Сериозни трудности за Байерн, голове в Бремен и Гладбах

14:24
Сериозни трудности за Байерн, голове в Бремен и Гладбах
10 познати от 12 прогнози, включително двата мача в заглавието. През миналия уикенд регистрирах най-високия процент успеваемост от началото на сезона, като вече в пет поредни кръга съм около или над 75 процента. Единствената издънка беше на откриващия двубой от кръга: Фортуна Дюселдорф Хамбургер, където гостите загубиха, но явно отсъствието на Рафаел ван дер Ваарт ще има тежки последствия за HSV. След това – с лекота хванат хендикап на Байерн Мюнхен срещу Хановер 96, плюс над 2.5 гола, гол/гол на Шалке 04 Айнтрахт Франкфурт и Волфсбург Вердер Бремен, макар че тук второто предложение – за домакинска победа не излезе. Двойката в полза на Борусия Дортмунд срещу Майнц 05 и хиксът на Гройтер Фюрт Нюрнберг. В неделя пълна успеваемост – домакинската победа на Фрайбург над Щутгарт, головете на Хофенхайм Байер Леверкузен и това, че Аугсбург няма да падне от Борусия Мьонхенгладбах. Сигурно е, че този кръг няма да е така – първо, той е междинен, което означава принципно изненади, второ - че, мачовете са криви и трето - в повечето трудно се намират подходящи залози.

Вторник, 27 ноември
21:00 часа: Борусия Дортмунд – Фортуна
Само няколко дни преди сблъсъка на върха с Байерн не би трябвало да има никакво съмнение в победата на шампиона. Още повече Борусия навлезе в отлична форма. Въпросите са два – дали Фортуна ще вкара гол и колко попадения ще реализат жълто-черните. Изглежда съмнително, че червените ще променят стила си – дълбоко прибрани в своята половина и разчитайки на контри. Но това ще свърши отлична работа на тима на Юрген Клоп. Коефициентът за хендикап победа на Борусия обаче не е много впечатляващ, а и от друга страна Фортуна, макар че загуби последните си три визити, го направи само с гол разлика. Тук може би единственото, което си струва да се пробва, макар и предпазливо, е, че ще има над един гол през първото полувреме – нещо, което се случи в последните три срещи на шампиона. Още повече гостите са без двама титуляри в отбрана – Лангенеке и Левелс са контузени.
Прогноза: над 1.5 гола през първото полувреме

21:00 часа: Хановер 96Гройтер Фюрт

Ограничените ресурси на Фюрт определено няма да помогнат на тима, когато има междинни кръгове. Хановер, за разлика от днешния си съперник, разполага с доста по-сериозен брой качествени резерви и днес Ян Шлаудраф ще се върне в титулярния състав, което гарантира сериозни проблеми за отбраната на гостите. Ларс Щиндл обаче ще отсъства за домакините, след като си призна, че срещу Байерн е получил пети жълт картон – нещо, което бе пропуснато от федерацията. Гостите са без Сарарер, който също е наказан и той ще бъде заместен от Клаус. Заради слабото представяне на Хановер напоследък, коефициентът за единица е привлекателен. Същото важи и за опцията над 2.5 гола, още повече в миналия кръг Фюрт направи първото си нулево равенство след завръщането в елита и е съмнително, че ще повтори. Може да опитате и двете.
Прогноза: 1, над 2.5 гола

21:00 часа: Хамбургер - Шалке 04

В миналия кръг Хамбургер не само загуби визитата си на Фортуна, но загуби и Рафаел ван дер Ваарт до края на годината. И както беше близо до зона Европа, няма да е чудно на паузата HSV да е по-близо до зоната на изпадащите – без холандеца северняците още не са вкарали гол. А за капак, аут е Хьонг Мин Сон, който има шест попадения от общо 12 за отбора през това първенство. Шалке 04 през уикенда завърши 1:1 с Айнтрахт, но направи много силно второ полувреме и нямаше да е незаслужено, ако бе спечелил. Тимът на Хууб Стевенс вече се класира за елиминациите на Шампионската лига, което бе цел номер едно пред клуба през този полусезон, така че сега кралскосините могат да се концентрират върху преследването на Байерн и Борусия Дортмунд. А това означава победа на „Имтех Арена”. Още повече Хамбургер спечели само веднъж в шест домакинства на Шалке 04.
Прогноза: 2

21:00 часа: Айнтрахт ФранкфуртМайнц 05

Голямото дерби на Майн няма как да не доведе до вулкан от емоции и съответно – голове. И двата отбора не са в много добра форма – Майнц загуби три пъти в последните четири мача, докато Айнтрахт има една победа в пет срещи, но пък орлите създадоха сериозни проблеми и на Байерн, и на Шалке 04. И Армин Фее, и Томас Тухел залагат на офанзивен футбол, а и по нищо не изглежда, че защитите са достатъчно добри да запазят суха мрежа. А и завръщането на Оушън на мястото на Матмур на върха на атаката на Айнтрахт ще създаде сериозни проблеми за Новески и Свенсон, защото физически той ги превъзхожда сериозно. А Кирхоф, който единствен от Майнц може да му се опре по този показател, а контузен. До този момент, червените нямат победа на „Валдщадион” в историята си, но е съмнително, че ще я постигнат сега. Макар че центраният защитник Андерсон Бамба е контузен и ще бъде заместен от Демидов.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола

Сряда, 28 ноември
21:00 часа: Борусия МьонхенгладбахВолфсбург

Още един от тези мачове, в които може да случи всичко. След уволението на Феликс Магат вълците ясно показват, че слабото начало на сезона е било най-вече заради диктаторските методи на треньора. Волфсбург има едно поражение в последните шест двубоя, а същото важи и за Гладбах, но проблемът при тима на Лусиен Фавр са многото равенства – пет (по този показател тимът е първи в елита). Непостоянството на Борусия е логично на фона на факта, че трите най-важни фигури през миналия сезон не получиха своите равностойни заместници. Предвид тежката програма до края на полусезон – предстоят мачове с Шалке 04 и Байерн, Гладбах не може да си позволи да загуби този мач и още едно равенство няма да е изненада (Борусия има само една победа в девет сблъсъка с вълците). Но опцията и двата отбора да стигнат до гол е за предпочитане.
Прогноза: гол/гол

21:00 часа: ЩутгартАугсбург

През уикенда тимът на Бруно Лабадия бе сериозно надигран в дербито на Баден-Вюртенберг и загуби с 0:3 от Фрайбург, но през тази календарна година съставът на Кристиан Щрайх е може би най-приятната изненада в Бундеслигата. Аугсбург стигна до точка срещу Гладбах и нямаше да е незаслужено да са дори три с оглед на силното първо полувреме, но баварците твърде рано решиха, че един гол ще им е достатъчен да спечелят и бяха наказани. Ремито сложи край на серията от три поредени загуби, но не бе достатъчно да измъкне отбора от последното място в класирането. Логично е да очакваме ситуацията да не се промени и след междинния кръг, но въпросът е дали да изберем домакинска победа или залог за висока резултатност. Аз ще заложа на единицата.
Прогноза: 1

21:00 часа: Вердер – Байер Леверкузен

Вердер измъкна точка от Волфсбург в миналия кръг и няма да е чудно, ако и в този се опъне сериозно на Леверкузен. Едно – бременци традиционно са по-силни на свой терен и второ – Байер изглеждаше много изморен и разсеян през второто полувреме срещу Хофенхайм, макар че спечели с 2:1. Има много странна тенденция в последните мачове между съперници – шест от осем завършиха наравно, а Леверкузен вече в девет срещи няма реми, така че е логично да се пробва още един хикс. От друга страна в същия период Вердер няма победа, а все някога трябва да дойде край и на тази серия. Ако се колебаете – пробвайте, че и двата отбора ще стигнат до гол – това се случи в последните пет срещи на бременци и в шест от предишните седем на червено-черните.
Прогноза: X, гол/гол.

21:00 часа: ФрайбургБайерн Мюнхен

Двата отбора в най-добра форма, заедно с Борусия Дортмунд. Фрайбург има само едно поражение в седем мача – от шампиона с 0:2 (макар и незаслужено), а Байерн е без загуба в същия период. Победата с 5:0 над Хановер в събота сложи край на миникризата при баварците, след двете равенства 1:1, в които те играха с човек повече общо близо час, но играта, особено през първото полувреме, не бе никак убедителна. Фрайбург, от друга страна, е еманация на модерния футбол в Германия – отбор без големи звезди, който обаче не спира да тича, пресира и да играе с невероятна енергия и дух. А срещу Щутгарт тимът на Кристиан Щрайх демонстрира и невероятно разнообразие на заучени положения при корнери и преки свободни удари. Факт е, че Байерн е фаворит, но коефициентът за двойка не си струва усилието. Вместо това за предпочитане е да се възползваме от хендикап в полза на домакините – откакто те се върнаха в елита баварците взеха две победи тук с 2:1, а през миналия сезон мачът завърши 0:0. Пък и малкият като размери терен означава много по-малко свободни пространства за гостите, а това не е по-вкуса на Рибери и компания.
Прогноза: Фрайбург (+1.5)

21:45 часа: НюрнбергХофенхайм

Маркус Бабел е пред уволнение и това може да се окаже последна възможност да спаси поста си. Съмнително е обаче, че Хофе ще успее да вземе три точки в Нюрнберг. Просто защото проблемите в отбраната на сините продължават и макар франките да не са отбор, който може да се похвали със силна атака, едва ли ще изпуснат шанса да се възползват от проблемите на съперника си. Историческият баланс обаче ме кара да бъда предпазлив – в седем издания на този сблъсък единицата е излизала само веднъж, и то в Зинсхайм. А и ако Хофе вкара пръв не е много сигурно как Нюрнберг ще реализира две попадения. Тоест, хиксът е първи избор.
Прогноза: X

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dimitostz
28.11.2012 00:17

махнете статията...СРАМ,загуба за дортмунд,и шалке

Neooo_1995
27.11.2012 14:44

Нюрнберг – Хофенхайм какво мислите за този двубой колеги.Аз мисля ,че е време Хофе да бият*smile*Ще го пускам 2*wonder*