Трансферен дневник, 17 януари: Гуардиола иска Неймар в Байерн, "Торес" - тайният план на ПСЖ

18:34
Трансферен дневник, 17 януари: Гуардиола иска Неймар в Байерн, "Торес" - тайният план на ПСЖ
Трансферен пулс на деня (17.01.2013 г. - четвъртък):

Локомотив Пловдив привлече вратаря Петър Денчев. 23-годишният страж е юноша на черно-белите, като за последно игра в Черно море. В близките дни Денчев ще подпише официално договор с Локомотив Пловдив.
 
Нападателят на втородивизионния Калиакра Каварна Иван Цачев преминава в елитния сръбски отбор Раднички Ниш, съобщи за БТА президентът на клуба Венцислав Василев.
 
Роденият във Варна футболист е разтрогнал договора си с тима от Каварна по взаимно съгласие и е отпътувал за Сърбия днес - ден преди да навърши 24 години. Юношата на Левски, подвизавал се известно време и в Славия, изигра за две години в Калиакра в "А" и "Б" група 40 мача и има отбелязани общо 4 гола.
 
От Каварна си е тръгнал обратно за Добрич преди да изтече 7-дневния му пробен период играещият като крило Ерсин Елмаз. Засега остават други двама играчи, наблюдението над които продължава до края на седмицата. Това са централният нападател Любимир Цеков, дошъл от Свиленград, и полузащитникът Спас Милошев от Спартак (Плевен).
 
Черноморец Бургас ще преотстъпи вратаря Янко Георгиев на Нефтохимик, като решението е на старши-треньора на акулите Димитър Димитров. Лидерът във втора дивизия се нуждае от играч на този пост, след като Цветан Димитров се контузи нелепо в последната официална среща за 2012-а година срещу Пирин Гоце Делчев за Купата на България.
 
Националът Владимир Гаджев е желан от Хангжу Грийнтаун. Тринадесетият в китайската лига ще се опита да привлече халфа в близките дни. Лично треньорът на тима Такеши Окада, който е бивш национален селекционер на Китай, е настоял пред ръководството за привличането на българина. Наставникът е впечатлен от качествата на Гаджев и желае да го има в отбора си, но се опасява, че футболистът може да не поиска да премине в клуб извън Европа.
 
За осъществяването на трансфера могат да помогнат и отличните връзки на изпълнителния директор на сините Иво Тонев в Китай. Именно той уреди трансферите на Мартин Камбуров в Далиен през 2010 и на Сьорд Арш в Тиендзин Теда. През 2009 пък Йордан Върбанов бе трасфериран в Хуанджоу Грийнтаун от Локо (Сф), отново с помощта на Тонев. Очаква се при продажбата на Гаджев в касата на Левски да влязат поне 500 хил. евро, пише "7 дни спорт".
 
Първодивизионният френски клуб Олимпик Лион отклони предложението на италианския Ювентус за покупка на бразилския нападател Лисандро Лопес, тъй като самият футболист не иска да премине в Торино. Мотивите на 29-годишния нападател остават неизвестни. Олимпик Лион обаче продължава да разглежда предложения от други отбор за трансфер на бразилеца през зимния трансферен период. В тазгодишното френско футболно първенство Лисандро Лопес бе твърд титуляр в отбора, изигра 19 мача и отбеляза 8 гола.
 
Само часове делят Валери Божинов от трансфер във втородивизионния отбор Виченца, разкри агентът на играча Джери Паломба.
 
"Ситуацията е деликатна, защото Верона искат да си запазят опцията за купуване на Божинов след края на сезона, а за това трябва съгласието на Спортинг Лисабон, които вече позволиха на играча да отиде във Виченца. Все пак, не е изключено Божинов да се върне във Верона следващия сезон. Не ми се иска да правя догадки, но фактът, че клубът иска да си запази правото за обратно откупуване е важно нещо. Самият президент на Верона Маурицио Сети е казвал много пъти, че най-трудните месеци на отбора са били, когато не са имали подходящ играч в състава си. Отново ще повторя, че Божинов няма проблем на нито едно ниво в клуба. Имахме и други привлекателни оферти от чужбина, но играчът предпочете да се докаже в италианския шампионат. Знам, че амбициите на Виченца са по-различни от тези на Верона в Серия "Б", но според мен и двата отбора са стойностни", заяви импресариото.
 
Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че е невъзможно през зимната пауза да бъдат привлечени англичанина Дейвид Бекъм и бразилеца Кака. По повод слуховете, че бившият капитан на английския национален отбор, който игра под наем в Милан през 2009 и 2010 година, отново ще бъде привлечен, Галиани каза: "С 99 процента не".
 
Ръководството на Челси води преговори с треньора на Борусия Дортмунд Юрген Клоп, съобщава в днешния си брой "Газета дело Спорт".
 
Италианското издание твърди, че от лондонския клуб са провели вече серия от разговори с германския специалист. След като стана ясно, че Хосеп Гуардиола ще поеме Байерн Мюнхен след края на настоящия сезон, именно Клоп е фаворит за мениджърския пост на "Стамфорд Бридж".
 
Бразилският нападател Вагнер Лав подписа договор за 3 г. с ЦСКА Москва, съобщиха от руския клуб. 28-годишният бивш бразилски национал бе играч на московските армейци в периода 2004-2011 г. В Русия той дойде от Палмейрас, където игра 2 г. В ЦСКА Лав разкри бързо таланта си и стана голмайстор. Последните 2 г. от контракта си футболистът прекара под наем във Фламенго (Лав е роден в Рио де Жанейро).
 
Бившият бразилски национал Ривалдо ще играе в Сао Каетано. Договорът на шампиона от Мондиал 2002 с бразилския клуб е до края на 2013 година. Очаква се Ривалдо да бъде представен пред медиите и запалянковците следващия вторник. Сао Каетано ще играе в щатското първенство на Сао Пауло и във втора дивизия на Бразилия. Ривалдо е бивш футболист на испанските Барселона, Депортиво Ла Коруня, на италианския Милан, както и на гръцките Олимпиакос и АЕК.
 
Ирландският нападател Роби Кийн подписа нов договор с Лос Анджелис Галакси, съобщиха от шампиона на САЩ. Опитният Кийн беше част от състава на Галакси в последните два сезона, когато тимът спечели шампионската титла в Мейджър Сокър Лигата. Очаква се бившият футболист на Тотнъм да остане в Лос Анджелис до 2015 година.
 
Ръководството на Лос Анджелис Галакси предложи постоянен договор на бразилеца Жуниньо, който през последните години игра под наем от Сао Пауло в тима от САЩ.
 
Удинезе се подсили с чилийския защитник Матиас Кампос Торо. 23-годишният ляв бранител вече ще носи екипа на зебрите, след като бе закупен от испанския Гранада.
 
Стоук Сити прати 26-годишния си полузащитник Морис Еду да играе под наем в турския Бурсаспор
 
Изгряващата звезда на Партизан и сръбския футбол Лазар Маркович е на път да подпише с Бенфика, съобщава "Tuttosport". 18-годишният нападател е следен и от отборите на Ювентус, Челси и Интер.
 
Различни водещи европейски медии твърдят, че Шалке 04 ще привлече атакуващия халф на ЦСКА Москва Кейсуке Хонда.
 
Катарският Ал Гарафа, който преди броени дни си осигури услугите на полузащитника на Пари Сен Жермен Нене, възнамерява да подсили атаката си с Джибрил Сисе.
 
"LeSport10" съобщава, че нападателят на Челси Фернандо Торес е голямата трансферна цел на ПСЖ, която се пази в голяма тайна.
 
Перлата на бразилския футбол и Сантос Сао Пауло Неймар е първата трансферна цел на Пеп Гуардиола, който от следващия сезон ще замени Юп Хайнкес начело на Байерн Мюнхен. Според "АС", баварците са готови да платят 40 млн. евро за правата на 20-годишния нападател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cumoto
18.01.2013 08:45

БМ тъй тъй имат най-бързата и ефективната офанзива, а с Неймар не ми се мисли какво ще става! Ама ако погледнем обстановката не е никак розова пък за Неймар, защото той е свикнал в Бразилия - по нежно два финта няма шпагати няма нищо, а в Германия се играе най-здравия футбол.

tonisport
18.01.2013 07:19

И мен ме искат от Милан,щото са във финансова криза и аз съм ефтин..После ще направят трампа Аз за Торес+49 000 000 доплащане от Абрамович и двуцевката Снууб и Ба ще цепи мрака!

nofx
17.01.2013 23:52

дано наистина Пеп да иска Неймар щото Байерн ще му подсигорят поне една трансферна цел за начало и дано е истина тва е единственият футболист във момента които искам да доиде в Байерн

luiss_nani17
17.01.2013 23:20

Ако Челси успее да се отърве от Торес ще е супер за тях. Или поне да налагат повече Ба.

overdrive
17.01.2013 21:11

Исках да кажа че правят услуга не само и на Торес, а най-вече на Челси *beer*

overdrive
17.01.2013 21:10

Заглавието кърти - "Торес" - тайният план на ПСЖ *joking**joking* Тоя план на ПСЖ нещо му куца. Продадоха един от малкото им играчи, които не играят в отбора за пари, освен че са добри за да се пробват да купят Торес. С купуването на Торес убиват отбора и прекацакват всички в него, а правят услуга на Торес. Кефи коментара на пича, който каза че трябва пари да им дадете за да го вземат *joking**lol*

Cvet666
17.01.2013 20:57

Лазар Маркович в Бенфика ще е добре за кариерата му ако е истина ...Партизан ще вземат между 7-8 мил за него. Иначе Неймар в Байерн ако е истина ще бъде нещо доста не стандартно. А ако ПСЖ вземат Торес ще ми се превърнат в любимия френски отбор от уважение каква жертва се готвят да направят *lol* *lol*

man4estara10
17.01.2013 20:37

Лисандро Лопес е аржентинец ,а не бразилец Уинър.

madridistaaaaaa
17.01.2013 20:20

Като чета статиите Торес е много "обичан" от феновете си . *lol*

ANDRV
17.01.2013 23:01

Те не са фенове, те просто са деградирали тинейджърки, които си нямат личен живот и стоят по цял ден да пишат злобни коментари относно хора, чието ниво дори и в най-смелите си мечти не могат да достигнат. *smile*

labradora
17.01.2013 20:12

Торес в ПСЖ?! Неймар в Байерн?! Пълни глупости!

barca_991
17.01.2013 19:29

Неймар в Байерн ~ Не ми се вярва...

Addicted92
17.01.2013 22:22

Приятел , май си в грешка .. След Английското е Немското , не е Испанското .. В Немското и Френското също интригата остава докрай , в Примиерата разликата между топ-отборите е прекалено голяма и това е лошо за първенството като цяло , губи се интригата и е по безинтересно .. Нищо против примиерата , добри отбори и футболисти имат но така сочат статистиките а и много фенове и журналисти са на същото мнение , аз съм един от тях *wink*

overdrive
17.01.2013 21:07

То винаги е било много силно, но като цяло парите движат първенствата и феновете си викат Ла Лига е най-силно, други ВЛ, трети Б група е най-силното първенство и мечтая да играя в Бдин Видин и т.н.! В Германия повечето отбори са бедни, тези в топа са средни, а Байерн е богат и финансово най-стабилния отбор в Европа, но са толкова стабилни защото не хвърлят много пари по който и да е.

miro_slavcho
17.01.2013 20:49

До 4-5 сезона Германското ще стане най-силното. Ще видиш.

Messi9818
17.01.2013 20:10

немога да си го представия..незнам Немското първенство е зад Испанското и Английското а те го свързваха с Реал..Барса и някой от ВЛ МИСЛЯ ЧЕ ЧЕЛСИ ИЛИ М.С

Anatoli93
17.01.2013 19:19

►Перлата на бразилския футбол и Сантос Сао Пауло Неймар е първата трансферна цел на Пеп Гуардиола, който от следващия сезон ще замени Юп Хайнкес начело на Байерн Мюнхен. Според "АС", баварците са готови да платят 40 млн. евро за правата на 20-годишния нападател.

Вече нямам търпение да дойде следващия сезон...

Chelsea_Boy_Fan
17.01.2013 18:56

Дано Дано и за 10 мил го даваме :Д

darklight
17.01.2013 19:01

Кви 10 милиона, трябва да им го подарим даже пари трябва да им дадем, за да го вземат.