Трансферен дневник, 7 януари: САФ готов да се раздели с Де Хеа, лондонско дерби за Мвила

19:05
Трансферен дневник, 7 януари: САФ готов да се раздели с Де Хеа, лондонско дерби за Мвила
Дългоочакваният зимен трансферен прозорец бе отворен със старта на новата година. Както винаги, и този път Winner.bg ще измери пулса на трансферния пазар.

Вижте акцентите за 7 януари, понеделник:

Треньорското ръководство изведе 22 футболисти на първото занимание. Новите имена, които личаха в състава са на подписалия вече договор с „акулите“ Тихомир Трифонов, както и Ванчо Траянов. Старши треньорът на бургазлии сподели пред медиите, че Траянов ще се присъедини към отбора като ново попълнение. От чужденците единствено Исуф Уатара не присъства днес, поради ангажименти с националния отбор на Буркина Фасо. Димитър Димитров добави още, че по време на подготовката се очаква да пристигнат чужденци на проби.
 
Полузащитникът Борис Галчев е поредното попълнение в зимната селекция на Ботев Пловдив. Халфът пристига в клуба от Динамо Букурещ, след като разтрогна договора си с румънците. Контрактът на Галчев е за 1,5 години. Веднага след като парафира с Ботев, новото попълнение се присъедини към лагера на отбора в Гърция, а малко по-късно през деня ще направи и първа тренировка с новите си съотборници.
 
 
Очаква се в следващите дни договори със столичния клуб да подпишат Тодор Колев и Радослав Василев. Националът на Хаити с френски паспорт Франц Бертен ще тренира със Славия, но все още не е ясно дали ще подпише договор с клуба. Решението за трансфера ще зависи от физическото състояние на защитника. Юношата на Левски и бивш младежки национал Александър Киров също ще има възможност да се подготвя със Славия, но крайното решение на старши треньора Велислав Вуцов за бъдещето му ще бъде взето непосредствено преди началото на втория полусезон.
 
До момента треньорското ръководство на софийския клуб освободи Миклош Гаал, Уго Лопес, Цветомир Тодоров, Максим Стойков, Николай Чипев, Васил Калоянов, Мартин Тошев и Петър
Альошев.
 
 
"Не се притесняваме, че все още не сме толкова ак­тивни по отношение на се­лекцията. Имаме достатъ­чно време, както и добър състав. На този етап само един вариант имаме като нов играч за началото на подготовката", коментира шефът на ловчанлии. 
 
 
"Той се предста­вя много добре. Остава само да се раз­берем с Левски за Сьорд. Преговорите продължават", допъл­ни той. Плъховете ис­кат Арс под наем. До­като от "Герена" пред­почитат да продадат нападателя на съна­родниците му, разкрива "Стандарт", похва­ли го спортният директор Джефри ван Ас.
 
"Остава само да се раз­берем с Левски за Сьорд. Преговорите продължават", допъл­ни той. Плъховете ис­кат Арс под наем. До­като от "Герена" пред­почитат да продадат нападателя на съна­родниците му, разкрива "Стандарт".
 
Искам в Левски, заявил на шефовете на Берое Давид Каядо, на­учи "Стандарт". Порту­галецът за пореден път пробва да си издейства трансфер. Под давление на съпругата си той е из­брал сините. Ибериецът имал доста апетит­на оферта от Лудого­рец, но я отхвърлил за­ради половинката си. Тя не искала и да чуе за мес­тене в Разград. Давид веднага предпочел Левски зара­ди Илиан Илиев. Треньорът на сините също иска да има откритието си, но не е ясно какво е становището на шефовете. От Берое са поставили много сериоз­на цена на Каядо.
 
 
"Да, всичко между мен и ЦСКА вече е уточнено. Остава само да подпиша. Радвам се, че идвам в толкова голям клуб", за­яви Галешич пред "Тема Спорт".
 
 
"На 99 процента Михаил Иванов отива в Левски, остава 1 процент да мине медицински прегледи. Ботев ще вземе пари за него, и то добри", заяви Здравков. Юношата на Левски още на 15 години отиде да се развива в Италия. Сиена бе негов тим между 2009 и 2012 година, а през този период записа два наема, във Фоджа и Пиаченца, където записа стабилно количество мачове. За Сиена обаче не се появи в официален мач. Стражът блесна през есента с екипа на Ботев Враца, когато записа шест "сухи" мрежи. Левски реално няма адекватен отговор в състава на титулярния вратар Пламен Илиев и пристигането на Иванов ще бъде добре дошло за конкуренцията в състава.
 
Нов френски клуб се включва в борбата за българския национал Александър Тонев, съобщава БТА. След като преди Нова година Лил обяви, че следи българина чрез своя специален скаут за Източна Европа, днес стана ясно и за нов интерес от Франция. Най-вероятно става въпрос за отбор, който пропусна европейските клубни турнири през този сезон и се стреми с всички сили да спечели нова квота. През декември италианският агент Джанфранко Чикети, който има оторизация да работи с българина, обяви интерес от страна на четири италиански клуба. Също така той добави, че трансферната цена, която Лех (Познан) е поставил, е 2 милиона евро.
 
Италианският втородивизионен Верона иска да се раздели с българския нападател Валери Божинов, съобщава местната преса. 26-годишният Божинов беше привлечен на "Марк Антонио Бентегоди" от Спортинг (Лисабон) в края на август с договор за преотстъпване за една година и опция за закупуване след това срещу 1,5 милиона евро.
 
Бившият футболист на българския шампион Лудогорец Разград Юре Травнер е пред трансфер в елитния шотландски Дънди Юнайтед. 27-годишният ляв защитник беше привлечен на "Лудогорец Арена" през лятото на 2011 година от Сейнт Мирън, но не успя да се утвърди в състава и беше освободен през зимата след само 4 изиграни мача през есента. Той премина в Мура 05 в родината си, където играе и в момента.
 
 
"Да, вярно е, че сме проучили възможността да подпишем с Дидие Дрогба. Но трябва да се посъветвам с треньора Антонио Конте и да направим сериозен анализ как подобен трансфер ще повлияе на финансите ни", обясни Марота. 
 
Проблемът е, че Дрогба иска минимум 5,5 милиона евро годишна заплата до юни 2014 година. 
 
Ръководството на Челси е съвсем близо до привличането на бразилеца Тайсон от Металист Харков, съобщава "Скай Спортс". Авторитетната медия твърди, че представители на сините вече са успели да се договорят с украинските си колеги за цената на атакуващия полузащитник. 
 
Проведени са и разговори с агентите на играча за личните финансови условия. Там също е постигнато съгласие. Остава само Тайсон да парафира официално. Пречка може да бъде интересът от страна на друг клуб от Висшата лига. "Скай спортс" не съобщава за кой отбор става въпрос, но предположенията са, че един от другите грандове конкурира Челси.
 
Турският младежки национал Бурак Каплан, който досега играеше за Бешикташ, преминава в 3-ия в германската Трета лига Пройсен Мюнстер. Каплан се похвали пред Билд, че е бил поискан в отбора лично от българския треньор Павел Дочев и му е благодарен за това.
 
Българското крило Николай Димитров е само на крачка от трансфер в турския клуб от втора дивизия Самсунспор, съобщава информационната агенция Интернетхабер. Според медията, техническият директор на червено-белите от Самсун Мехмет Йълмаз е обявил, че преговорите вървят към приключване.
 
"Нашият клуб има желание да го привлече, защото знаем, че той ще усили атаката ни. Играчът се съгласи с предложените от нас условия, клубовете се разбраха. Чака се единствено думата на треньора на Касъмпаша Шота Арвеладзе. Ако Арвеладзе обяви, че
няма да разчита на него, можем да обявим и останалите детайли по трансфера, каза още Дурмуш. Той добави, че преговорите вървят от една седмица и е получил разрешение от президента Емин Кар да разгласи някои детайли за медиите.
 
 
Настоящият контракт на Лампард с Челси изтича през лятото и той ще си търси нов клуб. Лампард е вторият най-резултатен играч в историята на сините от Лондон със 193 гола.
 
►19-годишният белгийски полузащитник Матс Ритс се завърна в родината си, след като подсили състава на елитния Мехелен. През 2011 г. той бе привлечен в Аякс от Жерминал Беершот, но така и не успя да запише участие за първата формация на холандския колос.
 
►Динамо Киев привлече шведския бранител на Дженоа Андреас Гранквист срещу 6.8 млн. евро. 27-годишният футболист ще продължи кариерата си в Украйна след двегодишен престой в Италия.
 
►Френският гранд Олимпик Марсилия преотстъпи изгряващата си звезда Флоран Распентино на Брест. 23-годишният нападател, който бе привлечен на "Велодром" от Нант през миналото лято, не успя да се наложи в титулярния състав на Ели Боп.
 
►Втородивизионният английски тим Хъл Сити закупи халфа на Съндърланд Дейвид Мейлър. За правата на младият ирландски национал, който бе преотстъпен на тигрите в началото на ноември, Стив Брус ще плати 1.5 млн. евро. В същото време специалистът реши да се раздели с юношата на клуба Лиъм Купър, който вече ще защитава цветовете на Честърфийлд. 
 
►Бившият футболист на Порто, Челси и Интер - Рикардо Куарешма, който за последно игра в турския Бешикташ, ще продължи активната си състезателна кариера в Ал Ахли Дубай.
 
►Английските Астън Вила и Саутхямптън хвърлиха око на атакуващия халф на Интер Коутиньо. Според "Corriere dello Sport", двата отбора планират да вземат младия бразилец под наем.
 
►Звездата на Монпелие Юнес Белханда е пред трансфер във Фенербахче. Ръководствата на двата клуба са на финалната права на преговорите за мароканския национал.
 
►Реал Бетис се интересува от Клаудио Пизаро, който се състезава за тима на Байерн Мюнхен, съобщава "Estadio Deportivo".
 
►Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обмисля да продаде Давид де Хеа при добра оферта, информира "Мирър".
 
►Арсенал, Тотнъм и Куинс Парк водят битка за подписа на полузащитника на Рен Ян Мвила, твърди "Мирър".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mincho97
07.01.2013 20:18

Де Хеа бе привлечен в Юнайтед за 20 милиона така че ако някой го иска ще трябва да плати доста за да го вземе. Той е добър само е неуверен при центриранията, но мисля че има качествата да стане вратар от световна класа. Ако Манчестър успеят да привлекат Касияс и да продадат Линдегаард, САФ ще може да ползва Касияс във важните мачове, а Де Хеа да е резерва и да се учи от сънародника си.

labradora
07.01.2013 20:01

Най-добре ще е да заменим Де Хея с Касияс. Нали не са в добро отношения с Моуриньо.

labradora
08.01.2013 10:57

Нали!*lol**joking**thumb_up*

man4estara10
07.01.2013 21:53

Естествено.Мечтите са безплатни.*joking*

labradora
07.01.2013 21:20

Само си мечтая. Тва е истината.

man4estara10
07.01.2013 20:13

Тос пък и тос.Касияс никога на би си тръгнал от Реал.

Messi9818
07.01.2013 19:48

Мвила сигурно ще отиде в Тотнъм..така мисля в КПР няма да иска той в Зенит не отиде*smile*

Fabregas_boy
07.01.2013 19:37

Куарешма и Белханда явно не им се играе повече футбол.Оосбено за Белханда,който го искаха Арсенал,Лион,Атлетико и Тотнъм,а той да се засили в Турция.

Messi9818
07.01.2013 19:49

Куарешма със сигурност вече не му се играе само за паричките е в Дубай*lol*..а за Белханда с Фенерите може би ще има повече успехи от колкото с Монпелие*smile*

barca_991
07.01.2013 19:41

Съгласен съм *smile*

degea97_
07.01.2013 19:36

Не виждам какъв е смисала по добре да продаде Линдегаард и да остави Де Хеа но да купи някой стабилен вратар с опит който да играе в важните мачове и да прави рокади с Де Хеа за да може поне до 25 г. да стане стабилен вратар при него единственото е излизането ....

Strraxo
07.01.2013 19:07

Де Хеа никога може да си мечтаете за такъв вратар според мен ще стане легенда.