Победи и много голове от Байерн и Борусия Дортмунд

18:12
Победи и много голове от Байерн и Борусия Дортмунд
В миналия уикенд – 8 познати от 12 прогнози, като началото и краят бяха отчайващи – една от пет (гол/гол на Хофенхайм - Вердер Бремен). Съботата обаче беше забележителна – седем познати от седем, включително гол/гол и X2 на Байерн Мюнхен Борусия Дортмунд, хикс на Аугсбург Фрайбург, както и ъндърът на Гройтер Фюрт Щутгарт.

Петък, 7 декември
21:30 часа: Хамбургер – Хофенхайм

В отсъствието на Ван дер Ваарт, Максимилиан Байстер бе човекът, който блестеше, за да може Хамбургер да вземе четири точки в последните два кръга. Сега обаче и той се отсъства. От друга страна в тима се завръщат Сон и Арслан. Няма как северняците да не са фаворит, още повече едва ли уволнението на Маркус Бабел ще помогне на Хофенхайм. Франк Крамер е само временен вариант, а едва ли има човек, който да реши проблемите на тима в защита – Хофе инкасира 36 гола до момента, 13 от които в последните четири срещи. Факт е, че срещу Вердер сините имаха силни 25 минути в началото на второто полувреме, но пък увереността в тима е толкова крехка, че всеки гол за съперника е като удар с чук. Поради това няма как да се гласува подкрепа за гостите.
Прогноза: 1

Събота, 8 декември
16:30 часа: Борусия Дортмунд – Волфсбург

Идването на Клаус Алофс май не се отрази много добре на вълците и те вече в три поредни срещи нямат победа, като в последните три двубоя неизменно трябваше да наваксват гол пасив. А това не е добра рецепта срещу шампиона. Жълто-черните спечелиха през седмицата с 1:0 срещу Манчестър Сити в Шампионската лига, но го направиха с доста резерви в състава. Пишчек, Блашчиковски и Левандовски се връщат в стартовия състав, но участието на Гьотце и Суботич е под въпрос. Жълто-черните завършиха наравно последните си два двубоя в Бундеслигата, но срещу Волфсбург те имат четири поредни победи и пета така е напълно логична. Коефициентът обаче не е никак добър. Същото важи и за опцията над 2,5 гола, затова избирам друго – Борусия да вкара и в двете полувремена.
Прогноза: Борусия да вкара и в двете полувремена

16:30 часа: Щутгарт – Шалке 04

Щутгарт продължава да е непостоянен и през седмицата бе близо до това да развали перфектното представяне на германските отбори в Европа. Всъщност, швабите с всичките си тутиляри изпълниха своята част от задачата – паднаха с 0:1 от Молде като домакин, но ФК Копенхаген стигна само до 1:1 срещу Стяуа и това класира тимът на Бруно Лабадия напред в Лига Европа. Шалке 04 стигна до 1:1 във визитата си на Монпелие в Шампионската лига, за да продължи на елиминациите без поражение, но това бе първа визита от последните четири, която не бе загубена, а кралскосините вече четири поредени срещи нямат пълен успех. И двата отбора нямат нови проблеми със съставите, но се очаква Хууб Стевенс да пусне Метцелдер като титуляр в центъра на отбраната. Това може да създаде проблеми на гостите, но пък и Щутгарт има проблем – отборът изглежда много уморен в края на годината, а Лабадия не прави ротации, което допълнително затруднява играчите му. Тимът от Гелзенкирхен обаче има само една победа тук в последните 12 години и предвид слабата си форма е трудно да повярваме, че ще постигне такава.
Прогноза: 1X

16:30 часа: Нюрнберг – Фортуна

Миналата седмица бе перфектна за отбора от Дюселдорф – седем точки от девет възможни и Фортуна отново се отдалечи от опасната зона. Нюрнберг спечели четири точки, но завърши периода с 0:1 в Леверкузен и сега ще иска да спечели, за да увелича разликата между себе си и Хофенхайм. Големият проблем за домакините е, че най-силно играеящият им футболист до момента – Хироши Кийотаке – е под сериозен въпрос, защото е болен от грип. Но пък Фойлнер се връща след наказание. За Фортуна Роби Крус е на линия, след като се възстанови от травма, но не е ясно дали ще е титуляр на върха на атаката или ще остане резерва. Червените от Дюселдорф имаха много късмет в последните си срещи и ако това не се промени, има доста голям шанс да не загубят в Нюрнберг. Но аз все пак ще подкрепя домакините.
Прогноза: 1

16:30 часа: ФрайбургГройтер Фюрт

В последните десет мача Фрайбург загуби само от Борусия Дортмунд и Байерн и на пръв поглед не би трябвало да има проблеми срещу последния в класирането. От друга страна обаче Фюрт играе по-силно като гост, а и все някога серията без победа (вече 13 срещи) трябва да бъде прекъсната. Но пък и историята не е на страната на зелените – в последните осем срещи между съперниците във втория ешелон те нямат пълен успех. Гостите са без наказаните Сарарер и Шмитгал, което ще принуди Майк Бюскенс да прави промени, но и домакините имат двама наказани – Диане и Шустер, като особено липсата на последния в халфовата линия е трудно да бъде компенсирана, а пък Фрайс е контузен. Въпреки проблемите Фрайбург едва ли ще изпусне успеха.
Прогноза: 1

16:30 часа: Аугсбург – Байерн

През миналия сезон Аугсбург се опъна и двата пъти на далеч по-големия си съсед, но загуби и двата пъти с 1:2. Байерн обаче имаше трудни мачове около баварското дерби, а и през този сезон представянето на тима на Юп Хайнкес е по-силно. Съставът на Маркус Вайнцирл стигна до две ремита в последните си две домакинства, но загубата му тук не би трябвало да се поставя под съмнение. Предвид проблемите на домакините в защита – те нямат суха мрежа в седем поредни срещи, а и фактът, че доста от титулярите на Байерн получиха почивка през седмицата срещу БАТЕ, може да се очаква успех на лидера в класирането с повече от гол разлика.
Прогноза: Байерн (-1), над 2.5 гола

19:30 часа: Айнтрахт – Вердер

Тимът от Франкфурт явно изпадна в криза – само една победа в седем кръга, докато за същия период Вердер има четири пълни успеха и това сведе разликата между съперниците до едва три точки. Със 17-годишният Кемпф в центъра на отбраната Айнтрахт инкасира седем гола в предишните две срещи се очаква той да седне на пейката, а Хайко Бутчер да партнира на Самбрано в тази зона. Капитанът Швеглер също се завръща – след наказание – така че в дефанзивен план орлите би трябвало да са по-стабилни. Но е много съмнително дали ще запазят суха мрежа – това не се е случвало от първи септември. Още повече в осемте си визити до момента през сезона бременци неизменно бележат поне по един гол, но и винаги допускаха. Хънт продължава да е контузен, но пък Юнозович е на линия след наказание. Очаква се и Елиа да седне на пейната след неубедителните си изяви срещу Хофенхайм преди седмица. В миналия кръг Айнтрахт загуби за първи път като домакин през това първенство и това прави сблъсъка още по-трудно предвидим. Тоест залог за голове е по-приемлив.
Прогноза: гол/гол

Неделя, 9 декември
16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах – Майнц 05

Лусиен Фавр явно успя да стабилизира Гладбах след лошото начало и отборът му вече в пет срещи няма поражение, като допусна само едно в последните девет мача. Майнц също се справя доста добре и след двете поредни победи се доближи само на две точки от четвъртото място. Най-характерното този сезон за червените е липсата на хиксове – само два до момента, докато Гладбах е номер едно по този показател в Бундеслигата с шест. Но пък и двете ремита на Майнц бяха във визити, при това с подозрителна точност – след тях идваха две загуби навън и победа като гост. Тоест сега е моментът за ново равенство. Фавр направи много ротации в мача от Лига Европа срещу Фенербахче, но титулярите ще се завърнат за сблъсъка в неделя. За червените след наказание в халфовата линия се връща Баумгартлингер, но големият въпрос е кой да пази – опитният Мюлер или младокът Кариус.
Прогноза: X

18:30 часа: Хановер – Байер Леверкузен

И вторият неделен сблъсък е доста труден за прогнозиране – Хановер има една победа в шест срещи, докато Леверкузен успя да се изкачи на втора позиция след четири поредни успеха, като тимът на Сами Хюпия спечели три пъти в четири визити, включително и срещу Байерн. Няма да е чудно да го направи и сега, защото домакините имат своите проблеми в защита, а Леверкузен през този сезон много умело се възползва от това (макар че срещу Нюрнберг в последния кръг тимът изпусна четири чисти положения и спечели само с 1:0). През седмицата северняците играха с титулярите срещу Леванте за 2:2, докато Леверкузен победи с 1:0 Розенборг с резервите, така че би трябвало играчите на Сами Хюпия да са по-свежи. Хановер има само една победа в последните 10 мача с този съперник, но пък не е печелил на „АВД Арена” от 2007 г. насам. Тоест – Байер е фаворит, но е по-сигурно да се пробва, че и двата отбора ще се разпишат.
Прогноза: гол/гол
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация