Трансферен дневник, 9 януари: Сити и Челси в битка за Иско, Арсенал позлатява Уолкът

18:57
Трансферен дневник, 9 януари: Сити и Челси в битка за Иско, Арсенал позлатява Уолкът
Трансферен пулс на деня (09.01.2012 г. - сряда):

Българският национал Валери Божинов е в напреднали преговори с Ботев Пловдив и се очаква в близките дни да подпише договор с клуба. Канарчетата ще привлекат нападателя под наем до края на сезона с възможност за продължаване на контракта и след това. Новият старши треньор на пловдивския клуб Станимир Стоилов вече привлече двама наши национали в състава си - Веселин Минев и Борис Галчев.
 
 
Футболистът бе представен официално днес на стадион "Българска армия", заедно с други две от новите попълнения - Ивайло Чочев, който идва от Чавдар Етрополе и Венцислав Василев, който идва от Миньор Перник. Чочев и Василев са привлечени по предложение на бившия треньор Стойчо Младенов и главния скаут Аспарух Никодимов, а Марсиньо идва по препоръка на един от скаутите Иво Димов, уточни изпълнителният директор Георги Илиев.
 
Пламен Димов, Михаил Иванов, Стефан Велев и Милен Василев бяха представени официално днес като нови попълнения на Левски, преди първата тренировка на тима за годината.
 
 
Със сигурност "Герена" напускат Александър Башлиев, който отива в Черноморец, и Симеон Райков, който ще продължи кариерата си в Черно море. Старши треньорът на Левски призна, че днес е говорил с мениджъра на Валери Домовчийски и тепърва ще се обсъжда въпросът по неговото завръщане в отбора. 
 
Турският клуб Галатасарай е започнал днес преговори за привличането на холандския полузащитник Уесли Снайдер от Интер, обявиха от Истанбул. В момента холандецът има проблеми с настоящия си отбор, като двете страни не могат да се разберат за евентуален нов договор.
 
Арсенал е попитал Майнц 05 за цената на голмайстора на германския тим Адам Салай, твърди "Билд". Според таблоида обаче шефовете на червените засега не бързат да продават унгарския национал и са го оценили на 20 милиона евро. Интерес към стрелеца, минал и през школата на Реал Мадрид, имат още Борусия Дортмунд и Волфсбург, но жълто-черните и вълците са говорили с Майнц 05 за евентуален трансфер след края на този сезон.
 
"Валери Домовчийски може да си тръгне като свободен агент във всеки момент от Дуисбург", пише немският вестник "RP", цитиран от "Труд". В голям анализ изданието обяснява, че българският нападател е провал за зебрите.
 
Не е изключено български клубове също да се насочат към нападателя. Най-вероятни изглеждат Левски и Ботев Пловдив, сега воден от откривателя на Домовчийски - треньора Станимир Стоилов.
 
Португалските грандове Спортинг Лисабон и Порто си размениха футболисти. Драконите привлякоха Марат Исмаилов, а Мигел Лопес замина в обратна посока.
 
Нападателят на Пари Сен Жермен Гийом Оаро е поредната звезда, която ще продължи кариерата си в елитната футболна дивизия на Китай. Френският футболист не успя да се наложи в титулярния състав на Карло Анчелоти и реши да сложи край на престоя си на "Парк де Пренс", подписвайки с Далиан Аербин.
 
Съндърланд се сдоби с услугите на дефанзивния полузащитник на Бурсаспор Алфред Ндиае.
 
Рединг подсили халфовата си линия с Хуп Акпан. 21-годишният полузащитник пристига на "Мадейски" с трансфер от Кроули Таун.
 
Челси също се включи в битката за изгряващата звезда на испанския футбол Франсиско Суарес - Иско. Най-добрият млад играч на 2012-а година, който играе за Малага, е основна цел и на Манчестър Сити (Дейли Мейл).
 
Немският шампион Борусия Дортмунд отправи поглед към голмайстора на Олимпик Марсилия Лоик Реми. Според "L'equipe", от ръководството на жълто-черните трябва да заделят минимум 19 млн. евро, ако искат да си осигурят услугите на нападателя.
 
Ръководството на Арсенал е готов да предложи умопомрачителна оферта на Тио Уолкът, който все още не е подновил договора си с клуба. Според последните информации, артилеристите са готови да позлатят английския национал с 25 млн. паунда срещу нов контракт за период от 5 години.
 
Перлата на Кристъл Палас Вилфред Заха е много близо да облече екипа на Манчестър Юнайтед (The Telegraph).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vini_g1
11.01.2013 21:26

Няма ли да купим някои футболист какво става ???

bisera.bakardzhieva
09.01.2013 21:53

Искам да попитам автора на статията наясно ли е с Правните норми свързани с трансферите. Божинов може да играе за Спортинг , чиято собственост е, за Верона, където е под наем и за трети отбор само ако го закупи от отбора, държащ правата му. Не може да бъде отдаден втори път под наем.

zodaka
09.01.2013 20:56

Дано Иско да дойде в Сити.Да замести тромавия сакатлък Бари.

Premierleague9
09.01.2013 21:32

Само дето не играят на един и същ пост *wink*

Cerjakov
09.01.2013 21:14

В Малага играе като крило и нападател според мен ако го вземем насри ща стане дефанзивен халф а бари да си върви в некадърния астън вила джеймс нещастника също

catalan
09.01.2013 20:05

Нормално всеки да иска Иско, 20 годишен и направи в 2 мача Милан смешни. Такива са играчите от испанската Ла Лига, после да не се чудите , защо идеалния отбор е от там.

degea97_
09.01.2013 19:43

Тея Сити кой ли играч не искат *lol* Неска Иско вчера Модрич оня ден Роналдо *lol* Пък за Заха не виждам как ще стане освен ако не се продаде Валенсия или Нани

ceco26
09.01.2013 19:14

позлатяват Тио...ако не бъркам едва 100-110к ще взима седмично, не че е малко, но позлатяване разбирам на договорите на Роналдо, Меси, Ето'о, Руни и тия от Сити
а Заха ще е жалко да отиде в МЮ, ако наистина е фен на Арсенал


09.01.2013 20:47

За Арсенал това е позлатяване *smile*

TooClosee
09.01.2013 19:23

Еми за нас 100 к си е доста, точно в този момент.. Все пак изплащаме доста скъп стадион *sad*