Леванте ще вкара на Барса, Атлетико няма да сбърка срещу Севиля

11:12
Леванте ще вкара на Барса, Атлетико няма да сбърка срещу Севиля
Неделя, 25 ноември:
18:00 часа: Атлетик Билбао – Депортиво Ла Коруня

В миналия кръг
Атлетик падна тежко при гостуването на Реал Мадрид с 1:5. Така баските остават с три победи и три загуби от последните шест кръга. Депортиво записа трето поражение от пет кръга, след като загуби у дома от Леванте.
Новини около съставите
Атлетик Билбао: Поради наказание срещата пропуска нападателят Ариц Адуриц. Карлос Гурпеги е с травма, а под въпрос остава участието на Муняин и Йон Перес. В същото време Фернандо Йоренте може да замести наказаният Адуриц, а след като изтърпяха своите санкции в тима се завръщат Андер Ерера и Оскар де Маркос. Фернандо Аморебиета ще бъде на линия в защита, което означава, че Борха Екиза сяда на пейката.
Депортиво: Вратарят Даниел Арансубия е наказан, а това означава, че Херман Лукс ще излезе за първи път като титуляр. Нападателят Нелсон Оливера и защитниците Карлос Марчена и Зе Кастро са с контузии и пропускат мача. Айтами и Абел Агияр ще заместват последните двама.
Статистика:
Депортиво няма победа в 16 поредни срещи в Примера като гост.
Атлетик Билбао няма равенство в седем шампионатни двубоя.
Депортиво загуби шест от последните си осем мача за първенство.
Един срещу друг:
Съперниците имат 41 срещи на „Сан Мамес” в Примера. 20 успеха за Атлетик, 11 равенства и 10 победи за Депортиво.
Равенството между двата отбора отсъства в последните седем двубоя.
Депортиво спечели шест от последните седем срещи с този съперник във всички състезания.
Прогноза: Атлетик получи неочаквана почивка през седмицата, след като мачът с израелския Апоел Кирят Шмона от Лига Европа бе отложен. Много е лесно да заложим на победа на домакините, но по-скоро с пределна мобилизация и следвайки традицията от последните мачове, Депортиво има сериозни шансове да добави поне точка в борбата си за оцеляване.
Знак: Х

20:00 часа: Атлетико Мадрид – Севиля
В миналия кръг
Атлетико продължи отличното си представяне и на терена на Гранада след победа с 1:0. Попадението за 10-тия успех от началото на сезона отбеляза Арда Туран. Севиля направи мача на сезона си до момента разбивайки кръвният враг Бетис с 5:1. Така хората на Мичел стигнаха едва до петата си победа от началото на сезона. Хосе Антонио Рейес се разписа на два пъти, защитникът Фасио също отбеляза две попадения, а връх на фиестата на „Писхуан” сложи Ракитич в края.
Новини около съставите
Атлетико Мадрид: Единственият отсъстващ ще бъде халфът Марио Суарес, койте е наказан заради червения картон срещу Гранада. Осем от титулярите получиха почивка при победата над Апоел Тел-Авив с 1:0 (Раул Гарсия) и сега се очаква да се завърнат.
Севиля: Гари Медел е наказан и ще липсва от полузащитата. Халфът Троховски все още е в лазарета. Негредо е аут заради мускулна травма. Хосе Кампаня и Баба Диавара ще получат място сред стартовите единайсет. За първи път откакто напусна Атлетико през януари, Хосе Антонио Рейес се завръща на „Калдерон”, но този път с екипа на Севиля.
Статистика:
Атлетико спечели последните си седем домакинства в Примера.
Севиля допуска поне по два гола от три гостувания насам.
Атлетико вкара поне по два гола в последните седем двубоя на „Калдерон”.
Севиля е в серия от три поредни загуби навън.
Един срещу друг:
Мачовете между двата отбора за първенство на „Калдерон” са 68. 38 победи има Атлетико, равенствата са 17, а Севиля има 13 успеха.
Последните три срещи между двата отбора във всички състезания завършиха наравно.
Севиля е без загуба от Атлетико в осем поредни срещи във всички състезания.
Последната победа на Севиля в Мадрид срещу Атлетико е през 2008 г.
Прогноза: Атлетико има широка скамейка, а това дава възможност на треньора Симеоне да придава вариативност на своя тим и да го адаптира към различни съперници. Севиля ще пристигне в отлично настроение тук, но и с някои кадрови проблеми, които биха могли да се отразят на играта на тима.
Знак: 1

22:00 часа: Леванте – Барселона
В миналия кръг
Леванте направи поредния си силен мач и успя да надиграе като гост Депортиво с 2:0, а головете бяха дело на Обафеми Мартинс и Хосе Баркеро. През седмицата валенсианци се разходиха до Швеция, където се налижиха с лекота с 3:1 над Хелзинборг. Головете вкараха Анхел, Диоп и Ибора. Барселона спечели срещу Сарагоса с 3:1 с два гола на Меси и един на Сонг. В Москва пък каталунзите взеха победа с 3:0, като Меси се разписа на два пъти, а един гол вкара Дани Алвеш. Така тимът на Тито Виланова изпълни отлично ангажимента си в Шампионската лига срещу местния Спартак.
Новини около съставите
Леванте: Защитникът Педро Лопес пропуска мача поради наказание. Вън от плановете остава и гръцкият нападател Теофанис Гекас, който е контузен. Очаква се треньорът Хуан Инасио Мартинес да върне в състава цели осем футболисти, които не играха през седмицата в Швеция.
Барселона: Карлес Пуйол и Давид Вия се връщат в състава след като получиха почивка при гостуването в Москва. Алексис Санчес е контузен, а това важи и за защитника Марк Бартра.
Статистика:
В продължение вече на 15 гостувания Барселона вкарва поне по два гола.
Барса спечели 11 от 12-те мача в първенството, като изключение прави само ремито с Реал.
Леванте падна веднъж в осем домакинства в Примера.
Леванте спечели четири от последните си шест шампионатни срещи.
Един срещу друг:
Барса спечели два пъти в три гостувания на Леванте.
Барса вкара поне по два гола в пет от последните шест срещи с Леванте във всички състезания.
Последната победа на Леванте срещу Барселона е с 5:1 и датира от 1964 година.
Прогноза: Леванте е един от отборите, които продължават да впечатляват със изявите си както в Примера, така и в евротурнирите. Барселона обаче едва ли ще пропусне да наложи своята воля и в тази среща. Голяма е вероятността да паднат голове и в двете врати.
Знак: гол/гол

Понеделник, 26 ноември
22:00 часа: Реал Сарагоса – Селта

В миналия кръг
Сарагоса загуби съвсем очаквано визитата си на Барселона. Тимът на Маноло Хименес падна с 1:3, а голът бе дело на Пабло Монтанес. Това бе втора загуба от пет кръга насам (другата е от Реал Мадрид). Селта завърши наравно 1:1 с Майорка, като със сигурност играта на тима бе далеч от добрите представяния в началото на сезона. Все пак кореецът Парк спаси „небесно-сините” с изравнително попадение след почивката, когато Селта се активизира.
Новини около съставите
Сарагоса: Защитниците Лоовенс и Маурисио Ландзаро са контузени. Халфът Хосе Мари е също с травма.
Селта: Единственият отсъстващ е халфът Начо Инса.
Статистика:
Сарагоса е без равенство от 23 поредни срещи в Примера.
Селта загуби всичките си шест гостувания в Примера през този сезон.
Сарагоса спечели три от последните си четири домакинства.
Един срещу друг:
Мачовете на този стадион в Примера са 33. 20 победи за Сарагоса, 10 равенства и три успеха за Селта.
Сарагоса е в серия от три домакински победи срещу Селта.
Прогноза: Домакините записват отлични резултати и след колебливия старт, сега са далеч от опасната зона. До голяма степен това се дължи на работата на Маноло Хименес, чийто почерк започва да личи. Тимът на Селта загуби всичките си гостувания до момента, но въпреки това в нито едно от тях не се е предал без бой. Първата точка навън все някога трябва да дойде.
Знак: Х
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

catalan
25.11.2012 20:48

Дано станат 11 точки от Реал, Леванте са корави... особено като домакини.

John_Jameson
25.11.2012 21:33

Пич, ето това искаш да кажа и аз ! Леванте са добри и затова се съмнявам в победата ! Може би съм се изразил неправилно или ти не си ме разбрал, но това не е от значение ! Важното е Барселона да победи и разликата да стане 11 точки !!! *smile* [@link http://prikachi.com/images/952/5535952z.png] !!! *joking*

miro_slavcho
25.11.2012 19:40

Най много точка за Леванте... А Севиля и Атлетико ще завършат Х

John_Jameson
25.11.2012 14:25

Аз го казах - този сезон за Барса и за Реал ще има 7 изключително тежки ГОСТУВАНИЯ извън Ел Класико !!! Това са: Леванте, Атлетик Билбао, Атлетико Мадрид, Севиля, Валенсия, Малага и Бетис !!! *smile* Вече се видя - Реал загуби от Севиля, загуби и от Бетис, Барса пък се измъчи страшно много срещу Севиля, същото ще е и тази вечер срещу Леванте ! Да, Билбао са в много лоша форма, но е страшно глупаво да бъдат подценявани като са домакини !!! *tongue* *wink*

Sir_Alberto
25.11.2012 13:49

Може Леванте да вкара, обаче Барса ще ги съсипе

SuperSizee
25.11.2012 12:35

Леванте са най - коравия съперник на Барселона в последните години и очаквам обрат, защото с тоя Масчерано отзад, Барса са като разграден двор. Нямаше да загубят толкова мачове, ако имаха централен защитник, а не преклалифициран дефанзивен халф с височина под 1.85

SuperSizee
25.11.2012 22:50

не мислех, че ще пусне Пуйол ....

catalan
25.11.2012 12:45

И как прецени ,че Масчерано ще е защитник тоя мач ?

John_Jameson
25.11.2012 11:47

Честно казано се съмнявам, че Барса ще победи довечера, но дано греша !!! *smile*

John_Jameson
25.11.2012 15:23

Абе ти изобщо чуваш ли се какви ги дрънкаш !!?? *lol* Май ме бъркаш с един, който е фен на Реал, Барса и Юнайтед ! *lol* Извади ми къде казвам че искам Реал да бие Атлетико ! Аз не помня къде съм писал такова нещо ! Във всяка тема съм им пожелавал късмет ! Да бе !! *lol* Само дето снощи написах ''Давайте Бетис'' !!! Ама тва са подробности, нали ... *tongue*

catalan
25.11.2012 15:13

Аз не казвам ,че не може да се издъним, просто казвам че лижеш гъзовете на феновете на Реал като във всяка тяхна тема им пожелаваш късмет да бият. Какъв късмет им пожелаваш бе момче, нали това е футбола, ние се надяваме те да падат, а не да печелят. Фен на 15 отбора, късмет взел да им пожелава, ти не знаеш какво е да си фен на един отбор и той да е в сърцето ти, не знаеш чувсвото и тръпката, ако го знаеше нямаше във всяка тема да им правиш минети и да казваш с тъпи усмивчици как Барса щели да паднат. Съшо така каза ,че искаш Реал да бият Атлетико в една от другите теми. Нямам думи.

John_Jameson
25.11.2012 14:18

Абе я си гледай работата !!! Гледай реално на нещата !! Леванте са много добър отбор и няма да ни е никак лесно !!! ИСКАМ ДА ПОБЕДИМ !!! Само да се издъним обаче довечера, не искам да виждам твой коментар в темата за мача !!!

catalan
25.11.2012 11:56

Аре млъквай ве братле, всеки ден виждам как пожелаваш на Реал да печелят и как си мислиш ,че Барса ще паднат. Подкрепяй отбора си и не се дръж като шунда ,че да те харесват фенчетата на Реал. Дръж се на положение малко.