Лесни и резултатни победи за Барса и Атлетико

11:04
Лесни и резултатни победи за Барса и Атлетико
Неделя, 13 януари
13:00 часа: Бетис – Леванте

В миналия кръг:
Бетис взе на абордаж гостуването си на Сарагоса и добави нови три точки в актива си след 2:1 на „Ла Ромареда”. Рубен Кастро и Хорхе Молина вкараха головете за „зелено-белите” през второто полувреме. През седмицата севилци надиграха с 1:0 Лас Палмас и се класираха за следващата фаза на турнира за купата на Краля. Леванте направи пълен обрат срещу Атлетик Билбао, за да спечели с 3:1 с попаденията на защитника Лел, полузащитника Ибора и на мароканския офанзивен халф Ел Жар. Валенсианци допуснаха поражение и на реванша за Купата срещу Сарагоса и се разделиха с турнира.
Новини около съставите:
Бетис: Халфът Хуан Карлос, крайният защитник Алекс Мартинес и бранителят Дорадо са контузени. Бенят е наказан и няма да може да „връзва” играта на тима в средата на терена. Под въпрос е участието на Каняс, който действа в центъра на полузащитата. Нигериецът Носа, който доста често е титуляр в средата на терена, е с националния си тим, за да се готви за турнира за Купата на Африка.
Леванте: Вън от състава е титулярният дефанзивен халф Висенте Ибора. Под въпрос е участието на плеймейкъра Баркеро, ала след наказание на линия е нападателят Обафеми Мартинс.
Статистика:
Бетис загуби 3 от последните си 4 домакинства в Примера.
Леванте спечели 3 от последните си 4 ангажимента в първенството, като в този период допусна 1 загуба.
Бетис няма равенство в 10 поредни срещи в Примера.
Леванте допусна 1 загуба в 6 шампионатни гостувания.
Един срещу друг:
Леванте спечели 5 от последните 6 сблъсъка с Бетис във всички състезания.
Прогноза: Бетис върви уверено към мястото даващо, право на участие в Шампионската лига, но предстоящият мач ще е повече от труден. Леванте играе отлично навън и нищо чудно да си тръгне с поне точка от „Бенито Вилямарин”.
Знак: Х2

18:00 часа: Реал Сосиедад –Депортиво
В миналия кръг:
Серията от мачове без поражение на Реал Сосиедад намери своя край на „Бернабеу”, където баските загубиха с 3:4 в трилър. Капитанът и лидер Чаби Прието записа хеттрик, но това не бе достатъчно. Депортиво ознаменува дебюта на своя наставник Домингош Пашиенша с победа срещу силният отбор на Малага (1:0). Голът на Пици след почивката се оказа достатъчен, за да може тимът от Галисия да стигне до първия си успех след седем поредни срещи.
Новини около съставите:
Реал Сосиедад: Вън от този мач са наказаните защитници Иниго Мартинес и Микел Гонсалес. Халфът Дани Естрада също е наказан, а с травма е Маркел Бергара. Под въпрос е титулярният вратар Клаудио Браво.
Депортиво: Колумбийският вътрешен халф Абел Агияр ще изтърпи санкция от един мач. Крайният бранител Айосе е с травма, а същото важи и за друг защитник – Лауре.
Статистика:
Депортиво е без победа навън в елита от 19 поредни мача.
Реал Сосиедад е с 1 поражение в 8 срещи.
При последните 3 мача на Депор се получиха „ъндъри”.
Реал Сосиедад спечели само 2 от последните си 5 домакинства.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 31 мача на „Аноета”. В тях Реал Сосиедад има 15 победи, Депортиво е с 10 успеха, а равенствата са 6.
При последните 7 сблъсъка между тези съперници, не се получи равенство.
Прогноза: Реал Сосиедад ще има сериозни затруднения, тъй като има кадрови проблеми, а в същото време съперникът е на крилете на ентусиазма след победата срещу Малага. С нов треньор и приповдигнат дух, Депортиво има реален шанс да прибави към оскъдния си актив една или дори три точки.
Знак: Х2

20:00 часа: Атлетико Мадрид – Сарагоса
В миналия кръг:
Атлетико не успя да спечели гостуването си на Майорка и записа равенство 1:1, макар да поведе в резултата петнайсетина минути преди края с гола на Раул Гарсия. През седмицата столичани играха реванш от осминафиналите за Купата срещу Хетафе и завършиха наравно 0:0 (3:0 в тяхна полза в първия двубой). Сарагоса падна у дома от Бетис с 1:2, но се класира напред в турнира за Купата след като победи с 2:0 Леванте на реванша с головете на Сукулини и Пако Монтанес.
Новини около съставите:
Атлетико Мадрид: За разлика от миналия мач с Майорка сега на линия ще са Миранда, Фалкао и Арда Туран, които изтърпяха наказанията си. Марио Суарес се очаква да бъде титуляр в халфовата линия, а Ката Диас, Адриан, Раул Гарсия и Тиаго да седнат на пейката.
Сарагоса: Дефанзивният халф Мовия е наказан, а това важи и за централният защитник Алваро Гонсалес. Ромарик Ндри е с националния отбор на Кот д` Ивоар.
Статистика:
Атлетико Мадрид спечели последните си 10 домакинства в Примера.
В предишните 3 гостувания Сарагоса записа „ъндъри”.
Атлетико запази вратата си суха в 4 поредни шампионатни домакинства.
Сарагоса спечели последните си 2 гостувания в първенството без да допусне гол.
Един срещу друг:
Съперниците има 55 мача за първенство на „Калдерон”. 34 победи за Атлетико, 11 равенство и 10 успеха за Сарагоса.
Атлетико спечели последните 4 мача с този съперник, като е водил и на полувремето на въпросните срещи.
Прогноза: Атлетико няма да сгреши във втори пореден мач, още повече в тази среща се завръщат важни титуляри начело с Фалкао. Сарагоса може да даде отпор, но едва ли ще повтори добрата си игра от средата на седмицата, когато победи Леванте за Купата. Очакванията са свързани с висока резултатност и успех на Атлетико.
Знак: 1, над 2,5 гола

22:00 часа: Малага – Барселона
В миналия кръг:
Малага изненада неприятно своите фенове при загубата на терена на Депортиво в Ла Коруня с 0:1. Във вторник андалусци победиха с 4:1 Ейбар и се класираха напред в турнира за Купата на Краля, но заиграха на ниво едва през второто полувреме. Головете вкараха Фернандес, Портийо и Боенаноте на два пъти. Барселона разгроми каталунският си съперник Еспаньол с 4:0 с две попадения на Педро и по едно на Меси и Шави. След това дойде победата срещу Кордоба за Купата с 5:0, при това с голяма част от резервите.
Новини около съставите:
Малага: Жереми Тулалан ще излезе като титуляр в Примера след дълго отсъствие. Французинът игра за Купата във вторник. Вън от плановете остава бранителят Хесус Гамес, който е наказан.
Барселона: Шави, Иниеста, Педро и Меси се очаква да се завърнат, тъй като пропуснаха реванша с Кордоба. Кадрови проблеми в тима на Барса за този мач на практика няма.
Статистика:
Барселона вкара поне по 2 гола в 18 поредни гостувания в Ла Лига.
Малага вкарва по 3 гола в последните 3 шампионатни домакинства.
Барса е в серия от 11 поредни победи в първенството.
Малага е в серия от 3 поредни домакински успеха.
Барселона е водил на полувремето и е бил краен победител в 10 от последните 11 мача в Примера.
Един срещу друг:
Барселона спечели предишните 8 мача с Малага във всички състезания.
Последните 5 мача между опонентите завършиха с „гол-гол”.
Прогноза: Ако Барселона спечели този мач ще запише най-добрата първа част на сезон в Примера в цялата си история. Това е достатъчен мотив за хората на Тито Вилянова. Малага е непостоянен и непредвидим. Твърде вероятно е да станем свидетели на голове и в двете врати.
Знак: 2, гол/гол

Понеделник, 14 януари
22:30 часа: Хетафе – Гранада

В миналия кръг:
Хетафе претърпя тежко поражение с 1:3 в мадридското дерби с Райо Валекано. Тимът на Луис Гарсия бе тотално надигран и почти нямаше аргументи във въпросния мач. Осминафиналният реванш за Купата срещу Атлетико завърши 0:0 и така Хетафе отпадна от турнира. Гранада загуби от Валенсия като домакин с 1:2, въпреки че поведе в резултата с гола на Брайън Ангуло.
Новини около съставите:
Хетафе: Дефанзивният халф Мичел е аут поради наказание. Крилото Педро Леон, защитникът Мане и друг флангови полузащитник Лафита са с травми и отпадат.
Гранада: Титулярният вратар Тоньо е все още с контузия, както и Фран Рико и лявото крило Дани Бенитес. Наказани са халфът Микел Рико и защитникът Иниго Лопес.
Статистика:
Хетафе е без победа в 4 мача.
Гранада има 1 победа в 5 кръга.
Хетафе не запази вратата си суха в последните 4 двубоя.
В 12 гостувания подред Гранада няма равенство.
Един срещу друг:
Двата отбора се срещнаха за първи път в елита през миналия сезон и тогава си размениха по една домакинска победа с по 1:0.
Прогноза: Хетафе не изглежда никак добре напоследък и предстоящият мач е шанс, навлизането в по-тежка криза да бъде избегнато. Гранада има биткаджийски дух и няма да се даде лесно при тази визита, така че бъдете предпазливи с прекаленото доверие към домакините.
Знак: Под 2,5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

barca_fan_1899
13.01.2013 22:51

Феноменално! :Д Вчера се сетих да заложа от в Еврофутбола понеже не бях ходил от много време и ето , че сега като следя резулатите... Само дано Хетафе и Гранада да не ме издънят... Иначе супер.. :Д

Бетис - Леванте = 1
Реал Сосиедад - Депортиво = гол/гол
Атлетико Мадрид - Сарагоса = 1
Малага - Барселона - Над 2,5 гола / 2
Хетафе - Гранада = Х

FT Real Betis 2 - 0 Levante
FT Real Sociedad 1 - 1 Deportivo La Coruna
FT Atletico Madrid 2 - 0 Zaragoza
45' Malaga 0 - 1 Barcelona

barca_fan_1899
13.01.2013 18:31

Меси както си е взел почивка сега ще се развихри тоя мач с поне 2 гола *smile*... А според мене :

Бетис - Леванте = 1
Реал Сосиедад - Депортиво = гол/гол
Атлетико Мадрид - Сарагоса = 1
Малага - Барселона - Над 2,5 гола / 2
Хетафе - Гранада = Х

man4estara10
13.01.2013 18:20

Не вярвам да е толкова лесна победата на Барса.Все пак играят срещу четвъртия Малага.

MaLkO_LuD94
13.01.2013 14:14

От мен победа за Барса с поне 2 гола разлика *smile* А иначе сезон без загуба няма как да стане защото се очаква на края да водим много и да се дава шанс на младите и грачи и да се мисли повече за ШЛ и Купата *smile*

Neooo_1995
13.01.2013 16:10

И този сезон БС Б се представят страхотно в Сегунда.

catalan
13.01.2013 15:27

Е то няма да играе цялата барса б, те се заменят постепенно по 2-3 ..

MaLkO_LuD94
13.01.2013 14:40

Гледах го вчера ама нали се сещаш че разликата от Атл.М. до Херес е огромна *smile*

catalan
13.01.2013 14:33

[@link http://www.youtube.com/watch?v=_Io-aWsmX04] Заповядай да се насладиш, съвсем пресен гол.

MaLkO_LuD94
13.01.2013 14:27

Те са много добри но едва ли ще могат да се сравняват с Малага Еспаньол и Атл. Мадрид в последните мачове *smile*

catalan
13.01.2013 14:24

Те младоците са супер и освен това като играят за първият отбор са супер мотивирани, не ги подценявай .Барса Б са 5ти в секунда от 22 отбора .. Виляреал са 6-ти *lol*

catalan
13.01.2013 14:09

Тва е мача, който разполовява сезона. За сезон без загуба е още рано да се мисли, има още толкова.

Mesut213
13.01.2013 13:28

Напред Барса!!! Тази година целта е да завършим без загуба *smile*

Gopcho
13.01.2013 12:56

Резултатни може би, лесни едва ли.

catalan
13.01.2013 11:34

Кадрови проблеми в тима на Барса за този мач на практика няма. И в другата тема пише как Вия е контузен.

Cinemascrotum
13.01.2013 11:11

малага-барса 1-3
атл. м. - сарагоса 3-0
това са тия, които ме интересуват*beer*