Трудни победи за Лацио и Ювентус, доверете се на Наполи

15:38
Трудни победи за Лацио и Ювентус, доверете се на Наполи
Ювентус е лидер в Серия А с 5 точки пред Лацио и Наполи. В предстоящия 22-и кръг бианконерите и орлите имат наглед леки мачове, но това е само привидно. Ако надникнем в историята, старата госпожа играе трудно срещу грифоните, а статистиката на столичани с летящите магаренца у дома е отрицателна...

Моята препоръка е да заложите смело за успех на Наполи при визитата на Парма.

Лацио – Киево

Контузени: Лацио – Станкевичус, Едерсон, Киево – Драме, Лусиано
Наказани: Лацио – Кана за 1 мач, Киево – няма

Лацио имаше тежък мач срещу Ювентус през седмицата за купата и въпреки че бе надигран, си тръгна с добър турнирен резултат (1:1). Ако орлите отстранят старата госпожа, този психологически момент може да се отрази и върху битката за титлата между двата тима. Столичани излизат за победа срещу Киево в ранния съботен мач. Треньорът на Петкович ще използва схемата 4-5-1 с Флокари на върха в атака. Летящите магаренца обаче се справят чудесно на Олимпико срещу Лацио – 3/6/1 в полза на отбора от Верона. Очаква се гостите да заложат на 3-5-2 с Тереау и Палосчи напред. Статистиката наистина е стряскаща и поставя единицата под съмнение, но въпреки това аз мисля, че орлите ще стигнат до успеха, макар и трудно.

*Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Ювентус – Дженоа

Контузени: Ювентус – Пирло, Киелини, Пепе, Бендтнер, Дженоа – Янкович, Варгас
Наказани: Ювентус – няма, Дженоа – няма

Ювентус се откъсна с 5 точки на върха в класирането. През седмицата бианконерите надиграха Лацио в първия мач за купата, но допуснаха изравняване малко преди края. Преди реванша, старата госпожа трябва да се справи с Дженоа. Погба се доказа като повече от достоен заместник на Пирло и ще започне, заедно с Видал и Маркизио в халфовата линия. Очаква се Касерес да получи титулярно място в защита, а Де Челие на левия халф-бек. В атака може би ще си партнират Вучинич и Куалярела. Антонио Конте опита 3-5-1-1 срещу Лацио с Маркизио като атакуващ халф зад Матри и експериментът му бе успешен. Тори път обаче Юве ще се придържа към традиционното си 3-5-2. Въпреки че се намира в зоната на изпадащите, Дженоа по традиция оказва сериозна съпротива на шампионите. Новият треньор Балардини вероятно ще използва схемата 4-3-1-2 с Бертолачи зад Имобиле и Бориело. Двубоят крие известен риск, но въпреки това победата на домакините е до голяма степен сигурна.

*Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

►Болоня – Рома

Контузени: Болоня – Натали, Акуафреска, Портанова, Рома – Дестро, Де Роси, Маркиньос
Наказани: Болоня – Пациенца и Черубин за 1 мач, Рома – Ламела за 1 мач
Болоня е на 4 точки от зоната на изпадащите и разчита предимно на мачовете у дома. Въпреки отсъствието на няколко основни футболисти заради травми и наказания, Джилардино и компания ще потърсят трите точки. Диаманти, Тайдер и Габиадини както обикновено ще помагат на тарана в атака. Рома винаги залага на 4-3-3. Дестро и Ламела са аут, така че Пянич ще играе до Тоти и Освалдо в нападение. Статистиката е 6/3/4 в полза на вълците. Аз обаче търся изненада, предвид традицията, че в ранните неделни мачове рядко излизат двойки.

*Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

►Катания – Фиорентина

Контузени: Катания – Сциаца, Алмирон, Маркезе, Фиорентина – Роси, Хегази, Касани
Наказани: Катания – Лоди, Бергесио за 1 мач, Фиорентина – няма

Фиорентина записа две загуби и едно реми в последните си три мача от Серия А. Виолетовите се нуждаят от една победа, за да възвърнат увереността си, но визитите на Катания са трудни. Винченцо Монтела отново ще заложи на 3-5-2 с Йоветич и Тони в атака. Слоновете вероятно ще противопоставят 4-3-3. Фиорентина загуби последните си 2 визити на съперника. Троен мач.

*Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

►Аталанта – Милан

Контузени: Аталанта – Капели, Белини, Марилунго, Счелото, Лучини, Милан – Вила, Йепес, Амброзини, Де Йонг
Наказани: Аталанта – Джорджи за 1 мач, Милан – няма

Милан вече е много близо до местата, даващи право на участие в Европа. Росонерите обикновено играят успешно в Бергамо – 8/3/2. Очаква се Пацини, който вкара два гола на Болоня, да започне титуляр. Ел Шарави и може би Нианг ще му партнират в атака. Аталанта отдавна няма победа, но все още е на 6 точки от зоната на изпадащите. Домакините може да изневерят на традиционното 4-4-1-1 с 4-3-1-2. Пара ще играе до Денис в нападение. Бергамаските са добър отбор, но твърде много основни футболисти лекуват травми. Аз залагам на двойка.

*Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

►Парма – Наполи

Контузени: Парма – Галопа, Биабиани, Наполи – няма
Наказани: Парма – няма, Наполи – Бехрами за 1 мач

Един от най-интересните мачове на кръга. Наполи се върна в битката за титлата и на Тардини ще годи победата. В състава и схемата на Валтер Мадзари изненади няма да има – 3-4-1-2 с Хамшик зад Пандев и Кавани. Тимът се раздели с основен защитник като Ароника, но Гамберини го замества много добре. Парма се представя силно през сезона, особено у дома. Донадони вероятно ще заложи на 3-5-2 с Белфодил и Сансоне в атака. Статистиката е 6/1/4 в полза на дуковете, но напоследък Наполи доминира. Смятам, че гостите ще победят.

*Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2


►Каляри – Палермо

Контузени: Каляри – Ариаудо, Нене, Тиаго Роберто, Капелини, Палермо – Ернандес, Мантовани
Наказани: Каляри – няма, Палермо – Гарсия за 1 мач

Каляри спечели много важни четири точки от последните си 2 мача и е извън опасната зона. Статистиката срещу Палермо – 6/4/1 у дома два надежди на тима, че ще продължи възходящата си линия. Очаква се Сау и Пиниля да започнат в атаката на Каляри. Гостите са на предпоследното място и битката за оцеляване се очертава много трудна. Иличич и Бриенца ще помагат от втора позиция на Миколи в атака. Троен мач. Ако нямате силна интуиция, просто го подминете.

*Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

►Сампдория – Пескара

Контузени: Сампдория – Хуан Антонио, Едер, Ренан, Пескара – Косич
Наказани: Сампдория – няма, Пескара – Модесто и Вейс за 1 мач

Домакинството срещу Пескара е чудесна възможност за Сампдория да увеличи точковия си актив. Домакините излизат за победа с един чист нападател – Икарди. Зад него в ролята на атакуващ халф ще действа Сориано. Схемата, който Делио Роси ще избере, е 3-5-1-1. Делфините са на три точки от зоната на изпадащите и също се борят за оцеляването си. Смятам, че в този мач домакинският фактор ще се окаже решаващ и моряците ще спечелят важен успех.

*Прогноза: 1 Точен резултат: 1:0

►Удинезе – Сиена

Контузени: Удинезе – Фабрини, Бркич (Бенатиа и Бади са с националните си отбори), Сиена – Поци
Наказани: Удинезе – няма, Сиена – няма

Възходът на Удинезе бе спрян миналия уикенд, когато зебрите паднаха с 0:4 от Ювентус. Въпреки това, у дома фриуланите са фаворити срещу последния Сиена и ще гонят победата. Като че ли Франческо Гуйдолин ще изневери на традиционното 3-5-1-1, за да пусне Муриел като чист нападател до Ди Натале. Гостите вече са в оптимален състав и това веднага си пролича – победа над Сампдория в миналия кръг. Реджиналдо и Богдани ще водят атаката на тима. Очаквам трудна победа за Удинезе.

*Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

►Интер – Торино

Контузени: Интер – Кастелаци, Самуел, Милито, Коутиньо, Станкович, Торино – Огбона
Наказани: Интер – няма, Торино – няма

За Интер титлата става все по-трудна задача. Нерадзурите трябва да се справят без основния си голмайстор Милито срещу Торино. Очаква се Андреа Страмачони да заложи на 3-4-1-2 с Гуарин зад Касано и Паласио. Биковете са в отлична серия от 5 мача без загуба (3 победи и 2 ремита). Тимът вероятно ще подходи агресивно при визитата си в Милано. 4-2-4 е традиционната схема на Торо. В атака може би ще започнат Бианки и Сантана. Статистиката е 5/4/0 в полза на Интер. Домакините са фаворит, но аз мисля да потърся изненадата.

*Прогноза: Х Точен резултат: 2:2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KrisJuve
25.01.2013 18:20

Парма - Наполи е по - вероятен хикса. Парма са най-силните домакини в Италия тоя сезон. Болоня - Рома също Х. Катания - Фиорентина - 2 и Интер - Торино - 1. С другото съм г/д съгласен..

benjakis_
29.01.2013 16:25

Къде си сега, че не те виждам..? *lol* Много добре ми излезе двойката на Наполи срещу невероятните, непобедимите.. у дома... Парма *lol*

parmalata
26.01.2013 00:40

Факта си е факт , Парма са единствения отбор без загуба в домакинствата *cigarette*

KrisJuve
25.01.2013 20:49

*thumb_up* Прав си, аз се изразих грешно имах предвид, че са сред най-силните домакини в Италия с оглед на това че нямат загуба. Не ми се вярва, да паднат с/у Наполи, а точно това, че имат повече хиксове, ме кара да смятам че и тук мача ще бъде Х *smile* *smile*

benjakis_
25.01.2013 20:41

"Парма са най-силните домакини в Италия тоя сезон. " Home 1. Lazio 11 9 1 1 22:9 28 2. Napoli 11 8 2 1 28:11 26 3. Juventus 11 8 1 2 24:7 25 4. Fiorentina 11 7 3 1 22:9 24 5. Catania 11 7 2 2 18:9 23 6. Parma 10 6 4 0 17:8 22 За това, че все още нямат загуба като домакини, не ги прави най-добрите, защото всеки знае, че се гледат точките като представяне, а не това дали си направил десет ремита от десет мача и да се мислиш за най-добрия домакин, защото не си паднал в нито един от тях. *smile*

greenhool
25.01.2013 17:14

Лацио-Киево 2-1 един от резонните резултати на нашия отбор..

Argentina8
25.01.2013 16:37

Интер - Торино Прогноза: Х Точен резултат: 2:2 ... хахха уинърчетата как си вярват само, и как отписаха Парма само и Аталанта .... 2 мача ще познаете ли поне ?