Падна първият автогол в Серия А, тифозите видяха най-грубия мач в Европа

15:33
Падна първият автогол в Серия А, тифозите видяха най-грубия мач в Европа
През изминалия уикенд се изиграха повечето от мачовете от 13-я кръг на Серия А. Ето какво се случи в Калчото:

► Защитникът на Каляри Давиде Астори имаше нещастието да отбележи първия автогол за сезона в Серия А. Скоро Астори бе последван от бранителя на Дженоа Чезаре Бово. Преди този уикенд в 122 двубоя от Калчото не бе падал автогол.

► Болоня - Палермо бе най-грубият мач в топпървенствата на Европа. В този сблъсък бяха показани цели четири червени картона. За последно рефер показа четири червени картона в мач от Калчото през април 2008 година в двубоя Парма - Наполи. За последен път един отбор остана с осем души на терена в мач от Серия А бе през декември 2011 година, а тимът бе Рома.



Сампдория спечели 105-то дерби на Генуа. Това е първа тяхна победа над грифоните от април 2010 година. Тогава наставник на дорианците бе настоящият треньор на Дженоа Луиджи Дел Нери.

Дженоа е в серия от шест поредни загуби. Това не се е случвало на клуба от май месец 1992 година.

► Андреа Поли и Мауро Икарди отбелязаха своите първи голове в Серия А. Това бе 78-ят мач за Поли в елита, а Икарди вчера дебютира в среща от италианския елит.

Интер направи първото си равенство за сезона, завършвайки наравно 2:2 с Каляри. Техният последен хикс на "Сан Сиро" в мач от Калчото бе на 18 март, когато извъртяха 0:0 с Аталанта.



Каляри няма победа в Милано от 1995 година. Сардинците са регистрирали 10 загуби и три ремита от тогава нататък. Мамаду Соу за първи път в кариерата си заби две попадения в един мач от Серия А.

► Ремито срещу Лацио бе второто нулево равенство за Ювентус през сезона. Преди това шампионите направиха 0:0 като гости на Фиорентина.



► В последните си 16 гостувания на Юве от Серия А Лацио няма успех. Орлите спечелиха в Торино на 15-ти декември 2002 с 2:1, като тогава двата гола за тях бяха дело на Стефано Фиоре. След това лациалите са регистрирали шест поражения и шест хикса.

► Наполи направи второ поредно равенство на стадион "Сан Паоло" в Серия А. 27 точки от 13 мача е третият най-добър старт за южняците в историята им.

Милан допусна 18 гола в 13 срещи. Това е най-лошият дефанзивен рекорд на росонерите от 1983 година насам. Тогава те пуснаха 21 попадения за същия брой срещи.

► Стефан Ел Шаарауи вкара своя 10-ти гол за сезона в Калчото. Малкия Фараон е отбелязал половината от всички голове на Милан през настоящата кампания.



► В последните 18 сблъсъка между Наполи и Милан небесносините имат едва два успеха.

Алберто Джилардино се разписа за 152 път в Серия А и помогна на Болоня да излезе от негативна серия, донесла в актива на тима едва една точка от шест срещи.

Катания спечели четири от последните си пет домакински двубои от Калчото. На другия полюс е Киево. Веронци регистрираха шест поредни поражения в гостуванията си през настоящата кампания.

Фиорентина изравни клубен рекорд от пет поредни успеха в Серия А. За последен път селекция на виола е постигала подобен успех през 1966 година.

► За последен път Алберто Акуилани вкарва в два последователни мача от Калчото през сезон 2007/2008 година. Междувременно Лука Тони вече има 105 попадения в Серия А.



► Беше прекъсната позитивна поредица на Аталанта. Бергамаските имаха четири победи и реми преди да паднат лошо във Флоренция.

► Пескара получи първата дузпа в своя полза за сезона, но Анте Вукушич я пропусна.

Удинезе направи равенства в последните си четири срещи за първенство и е отборът с най-много хиксове в Калчото до момента.

► Голът на Рафаеле Паладино бе 1000 попадения за Парма в Серия А.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация