Десетте най-добри летни трансфера в Бундеслигата

09:50
Десетте най-добри летни трансфера в Бундеслигата
По време на зимната пауза в Германия има достатъчно време за анализи. Ето един такъв за това кои от футболистите, които смениха клубната си принадлежност през лятото, играха най-силно през първата част от сезона и оказаха сериозно влияние върху представянето на новите си отбори.



Марко Ройс

Включи се със завидна лекота в схемата на  Борусия Дортмунд. Има 10 гола и седем асистенции до момента, като само с представянето си в Шампионската лига изплати половината от платените за него 15 милиона евро.


Данте Коща
Очакваше се бразилският защитник да бъде първата резерва в отбраната на Байерн Мюнхен, но се оказа перфектното решение за проблемите на баварците. И не е случаен факта, че тимът на Юп Хайнкес има толкова солиден аванс на върха и получи толкова малко голове през първата половина от сезона.


Рене Адлер
Изглеждаше, че кариерата му тръгна рязко надолу – извън националния отбор, тежка контузия и резерва за сметка на 19-годишен младок. След пристигането си в Хамбургер обаче той показа, че не случайно беше номер едно на вратата на Бундестима и безспорно е най-добрият вратар през първата половина от сезона. И логично отново е национал.



Кевин де Брюн

Може би най-постоянният играч на Вердер Бремен до момента и ключов що се отнася до стила на игра. Белгиецът е изпуснал едва четири минути досега през сезона, записа четири гола и пет асистенции, но което е по-важно – може да играе еднакво успешно на няколко различни позиции.



Фабиан Гийфер
Още един вратар, напуснал Леверкузен, за да блести в друг отбор – в случая Фортуна Дюселдорф. Може би най-евтиният трансфер от всички в класацията, но с отлични изяви за червените. Особено в началото на сезона, когато Фортуна записа пет поредни сухи мрежи.



Хироши Киотаке

Светлата искрица, в иначе поредния мрачен сезон за Нюрнберг. Най-креативната фигура в тима на франките, най-постоянният и най-силният играч за тези 17 мача. Както и първият вкарал повече от един гол този сезон. Общо – три попадения и пет асистенции.



Филип Волшайд
Байер Леверкузен имаше проблеми в защита в началото на сезона, но колкото повече време минаваше, толкова по-солиден изглеждаше бранителят, който дойде от Нюрнберг. Всъщност, само двама играчи на червено-черните записаха повече минути от него на терена, но пък без организацията в защита, от която той е основна част, едва ли тимът на Сами Хюпия, щеше да е на второ място в класирането.



Саболч Хусти
Унгарецът се върна в Хановер 96 срещу около 300 000 евро и ги изплати още в първия един месец, в които записа три гола и седем асистенции. Общата бройка е 9 попадения и 13 паса за гола, а силният му ляв крак създаде огромни проблеми на един и двама защитници. А и създаде незабравим прецедент с двата жълти картона, дошли в 95-ата минута, след победното му попадение срещу Вердер.



Макс Крузе

Трудно може да се каже, че има човек, който изпъква сред невероятното отборно представяне на Фрайбург, но пък бившият халф на Санкт Паули се вписа идеално в тима на Кристиан Щрайх. Крузе няма изпуснат мач, записа четири гола и пет асистенции, а и играе еднакво успешно и на върха на атаката, и като втори нападател, и като крило.



Бас Дост
Голмайсторът на Ередизивие не започна особено силно, но това важи като цяло за Волфсбург. След смяната на Феликс Магат обаче нещата си дойдоха по местата и вълците започнаха да играят по-добре и да бележат голове. Дост има седем, а заедно с Диего, с когото се разбират все по-добре, имат повече отколкото всичките си останали съотборници, взети заедно.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

terminator.lom
28.12.2012 19:53

Къде е Ван дер Ваарт?

blue4ever
29.12.2012 01:24

говориш наизуст... Може да не се справя толкова добре, колкото във Тотнъм

fen_na_juventus
28.12.2012 16:58

WINNER.bg направете и за Серия А такава подобна статия!!! *smile*

killerstash__
28.12.2012 16:55

Данте и Ройс ! Невероятни са ! Тази година следя Бундеслигата и голямо впечатления правят :
Ройс,Данте Коща, Дост и Де Брюн от Челси !