Грандовете бият в най-резултатния кръг в Серия А

14:05
Грандовете бият в най-резултатния кръг в Серия А
През изминалия уикенд се изигра 15-ят кръг от италианската Серия А. Фаворитите спечелиха своите мачове, а реферите отново бяха главни действащи лица в някои от двубоите.

Ето какво показва статистиката:

Торино не е побеждавал Ювентус от април 1995 година, когато биковете надвиват Старата госпожа с 2:1. Граната не е успявала да вкара гол в последните си седем срещи с бианконерите.

► Голът, с който Клаудио Маризио откри резултата в събота вечер, прекъсна суша от 207 минути за Юве в Серия А. Торинци също така загърбиха негатив от два поредни мача без победа в Калчото.



Ювентус пропусна две от петте дузпи, отсъдени в негова полза през настоящата кампания. Андреа Пирло е стрелял от бялата точка 21 пъти в Серия А до момента. Плеймейкърът е имал неточен мерник в седем от случаите.

► Торо влезе в серия от три поредни мача без победа във всички турнири. По-неприятното за биковете е, че те имат едва един успех от последните си девет мача в Серия А.

Наполи записа пет победи и две равенства в последните си седем двубоя. Серията на южняците на техния "Сан Паоло" е дори по-добра. Като домакин Наполи има осем победи и две равенства през настоящата кампания във всички турнири.

Пескара регистрира четвърто поредно поражение. Делфините вече имат най-немощното нападение и най-слабата защита. Пескара има 13 визити на Наполи и нито една победа. В десет от случаите делфините са губели.

Милан спечели два поредни мача в Серия А за първи път през този сезон.



► Стефан Ел Шаарауи вече има 12 гола в Калчото за сезона. В петък, срещу Катания, Фараона за трети път в кариерата си вкара два гола в един мач.

Катания записа втора поредна загуба с 1:3. Слоновете не са побеждавали Милан от 1963 година насам. В този период тимът е регистрирал 14 равенства и 13 загуби от росонерите.

Интер се завърна на пътя на победата, след като спечели едва една точка от последните си четири мача във всички турнири. Нерадзурите запазиха суха мрежа за първи път от 21-ви октомври, когато победиха Катания с 1:0.



Палермо продължава да няма победа като гост от 1-ви април. Сицилианците са взели едва четири точки от визитите си. Палермо никога не е печелил като гост на Интер. Тимът от Южна Италия е регистрирал 8 равенства и 18 поражения от нерадзурите на "Сан Сиро".

Лацио увеличи серията си от двубои без загуба във всички турнири на четири. В този период бианкочелестите взеха победи и две равенства. В последните си шест мача на стадион "Олимпико" в Рим орлите взеха 16 от 18 възможни точки.



Сампдория стана вторият отбор, който съумя да си тръгне непобеден от "Артемио Франки" във Флоренция през този сезон. Преди дорианците това стори шампионът Ювентус, който направи 0:0 на 25-ти септември.

► Играчи на Сампдория и Пескара са били гонени по шест пъти до момента. Тези два тима водят в класацията по червени картони.

Удинезе прекрати серия от седем мача без победа във всички турнири. Джовани Паскуале не бе вкарвал гол в Калчото от 31 май 2009 година, когато се разписа отново в мач с Каляри. Тогава Удинезе разгроми сардинците с 6:2.



► С вкарани 39 гола (средно по 3,9 гола на мач) това е най-резултатният кръг от Серия А от сезон 2009/2010 насам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Chelsea_4_life
03.12.2012 22:03

Не се знае какво ще реши черното тото това първенство ме разорява *lol*