Кой отбор не вкарва с глава, и кои са кралете на сухите мрежи, равенствата и гредите в Калчото?

11:18
Кой отбор не вкарва с глава, и кои са кралете на сухите мрежи, равенствата и гредите в Калчото?
През изминалите дни се изигра 14-ят кръг от италианската Серия А. Благодарение на грешно съдийско отсъждане шампионът допусна загуба в дербито на кръга и това даде възможност на един от претендентите да се доближи само на две точки от върха.

Ето какво още се случи в Калчото:


Ювентус записа първата си загуба като гост за сезона. За последно бианконерите бяха регистрирали поражение извън дома в Калчото на 15-ти май 2011 година, когато отстъпиха на Парма с 0:1.

Робиньо отбеляза първият си гол за сезона в Серия А. За последен път бразилецът вкара през май месец в двубой срещу Аталанта.



Милан остава единственият тим в Серия А, който досега не е вкарвал гол с глава.

Фабрицио Миколи забоде стотното си попадение в Калчото. Така звездата на Палермо се изравни с Пиерино Прати на 74-то място във вечната класация на голмайсторите в италианския футбол.



Палермо е непобеден в последните си четири мача, като сицилианците записаха успех в два от тях. На своя "Ренцо Барбера" възпитаниците на Джампиеро Гасперини имат едва едно поражение от началото на казпанията.

► Другият сицилиански тим Катания продължава да е без успех като гост от 22-ри януари 2012 година. Тогава слоновете надвиха Сиена с 1:0. През изминалия период Катания регистрира осем ремита и 16 загуби при визитите си в Калчото.

► Проклятието на Интер в Парма продължава. Нерадзурите нямат победа на "Енио Тардини" от май 2008 година, когато с попадения на Златан Ибрахимович те взеха трите точки, а с това си подсигуриха и титлата.



Интер за първи път се провали в опитите си да отбележи гол като гост през кампанията. За последен миланският гранд бе импотентен при визитата си на Фиорентина на 22-ри април 2012 година (0:0).

Парма, Наполи и Фиорентина са трите отбора от Серия А, които продължават да са непобедени като домакини през сезона. Рекордът на дуковете до момента е забележим. От 17-ти април, когато губят с 0:2 от Милан, насам те имат 9 победи и три ремита на "Тардини".



► Марек Хамшик допринася с шест гола и седем асистенции за Наполи до момента. В последните 11 случая, в които словакът вкарва, Наполи бие. Небесносините са непобедени в Сардиния от април 2009 година, когато Каляри ги бие с 2:0.

Наполи е отборът уцелил гредите осем пъти досега през сезона. В този показател те са лидери в Калчото.

Лацио - Удинезе е гаранция за голове. В последните пет срещи помежду си тези два тима са си вкарали общо 20 гола. За първи път от 2006 година насам орлите опазиха мрежата си суха срещу фриуланите. Преди шест години, през ноември бианкочелестите разгромиха Удинезе с 5:0. Оттогава насам отборът от североизточна Италия бе успявал винаги да вкарва на Лацио.



Мирослав Клозе се е разписвал и в двата пъти, в които се е изправял срещу Удинезе. Последният гол на Ернандес пък бе на 20-ти октомври при победата с 3:2 над Милан.

► Стражът на Сиена Джанлука Пеголо запази осем сухи мрежи до момента и е лидер в тази класация до момента.

► За втори пореден път Рома не допусна гол във вратата си. Мачът с Пескара бе първият двубой с участието на джалоросите, в който пада само едно попадение.

► Торино продължава да е отборът с най-много равенства в Серия А. Биковете имат вече седем ремита и ще са доволни на нова точка от предстоящото градско дерби с Ювентус.

Фиорентина не бе правила равенство от 21-ви октомври, когато завърши 1:1 с Киево. След мача с веронци виола бе влязла в серия от пет поредни победи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари