Конте се завърна, Милан вкара първия си гол с глава, Наполи удължи ужасна серия

14:36
Конте се завърна, Милан вкара първия си гол с глава, Наполи удължи ужасна серия
През изминалите дни се изигра 16-ят кръг от италианската Серия А. Той бе белязан от едно голямо завръщане, както и от дерби, което трябваше да определи кой е претендент номер 1 да детронира шампиона.

Ето какво показва статистиката от изминалия кръг в Калчото:

► Антонио Конте се завърна на пейката на Ювентус след 122 дни отсъствие. Щефан Лихщайнер вкара седмия гол в кариерата си в Серия А. Това бе и второто подение за швейцареца през настоящата кампания.



Палермо регистрира първата си домакинска загуба под ръководството на Джанпиеро Гасперини. До момента сицилианците имаха три победи и две ремита на "Ренцо Барбера" с настоящия си треньор.

Наполи има ужасен рекорд като гост на големите отбори. В последните пет години неаполитанците не са спечелвали гостуване на тим от топ пет на Серия А. През този период те са записали 4 ремита и 21 поражения.

Единсон Кавани (39) и Диего Милито (29) са вкарали най-много голове в официални мачове от всички други футболисти, играещи в италиански клубове.



► Кавани отбеляза първи си гол срещу Интер като играч на Наполи. Уругваецът е наказвал нерадзурите, докато играеше за Палермо.

► За първи път от януари Рома влиза в серия от четири поредни победи. Франческо Тоти вече има 221 гола в Серия А. Още четири точни изстрела и Принца на Рим ще настигне Гунар Нордал във вечната класация на голмайсторите на Калчото.



► Вълците са вкарали 17 гола през първите полувремена на мачовете си от Серия А. 13 от тези попадения са били нанизани в първите 30 минути на двубоите.

► Серията на Фиорентина от девет мача без загуба (седем победи и две равенства) бе прекъсната.

► Виола е специалист по голове от статични положение. До момента тосканците са вкарали шест гола от корнери и три след преки свободни удари.

► Торино взе само точка от последните си пет мача. Милан не е губил като гост на биковете от 2001 година насам.



► Росонерите не бяха влизали в серия от три поредни успеха от май месец. Антонио Ночерино вкара първия гол с глава за Милан през настоящия сезон в Серия А.

Удинезе не бе побеждавал като гост на Сампдория от май 2004 година. Това бе третата победа при визитите на фриуланите за сезона във всички турнири.



Антонио Ди Натале се разписа четири пъти в последните пет мача, в които се изправя срещу Самп.

► Вратарят на Лацио Федерико Маркети не е допуснал гол в продължение на 360 минути в мачовете на тима си от Серия А и Лига Европа.

Болоня има стабилен рекорд като домакин на римските орли. Рособлу имат 40 победи, 16 ремита и едва 13 загуби в историята на домакинствата си срещу Лацио. Двата тима не са завършвали наравно 0:0 от 1990 година насам.

► Каляри е без победа в Калчото в последните си шест мача, от които взе само два пункта.

Парма не бе губила два поредни двубоя от Серия А от октомври 2011 година. Амаури заби своя 70-ти гол в Калчото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари