирането, след отчайваща игра при гостуванията си и ако искат да запазят някакви шансове за продължаване поне групите на Уефа, то победата е задължителна. Това обаче не би било лесно с оглед стабилните изяви на французите като гости, а победата им над Ливърпул при това на "Анфийлд" е най-голямото доказателство. Предполагам, че и двата отбора ще внимават да не сбъркат и ще изчакват за грешки от страна на съперника, което може да се отрази върху атакуващата им мощ.*Прогноза под 2.5 гола.

Група "B" : В тази група приятната изненада до момента е норвежкият Розенборг, който заема втората позиция непосредствено след лондонския Челси. Именно между тези два отбора предстои битка в средата на идващата седмица. Като домакин шампионът на Норвегия успя да победи Валенсия и загуби от Шалке, но при един нов провал сега мястото му за продължаване след груповата фаза ще бъде силно застрашено. Челси започнаха да навлизат във формата, която искат да виждат всички техни привърженици и която им донесе две поредни титли, но все още има какво да се желае от играчи като Шевченко, Дрогба, Есиен и Лампард. Лондончани излизат като фаворит, но те бяха такива и в първата среща между двата отбора, а всички помним как завърши този двубой. Труден за прогноза мач и ако гостите съумеят да опазят вратата си суха, то *прогнозата под 2.5 гола изглежда логична.

Валенсия - Шалке :  Двата отбора изпаднаха в доста тежко положение, след като заеха третата и четвъртата позиция в класирането. "Прилепите" изживяват един от най-трудните си периоди и не случайно формата, която демонстрират е под всякаква критика. Сега обаче, те нямат право на повече грешки и ако искат да запазят дори минимални шансове за продължаване ще трябва да дадат всичко от себе си и да победят германците. Шалке е традиционно силен отбор, който продължава да показва стабилни игри и с оглед програмата до края (домакинство на Розенборг в последния си мач), то едно равенство и евентуално такова в Норвегия биха го задоволили. Въпреки това, едва ли точно такива сметки си правят гостите от Гелзенкирхен и те ще преследват победата, както Валенсия до последната минута. И двата отбора умеят да бележат голове, за това *прогноза над 2.5 гола.

Група "C" : Ситуацията в тази група е твърде деликатна, тъй като дори лидера Реал Мадрид не е застрахован от отпадане. Преднината на "белия балет" от три точки пред Лацио и Олимпиакос им дава известно спокойствие, но с оглед предстоящото гостуване в Бремен и крайно непредвидимия като развитие двубой, то може да се окаже, че в последния мач у дома срещу "орлите" Реал да има нужда поне от равенството.

В другия двубой на стадио "Олимпико" се срещат Лацио и Олимпиакос. В първия двубой в Атина, двата отбора си поделиха по една точка, а в момента делят второто и третото място с еднакъв актив от точки. Лацио все още не може да намери своя ритъм и играе твърде слабо дори в Калчото, а това може да му изиграе лоша шега срещу коравите гърци. Преди да започнат мачовете от груповата фаза повечето специалисти не слагаха в сметките си отбора от Атина, но след победата им в Бремен и не до там заслужената загуба в Мадрид то нещата придобиха коренно различно лице. Очакват ни два интересни двубоя с наистина неясен завършек за това *прогнозите ми са: Вердер - Реал Х и Лацио - Олимпиакос Х.

Група "D" : Тук са отборите на Милан, Селтик, Шахтьор и Бенфика. Отборът на росонерите ще изживее трудни моменти в португалската столица и ако иска да си гарантира мястото в следващия етап на турнира, трябва да не загуби.В последния кръг италианците приемат неудобния за тях тим на Селтик и ако трябва да търсят единствено победата ще им бъде повече от напрегнато. Трите точки преднина, които имат във временното класиране разбира се им дават известно спокойствие, а и с оглед, че в другия мач се срещат един срещу друг Селтик и Шахтьор, то развръзката в групата може да се окаже приемлива за Кака и компания още след тези два мача. *Прогноза Х

Както вече споменахме Селтик приема украинския гранд с мисълта за трета победа у дома, която ще запази надеждите за класиране в следващия етап и ако Милан не загуби в Португалия, то двата отбора могат спокойно да направят едно равенство, което да ги класира. Разбира се тези тънки сметки са все още далечни и първо трябва шампиона на Шотландия да се изпоти здраво за да грабне трите точки. В първия им двубой в Донецк , "детелините" загубиха доста лесно с 0:2 още в началото на двубоя, но сега едва ли това ще бъде така. *Прогноза  под 2.5 гола.

В група "Е"  отборът на Барселона не би трябвало да има проблем с продължаването си, тъй като за да бъде отстранен трябва да загуби от Лион с повече от три гола, а в последния си сблъсък да загуби и у дома от Щутгарт. Твърде малко вероятно, но все пак говорим за футбол. Френският шампион започна да мачка всеки тим, който му се изпречи на пътя и последни това усетиха футболистите на Рен в мач от вътрешното първенство. Разбира се двубоите в Европа не могат да се сравняват с тези на местно равнище, а и Барселона е доказана марка, така че ни предстои да наблюдаваме твърде интересни 90 минути, в които може да се случи всичко. Потенциала на двата отбора в нападение ме кара да Ви препоръчам *прогноза за над 2.5 гола.

Отборът на Щутгарт загуби своите шансове за продължаване в един от двата европейски турнира, но сега ще може да се концентрира в своите изяви на домашна сцена, където в последните мачове демонстрира познатата от предишния ни сезон игра. Нападението на отбора най-после започна да реализира и това ясно пролича при домакинската победа не над кого да е, а над Байерн М. и победата като гост в съботния ден над един от най-стабилните домакини в Бундеслигата, Айнтрахт Франкфурт. В първия двубой в Глазгоу , Рейнджърс успя да обърне резултата в своя полза, след като губеше с 0:1, но сега няма да му бъде никак лесно срещу набиращия скорост германски шампион, а играчи като Какау и Гомес могат да се справят с всяка една защита. *Прогноза 1.

Група "F" : В тази група отборът на Манчестър успя да събере пълен актив от точки и спокойно може да чака противника си в следващата фаза на турнира. След контузията на Рууни се видя, че мощта в нападение значително отслабна. Това може би се оказа и реващо при загубата в последния кръг на Премиершийп от Болтън. Саха не може да се сработи така добре с Тевес . Спортинг са един симпатичен отбор с доста технични футболисти, но младостта на повечето все още не им позволя да добият нужното самочувствие за толкова голям форум. За португалците третото място изглежда сигурно, но и най-малките шансове за заемане втората позиция не бива да се изпускат и те ще излязат с надеждата да сътворят чудото нанасяйки първа загуба на английския гранд при това на "Олд Трафорд". Разбира се това едва ли влиза в сметките на Сър Алекс и той ще мобилизира своите футболисти до краен предел, за да се реваншират пред феновете си за последната загуба. *Прогноза 1

В Киев, отборът на Динамо посреща Рома с нулев актив от точки и разочароващо представяне до момента в груповата фаза на турнира. В първия сблъсък в Италия, Рома спечели с 2:0, но сега няма да е толкова лесно. Неприятното време в украинската столица също ще даде своето отражение върху играта на италианците и ако те не успеят да се адаптират бързо може да си тръгнат с наведени глави. В италианската серия "А" Рома е един от най-силните гости, а играта на Тоти до голяма степен определя настроението на целия отбор. Труден за прогноза двубой, но по-добрата форма на "вълците" ме задължава да им се доверя. *Прогноза 2.

Група "G"  : В тази група нищо не е ясно, а предстоящите мачове може само да затегнат още повече  възела. Шампионът на Италия посреща Фенерите в сблъсъка на първия срещу втория от групата. Турските футболисти успяха да победят у дома Интер с минималното 1:0, а трите точки, които спечелиха може да се окажат златни. Сега "нерадзурите" ще искат да се реваншират у дома и ще се хвърлят с всички сили да постигнат заветната цел. Фенербахче направиха няколко сериозни трансфера със закупуването на доказани и много опитни играчи, като Роберто Карлуш, Апиа, Кежман, които със сигурност знаят как да вземат своето. Въпреки това Интер има предимство и едва ли ще изпусне питомното. *Прогноза 1

В Москва местния ЦСКА приема холандския първенец ПСВ в последен опит да  постигне нещо. Загубата с 1:2 в първия им сблъсък може да се окаже не толкова лоша, тъй като при по-добър баланс в срещите между двата отбора и определено развитие в групата руският вече екс шампион може да заеме третата позиция. Холандците пристигат също така с мисълта за трите точки, които биха им отворили вратите към атака на втората позиция и осигурили на 100% третата. След последната победа като гост с 4:1 при визитата си на Екселсиор, "филипсите" заеха отново първата позиция, поне до неделя и те ще бъдат в добро настроение за предстоящия сблъсък от Шампионската Лига. *Прогноза  Х.

В последната група "H" отборите на Арсенал и Севиля на практика са се класирали в следващия етап от борбата, а сблъсъка между тях, който предстои, може да отговори само на въпроса кой ще бъде победител в групата. Шансовете като цяло са на страната на Арсенал, предвид победата им у дома над испанците с 3:0, точката преднина, която имат и домакинството на Стяуа в последния мач преди директните елиминации. *Прогноза Х

Стяуа - Славиа Прага - този мач се явява последна възможност пред домакините да съхранят шанс за класиране в турнира на Уефа. Четирите точки преднина, които имат чехите може би ще се окажат достатъчни, но футболът е велика игра именно заради своите изненади. Домакините не са онзи отбор от последните 2-3 сезона, когато играеха с успех дори като гост, но въпреки всичко не отстъпват като класа на своя опонент и ще се хвърлят с всички сили за трите точки. Всички знаем, че у дома и стените помагат, а съм убеден, че стадиона ще е пълен и това е огромен плюс за румънския вицешампион. Победата в съботната вечер в дербито с Динамо допълнително ще мотивира домакините.  *Прогноза 1.







Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kjas
28.11.2007 13:23

добре е направено !!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!