Много голове в мачовете на Барса и Реал, Белия балет ще сгази Еспаньол

11:36
Много голове в мачовете на Барса и Реал, Белия балет ще сгази Еспаньол
Сарагоса Леванте, неделя, 13:00 ч.
В миналия кръг
Сарагоса спечели на терена на Райо Валекано с 2:0 с попаденията на Сукулини и Антонио Апоньо. Победата за тима на Маноло Хименес дойде съвсем резонно с оглед на показаното на терена. През седмицата Сарагоса спечели първия осминафинал от турнира за купата на Краля именно като гост на предстоящият си съперник Леванте. Голът отбеляза възстановеният от травма Аранда, секунди преди края на добавеното време.
Леванте не срещна проблеми с Майорка и постигна успех с 4:0. Попаденията отбелязаха Обафеми Мартинс, Давид Наваро, Рубен Гарсия и Ибора. За купата наставникът Луис Гарсия остави извън състава почти всички титуляри.
Новини около съставите
Сарагоса: Маноло Хименес има възможност да пусне същия състав, който победи Райо във Вайекас миналата седмица. Единствената промяна може да бъде в защита, където Глен Луувенс може да замени игралият на нетрадиционна позиция Адам Пинтер.
Леванте: Педро Риос продължава да лекува контузия и отпада от групата и за този мач. Дефанзивният халф Папе Диоп е с травма. Очаква се завръщането на титулярите, които получиха почивка за купата.
Статистика:
Сарагоса спечели 2 от последните си 6 мача в първенството.
Леванте записа „ъндъри” в 8 от последните си 10 гостувания.
Леванте е с 5 победи от последните си 9 ангажимента в първенството.
Леванте няма загуба от 4 поредни гостувания в Примера (2 равенства и 2 победи).
Един срещу друг:
На „Ла Ромареда” двата отбора имат 7 мача в Примера. 5 победи за Сарагоса и 2 равенства в тях.
Сарагоса не допусна гол в последните си 3 двубоя с Леванте във всички състезания.
Сарагоса спечели 6 от последните 7 двубоя с Леванте в Примера.
Прогноза: Мачът за купата, който двата отбора изиграха през седмицата не може да бъде показателен, тъй като Ливанте излезе в доста различен вид. Работата на Мноло Хименес в Сарагоса започва да дава плодове и отборът му играе все по-успешно. Леванте се представя повече от добре навън, но тук трудно ще стигне до пълния успех.
Знак: Х2

19:00 часа:  ВаленсияРайо Валекано
В миналия кръг
Дебютът на Ернесто Валверде начело на Валенсия се оказа успешен и „Лос че” спечелиха за първи път през сезона, надигравайки Осасуна с 1:0. Голът за победата отлеляза Солдадо. През седмицата Валенсия надигра отново Осасуна и пак в Паплона, но в мач за купата. Успехът с 2:0 бе фиксиран с головете на Дани Парехо от пряк свободен удар и на Солдадо, който влезе като резерва. Райо Валекано загуби домакинството си на Сарагоса с 0:2, като така и не успя да намери сили да противодейства на своя съперник.
Новини около съставите
Валенсия: Фернандо Гаго и Виктор Руис отпадат от групата, тъй като са контузени, ала в същото време в защита се завръща Жоао Перейра, който изтърпя наказанието си. Заради травма в аддукторите извън игра по всяка вероятност ще остане нападателят Нелсон Валдес.
Райо Валекано: Полузащитникът Хави Фуего е извън строя, защото е наказан и ще бъде заменен от Мануел Арана. Друг халф Хосе Карлос е с травма, а отдавна в лазарета е защитникът Родри. В игра се завръща важен футболист като Пити, който се очаква да замени слабо представилият се срещу Сарагоса младок Лас Бангура.
Статистика:
Валенсия вкарва поне по два гола от седем домакинства насам.
Райо загуби 12 от последните си 14 визити в Ла Лига.
Валенсия има две победи в пет кръга.
В 12 поредни срещи Райо няма равенство в Примера.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 13 мача за първенство на „Местая”. 11 победи за Валенсия и 2 равенства.
В последните 10 мача на „Местая” във всички състезания между тези съперници се получиха „оувъри”.
Валенсия е водил на полувремето и се оказвал победител в крайния резултат в последните четири домакински мача с Райо във всички състезания.
Валенсия спечели шест от последните седем мача с Райо във всички състезания.
Прогноза: Очакванията са свързани с това, че под ръковоството на Ернесто Валверде Валенсия най-сетне ще започне да печели редовно в Примера и ще се отлепи от средата на таблицата тръгвайки нагоре. Райо ще се бори както обикновенно, но в този мач всичко зависи от това, каво ще покажат домакините.
Знак: 1, над 2,5

20:00 часа:  Реал Мадрид - Еспаньол
В миналия кръг
Реал Мадрид не мина лесно през гостуването си на Валядолид, дори напротив. Тимът на Моуриньо трябваше да прави обрат, след като губеше с 1:2 заради два допуснати гола от статични положения. Бензема и Йозил на два пъти донесоха трите точки в този мач. През седмицата Реал падна на терена на Селта в първия осминафинал от турнира за купата на Краля с 1:2. Столичани губеха с 0:2, до 87-мата минута, когато Роналдо се разписа за крайния резултат. Еспаньол записа второ равенство във втория мач на приетият като спасител Хавиел Агире на пейката. Каталунците могат само да съжаляват за крайното 2:2 със Севиля, тъй като секунди преди края на продължението водеха с 2:1.
Новини около съставите
Реал Мадрид: Има информации, които сочат че Мората може да започне като титуляр, тъй като Карим Бензема е с травма в глезена. Игуаин и Раул Албиол със сигурност са аут, а Марсело е трайно контузен. Очаква се бившият играч на Еспаньол Кайехон да започне от първата минута, отново за сметка на Ди Мария. Еспаньол: С мускулна травма е вратарят и капитан на отбора Кристиян Алварес, който е под въпрос. След като изтърпя наказанието си от четири мача на линия е Серхио Гарсия, а Кристиян Стуани ще излезе с предпазна маска заради счупен нос, ако бъде избран да води нападението.
Статистика:
Реал търси седма поредна победа като домакин в Примера.
Реал е без загуба в 35 от последните 38 мача за първенство.
Поражението във Виго за купата бе шесто от началото на сезона във всички състезания. Това означава, че сега Реал има повече загуби отколкото за целия минал сезон, когато допусна пет.
Еспаньол няма победа в 18 от последните 20 мача в Примера.
В последните шест домакинства в първенството, Реал водеше на полувремето и бе краен победител.
В 10 от последните 11 срещи Реал вкара поне по два гола.
Един срещу друг:
Съперниците имат 78 мача за първенство на „Бернабеу”. 61 победи за Реал, 13 равенства и четири успеха за Еспаньол.
Реал запази вратата си без гол срещу Еспаньол в седем поредни срещи във всички състезания.
Столичани вкарват поне по два гола във вратата на Еспаньол в 12 поредни домакинства.
Прогноза: Реал загуби от Селта първия осминафинал за купата на Краля и това би трябвало да подейства мобилизиращо в предстоящия мач с борещият се за оцеляване Еспаньол. Победата е задължителна, тъй като при загуба на Атлетико срещу Барса, тимът на Моуриньо ще скъси дистанцията на две точки от второто място. А, и публиката на „Бернабеу” винаги иска своето – голове и зрелище.
Знак: 1/1, над 2.5 гола

Барселона Атлетико Мадрид, неделя, 23:00 ч.
В миналия кръг
Барселона постигна 14-тият си успех от началото на сезона в първенството, като надигра като гост Бетис с 2:1 с историческите два гола на Меси. В сряда каталунците стигнаха до 22-рата си победа от 26 двубоя във всички състезания, надигравайки Кордоба като гост за купата с 2:0, като отново двата гола бяха дело на Меси.
Атлетико Мадрид разгроми Депортиво с 6:0, като колумбийската звезда Фалкао отбеляза пет гола! В средата на седмицата Атлетико спечели с 3:0 първия осминафинал за купата срещу Хетафе с 3:0 (Диего Коща 2, Филипе Луис). Така тимът на Диего Симеоне запази 100 процентова успеваемост на „Калдерон” през този сезон.
Новини около съставите
Барселона: Сеск Фабрегас е контузен и пропуска този мач. Тиаго се връща след травма. Карлес Пуйол, Серхио Бускетс и Дани Алвеш се очаква да се завърнат в тима, тъй като пропуснаха мача с Кордоба за купата.
Атлетико Мадрид: В сряда срещу Хетафе Фалкао напусна мача с лека травма, но тя по всяка вероятност няма да му попречи да излезе за този мач. Под въпрос е участието на Адриан, който и без това напоследък влиза като резерва.
Статистика:
Барселона е печелил на полувремето и в крайния резултат в 18 от последните 21 домакинства в Ла Лига.
Атлетико спечели 12 от последните си 14 ангажимента за първенство.
Барса вкарва поне по 2 гола в 19 от последните си 21 мача в Примера.
Един срещу друг:
В Барселона мачовете за първенство са 75. 45 победи за Барса, 17 равенства, а успехите на Атлетико са 13.
Барса спечели последните шест домакинства на този съперник във всички състезания.
Последната победа на Атлетико тук датира от февруари 2006 година. Тогава тимът от Мадрид печели с 3:1 с головете на Фернандо Торес, който се разписва на два пъти и на Макси Родригес.
Каталунците вкарват по 2 гола в 12 от последните 13 гола.
Барса постигна 1/1 срещу Атлетико вече в 4 поредни мача от всички турнири.
Прогноза: Дербито на кръга се очаква да се превърне в голов празник, това е ясно. Когато на терена са такива футболисти, трудно можем да очакваме друго. Все пак Атлетико, трябва да се опита да докаже, че може да се противопостави на двата гранда, защото в сблъсъка с Реал преди две седмици не успя да го стори. Дали ще успее е друг въпрос.
Знак: Над 2,5 гола

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

John_Jameson
16.12.2012 17:08

Сарагоса - Леванте 1:3
Валенсия – Райо Валекано 3:0
Реал Мадрид - Еспаньол 4:0
Барселона – Атлетико Мадрид 3:1

John_Jameson
17.12.2012 15:48

Остай ...... много са зле Валенсия .....

catalan
16.12.2012 19:58

FT Valencia 0 - 1 Rayo Vallecano Райо - 9, Валенсия -11 място.