Трансферен дневник, 23 януари: Юнайтед договори бранител на Бенфика, Арсенал вади мегаоферта за Йове

18:32
Трансферен дневник, 23 януари: Юнайтед договори бранител на Бенфика, Арсенал вади мегаоферта за Йове
Трансферен пулс на деня (23.01.2013 г. - сряда):

Юношеският национал на Камерун Борис Ачан пристигна в страната и утре се очаква да започне тренировки с отбора на Нефтохимик. Ачан играе като офанзивен халф и е препоръчан на шейховете от емблематичния треньор на нафтата от близкото минало Иван Вутов.
 
Футболистът тренираше за известен период с отбора на Нефтохимик през есента, но административни пречки осуетиха дебюта му в нафтата още през първия полусезон на първенството. Сега формалностите около пребиваването на талантливия футболист са уредени и той ще може да започне подготовка с тима.
 
Станалият излишен вратар на Левски Ивайло Василев днес ще се присъедини към предпоследния във "Б" група отбор на Септември Симитли. Василев е бивш младежки национал, но стана излишен след пристигането на Михаил Иванов от Ботев Враца.
 
Така първи конкурент на досегашния титуляр Пламен Илиев става Михаил Иванов, а за трети вратар специалистът по този пост на Герена предпочита да даде възможност на юношата Александър Любенов да се докаже.
 
Септември Симитли пък се раздели с досегашния си вратар Стоян Васев, който се премести в Пирин Благоевград, а и разчита на повече класа от Ивайло Василев, който все пак идва с визитка на юношески и младежки национал.
 
Христо Янев окончателно се размина с ЦСКА, стана ясно вчера, твърди "Тема Спорт". Новият старши треньор на армейците Миодраг Йешич имаше идея да върне в състава 33-годишния офанзивен полузащитник, но мераците му удариха на камък. Причината за това е финансови разминавания между двете страни.
 
Цената на изгряващата звезда на Ботев Пловдив и българския футбол - Тодор Неделев, е 1,5 милиона евро. Тази сума е записана в новия договор на младежкия национал с канарчетата. Въпросната сума е определена като клауза за откупуване на 19-годишния талант, уточнява "7 дни спорт".
 
Според новия контракт Неделев ще взима и доста по-сериозна месечна заплата. Цената от 1,5 милиона евро пък е заложена в договора, за да откаже мераците на българските грандове, облизващи се за офанзивния халф. Интерес към него имаше от страна на Лудогорец и ЦСКА, но едва ли някой от тях ще извади подобна сума. Така следващият отбор на Неделев може да бъде единствено чуждестранен.
 
Елитният италиански Рома се отказа от българския футболен национал Станислав Манолев. 27-годишният краен защитник, който играе за ПСВ Айндховен, беше следен от римския клуб, но в крайна сметка италианците предпочетоха да привлекат вместо него гръцкия десен бранител Василис Торосидис от Олимпиакос. Една от причините е по-ниската трансферна цена на защитника от южната ни съседка.
 
Договорът на гръцкия национал с клуба от Пирея изтича през лятото и той ще премине в Рома срещу 500 хиляди евро. В същото време ПСВ иска 1,5 милиона евро за Манолев. Интерес към 27-годишния Торосидис имаше и от страна на английския Фулъм, но италианците реагираха по-бързо в ситуацията и предложиха по-добри финансови условия, които Олимпиакос и играчът приеха. Торосидис ще подпише 5-годишен договор с римляните, след като премине медицинските изследвания.
 
Испанският нападател Мичу подписа нов договор със Суонси, съобщиха от уелския клуб, който играе във Висшата лига на Англия. Новият контракт на футболиста с лебедите е до лятото на 2016 година.
 
 
Уругвайският централен защитник Диего Лугано отива под наем в Малага, след като Пари Сен Жермен, на когото е собственост, реши да го преотстъпи. Така ветеранът ще играе до края на сезона в испанския тим.
 
ПСВ Айндховен са отхвърлили официална оферта от страна на Фулъм за взимане под наем до края на сезона на българския национален защитник на филипсите Станислав Манолев. Холандците са отказали офертата на котиджърс, защото единствено са готови да продадат своя бранител. През последните седмици се появи информация, че клубът от Западен Лондон проявява сериозен интерес към нашия национал, който, освен като защитник, може да играе и като крило. 
 
Тези слухове се засилиха, след като котиджърс, в чийто редици играе Димитър Бербатов, продадоха Стивън Кели на Рединг. Агентът на българина Мино Райола, който е голям приятел и дори агент на мениджъра на лондончани Мартин Йол, вече призна, че Манолев е готов да облече екипа на лондончани. 
 
Атлетик в последствие са се активизирали и са отправили запитване дали могат да вземат първоначално българина под наем до края на кампания, а след това да преценят дали да го купят през лятото. Ръководството на ПСВ обаче е отхвърлило този вариант, защото тяхното желание е Манолев, който продължава да не влиза в плановете на Дик Адвокаат, да бъде продаден още тази зима. 27-годишният Манолев има договор със сегашния си клуб до лятото на 2014 година, като преговорите между филипсите и Фулъм ще продължат, съобщава авторитетното холандско издание "Voetbal International". Според друго холандско издание, ПСВ Айндховен искат за своя футболист 1,5 милиона евро.
 
Нюкасъл увеличи контингента от френски играчи в състава си, след като подписа договори със защитника Мапу Янга-Мбива от Монпелие и нападателя Йоан Гуфран от Бордо. Първият преминава медицински тестове днес, а другият пристига в Нюкасъл в четвъртък.
 
23-годишният Янга-Мбива и 26-годишният Гуфран последваха своите сънародници Матийо Дебюши и Масадио Хайдара, подписвайки договори с Нюкасъл. Там играе още един французин - Йоан Кабай.
 
Националът Илиян Мицански потвърди, че може да се завърне във ФСВ Франкфурт, съобщава "24 часа"
 
Пред в. "Билд" нападателят на Кайзерслаутерн обяви, че е в контакт с мениджъра на клуба, където рита миналата пролет като преотстъпен Уве Щьовер. Лаутерите пуснаха тогава Мицански под наем във Втора Бундеслига, а в края на сезона изпаднаха там.
 
"Да, Ней ни беше предложен, но едва ли ще го вземем, тъй като имаме играчи на тази позиция, а и едва ли ще можем да отговорим на претенциите му", коментираха от Борисовата градина.
 
С всеки изминал ден след назначаването на Пеп Гуардиола като треньор на Байерн Мюнхен от следващия сезон, спекулациите около трансферните планове на клуба набират все по-голяма скорост. Според последните слухове, основната цел на баварския колос е звездата на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао (Daily Mirror).
 
От ръководството на Интер официално опровергаха появилите се информации, че водят преговори за привличането на Юнес Беланда от френския шампион Монпелие.
 
Италианският гранд Милан, който крои планове да подсили атаката си с класен нападател, се насочи към Дидие Дрогба. Росонерите възнамеряват да предложат 8 млн. евро на Шанхай Шенхуа за състезателните права на бившият топреализатор на Челси (La Gazzetta dello Sport).
 
Бранителят на португалския Бенфика Езекиел Гарай ще премине в редиците на Манчестър Юнайтед след края на сезона. Според информацията на "Марка", стойността на сделката между двата клуба за аржентинеца ще е около 15 млн. евро.
 
Английският първодивизионен тим Саутхямптън също удари на камък в опита си да привлече бразилския атакуващ халф на Интер Филипе Котиньо, съобщава "La Gazzetta dello Sport". Според изданието, от ръководството на нерадзурите не са приели офертата на светците. Както е известно, през изминалите дни и Ливърпул отправи запитване за перлата на тима от Милано, но до сделка не се стигна.
 
Нападателят на Манчестър Сити Един Джеко попадна в полезрението на Интер. Твърде вероятно е босненецът да напусне "Етихад Стейдиъм" в посока "Джузепе Меаца" през летния трансферен прозорец (La Gazzetta dello Sport).
 
Арсенал готви оферта на стойност 20 млн. евро за черногорския нападател на Фиорентина Стеван Йоветич (Football Italia).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
23.01.2013 20:43

Йоветич е УНИКАЛЕН талант , просто сега е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да остане във Фио , тъкмо сглобяват страхотен отбор , още малко да поулегне , за да може да натрупа малко опит в евро турнирите и ще отпътува за Барса , просто е идеален за техния стил , не харесвам Барса , но съм почти 100% сигурен , че рано или късно ще отиде там *wink*

Strraxo
23.01.2013 20:01

До коментар [@comment 1268840] от [@user gangrelated]:

И моя го изтриха ..

overdrive
23.01.2013 19:58

Дано това за Йоветич е вярно. Бих искал да го видя в Арсенал ..

kiksan40
23.01.2013 19:49

"Английският първодивизионен тим Саутхямптън " -ето ви малко информация: Първа английска дивизия е най-високото ниво във футболната пирамида на Англия в периода 1892 - 1992 г. и второто от 1992 до 2004 г. След 2004 г. тя е преименувана на Чемпиъншип.
Гореспоменатият отбор се намира в Английската Висша лига. Сверете си информацията моля !*ball* *cool*

GunnerTillDie
23.01.2013 21:24

Премиър Лийг - първа дивизия , Чемпиъншип - 2-ра дивизия , Лига 1 - 3-та дивизия и Лига 2 - 4-та дивизия , а нататак са регионални първенства . Толкова ли сте бавни ?! Пример - Арсенал като падна от Брадфорд не казваха от третодивизионен отбор ,а от четвъртодивизионен отбор , защото са от Лига 2 . Ясен ли съм ?

dexter
23.01.2013 21:13

Ся за какво му задаваш такива въпроси, така или иначе е ясно, че знае повече от всички тука *lol**lol*

Juventus333
23.01.2013 21:10

Ами тогава на Лига 1 как да му кажат ? Дивизия 4 или 5 ? *lol*

GunnerTillDie
23.01.2013 20:26

Защо да замълчи като е прав ? Манафска му работа ...

dexter
23.01.2013 20:25

Замълчи ! *lol**lol*

GunnerTillDie
23.01.2013 20:24

Остави го той от Уикито чете и дрънка глупости .

Fabregas_boy
23.01.2013 20:13

Ами Висшата лига не е ли първа дивизия на Англия,Чемпиншип-втора и т.н.?!

dexter
23.01.2013 18:37

Добре бе, ама не е ли малко съмнително, че всеки ден пращате някой в Юнайтед а те така и никой не са купили, нещо не са ви много достоверни новините *lol* А понеже гледам, че и доста други работи ви убягват, само да ви кажа, че със новите французи в Нюкясъл общата им бройка става 10, а не както твърдите вие 5 ! Нали уж сте футболен сайт, трябва да ги знаете тия неща, стига сте се излагали, айде малко по сериозно ако искате да си запазите аудиторията !