Депор ще накаже Бетис, Леванте няма да падне от Селта

09:39
Депор ще накаже Бетис, Леванте няма да падне от Селта
Неделя, 2 декември,
13:00 часа: Гранада - Еспаньол

В миналия кръг:
Гранада падна при гостуването на Валядолид с 0:1, като имаше предпоставки да вземе поне точка, ала силите в офанзивен план не стигнаха. През седмицата тимът на Антонио Анкела победи Сарагоса с 2:1 (Игало, Майнц) като вложи максимум усилия за класирането, но след 2:2 в общия резултат, съперникът се класира с гол на чужд терен. Еспаньол катастрофира у дома срещу Хетафе с 0:2 записвайки втора поредна загуба на „Корнея ел Прат” в Примера. Еспаньол започна и изигра въпросният двубой с голямо напрежение и това предопредели позицията му на губещ в крайния резултат. Еспаньол отпадна от турнира за купата на Краля след като загуби и реванша от Севиля (0:3), огорчавайки отново феновете си.
Новини около съставите :
Гранада: Няма нови кадрови проблеми, а Йебда, Брахими, Фран Рико и Ромеро продължават да лекуват контузии.
Еспаньол: Продължава наказанието от четири срещи на централния защитник Ектор Морено и на офанзивният халф Серхио Гарсия. Има вероятност Шимао да започне като титуляр, тъй като той е играл под ръководството на новия треньор на Еспаньол Хавиер Аггире. При Почетино, португалецът не получаваше много шансове.
Статистика:
Гранада е с 5 загуби от последните 6 мача в първенството.
Еспаньол не успя да спечели в 15 от последните си 16 гостувания.
Гранада е без равенство в 9 поредни срещи в Примера.
Еспаньол допуска поне по 2 гола от 3 шампионатни срещи насам.
Един срещу друг:
През миналия сезон Гранада спечели като домакин на този съперник с 2:1. Еспаньол пък взе мача в Барселона с 3:0.
Прогноза: Положението и на двата отбора е много сложно. Гранада показа желание за излизане от кризата по време на реванша за купата със Сарагоса и на моменти демонстрира много добър футбол. Начело на Еспаньол обаче вече е опитният Хавиер Аггире, който има задачата да спаси отбора от изпадане. Твърде вероятно е мексиканецът да тръгне поне с точка в своя дебют.
Знак: Х2

18:00 часа: Депортиво Ла Коруня – Бетис
В миналия кръг:
Депортиво измъкна точка при гостуването на Атлетик Билбао, завършвайки 1:1. Възстановеният от контузия колумбийски полузащитник Абел Агийар отбеляза изравнителния гол след почивката, а тази точка би трябвало да приповдигне бойния дух на тима от Галисия. Депор отпадна от купата след 0:0 при гостуването на Майорка и 1:1 в първия мач. Бетис направи мача на сезона си, като надигра Реал Мадрид с 1:0. Севилци бяха фантастични и е нормално да съберат суперлативите след подобна игра и то срещу такъв съперник. „Зелено-белите” продължиха напред в турнира за купата на Краля, като спечелиха реванша с Валядолид с 3:0.
Новини около съставите :
Депортиво: Двамата титулярни централния защитници Зе Кастро и Карлос Марчена продължават да лекуват контузии. В същото време Даниел Арансубия изтърпя наказанието си и се връща на вратата. Португалският нападател Нелсон Оливера остава в лазарета. Промени в сравнение с мача в Билбао не се очакват.
Бетис: Грижите на наставника Пепе Мел що се отнася до формирането на защитата се увеличават, тъй като десният бек Алекс Мартинес се присъедини към контузените Марио, Дамиан Перкю и Паолао. Халфът Хуан Карлос е извън плановете, също поради травма. Дорадо и Амая се справиха с Реал Мадрид, така че може да им се вярва и сега. Джоел Кембъл ще замени Хуан Карлос в полузащитата.
Статистика:
Депортиво спечели веднъж в 12 мача в Примера.
Бетис записа победи в четири от последните седем срещи в Примера.
Депор загуби три пъти в четири домакинства.
Бетис се разписа в шест от последните седем мача в Примера.
Един срещу друг:
На „Риасор” съперниците имат 19 мача в Примера. 9 успеха за Депортиво, 8 равенства и 2 победи за Бетис.
Последната среща за първенство тук бе през 2009 година и завърши 1:1.
Депортиво спечели три от предишните четири мача с Бетис.
Прогноза: Бетис се движи от единия полюс на другия, като след разгрома, който понесе от Севиля, се изправи и спечели срещу Реал Мадрид. Именно тази амплитуда в представянето на „зелено-белите” ги прави трудно предвидими. Депор вече е в битка за оцеляване и няма друга алтернатива, освен да търси успех във всяка една среща, особено когато става въпрос за мачове пред собствена публика.
Знак: 1

20:00 часа: Селта – Леванте
В миналия кръг:
Селта спечели първата си победа като гост от началото на сезона, след като се справи със Сарагоса с шестия шампионатен гол на Яго Аспас. В четвъртък небесносините имаха тежък реванш за купата като играха продължения, но се класираха напред след победа с 3:0 срещу Алмерия (2:0 в редовното време). Леванте загуби у дома от Барселона с 0:4, а след това с доста от резервите си успя да надиграе с 4:1 третодивизионния Мейлия с 4:1 (Карабелас, Мичел, Марти и Ибора от дузпа).
Новини около съставите :
Селта: Домакините нямат абсолютно никакви проблеми при формирането на състава си за тази среща.
Леванте: Педро Лопес се връща след наказание и твърде вероятно ще замести Кристиян Лел на десния фланг на отбраната. Други промени не се очакват в сравнение с последния мач от първенството.
Статистика:
Селта е без загуба в пет поредни домакински срещи в Ла Лига .
Леванте запази вратата си суха в последните три гостувания в Примера.
В пет от последните шест домакинства Селта записа „ъндъри”.
Предишните три гостувания на Леванте завършиха с „ъндъри”.
Един срещу друг:
Селта няма победа у дома срещу Леванте в трите им срещи до момента.
Последните два мача между съперниците на „Балаидос” завършиха наравно с голове и в двете врати.
Прогноза: Селта ще има доста трудна задача да отговори на очакванията след като взе първия успех навън през сезона. Небесносините имат потенциал да бъдат в средата на таблицата, но все нещо не им достига. Леванте притежава колектив, който впечатлява с опит и трудно ще загуби този мач.
Знак: Х

22:00 часа: Майорка – Сарагоса
В миналия кръг:
Майорка регистрира седмата си загуба от осем кръга, като отстъпи в гостуването си на Райо Валекано с 0:2. Островитяните имаха повод за радост в четвъртък, тъй като отстраниха Депортиво в мача за купата на Краля. Сарагоса загуби домакиството си на Селта в понеделнишкият мач и по този начин вече е с три поражения в четири кръга. Отборът на Маноло Хименес продължи за купата, въпреки че загуби гостуването си на Гранада с 1:2.
Новини около съставите :
Майорка: Новините са все положителни, като халфът Хави Маркес и защитникът Нунеш се връщат в състава след дълго отсъствие. Шимо Наваро също се завръща и това ще даде възможност на Емилио Нсуе да играе в по-предни позиции на фланга.
Сарагоса: Хосе Мари ще бъде в халфовата линия, тъй като се възстанови навреме. Отдавна са контузени Обрадович и Ландзаро.
Статистика:
В 24 поредни мача за първенство Сарагоса няма равенство.
Майорка допуска поне по два гола в предишните си три мача.
В 11 поредни срещи в Примера Майорка няма равенство.
Майорка е със седем загуби от предишните осем мача в първенството.
От 13 мача насам Сарагоса не успява да запази вратата си без гол.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 25 срещи в Палма. 14 победи за Майорка, 6 равенства и 5 пълни успеха за Сарагоса.
Майорка спечели последните шест мача като домакин на Сарагоса във всички състезания.
Островитяните не допуснаха гол срещу Сарагоса в предишните три срещи във всички турнири.
Прогноза: Очакванията са свързани с мач, в който ще се заложи на битката. Силите са изравнени, така че равенството е добър вариант. Не трябва да забравяме, че особено при тези обстоятелства, Майорка ще гони успеха до край и с всички сили.
Знак: Х1

Понеделник, 3 декември
22:30 часа: Севиля – Валядолид
В миналия кръг:
Севиля претърпя тежко поражение при гостуването си на Атлетико Мадрид с 0:4, като не успя да противопостави никакви аргументи на своя съперник. През седмицата севилци се класираха с лекота за следващата фаза на турнира за купата на Краля след победа с 3:0 на реванша срещу Еспаньол (Пероти, Ракитич, Диавара). Валядолид взе петата си победа за сезона като надигра, макар и трудно, Гранада с 1:0 с попадението на Манучо. Виолетовите се простиха с купата на Краля, тъй като загубиха реванша срещу Бетис с 0:3.
Новини около съставите :
Севиля: Ракитич, Фасио, Спахич и Луна са наказани и няма да участват в тази среща. Негредо, Ману де Морал и Троховски са с травми и също отпадат.
Валядолид: Мирослав Джукич няма грижи със своя състав.
Статистика:
Севиля има една победа в пет кръга.
Валядолид загуби само веднъж в пет мача в първенството.
Севиля взе пет победи в седем домакинства в Примера.
Валядолид загуби четири от предишните си пет шампионатни визити.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 38 мача на този терен. 27 победи за Севиля, 6 равенства и пет успеха за Валядолид.
Севиля излезе победител в четири от последните шест домакинства на този съперник, а другите две срещи завършиха наравно.
Валядолид няма победа на този стадион от 2000 година.
Прогноза: Севиля е с доста кадрови проблеми и то сериозни, така че не е сигурно дали ще успее да се справи с новака, без значение, че мачът е на „Писхуан”. Валядолид играе добър футбол напоследък и има реални шансове да се възползва от неувереността в лагера на своя съперник.
Знак: Под 2,5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация