Кошмарът на Интер срещу орлите няма край, разбиха крепостта на Наполи, Юве доминира

16:37
Кошмарът на Интер срещу орлите няма край, разбиха крепостта на Наполи, Юве доминира
През уикенда се изигра 17-ят кръг от италианската Серия А. Двубоите бяха белязани от факта, че претендентите да свалят Старата госпожа от трона й, се провалиха. В Калчото шампионитът от миналата година е убедителен лидер и за момента изглежда непоклатим.

Ето какво показва статистиката от изминалия кръг:

Ювентус стана зимен шампион за 26-ти път в своята история. В 17 случая торинци са триумфирали със Скудетото. Последният пък, в който Юве е пръв след първата половина на сезона, но не става шампион, е през 1999/2000. Тогава титлата е спечелена от Лацио в последния кръг.

Мирко Вучинич прекрати головата си суша в Серия А. Черногорецът се бе разписвал за последно на 16-ти септември при гостуването на Дженоа, преди да вкара във вратата на Аталанта. Интересен факт е, че преди попадението на Вучинич срещу бергамаските, той бе направил асистенции за последните три гола на Юве в Калчото.



Андреа Пирло е отбелязал четири гола от фаулове през този сезон. Никой друг футболист в италианския елит няма подобно постижение. 20 от 49-те гола на Пирло в Калчото са били директно от преки свободни удари.

Наполи регистрира първата си домакинска загуба в Серия А за сезона. Южняците постигнаха 10 победи и две равенства. Преди да падна от Болоня, Наполи за последно отстъпи с 1:3 от Аталанта на "Сан Паоло".

Единсон Кавани се разписа за 95-ти път в Калчото. Това бе неговият пети гол в последните му четири срещи. Уругваецът вкара 40 гола за Наполи през 2012 година до момента.

► Преди да надвие Наполи Болоня бе в серия от шест поредни загуби при гостуванията си. На "Сан Паоло" рособлу има две победи, пет равенства и десет загуби, като става въпрос за срещи в Серия А и в Серия Б.

Мирослав Клозе заби първия си гол във вратата на Интер като играч на Лацио. В Серия А нападателят вече има 23 отбелязани попадения. Немският национал се разписа в осем от десетте победи на Лацио в Калчото до момента.



► Страхотната серия от шест поредни победи като гост на Интер бе последвана от три последователни поражения - от Аталанта, Парма и Лацио. Нерадзурите регистрираха поражения в последните си три визити на римските орли в Серия А.

Антонио Ди Натале вкарва двуцифрен брой голове през сезона в Калчото за осми път в кариерата си. Ветеранът вече има 162 попадения в 338 мача в италианския елит.



Рома разби няколко табута на стадион "Бентегоди". Вълците за първи път през сезона не успяха да вкарат гол в някой от мачовете си. Джалоросите никога не бяха губили като гости на Киево в историята си, взимайки четири победи и седем ремита до момента. Всъщност, вълците имаха едва едно поражение срещу летящите магарета до момента.



► Веронци записаха три поредни победи за първи път от три години насам. Заедно с това бе прекъсната серия от четири последователни успеха в Калчото на възпитаниците на Зденек Земан.

► Двубой между Милан и Пескара е гаранция за автоголове. В последните 13 срещи между тези тимове са паднали 6 автогола. Легендарният Франко Барези на два пъти матира собствения си вратар на 13-ти септември 1992 година, когато росонерите бият Пескара с 5:4 като гости. Интересен факт е, че един от голове за делфините в този ден е вкаран от Масимилиано Алегри.



► След като двама футболисти на Пескара отбелязаха в собствената си врата за един мач, трябва да се върнем до 2008 година, за да намерим подобно постижение. През септември 2008 година играчи на Катания си вкарват два автогола в мач срещу Интер.

► Антонио Ночерино откри резултата срещу Пескара след камо 33 секунди игра, но въпреки това голът му не е най-бързият за сезона. Артуро Видал води, тъй като той наказа Интер само 18 секунди, след като реферът бе дал начален съдийски сигнал на Дербито на Италия.

Фиорентина няма загуба като домакин в тосканското дерби със Сиена. От десет подобни сблъсъка виола е спечелила осем. Най-тежката загуба на Сиена във Флоренция е с 0:5 през март 1946 година.



► Стефан Ел Шаарауи е вкарал 14 гола до момента. Фараона не се е разпислав от дузпа до момента. Само Лионел Меси и Златан Ибрахимович са по-продуктивни нападатели от топпървенствата до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация