Трансферен дневник, 15 януари: Фалкао по-близо до ПСЖ, Арсенал и Барса в битка за халф на Наполи

19:47
Трансферен дневник, 15 януари: Фалкао по-близо до ПСЖ, Арсенал и Барса в битка за халф на Наполи
Трансферен пулс на деня (15.01.2013 г. - вторник):

►След решение на старши треньора Миодраг Йешич и неговият екип, ЦСКА София отпраща от лагера в Алания Тасио дос Сантос, съобщава официалният сайт на клуба. Нападателят си тръгва утре (16.01), с полет от Анталия в 15:30 часа. Клубът и Тасио, който изтъква семейни причини, ще се разделят по взаимно съгласие.
 

Ботев Пловдив привлече в своите редици вратаря Адам Стаховяк. 26-годишният страж пристигна в Александруполис, където подписа договор и се присъедини към подготовката на отбора. Стаховяк идва от елитния полски Белхатов, където бе титуляр през изминалата есен.
 
Берое привлече четвърти нов футболист, след като днес към състава се присъедини нападателят Венцислав Христов към отбора. Христов подписа договор за 2,5 години и ще тренира с новите си съотборници още в следобедното занимание на отбора. Той идва в старозагорския клуба със свободен трансфер, след като разтрогна договора си с Черноморец Бургас.
 
►Освободеният от Левски бразилски футболист Марсиньо вече тренира с 8-ия в кипърското първенство отбор на Докса Катакопия. Марсиньо бързо е бил уреден от мениджъра си Костас Кристодуло да тренира с тима докато си намери добро предложение за продължаване на кариерата. Ако никой не го поиска до затварянето на трансферния прозорец, Марсиньо може и да остане в Докса. Сините се разделиха с Марсиньо, тъй като той не оправдавал с представянето си на терена високата заплата, която получава, пише "Тема Спорт".
 
►Трима от основните футболисти на Марек преминават в отбора на Витоша Бистрица. Става въпрос за Екундайо Джайеоба, Христо Габаров и Георги Николов. Те напускат лидера в Югозападната "В" група и ще заиграят за втория в класирането. На тяхно място идват ветераните Иво Паргов, Анжело Кючуков и Георги Караканов.
 
►Английският футболен клуб Суонзи привлече белгийския национал Роланд Лама от Осасуна. Крилото ще играе в Англия под наем за срок от 18 месеца. Лама е първото ново попълнение на Суонзи за януарския трансферен прозорец. В договора има клауза, според която Суонзи може да закупи 25-годишния играч.
 
►Шампионът на Англия Манчестър Сити прекрати договора на полузащитника Майкъл Джонсън. 24-годишният бивш младежки национал на Англия бе считан за един от най-големите таланти в страната, а преди време Ливърпул отправи оферта за него в размер на 10 милиона паунда.
 
►Сериозно впечатление в треньорите от школата на английския елитен тим Куинс Парк Рейнджърс е оставил българският 19-годишен защитник на бургаския Мастер Тодор Гочев.
 
От Куинс Парк Рейнджърс са останали изключително доволни от това, което е показал юношата на "сините" и всички в тима благодариха на играча за професионалното отношение през седмицата. Скаут на тима и главният треньор на школата на К.П.Р ще идват на няколко пъти в България през пролетта, за да гледат играча, защото интересът на тима към него остава. Гочев най-вероятно ще пристигне още веднъж на пробен период в лондонския клуб, а в крайна сметка може и да се озове в редиците на рейнджърите.
 
►Ръководството на Ювентус ще се опита днес да си върне нападателя Чиро Имобиле, съобщава пресата в Италия. Предстои разговор между президента на Дженоа Енрико Прециози и генералния директор на Юве Джузепе Марота. Прогнозите са, че грифоните ще се разделят с техните 50% от правата на Имобиле, като получат в замяна Симоне Падоин
 
►Бившият нападател на Левски Гара Дембеле е пред тран­сфер в немския втородивизионен Енерги Котбус, съоб­щи местното издание "Лаузитцер Рундшау". Бившият клуб на Димитър Рангелов и Станислав Ангелов иска малиеца за партнъор на Бубакар Саного. Както е известно, през декември от ръководството на Фрайбург обявиха, че ще се разделят с нападателя, кого­то купиха от Левски за 2,2 млн. евро.
 
 
Според информациите КПР е готов да плати исканите осем милиона паунда от френския клуб, а и е предложил по-висока заплата на Реми. Столичани дават заплата от по над 70 000 лири на седмица, което е с около 20 000 повече от предложеното от свраките. 
 
►И турски отбор се е включил в трансферната сага около национала Валери Божинов, който иска да напусне Верона от италианската Серия В, тъй като не играе редовно. 
 
Според "Труд" най-вероятно интерес към футболиста проявява един от трите местни гранда - Галатасарай, Фенербахче или Бешикташ. Най-вероятно обаче изглежда Божинов да смени Верона с друг тим от втора дивизия в Италия и това е Виченца. Вариант е и Сиена.
 
►Украинският тим Металист Харков подсили атаката си с бразилския нападател Жажа Коельо. Той се завръща по терените на Европа с трансфер от Ал Ахли.
 
Челси преотстъпи младия си полузащитник Лукас Пиазон на Малага. 18-годишният бразилец ще носи екипа на Аншоа до края на сезона.
 
►Халфът на Пари Сен Жермен Нене ще продължи кариерата си в Катар. В близките часове опитният бразилец официално ще подпише с Ал Гарафа.
 
►Топреализаторът на Шалке 04 Клаас Ян Хунтеалаар заяви, че не възнамерява да напусне Гелзенкирхен след края на сезона (Welt).
 
►Астън Вила също се включи в битката за подписа на полузащитника на Тулуза Муса Сисоко. 23-годишният футболист е следен още от отборите на Тотнъм, Арсенал и Нюкасъл.
 
►Арсенал стартира офанзива за привличането на халфа на Наполи Камило Зунига, който е в трансферния списък и на испанския колос Барселона.
 
►Италианският шампион Ювентус планира да привлече класен нападател до 10 дни. Най-вероятно новото попълнение на бианконерите ще е един измежду Дидие Дрогба, Фернандо Йоренте и Лисандро Лопес (Gazzetta dello Sport).
 
►Пари Сен Жермен води на Челси в битката за подписа на мегазвездата на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао (The Sun).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

valdes021
15.01.2013 22:01

На мен ми е чудно,че никой отбор който се бори за оцеляване не се интересуваше от Нене*thinking*

man4estara10
15.01.2013 20:23

Кариерата на един страхотен футболист като Нене вече приключи.*cry*