Черно-бяла Коледа

10:44
Черно-бяла Коледа
През уикенда се изигра 18-ят кръг от италианската Серия А. От доста време се знаеше кой е зимният шампион, но изминалите двубои от Калчото само затвърдиха тезата, че ни очаква черно-бяла Коледа. Шампионът от миналия сезон Ювентус е на първо място във временното класиране и води с осем точки пред втория. А какво по-хубаво за феновете на бианконерите от това, че Интер вече дори не е втори? Междувременно Лацио, Наполи и Фиорентина показаха класа и претенции, че искат място в зона Шампионска лига. Същото се отнася и за Рома, след като вълците ухапаха лошо Милан.

Ето какво показва статистиката от 18-я кръг:

Ювентус постави нов невероятен рекорд. Бианконерите спечелиха 94 точки в Калчото за календарната 2012 година. Така те всъщност подобриха своето велико постижение от 2005 година, когато воденият от Фабио Капело тим събра 93 пункта.



Рома нямаше победа в домакински двубой срещу Милан от 2008 година, когато римляните надвиха росонерите с 2:1.

► За последен път Милан допусна четири или повече гола на "Олимпико" бе през 1998 година, когато Рома спечели с 5:0. Тогава треньор на вълците бе...Зденек Земан.



► Джалоросите успяха да се разпишат в последните си 32 официални домакински двубои. Общо в тези срещи играчите на Рома са забили 72 попадения.

Алесандро Матри вече има 58 гола в Серия А. Девет пъти досега нападателят е успявал да вкара по два пъти в един двубой. В два от тези случаи потърпевш е бил отборът на Каляри.



Ювентус получи шест дузпи в своя полза до момента. Артуро Видал пропусна две от тях, а Андреа Пирло пък също веднъж не успя да вкара от бялата точка.

Интер направи второто си домакинско равенство за сезона. Естебан Камбиасо вкара 36 гол в кариерата си в Серия А. Дженоа не е побеждавал нерадзурите като гост от 1994 година.



Единсон Кавани завършва 2012 година като най-резултатния нападател в Калчото. Уругваецът отбеляза 42 гола в последните 12 месеца.



Лацио допусна едва един гол в последните си шест двубоя. Орлите са в серия от седем мача без загуба. В пет от тези срещи бианкочелестите постигнаха победи.



Фиорентина има с 14 точки повече в сравнение с представянето си от миналия сезон. Виолетовите със сигурност са изненадата на сезона.



► Тимът от Флоренция допусна едва едно поражение в последните си 12 двубоя от Калчото.

► Сиена регистрира три поредни загуби като домакин в Серия А за първи път от 2006 година насам.

Парма не бе триумфирала като гост в локалното дерби с Болоня от 1998 година насам. При успеха на дуковете с 2:1 на "Ренато Дал`Ара" се разписа Никола Сансоне, който вкарва третото си попадение в Калчото.

Аталанта направи първото си домакинско равенство за сезона. За сметка на това Удинесе е завършвал наравно в четири от последните си пет визити на стадион "Адзури Д`Италия" в Бергамо.

► Фриуланите са майстори на хиксовете в Серия А до момента. Възпитаниците на Франческо Гуидолин са взели само по точка от половината си двубои до момента.

Торино прекъсна серия от шест мача без победа във всички турнири. Биковете никога не са губили като домакини на Киево. В тези срещи тимът от северозападна Италия са спечелили пет победи и са направи четири равенства.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stoianpavlov
24.12.2012 15:31

Гледах компилация с реакциите на Конте през второто полувреме. Този човек щеше да получи удар при пропуските, а при головете просто изригваше. За мен точно такъв трябва да е един треньор. Трябва да гори край тъчлинията така, както иска играчите му да горят на терена. Да вземем например един Капело. Гениален тактик, но със суровите си реакции според мен някак си може да обезвери играчите. Играча трябва да види, че треньора оценява добре свършената работа.