Дъжд от голове на Реал - Атлетико, Барса ще громи

17:54
Дъжд от голове на Реал - Атлетико, Барса ще громи
Прогнозите от миналия кръг се увенчаха с успех наполовина, като без съмнение успешните предложения бяха свързани с твърдите знаци за победа на Малага, Атлетико Мадрид и Валядолид, както и твърдият хикс на Атлетик Билбао Депортиво Ла Коруня. При прогнозирането на Барса и Реал „стъпих на криво”, но колко от нас са очаквали Бетис да възкръсне след провала в севилското дерби и да удари Реал Мадрид? Мачът Еспаньол - Хетафе също се разви коренно противоположно на очакванията ми. Сега идва нов кръг и както се казва - не губи кураж, идва нов тираж. Успех на всички!

Петък, 30 ноември
22:00 часа: Осасуна – Райо Валекано
♦ В миналия кръг
Осасуна измъкна точка в северното дерби с Реал Сосиедад след нулево равенство на „Аноета” и трябва да кажем, че тази точка бе спечелена напълно заслужено. Така памплонци са вече три срещи без поражение, като в нито една от тях не допуснаха гол. През седмицата Осасуна отстрани втородивизионния Спортинг Хихон от турнира за купата на Краля след победа с 2:0 като домакин (2:1 общ резултат) с головете на Йоренте и Йосеба. Райо взе много важна победа срещу Майорка с 2:0 като домакин с головете на Лео Баптищао и Делибашич, които паднаха между 87-та и 90-тата минута. С този успех тимът излезе на осмо място в класирането. През седмицата тимът от Вайекас отпадна от купата на Краля след 0:0 на реванша с Лас Палмас и загуба с 0:1 в първия мач. 
Новини около съставите
Осасуна: Хосе Луис Мендилибар няма нови кадрови проблеми, тъй като Пачи Пунял и Нино са отдавна в лазарета. Вратарят Андрес Фернандес и аржентинският защитник Арментерос ще се върнат в титулярния състав след като получиха почивка за купата.
Райо Валекано:  Единственият проблем е контузията на Родри, но и без него тимът се справя в защита.  Лео Баоптищао бе резерва срещу Лас Палмас за купата и сега се връща в титулярния състав.
Статистика:
Осасуна не допусна гол във вратата си в последните четири срещи във всички състезания.
Райо Валекано няма равенство в 10 срещи от първенството.
Последните четири мача на Осасуна у дома завършиха с „ъндъри”.
Райо загуби четири пъти в пет визити в Примера.
Осасуна не успя да се разпише в пет от последните си седем мача в Примера.
Един срещу друг:
Двата отбора имат едва 7 мача в Памплона за първенство. В тях 3 победи Осасуна, 3 равенства и един успех за Райо.
Райо Валекано запази суха мрежа в пет от последните шест мача с баските във всички състезания.
Прогноза:  Осасуна показва белези на съживяване и това може да се отчете след трите поредни срещи без поражение в Примера. В тях отборът на Мендилибар игра добре в защита и не допусна гол, което е много важно. Райо е корав съперник, но с малко изключения тимът от Вайекас не се справя добре навън.
Знак: 1

Събота, 1 декември
17:00 часа: ХетафеМалага
В миналия кръг: 
Хетафе победи като гост Еспаньол с 2:0 с головете на Педро Леон и на Мане. Така съставът на Луис Гарсия записа втори пореден успех и се изкачи на седма позиция в класирането. Хетафе се класира напред за купата на Краля след като завърши 0:0 с Понферадина на реванша (4:0 в първия мач). Срещата имаше тренировъчен характер и в нея взеха участие малко от титулярите. Малага се върна на победния път като надигра безапелационно Валенсия с 4:0, а офанзивният блок в лицето на Портийо, Савиола, Санта Крус и Иско се развихри, за да материализира превъзходството на своя тим. За купата тимът на Пелегрини се изложи като загуби от нискораздредния Сасереньо като домакин с 0:1, но все пак се класира заради победата си с 4:3 при гостуването в първия мач.
Новини около съставите:
Хетафе: Наказан е дефанзивният халф Мичел, така че на негово място ще действа Ласен. Въпреки завръщането в игра на Абраам, в центъра на защитата ще продължат да действат Лопо и Алексис. С травма е друг защитник – Рафа.
Малага:  Аут от състава са единствено контузените крайни защитници Серхио Санчес и Начо Монреал.
Статистика:
Хетафе не се разписа само веднъж в шест домакинства, като спечели половината от тях.
Малага запази вратата си суха в пет от последните шест гостувания.
Хетафе няма равенство в десет поредни срещи.
Малага спечели веднъж в пет кръга.
Един срещу друг:
Двата отбора имат шест мача в Примера на този стадион – по три победи за всеки един.
Малага спечели последните си три двубоя като гост на Хетафе във всички състезания.
Прогноза:  Хетафе доказва своите аргументи на добре балансиран състав, който е доста опасен на контраатака. От друга страна, победата срещу Валенсия, трябва да върне увереността в играта на гостите, сигурното класиране напред в Шампионската лига означава, че тимът на Пелегрини ще може да се съсредоточи в Примера.
Знак: Х2

19:00 часа: Валенсия – Реал Сосиедад
В миналия кръг: 
Валенсия претърпя унизителна загуба при гостуването на Малага с 0:4, като отново бе спазена традицията да получава червен картон. Този път това бе централният защитник Адил Рами. „Лос Че” не срещнаха проблеми с продължаването си напред за купата, след като и на реванша победиха третодивизионния Ягостера. Реал Сосиедад не успя да спечели двубоя си като домакин на Осасуна, въпреки че имаше добри шансове да вкара гол.  Баските отпаднаха от турнира за купата, тъй като завършиха само 2:2 в реванша срещу Кордоба, а в първия мач паднаха с 0:2.
Новини около съставите :
Валенсия:
Наказани са Адил Рами и Тино Коста и те ще бъдат заменени респективно от Виктор Руис и Дани Парехо. Роберто Солдадо се завръща в игра, след като изтърпя санкцията си от един мач. Жереми Матьо продължава да се лекува, но поне португалецът Жоао Перейра може да бъде включен отново в състава.
Реал Сосиедад: Асиер Яраменди ще отсъства от полузащитната формация, тъй като е наказан. Кадамуро, Елустондо и Бергара продължават да се лекуват. Ифран, Карлос Вела и Чаби Прието бяха резерви за купата, но сега ще са титулари.
Статистика:
Валенсия спечели девет от последните си 10 домакинства в Примера.
Реал Сосиеад допусна една загуба в пет кръга.
Валенсия вкарва поне по два гола от шест домакинства в Примера насам.
Реал Сосиедад не загуби при последните си две визити (2:2 с Валядолид, 2:1 с Малага), но преди това нямаше победа в 13 срещи навън.
Един срещу друг:
Мачовете във Валенсия за първенство са 61. 41 победи за домакините, 11 равенства, а победите на Реал Сосиедад са девет. 
Валенсия спечели само три от последните шест домакинства на този съперник.
Реал Сосиедад триумфира на този стадион при гостуването си миналия сезон измъквайки успех с 1:0. 
Прогноза:  Валенсия няма право на грешка при така създалите се обстоятелства и вероятно ще станем свидетели на пълна мобилизация в редиците на домакините. Реал Сосиедад бележи подобрение в играта си навън, но все още не е показал, че може да му се има доверие, особено когато става въпрос и за разлика в класите. 
Знак: 1

21:00 часа: Барселона – Атлетик Билбао
В миналия кръг:  Барселона не срещна особени проблеми при визитата си на Леванте и спечели с 4:0 с головете на Меси на два пъти, Иниеста и Фабрегас. За купата каталунците продължават напред, след като победиха и в реванша Алавес, но този път с 3:1 с попаденията на Адриано Корея и Давид Вийя, който намери мрежата два пъти. Атлетик Билбао не успя да преодолее Депортиво като домакин завършвайки 1:1 у дома, а голът бе дело на Оскар Де Маркос. През седмицата баските изиграха своя мач с Ирони Кирят Шмона и спечелиха визитата си в Израел от Лига Европа с 2:0, като за успеха се разпиха Фернандо Йоренте и Гайска Токеро.
Новини около съставите :
Барселона:
Алексис, Дани Алвеш и Марк Бартра са с травми. Включването на Монтоя срещу Леванте, заради травмата на Алвеш, бе забележителен момент, тъй като Барса игра с 11 души, израсли в школата на клуба в продължение на около час.
Атлетик Билбао: Карлос Гурпеги и Иниго Перес са с травми, а под въпрос остава участието на Андони Ираола. Ариц Адуриц се връща след наказание и ще заеме мястото на Йоренте, който игра в Израел.
Статистика:
Барселона е с 12 победи от 13 мача до момента в първенството, като не успя да спечели само срещу Реал Мадрид (2:2).
Барса води на полувремето и спечели 17 от последните 20 мача от първенството.
Атлетик Билбао допуска поне по два гола в 15 от последните си 17 гостувания.
Атлетик загуби шест от последните си осем визити в Примера.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 81 мача в Примера в Барселона. 55 победи за Барса, 9 равенства и 17 победи за Атлетик.
Барселона спечели девет от последните 10 домакински мача с Атлетик Билбао във всички състезания.
Барса вкарва поне по два гола в девет от последните 10 домакински мача с Атлетик във всички състезания.
В шест от последните осем домакинства на този съперник Барса е водил на полувремето и се е оказвал краен победител.
Прогноза: Едва ли има сила, която да спре Барселона по пътя към титлата. В същото време „сухата мрежа” срещу Леванте и завръщането във форма на Пуйол и Пике дават гаранции за по-стабилна игра в защита. Баските са непримирими, ала вероятността въобще да не стигнат до гол тук е доста голяма. 
Знак: Барса (-1), НГ

23:00 часа: Реал МадридАтлетико Мадрид
В миналия кръг: Реал загуби при визитата си на Бетис с 0:1 записвайки трето поражение от началото на сезона. Това прави защитата на титлата доста трудна задача. През седмицата хората на Моруньо не срещнаха проблеми с класирането си напред в турнира за купата на Краля, като победиха в реванша Алкояно с 3:0 с два гола на Хосе Кайехон и един на Ди Мария. Атлетико регистрира победа номер 11 от началото на сезона в първенството, като надигра Севиля с 4:0. Фалкао, Коке и Миранда вкараха головете, а към тях трябва да добавим и автоголът на Спахич.  С доста промени в своя състав, „дюшекчиите” надиграха и в реванша Сан Хаен за купата, като този път го направиха с 1:0. 
Новини около съставите :
Реал Мадрид:
Игуаин, Марсело и Есиен се лекуват от травми и не са на разположение. Това означава, че Моуриньо ще заложи на същия състав като срещу Бетис, като най-вероятно обаче Лука Модрич ще заеме позицията на Месут Йозил.
Атлетико Мадрид: Диего Симеоне няма проблеми с формирането на стартовата единайсеторка.
Статистика:
Реал Мадрид вкарва поне по три гола в 22 от последните 27 домакинства в Примера.
Атлетико спечели 11 от последните си 12 мача в първенството.
Реал няма поражение в последните 18 срещи като домакин в Примера.
Атлетико не допусна гол в последните си три мача в Примера.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 75 мача в Примера на този стадион. В тях Реал е с 51 победи, Атлетико има 12 успеха, а равенствата също са 12.
Атлетико няма победа срещу този съперник от 1999 година насам. Тогава „дюшекчиите” печелят с 3:1 на „Бернабеу”. 
Реал спечели последните осем мача срещу Атлетико във всички състезания.
Реал вкара поне два гола в седем от последните осем сблъсъка с Атлетико.
Прогноза: От дълго време насам Атлетико не е влизал в дербито на Мадрид в подобно великолепно настроение и с по-високо класиране от своя градски съперник. Реал Мадрид редуцира сериозно шансовете си за преследване на Барселона след загубата миналата седмица, но това съвсем не означава, че хората на Моуриньо ще се предадат лесно. Очаквам отворен мач с голове и в двете врати. 
Знак: гол/гол

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

football_11
01.12.2012 19:44

Най - добре за Барса ще стане ако Реал и Атлетико завършат равни. Ще вземат и двата тима по 1 точка и ще са по - назад в класирането . Така ще им бъде най - удобно на Барселона. Успех на всички *whistle*

Banditos
01.12.2012 15:21

надявам се довечера Реал да победи,ако не го направи ще имаме сериозна конкуренция за титлата с Атлетико М

catalan
01.12.2012 13:45

То както всеки гледа Барса и Реал накрая да не стане така ,че Атлетико да е шампион. На един хикс ще бъда доволен.

madridd011
01.12.2012 13:20

Дано бием , поне да скъсим точките с Атлетико Мадрид . *beer*

wonderfullcho
01.12.2012 11:59

Хетафе – Малага 2

Реал Мадрид – Атлетико Мадрид 2

Барселона – Атлетик Билбао 1

Валенсия – Реал Сосиедад 1

hala_madrid_9
01.12.2012 10:01

Ако паднем довечера губиме титлата затова задължителна победа ХАЛА МАДРИД !!!

tearsss
01.12.2012 09:30

Осасуна не успя да се разпише в пет от последните си седем мача в Примера.
Обаче ще тръгнат нагоре още от днес с победа.

Barsabg
01.12.2012 09:25

Този кръг е може би един от най-интересните!Най-интересния мач ще бъде в Мадрид ... Където и за двата отбора всеки резултат може да се окаже фатален.За нас феновете на Барса най-добре ще е победа на Реал ... нищо не се знае,а съм сигурен,че и Атлетико няма да се дадат лесно,ще играят нахъсано.Предполагам , че мачът ще завърши наравно или победа за Реал *smile*

putopalo
30.11.2012 23:08

Сега е момента Реал да избухне и да накаже Атлетико...Последните мачове не се представиха по най-добрия начин и очаквам да се реваншират пред феновете си.Ще пробвам handycap(-2) за Реал с добра сума и очаквам поне 2 гола на Роналдо за една разгромна победа за балета.*ball*

football952
30.11.2012 22:57

Надявам се в този мач Месси да вкара един хет трик и да зачеркне и този рекорд , а за дербито на кръга се надявам Атлетико да бият макар , че са ни конкуренти за титлата , но според мен е по-добре Реал да е възможно по-далеч от нас отколкото Атлетико , защото те няма да издържат цял сезон така и все някога ще имат серия от слаби резултати или поне така си мисля .

catalan
01.12.2012 12:04

Разбира се, и аз съм за Атлетико въпреки ,че са по близо до нас. Иначе дано мача премине така - и двата отбора дават всичко от себе си и по добрият побеждава без влияние на ВЪНШНИ фактори.

stefanakise
30.11.2012 20:26

абе да ви кажа в интерес на истината май е по добре Реал да бият Атлетико и ако Барса си вземе мача да дръпне с 6т и пред Атлетико,,,,дано наистина мача е страхотен..*smile*

ManUtd20
30.11.2012 20:12

Осасуна-Райо Велекано 2 (1:2)

Хетафе-Малага 2 (0:2)

Валенсия-Реал (Сосиедад) 1 (3:0)

Барселона-Атлетик (Билбао) 1 (2:0)

Реал (Мадрид)-Атлетико (Мадрид) 1 (3:2)

Успех на всички отбори !!!

catalan
30.11.2012 21:34

В предния кръг от всички мачове дето прогнозира с Испания имаше само 1 познат . На твое място бих спрял да прогнозирам, прогозирането на ЕДИН мач отмена много време, а ти ги пишеш тея прогнози за 5 минути без да ти мигне окото, че даже и точни резултати даваш. [@link http://www.winner.bg/h2h/read71551.html] Ето го и линка за предния кръг.

miro_slavcho
30.11.2012 19:41

И аз искам Реал да спечели титлата, но ми се струва леееееееееко невъзможно точно сега. Все пак съм сигурен, че Барса ще започне да бърка (рано или късно). Искам да се насладя на хубави моменти и в двата мача. Успех

ivanrealmadrid1
30.11.2012 19:32

До коментар [@comment 1222630] от [@user fcb_4ever]:

глей вие да не го налапате, и не ми се обяснява пак .. ама айде , откъде си толкова сигурен че барса няма да повторят грешките на реал , ако си гледал миналата година първенството видя ли СУПЕР ГОЛЯМАТА разлика от 10 т. как се стопи за 2-3 кръга

ivanrealmadrid1
30.11.2012 19:09

дано барса да почне да губи точки, че има доста да наваксваме

John_Jameson
30.11.2012 19:07

Няма смисъл да се заяждам и да сега да дразня феновете на Реал ! Просто искам да се насладим на един много хубав футбол от най - висока класа !!! А нека ПО - ДОБРИЯТ победи !!! *smile* *smile*

catalan
30.11.2012 21:36

Той пък точно Фалкао последния мачове не е най-добрия, целия им отбор е супер стабилен и мачкат, Барса и Реал се мъчат като малоумни срещу Севиля ,а Атлетико ги отнасят 4 на 0 въпреки че Атлетико бяха домакини, а Барса и Реал гости, все пак си е нещо. Играта им е страхотна и са стабилни във всяка една фаза.

fcb_4ever
30.11.2012 19:19

бъди реалист . Реал няма как да сбъркат. Не става само с Фалкао