Казано и направено: щурата седмица в света на футбола

11:35
Казано и направено: щурата седмица в света на футбола
Причини да си щастлив

А) 97 процента от запалянковците на Манчестър Сити са съгласни с това, че клубът им помага сериозно на обществото.

Б) Сити има финансови загуби в размер на 461 милиона паунда, което означава по техните думи „компанията ще плати по-малко данъци през следващите години от стандартните за Обединеното кралство”.

► В същия доклад – дневната сума за заплати в Сити вече е 552 000 паунда на ден. Годишното дарение на Сити за благотворителност – 231 027 паунда – в сравнение с 695 825 през 2011 г.


Новини за футболното семейство

През 2013 г. ще има избори за президент на Конфедерацията на Африканския футбол. Иса Хаяту – досегашният шеф, няма конкуренция, след като промени правилата, за да дисквалифицира съперниците си. Кандидати за изпълнителния комитет са Амаду Диаките, който се завръща след двегодишно наказание за корупция и Мушарафу Анжорин, който изкара пет месеца в съдебни битки миналата година, за да отхвърли обвинения в корупция.


Седмицата на ФИФА

Фокусът на ФИФА: инвестиции за децата. Общо на стойност 31 милиона долара, похарчени през програмата „Гол”. 29.5 милиона долара – разходите за бонуси на „ключов персонал”.

► В другите новини от централата: „Byrom” бе избрана за официална агенция по настаняването за Мондиал 2018. Въпросната фирма притежава равна част от Match AG, заедно с племенника на Сеп Блатер.


Наказание на седмицата


Парагвай: Президентът на Олимпия Марсело Реканате – наказан за три месеца, след като на пресконференцията нападна свой футболист – „глупаво, неуважително, тъпо, черно аржентинско копеле”. Агентът на играча според Реканате е „голямо бразилско лайно, пръдня, боклук”. След това той предложи да резне главите на журналистите и да ги „окачи на колове из Асунсион”. Бащата Реканате: „Какво да кажа – той си го заслужи”.

► Местните медии твърдят, че розовото поло, с което той е бил на въпросната пресконференция, се е превърнало в най-търсената дреха в града. Има и нова апликация, която позволява на запалянковците да си споделят най-добрите му цитата. Тя вече е свалена 12 000 пъти.


Мотиватор на седмицата

Клаудио Раниери. „Ядосан съм. Физически бяхме много зле. Аз искам да печелим. Ние трябва да печелим. Ако не го направим, ще ги избия”.

► В стила на Орасио Усандисага – президентът на Росарио Централ, който през 2008 г. заплаши да „убие играчите, хората от щаба и всички останали”, виновни за слабата форма. Защо го е казал ли? Защото „те са мръсни копелета. Ние им плащаме редовно заплатите, а те ни замерят с лайна през цялото време”.


Най-лошо държание.

Италия: Аталанта глоби Гиглиемо Стендардо, защото испуснал мач, тъй като бил на изпити по право. „И преди съм му давал право да отсъства, за да учи, но това е прекалено”, каза треньорът Стефано Колантуоно. Стендардо: „Аз съм пример за децата”.


Напред в живота

Бразилия: Адриано – уволнен от Фламенго миналия месец – плати 30 000 паунда компенсация на жена, която твърди, че я прострелял в пръст на ръката миналата година. Адриене Сирило Пинто се отказа от показанията си, че се е простреляла, като заяви, че инцидентът се е случил докато Адриано се е хвалел с пистолета на бодигарда си. Адриано каза, че е платил по „хуманитарни причини”.


Скандал на седмицата

Испания: Организаторите на „Червената топка” прекратиха гласуването, след като две съпернички за титлата „най-красива съпруга или приятелка” се оплакаха от фалшифициране на вота. Еванджелина Андерсон каза, че Уанда Нара е опитала да уреди гласуване срещу нея. Нара отвърна, че ще я съди. „Уморена съм от тази ревност”. Според местните медии двете са на бойната пътека.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dexter
16.12.2012 16:13

Ау страхотна статия, направо съм във възторг от малоумието ви *lol*