Вижте най-странните отсъждания на дузпа на \"Олд Трафорд\"

11:34
Вижте най-странните отсъждания на дузпа на \"Олд Трафорд\"
След разгромната победа на Манчестър Юнайтед над Тотнъм с 5:2 и добрата игра на "червените дяволи" през второто полувреме едно от събитията по време на двубоя остана на заден план.

Естествено, става въпрос за дузпата в полза на Юнайтед, свирена от Хауърд Уеб в 56-а минута на двубоя при резултат 2:0 за "шпорите" и равностойни действия на терена.

Реферът посочи бялата точка за нарушение на Аурелио Гомес срещу Майкъл Карик, като на повторение, а и на пръв поглед, се видя, че стражът на гостите изчиства топката, а после халфът на "червените дяволи" се блъска в него и се срутва на земята...Останалото е история.

Британското издание "Дейли Мейл" ви представя някой от странните отсъждания на дузпа на "Олд Трафорд" в последните години.

Странна е статистиката, че в периода Декември 1993 година- Април 2004 година в мач от Висшата лига в "Театъра на мечтите" не е бил вкарван единадесетметров наказателен удар във вратата на "червените дяволи". За тези почти единадесет години реферите са отсъдили едва три дузпи за противници на Юнайтед, и трите изпуснати - съответно от Жуниньо, Дейвид Дън и Мъзи Изет.

В същото време в полза на Манчестър Юнайтед са свирени много спорни положения, които са имали влияние в развоя на някои трудни мачове на "червените дяволи".

Вижте най - спорните отсъждания на дузпи на "Олд Трафорд":

Манчестър Юнайтед - Болтън 2:0, Септември 2008 година, Висша лига

След един час игра гостите се представят стабилно в отбрана и резултатът си остава 0:0.
В този момент Кристиано Роналдо прави един от своите блестящи пробиви по дясното крило. Португалецът нахлува в пеналта на "Уондърърс" и Джейлойд Самуел му прави чист шпагат избивайки топката в тъч. Роналдо пада на единия си крак, но дори не се разкрещява, че иска фал, както обикновено прави. За този инцидент Роб Стайлс свири дузпа за "червените дяволи", която Роналдо вкарва, а после Уейн Рууни доубива Болтън с втори гол. След края на срещата реферът се извинява на гостите и разкрива, че е сбъркал за дузпата.

\"\"

Манчестър Юнайтед- Тотнъм 4:0, Март 2002, Висша лига

Това е един от двубоите, в които Юнайтед смазва своя съперник и не оставя съмнение, че е по-добрия отбор в двубоя. И все пак, при резултат 1:0 Маурисио Тарико фаулира Пол Скоулс малко преди границата на пеналта. Според реферът Майк Райли това е чиста дузпа, гарнирана с червен картон за защитника на "шпорите".

След края на срещата сър Алекс разкрива: "Решението за дузпата беше грешно, но ние си бяхме по-добрият отбор."

\"\"

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:0, Септември 1998 година, Висша лига

В този период от време Ливърпул не беше дори полусериозен претендент за титлата. Мърсисайдци бяха ръководени от Рой Евънс и играеха най-вече за честта си в този двубой.
След центриране на Дейвид Бекъм от корнер Бад Фридъл боксира несигурно топката, тя пада и се удря в ръката на Джейсън Макатиър, която е прилепена до тялото му. Съдията дава дузпа за "червените дяволи", която Денис Ъруин оползотворява.

\"\"

Манчестър Юнайтед - Мидълзбро 3:1, Януари 1999 година, ФА къп трети кръг

Осем минути преди края на срещата резултатът е 1:1, когато Греъм Барбър отсъжда единайсетметров за домакините. Ники Бът е фаулиран от Нийл Мадисън и след това Юнайтед печели мача с 3:1.

"Бът е абсолютен симулант. Ясно се видя, че Нийл изобщо не го докосна. Просто ще трябва да се примирим с това", коментира мениджърът на Боро Брайън Робсън след мача. Робсън е една от легендите на "червените дяволи".

"Трябва да призная, че решението беше малко пресилено, но пък от друга страна още не мога да повярвам... Никога реферите не свирят дузпи за нас", сериозно заявява сър Алекс след края на срещата.

\"\"

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1, Февруари 1996 година, ФА къп пети кръг

\"\""Гражданите" водят с 1:0, но към края на първото полувреме Кантона е избутан от Майкъл Фронцек в пеналта на гостите. "Крал Ерик" вкарва от бялата точка, а после Лий Шарп носи победата на домакините.

"Говорихме с момчетата, че решението за дузпата беше пресилено. Ако това се беше случило срещу нас в подобно дерби, щяхме да се чувстваме доста ощетени", споделя героят Шарп след края на срещата.

Манчестър Юнайтед -
Арсенал 2:0, Октомври 2004 година, Висша лига

Тази победа на Юнайтед прекъсна серията на Арсенал от 49 мача без загуба в първенството. В 73-а минута Уейн Рууни се сблъсква със Сол Кембъл в наказателното поле на Арсенал. Дузпата, която Майк Райли свири тогава за "червените дяволи" е неговата осма в полза на домакинския отбор в осмото му появяване на "Олд Трафорд".

Рууд Ван Нистелрой отбелязва и дава ценна победа за своя тим.

Манчестър Юнайтед - Блекбърн 2:1, Февруари 2009 година, Висша лига

В този двубой не е отсъдена дузпа за Юнайтед. Вместо това при резултат 1:1 Мортен Гамст Педерсен е фаулиран от Рафаел Да Силва в пеналта и иска наказателен удар. Хауърд Уеб обаче решава, че бразилецът е играл чисто. След това "червените дяволи" вкарват за 2:1 и печелят срещата.

"Не съм разочарован. Повечето отбори няма да получат дузпа на този стадион. Иначе всички видяхте, че Рафаел фаулира Мортен Гамст", коментира Сам Алардайс след мача.

Манчестър Юнайтед - Селтик 3:2, Септември 2006 година, Групова фаза на Шампионска лига

При 1:0 за шотландците, Артур Боруц избива топката пред краката на Райън Гигс. Крилото на Юнайтед пада на земята... след това Луи Саха изравнява от бялата точка и после "червените дяволи" взимат мача.

"Детелините" си отмъщават на своя земя, печелейки с 1:0, като тогава Саха пропуска дузпа в последната минута на срещата.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsenov
30.04.2009 21:42

то нали знаете коиси купуват съдиите по-слабите!!!!

EQU
30.04.2009 09:18

а помните ли отменения гол срещу ман? топката беше на 1 метър зад гол линия и ако това не е бутане на ман, това не беше дори спорна ситуация, а цял метър зад линията.

manutd_pz
29.04.2009 19:49

vladislav4o : Eвала пич личи си че разбираш от Футбол. И каза само вярни неща. Бравоо

fena_man_utd
29.04.2009 17:54

Тези от уинър ги е яд,нещо а защо не дадете и за лузерите а?

dexter
29.04.2009 16:01

Е, за 10 години все ще се намери нещо, стига да е достатъ4но безпристрастен, което според мен определено не е така *joking*
4ервения картон на Лампард, срещу Ливърпул, дузпата срещу Атлетико Мадрид, дузпата и първият гол срещу Реал, двата гола срещу Хъл и т.н. и т.н. ..............
Да не говорим 4е същият отбор е единственият класирал се за предна фаза без да вкара гол и без да играе продължения срещу 4елси, ама то това не е съмнително отсъждане, извиняваите
По тъпа статия не бях срещал скоро време

Aeonflux
29.04.2009 15:56

Админа,който е качил тази статия не става за админ (или не го знам админ ли е какъв е),но за да си добър журналист и да работиш за спортни сайтове,трябва да показваш неутрални футболни пристрастия,а това контрастира с неутралните футболни пристрастия!А преди около седмица имаше тема "Трябва ли да се въведат видео-повторения във футбола",като кулминация в темата,отново беше изтъкната дузпата за Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм.Не знам дали това е някакъв знак на протест,или може би омраза и злоба изпитвана срещу Манчестър Юнайтед,но съветвам качилия темата да помисли малко за пристрастията си и да не излиза извън нормите!Като за начало може да качи спорни дузпи или ситуации от цяла Европа (просто съвет нищо лично)!

dexter
29.04.2009 15:18

А на кой отбор ли е фен тоя дето е публикувал статията *stop*
Я сега като е толкожа умен, да се напъне и да пусне една статистика със съмнителните положения на Сините от Лондон и онез от Анфийлд *joking* Смее ли

Kura_na_qnko
29.04.2009 15:04

Просто съм без коментар . Всичко си се казва .....

Patilanec
29.04.2009 13:53

vladislav4o всичко, което си написал е така *thumb_up*

DeviLLmaN
29.04.2009 13:50

Ей хора престанете бе..... имало дузпа нямало дузпа ква файда като накрая единия отбор печели. Ем то в Италия Интер трябва са 4-ти в класирането без садийска помощ ама ква файда от тва ето виждате, че са Шампиони на Италия. Лайте си колкото искате ама никои не помни дали един отбор е бил ощетен, а помни ПОБЕДИТЕЛЯ.

bacardy_breezer
29.04.2009 13:47

И днес ще има дузпа за Юнайтед ! Кристиано ще я вкара ,после още 1 гол на Рууни и 2-0 *wink*

vladislav4o
29.04.2009 13:46

А и специално эа феновете на Ливърпул , я се сетете най-потресаващата дуэпа №1 и най-потресаващата дуэпа №2 в палэа на кой са свирени а да и редно е да споменеме и гола приэрак срещу Челси който и до ден днешен не е докаэано , че е гол!!!

vladislav4o
29.04.2009 13:33

Абе Lucas_Podolski , Нюкасъл вкара гол на Челси а те не им го эачетоха , Челси миналия сеэон вкараха 2 гола от эасада на Арсенал , в мача Челси - Ман Юнайтед , Роналдо беше иэведен сам срещу вратара и му свирят эасада эа която на повторението се вижда , че няма.Таэи година на Юнайтед им отмениха 2 чисти гола срещу Челси а срещу Блекбърн чист гол на Еванс беше отменен.А эа отсъжданията в палэа на Ливърпул просто няма да ми стигне място , тая статия и эа срок от 10 години а само эа Ливърпуул тоэи сеэон мога да дада веднага 6 примера.Първите 2 гора срещу Хъл Сити абсолютен потрес , първите 2 гора в мача с Реал М , червения картон на Лампард , дуэпата срещу Атлетико а и най-фрапиращия пример от миналата година , дуэпата в мача с Арсенал.Но просто энам , че няма да раэберете а ще почнете пак с ваще глупости.

manutd_pz
29.04.2009 13:30

lukas podolski : Е добре бе пич ама да бяха извадили за всички отбори в Англия като чели само на Ман . Ю се случват такива неща.Сега ще кажиш ама тая седмица се случи на тях, да ама така става все едно в Англия садиите подпират само Манчестер което не е варно. Ако някой смята че неговият любим отбор не се слу4жало се лайе

LFC_T9_G8
29.04.2009 13:25

ако искайте ме обиждайте квото искате правете не ме инт. .. ама си е вярно!!!

fawlty_towers
29.04.2009 13:25

Да ти кажа въобще не чета коментарите в които няма никакъв смисъл , а такива в които може и да има критика, но тя да бъде обоснована. Няма отбор, който да не е бил подпиран. Точно щото Юнайтед са 1-ви за това се спекулира. Както и да е. Успех на Митака и дано вкара гол тая вечер

LFC_T9_G8
29.04.2009 13:24

а е всички съдии само подкрепят тия балеринки и супер мноо се нервя *evil* .. ако не им бутат рамена .. до никъде няма да стигнат *stop* ..

Castello
29.04.2009 13:22

Не мога да разбера само защо изобщо се споменават отсъжданията на Майк Райли *sick* На този кавал трябва да му се забрани достъп до футболните игрища под каквато и да било форма. Мога да го нарека " Най-голямата издънка на английския футбол за последното десетилетие". Иначе статията си я бива, дано "Топчийте" се опазят от спорни единоборства в тяхното наказателно поле *wink* По-долу, прочетох че дузпите в мачове които завършват с голова разлика = на повече от 1 гол нямат значение Една дузпа до толкова може да опорочи мача, да срине психически един отбор че именно това да е повратния момент в един двубой.Сигурно посерът не е играл друг футбол освен махленския Успех и за Ман.Ю. и за Арсенал довечера. Колкото и да не го харесвам се надявам "Барби" да излезе на терена и да се представи добре.Дано мачът не прилича на снощния : Страж +2 защитника+2 бека + 6 офанзивни футболиста срещу страж +9 касапина и 1 нападател *joking*

Tovalan
29.04.2009 13:11

fawlty, виж ги само хлапетата, които много разбират, как налазват темата с неграмотните си и глупави коментари. Обясни ми: ти, като фен на друг отбор, би ли търпял такива обиди и глупости по негов арес? Факт е, че тази година Юнайтед не правят много добър сезон, но тези "съдийски побутвания" ги има навсякъде. Просто всички гледат Юнайтед, защото е на върха. Ако Челси са 1-ви, а Пуул 2-ри, отново ще има обиди и към отбора на Челси (примерно казвам). Ако погледнеш реално на нещата, ще видиш същите такива "побутвания" и към много от другите отбори!

Lucas_Podolski
29.04.2009 13:09

Sparta4e прочети внимателно изречението:
"Британското издание "Дейли Мейл" ви представя някой от странните отсъждания на дузпа на "Олд Трафорд" в последните години." Списанието е насочено към интереса на феновете, което ти покзава, че ВСЕ ПАК и в Англия се занимават с "безсмислени коментари". А и как да не се занимават, с безобразните фрапиращи грешки на съдиите по цял свят. А и феновете на Ливърпул да не говорят много, защото помним коя дузпа бе обявена за най-смешна в изторията на ШЛ!

Sparta4e
29.04.2009 13:05

не виждам защо се обсъжда тази тема.на абсолютно всеки отбор се свирят понякога смешни дузпи.това е по цял свят.но само в България се коментират тези неща.в англия го прави само F.A.
хората там не се занимават с безсмислени коментари(пристрастни коментари). *stop*

fawlty_towers
29.04.2009 12:59

Защо да е най-обиждания отбор? Миналата година много ми харесваше играта на Ман, биеха наред. Но тая година се вижда, че играта в по-голямата част от сезона не вървеше и точно тогава някой съдийски отсъждания подбутваха отбора.

Lucas_Podolski
29.04.2009 12:57

manutd_pz Морераторите "изваждат" такива статии когато има повод, (пример: хората с по 4 гола в Премиършип, след 4-те на Аршавин). Темата си е точно на място.

ArShAvInChO
29.04.2009 12:54

Аре бе Мога да кажа че Манчестър могат да печелят купа само с помоща на садийте.Ето то се видя паднал един идават дузпа щот нали Манчестър ама неска като не им даде дузпа ще ги видя как ще бият Арсенал.Арсенал Форевър *smile*

henryal
29.04.2009 12:49

това са само най-странните, т.е. абсолютно несъществуващите. смятай още колко милиона спорни е имало в полза на юнайтед, за които просто няма място да се говори
*joking*

manutd_pz
29.04.2009 12:48

Тва е най - голямата тапотия която сам чувал. Та то за абсолутно всеки отбор могат да се извадят такива статистики даже и п о зле. Мн ясно че на всеки отбор се е слу4вало и ще се случва да грешат садиите. Ама да го изкарвате като подпиране на садиите е супер тапо. И МОДЕРАТОРИТЕ ако са коректни би трябвало да извадят и за др отбори подомните ситоаци в коиото сма сиг 4е са дори пове4е.

WayneRoney
29.04.2009 12:45

Хаха за 20 години събрали 5 дузпи и то само на картинки.Ебаси тъпата новина или каквото и да е *joking*

Tovalan
29.04.2009 12:43

Имат, защото само феновете на Л'пуул се оплакват, тъй като това им е първата година от доста време, в която се борят за титлата и просто не могат да приемат, че не трябва само резултатна и красива игра, а постоянство. Ти си фен на друг отбор и сигурно няма да признаеш, но не е ли Юнайтед най-обиждания отбор, а няма как да не се съгласиш, но от чисто футболна гледна точка, Юнайтед не го заслужават!

fawlty_towers
29.04.2009 12:33

Tovalan, кво общо имат отсъжданията на Анфийлд със статията?? И ако погледнеш резултатите на Юнайтед през този сезон ще преобладава 1:0 ......

MB_KrisS
29.04.2009 12:31

Пък после пак говорете, че не бутат Манчестър и че Майк Райли не им е фен.

Tovalan
29.04.2009 12:30

Абе, кретен, 'що не качиш "най-смешните отсъждания на "Анфийлд"!!! Ако не забелязвате в повечето мачове Юнайтед бият с повече от 1 гол, така че какво значение има дузпата- НИКАКВО. Тези отсъждания са в рамките на 7-8 години, а се броят на пръстите на ръцете, така че си затваряйте завистливите устици. Кой е виновен на Пуул, че нямат титла от 20-ина години, Юнайтед ли, или може би съдията? Кучетата нека си лаят, Юнайтед продължава да бие!

fawlty_towers
29.04.2009 12:20

Към администраторите..на такива юзър-и като тоя последния - да им се трие моментално профила от сайта. Docker-чо - лекето си е много прав, мойто момче. В момента, Юнайтед е най-подпирания отбор в Англия. Очевадно е просто.

leketoo
29.04.2009 12:18

Ама защо не прочетете статията бе смешковци. Кво значение има далия я писал някой от Миньор или от Поморие. Това са факти, с който се доказва, че Юнайтед са подпирани във важни срещи. Какво да направят хората като наистина е така???? Да не казват нищо ли? прочетете и се ограмотете малко! *sick*

Docker
29.04.2009 12:14

Ми то това leketoo е бито като малко.Не му стига акъл да каже нещо поне що-годе смислено.Живота му се осмисля от безсмислени коментари за Левски и Ман Юнайтед.

Julien
29.04.2009 12:11

Леке тъпо не обиждай феновете на Юнайтед боклук пукни се от яд !!!!

leketoo
29.04.2009 12:09

Няма толкова подпиран отбор в Англия. Пълна подигравка с другите отбори и с конкурентите. Един, два пъти може да се случи случайно, но при нещастниците на червения нос наистина се пооляха. Кви бяха тези номинации за футболист на годината в Англия???? Пет калъфа от Манчо и Джерард??? Как може всеки мач, който не върви за Юнайтед да има очевидно съдийско рамо??? И на края КУХИТЕ фенове на тоя отбор да казват: Най-велики сме?? Баси заблудата. Много силни ДА, Велики НИКОГА!

Lucas_Podolski
29.04.2009 11:45

Дузпата, която Майк Райли свири тогава за "червените дяволи" е неговата осма в полза на домакинския отбор в осмото му появяване на "Олд Трафорд".
"Най-големия" рефер в света. Не знам само как не са го запалили тоя мишок. Най-гнусната физиономия и хърбава физика. невероятен кретен, толко е прост, че пред него Баничката (вече Бюрека) изглежда като Пиер-Луиджи Колина!

AiVaRlL
29.04.2009 11:45

Аз съм фен на Юнайтед но мисла че дори играчите и Сър Алекс са прави за някой пресилени решения на съдията в някой случий за дуспи какво им става на тез садий разбирасе неможе да става дума че са подкупени.Според мен се претисняват че са на Олт Трафорд др причина не се сещам