Борусия няма да загуби в Мюнхен, победи за Леверкузен и Волфсбург

16:09
Борусия няма да загуби в Мюнхен, победи за Леверкузен и Волфсбург
Както очаквах и предупредих, междинния кръг се превърна в най-лошото ми представяне до момента – 5 познати от 12 прогнози. Двата колоса от Рур – Борусия Дортмунд и Шалке 04 със сигурност обаче съжаляват повече от мен за издънките си, както и Хофенхайм. Иначе най-доброто предложение бе гол/гол и над 2.5 гола в дербито на Майн между Айтрахт Франкфурт и Майнц 05, но това не компенсира останалите неуспехи.

Петък, 30 ноември
21:30 часа: Фортуна – Айнтрахт

Орлите загубиха през седмицата дербито на Майн с 1:3 от Майнц и имат само една победа в последните си шест двубоя. Така те паднаха до пето място в класирането, а ситуацията не изглежда много вдъхновяваща – централният защитник Андерсон Бамба трябва да претърпи операция, а партньорът му Карлос Самбрано е наказан. Така единствената опция в отбрана остава 17-годишният Марк-Оливер Кемпф, който дебютира във вторник, заедно с Демидов. Наказан е и капитанът Пирмин Швеглер, а без него Айнтрахт играе доста неуверено. Норберт Майер едва ли ще прави промени в тима, който измъкна точка от Борусия, а и той също няма голям избор – заради травмите на Соареш, Левелс и Лангенеке, дефанзивният халф Адам Бодзек пак ще играе в центъра на отбраната. Фортуна има само една победа в последните 17 мача с орлите, а през миналия сезон опонентите завършиха два пъти 1:1, но и в двата двубоя имаше по един изгонен. Голов хикс изглежда добра опция и днес.
Прогноза: гол/гол, X

Събота, 1 декември
16:30 часа: Шалке 04 – Борусия Мьонхенгладбах

Кралскосините изпаднаха в миникриза и спечелиха само веднъж в пет мача в Бундеслигата, докато Гладбах е на обратния полюс – едно поражение за същия период и съответно разликата между съперниците в класирането вече е само четири точки. Но пък Борусия е може би най-удобният съперник за край на пропадането – Шалке няма поражение в 16 домакинства срещу този съперник. Хууб Стевенс ще върне в титулярния състав Холтби и Дракслер след неуспешния експеримент да ги остави резерви в Хамбург, но пък Пападопулос получи травма в коляното и е под въпрос. Ако кралскосините играят както срещу HSV не ги чака нищо добро, така че вместо знак, по-добре изберете опция за голове и от двата отбора.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Байер Леверкузен – Нюрнберг

Леверкузен е в отлична форма – само едно поражение в последните 11 срещи, като спечели последните три. Тимът на Сами Хюпия се изкачи на второ място в класирането и този мач му дава великолепна възможност да се възползва от сблъска между Байерн и Борусия Дортмунд. Нюрнберг записа трети пореден мач без загуба след 4:2 над Хофенхайм, но стигна само до точка в предишните си пет гостувания – 0:0 срещу Фюрт. И на „БайАрена” ще е доста сложно, още повече Леверкузен ще иска реванш за онова 0:3 през миналия сезон. Фолйнер все още е наказан за гостите, но Балич и Симонс се справиха добре в негово отсъствие. Бендер е аут за домакините, но пък заместващия го Хегелер се отчете с гол във вратата на Вердер.
Прогноза: 1

16:30 часа: Майнц 05 – Хановер 96

И двата тима продължават да са постоянни в непостоянството си, но това, което е най-характерно за тях през сезона, е че не правят равенства – общо четири в 28 мача до момента. Тоест има две опции – да се пробва хикс, както завършиха последните три мача помежду им, или да изберете това, че силната домакинска форма на Майнц ще свърши по-добра работа от слабата такава на Хановер навън. Още повече, Томас Тухел намери партньор на Салай в атаката – 19-годишният Шон Паркър, който записа гол и асистенция срещу Айнтрахт и смени схемата от 4-2-3-1 на 4-4-2. Точно обратното направи Мирко Сломка, който от 4-4-2 (с което бе разпердушинен от Байерн) мина към 4-2-3-1.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Аугсбург – Фрайбург

Домакините трайно се закотвиха в зоната на изпадащите и не изглежда, че имат сили да се измъкнат от нея. Но пък в дербито срещу Щутгарт тимът на Маркус Вайнцирл бе по-добрият отбор и заслужаваше поне точка. Фрайбург пък демонстрира изключително постоянство и макар че през седмицата падна от Байерн, дори с човек по-малко имаше своите шансове срещу лидера в класирането. Но цената беше висока, защото освен Диане, сега е наказан и Калиджиури, а и двамата са ключови фигури. Йендришек и Кърмаш ще ги заместят, но големият въпрос е как футболистите на Кристиан Щрайх ще се възстановят от изключително сериозните физически усилия, които положиха в сряда, защото точно заради умората в Щутгарт, Аугсбург имаше шанс да измъкне нещо от „Мерцедес Бенц Арена”.
Прогноза: X

16:30 часа: Гройтер Фюрт – Щутгарт

Фюрт още няма домакинска победа и е съмнително, че ще я постигне в сега. Просто защото най-големите проблеми на Щутгарт този сезон идват срещу отбори, които могат да нападат, а зелените не влизат във въпросната категория. Още повече ограничените ресурси на Фюрт няма как да помогнат на тима в сгъстен цикъл от мачове. Но пък от друга страна зелените имаха ден почивка повече, Щутгарт е без Квист, а и в четвъртък ще играе в Лига Европа. Тоест, не трябва да се предоверявате на гостите.
Прогноза: под 2.5 гола

19:30 часа: Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд

Баварците чупят рекорд след рекорд този сезон, а в сряда поставиха нов, като станаха есенен шампион в 14-я кръг. Жълто-черните обаче са наясно, че битката за титлата още не е загубена – през миналия сезон те имаха пасив от осем точки на паузата и въпреки това защитиха трофея си. Още повече, победата в Мюнхен преди малко повече от година – на 19 ноември, бе нещото, което сложи началото на кризата в Байерн. Юрген Клоп подцени Фортуна и бе наказан за това, но сега националите Хумелс, Гюндоган и Гьотце се връщат в титулярния състав. За баварците пък това ще се случи с Манджукич и Швайнщайгер, които не играха срещу Фрайбург. Въпреки ранния гол и човекът повече в сряда баварците пробягаха над 120 километра – първи такъв случай през сезона, което означава, че с ден по-малко за възстановяване, те могат да имат проблеми във физическо отношение. Но пък Борусия допуска много лесно голове, след центрирания този сезон, което означава, ще трябва да вкара, за да не загуби. Може да е странно, но според мен жълто-черните трудно ще създадат сериозни проблеми на Байерн. А и досега през сезона в своите визите те не паднаха дори от Реал Мадрид и Манчестър Сити, така че може да се пробва двоен знак в подкрепа на шампиона.
Прогноза: гол/гол, X2

Неделя, 2 декември
16:30 часа: Хофенхайм – Вердер

Сините имат само една победа в последните си девет срещи и продължават да получават гол след гол във вратата си (32 до момента). Бременци обаче, също както Хофе, през седмицата инкасираха четири попадения, макар и от по-силен съперник – Байер Леверкузен. Двубоят се явява и последен шанс за Маркус Бабел да запази работата си като треньор на домакините, защото според информациите в Германия благодетелят на клуба Дитмар Хоп вече му търси заместник. Хофенхайм обаче има само една победа в девет мача срещу Вердер, а сега ще бъде и без може би най-важният си футболист в средата на терена – Себастиан Руди, който е наказан. Същото важи и за Юнозович, който ще бъде заместен в тима на Вердер от Фриц. Бабел още няма победа в кариерата си срещу зелените, а пък Томас Шааф му нанесе и най-тежкото поражение – 0:4, когато Бабел водеще Щутгарт. Ясно е, че гол/гол изглежда сигурен залог, но си струва да се пробва и победа на Хофе. Все пак – Аугсбург взе единствената си победа до момента точно срещу Вердер.
Прогноза: гол/гол, 1

18:30 часа: Волфсбург – Хамбургер
Вълците определно играят по-добре под ръководството на Лоренц Гюнтер-Кьостнер, но все още са опасно близо до зоната на изпадащите. Хамбургер се измъкна оттам след двете победи в предишните си две домакинства, като тази на Шалке 04 през седмицата бе особено впечатляваща, защото бе постигната без две от ключовите фигури – Рафаел ван дер Ваарт и Хьон Мин Сон. Те обаче ще отсъстват и срещу зелените, а в списъка влизат още наказаният Арслан, както и контузените Ринкон и Янсен. Така най-вероятно Иличевич и Теше ще бъдат титуляри в средата на терена, но пък Торстен Финк остава без опции на резервната скамейка. За Волфсбург на линия ще бъде Кристиан Треш, като включването му в стартовия състав ще е единствената промяна в тима на вълците. Ако има нещо гарантирано в този сблъсък, това са головете – в 30 издания до момента няма нулево равенство и паднаха общо 93 гола. Вълците обаче са фаворит да спечелят.
Прогноза: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

velinovv
01.12.2012 12:08

Леверкузен - Нюрнберг 1 Майнц - Хановер 1 и Фюрт - Щутгарт 2

El_Fenomeno_9
30.11.2012 23:11

Много сте ограничени .... И срещу Шалке викахте , че Хамбургер ще загуби лесно , но пък точно те ми донесоха парички , мача им с Волфсбург е Гол/Гол , но не е сигурна 1-цата , макар че "вълците" имат много силни футболисти

fcb_4ever
30.11.2012 16:28

Байерн ще бият Борусия въпреки че ми се иска жълто-черните да вземат нещо от това трудно гостуване. Прогноза 2-1