Лесна победа за Байерн, по-трудна за Борусия Дортмунд

19:59
Лесна победа за Байерн, по-трудна за Борусия Дортмунд
Поредицата от добри резултати продължава, макар и не толкова силна колкото преди две седмици – когато познах 9 от 11 – сега положението бе 7 уцелени от 11 прогнози. Началото в събота беше ударно – победата с хендикап на Борусия Дортмунд, X2 на Щутгарт срещу Борусия Мьонхенгладбах, фактът, че Нюрнберг вкара гол на Байерн Мюнхен, както и победата на Айнтрахт Франкфурт над Аугсбург. Но пък имаше и издънки – Майнц 05 не стигна до гол срещу Хамбургер, Фрайбург шокира Хановер 96, а пък Шалке 04 не стигна до гол в Леверкузен. Но в неделя успеваемостта бе 100 процента – победата на Вердер Бремен над Фортуна Дюселдорф и головото шоу на Хофенхайм Волфсбург.

Петък, 23 ноември
21:30 часа: Фортуна ДюселдорфХамбургер

Червените спечелиха само точка в последните шест мача и отличното начало на сезона вече изглежда само далечен спомен – тимът на Норберт Майер се свлече до 16-ата позиция в класирането. Северняците са с шест позиции нагоре и шест точки повече и зона Европа е по-близо, отколкото зоната на изпадащите. Хамбургер няма поражение в четири визити, като в последните три дори не допусна гол и при още един сух мач ще изравни клубния рекорд. И едва ли ще е учудващо, ако тази серия продължи, защото Фортуна има четвъртата най-слаба атака в елита с едва 11 реализирани гола и все още няма домакинска победа този сезон. Под въпрос за тима на Норберт Майер е Роби Крус, който се представи най-силно в последните два двубоя, но и Торстен Финк няма варианти в атака, защото Маркус Берг е контузен. Балансът между опонентите е единственото нещо, което дава шанс на Фортуна – Хамбургер не е печелил в Дюселдорф в осем срещи, като за последен път това се случи преди почти 30 години – през септември 1983-а. Няма да е чудно, ако се случи и днес.
Прогноза: 2

Събота, 24 ноември
16:30 часа: Байерн МюнхенХановер 96

Лидерът в класирането ще се надява да изтрие разочарованието от последните два двубоя, които завърши 1:1. След ремито във Валенсия, където баварците играха с човек повече близо час, голяма част от играчита на Юп Хайнкес признаха, че отборът е играл слабо и дори е трябвало да загуби. Хановер обаче е един от любимите съперници на Байерн – северняците имат само една победа в 23 визити в Мюнхен и са загубили в 20 от 23 случая. Преди две седмици обаче съставът на Мирко Сломка обърна мач, след като изоставаше на почивката с 0:2, което не се бе случвало до този момент. Потърпевш бе друг отбор от южна Германия – Щутгарт. Но пък в миналия кръг Хановер участва в друг исторически мач, след като падна за първи път на свой терен от Фрайбург, а в четвъртък за първи път от седем месеца насам завърши 0:0 – срещу Твенте в Лига Европа. Луис Густаво и Робен все още не могат да играят заради травми, а Рибери е под въпрос. Що се отнася до гостите – Ларс Щиндл ще се завърне в стартовия състав, след като не игра в евротурнирите заради наказание. Сломка не е печелил в кариерата си в Мюнхен, но до преди две седмици не го бе правил и в Щутгарт. А и все пак, Саболч Хусти – човекът вкарал гола за единственият пълен успех на северняците в Бавария – отново е в Хановер. Но ще подкрепя Байерн.
Прогноза: Байерн (-1), над 2.5 гола

16:30 часа: Шалке 04 – Айнтрахт
Кралскосините загубиха последните си две визити, може би разконцентрирани и заради битките в Шампионската лига, но след класирането за елиминациите, ще могат да се съсредоточат в преследването на Байерн. Факт е обаче, че Айнтрахт не е никак лесен съперник, а и Шалке 04 има проблеми в защита – Пападопулос е наказан, Хьогер и Плацикас са контузени, а пък Учида е под въпрос. Орлите също имат проблеми в отбрана – Андерсон е под въпрос, но пък Самбрано е на линия. Предвид агресивната игра на двата тима, ще има доста голови положения и това е по-добър избор, отколкото да се заложи на победа на кралскосините. Все пак, Айнтрахт вече осем години няма победа над Шалке 04 в Бундеслигата и все някога тази серия трябва да свърши.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Волфсбург – Вердер
Домакински дебют за Клаус Алофс като спортен директор на вълците и то точно срещу отбора, където изкара толкова много години. Напрежението ще е огромно, но пък в този случай това е гаранция за голове. И двата отбора в зелено имат проблеми в отбрана и силни атаки, така че попаденията изглеждат гарантирани. А и традицията е такава – 115 гола в 32 мача или средно по над 3 на двубой. Вълците са фаворит, защото в последните срещи показват изключителна ефективност – 3 гола от 3 точни удара във вратата на Хофе, преди това 3 гола от 6 удара във вратата на Леверкузен.
Прогноза: 1, гол/гол

16:30 часа: Майнц 05Борусия Дортмунд
Първенецът на Германия спечели своята група в Шампионската лига, а вече осем мача няма поражение в Бундеслигата и се връща към най-силната си форма от миналия сезон. И то точно навреме, защото сблъсъкът с Байерн е съвсем скоро. Майнц падна в последните си две визити, но на свой терен има само едно поражение – от Гройтер Фюрт – и едва два допуснати гола. Което показва, че задачата на жълто-черните няма да е лесна. Но срещу Аякс Борусия показа завидна успеваемост – шест удара и четири гола, нещо нетипично за състава на Юрген Клоп. Ново подобно представяне и на „Кофас Арена” ще означава победа. За червените се завръщат Баумгартлингер и Сото, което означава промени в халфовата линия, но пък и гостите вече могат да разчитат на капитана Себастиан Кел. Майнц не е печелил в последните четири мача срещу Борусия и изглежда съмнително, че ще го направи точно сега.
Прогноза: 2

16:30 часа: Гройтер Фюрт – Нюрнберг
Франкското дерби ще има своето първо издание в Бундеслигата, но и двата тима не са в никак добра форма – Фюрт е без победа от 31 август (11 мача), а пък червените спечелиха веднъж в последните девет срещи, но пък в миналия кръг с много воля и усилия измъкнаха хикс от Байерн. Очевидно е, че желанието за повече сигурност ще вземе връх в представянето и на двата клуба, така че прогнозата трябва да започне с хикс и ниска резултатност. Асамоа, Пекович и Клайне се завръщат след контузии и наказания, което означава, че Майк Бюскенс ще разполага с най-силния си тим, докато гостите са без наказания Гебхард.
Прогноза: X

Неделя, 25 ноември
16:30 часа: ФрайбургЩутгарт
Дербито на Баден-Вюртенберг обещава да е изключително оспорвано. Миналата седмица съставът на Бруно Лабадия надви Борусия Мьонхенгладбах с 2:1, а в четвъртък бе безапелационен във визитата си на Стяуа и триумфира с 5:1, за да увеличи шансовете си за участие на елиминациите в Лига Европа. Проблемът обаче е, че Щутгарт спечели само веднъж в шест опита след мачове от турнирите на Стария континент, а и Фрайбург е в добра серия – едно поражение в последните седем двубоя, при това от шампиона Борусия Дортмунд. Кристиан Щрайх едва ли ще прави промени в състава си, а същото важи и за гостите. През миналия сезон Щутгарт записа дубъл над този съперник, като Мартин Харник реализа четири от общо шестте гола във вратата на Оливер Бауман.
Прогноза: 1

18:30 часа: Хофенхайм – Байер Леверкузен
Старите съотборници в Ливърпул Сами Хюпия и Маркус Бабел се изправят един срещу друг като треньори. Сините се представят зле от началото на сезона, загубиха шест пъти, включително преди седмица с 1:3 от Волфсбург и инкасираха цели 26 гола във вратата си. А и сега те се изправят срещу най-големия си кошмар – Леверкузен има седем победи и реми в осем мача с Хофе. В четвъртък червено-черните паднаха с 0:2 от Металист Харков в Лига Европа, но играха предимно с резерви и има защо – Байер вече се класира за елиминационната фаза на турнира, а в Бундеслигата изостава на едва две точки от второто място. Така единственият проблем в лагера на гостите е контузията на Хосогай, което може да доведе до дебюта на Бьониш в стартовия състав. За домакините се очаква Бабел да върне Салихович по-назад в халфовата линия, а пък Грифо да бъде титуляр по левия фланг. Няма да е чудно, ако и Тим Вийзе отстъпи своето място на вратата – в миналия кръг той така и не успя да отрази удар във вратата си, а получи три попадения. От началото на сезона Хофе не ни разочарова по отношение на високата резултатност и сега няма да е по-различно.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола

18:30 часа: АугсбургБорусия Мьонхенгладбах
Както се очакваше, Аугсбург вече се открои като един от фаворитите за изпадане, но пък Гладбах все още не може да намери постоянството, което имаше през миналия сезон и страда от това. Баварците загубиха последните си четири мача, но пък срещу Айнтрахт вкараха два гола, което е положителен знак. Борусия има втората най-слаба отбрана в елита с 23 инкасирани попадения, а предвид факта, че в четвъртък игра в Лига Европа и си осигури класиране напред, няма да е никак чудно днес хората на Лусиен Фавр да са малко по-разсеяни. Капитанът Филип Даемс е контузен и Вендт отново ще играе като ляв бек. За домакините аут поради травма е Вернер, което може да накара Маркус Вайнцирл да върне схемата 4-2-3-1, вместо 4-1-4-1, което използваше в последните седмици. През миналия сезон Аугсбург взе четири точки от Гладбах, при това без да допусне гол във вратата си и няма да е изненада, ако и сега стигне поне до реми.
Прогноза: 1X 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

man4estara10
24.11.2012 12:01

Фортуна - Хамбургер 1:1
Байерн Мюнхен - Хановер 96 2:1
Шалке 04 - Айнтрахт 2:1
Волфсбург - Вердер Бремен 2:2
Майнц 05 - Борусия Дортмунд 1:2
Гройтер Фюрт - Нюрнберг 1:1
Фрайбург - Щутгарт 0:0 (0:1)
Хофенхайм - Байер Леверкузен 0:2
Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах 1:1 (1:2)

eelche
24.11.2012 00:37

Предвид факта,че и Байерн и Шалке се класираха напред в турнира на ШЛ очаквам по - спокойни откъм драма срещите с тяхно участие.Волфсбург - Вердер и Майнц-Дортмунд са много интересни срещи в които всичко е възможно и е твърде вероятно да бъдат поднесени изненади.Очаквам минимална победа на Фюрт над Нюрнберг,както и победа на Щутгарт над Фрайбург *wink*

Neooo_1995
23.11.2012 20:11

Аз мисля ,че е обратното.Хановер не отбор за подценяване в момента.

Blueisthecolour
24.11.2012 00:23

Ами,Байерн най-малко 4ка ще им пишат *wink*