Нюрнберг ще вкара на Байерн, Дортмунд печели с лекота

23:38
Нюрнберг ще вкара на Байерн, Дортмунд печели с лекота
Прогресията в положителна посока продължава – след 7 и 8 познати, миналия уикенд постигнах личен рекорд – 9 уцелени от 11 прогнози. Единствената издънка беше подкрепата ми към Гройтер Фюрт, но все пак франките играта 80 минути с човек по-малко, така че нямаше как да спрат Борусия Мьонхенгладбах. Другата половинчата прогноза бе за Байерн Мюнхен – Айнтрахт, където баварците биха с хендикап от -1, но пък в мача имаше само два гола, а бях прогнозирал поне един отгоре. Иначе хванах още единицата за Майнц 05 срещу Нюрнберг, головете от Шалке 04 и Вердер Бремен, това че Хамбургер няма да спечели във Фрайбург, лесната победа на Борусия Дортмунд в Аугсбург, гол/гол на Фортуна Дюселдорф Хофенхайм, както и високата резултатност в сблъсъците Волфсбург Байер Леверкузен и Щутгарт – Хановер 06.

Събота, 17 ноември
16:30 часа: Борусия ДортмундГройтер Фюрт

Единственото, което внася нотка на съмнение в домакинската победа е предстоящият мач от Шампионската лига в Амстердам. Предвид сложните мачове на Байерн и Шалке обаче, шампионът е длъжен да спечели, за да опита да съкрати разликата до върха. Тоест, двата големи въпроса са дали Фюрт ще вкара гол и с колко попадения разлика ще спечели Борусия. Отсъствието на наказаните Клайне и Пекович ще доведе до промени в тима на гостите, а Ласе Собиех, макар и бивш защитник на жълто-черните, не е на нивото на Клайне, тоест хендикап в полза на тима на Юрген Клоп изглежда оправдан. Още повече Блашчиковски е готов да се върне в игра.
Прогноза: Борусия (-1)

16:30 часа: Борусия МьонхенгладбахЩутгарт

Един от най-трудно предвидимите сблъсъци този кръг. И то защото и двата тима са силно непредсказуеми този сезон. А и защото и на Гладбах, и на шбавите им предстоят важни мачове в Лига Европа следващата седмица. Но това, което изглежда сигурно, е че отбраната на Гладбах не е на ниво и Щутгарт може да вкара гол. Колапсът миналата седмица срещу Хановер 96, бе ясен знак, че и в тима на Бруно Лабадия няма достатъчно стабилно. Наистина, тогава Квист не игра, а сега се завръща. А и Маса, който принципно е по-качествен от Нидермайер, ще е титуляр в центъра на отбрната. Не е ясно дали Аранго ще играе за домакините, като без него Гладбах ще има проблеми. Ставката Щутгарт да не загуби е достатъчно добра.
Прогноза: X2

16:30 часа: Нюрнберг – Байерн

Нюрнберг има огромен проблем с вкарването на голове и ако Байерн поведе, франките трудно ще стигнат дори до точка. Но пък от друга страна баварците имат важно гостуване на Валенсия в Шампионската лига, а и след мачове на националните отбори, играта им често не се получава. А и вече в пет поредни визити в Бундеслигата тимът на Юп Хайнкес не е допускал гол – все някога тази серия трябва да свърши и е добре да се търси точно това. Още повече Байерн има проблеми – Боатенг и Робен са контузени, Швайнщайгер и Кроос бяха болни от грип доскоро, Луис Густаво е под въпрос, както и Хави Мартинес, който пътува до Южна Америка и обратно. Досега отборите, които най-сериозно затрудниха Байерн, изключвайки загубата от Байер Леверкузен, бяха Вердер и Айнтрахт, които играха изключително агресивно. Нюрнберг е способен на подобни действия, а и това е дерби, така че не си струва да се играе двойка – коефициентът е доста скромен. По-добре да се пробва край на сухата серия на Нойер.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Хановер 96Фрайбург

Фрайбург има само една загуба в шест мача във всички турнири, но пък в миналия кръг игра 60 минути с човек повече срещу Хамбургер и не вкара гол, което не говори много добре за тима на Кристиан Щрайх. А и Хановер изглежда преодоля миникризата – три поредни победи, като преди седмица направи един от обратите на сезона, печелейки с 4:2 в Щутгарт. Шлаудраф демонстрира отлична форма и това ще означава титулярно място, а това гарантира проблеми за южняците. Гостуваният принципно не са силна черта в изявите на Фрайбург под ръководството на Щрайх и тази серия от три визити без загуба изглежда дори нелогична, макар и напълно заслужена. Но е време за нейния край. Още повече Хановер е един от най-неудобните съперници за южняците – една победа в десет сблъсъка между тях.
Прогноза: 1

16:30 часа: ХамбургерМайнц 05

Три точки делят двата отбора, но докато Майнц има само една загуба в седем срещи, то Хамбургер е с една победа в четири и то срещу последния Аугсбург. А и за съжаление на северняците, като че ли ефектът „ван дер Ваарт” започна да намалява. През миналия сезон съперниците направиха две нулеви равенства, което е толкова рядко срещано в Бундеслигата, че не мисля, че има начин това да се случи за трети пореден път. Балансът обаче показва, че единица не е излизала вече в осем срещи между опонентите и ако се търси край на серия е логично да се пробва домакински успех. Но агресивният и офанзивен стил на Майнц може да направи така, че Хамбургер да трябва да наваксва в резултата и тогава ще бъде трудно да се получи единица. Мансиен ще отсъства за HSV в центъра на отбраната и ще бъде заместен от Брума, но пък Дийкмакер се завръща отдясно
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Айнтрахт ФранкфуртАугсбург

Заради това, че вече в три поредни срещи Айнтрахт няма победа, коефициентът за единица е около 1.80 и няма как да не се възползваме от него. Наистина изглежда така, сякаш Айнтрахт изпусна парата, но и Армин Фее и неговите футболисти не са си правили илюзии – дори и след загубата от Байерн, където орлите на моменти надиграха съперника си, те вкупом обясняваха, че целта продължава да е оцеляване в елита и в това отношение този мач е ключов. Баварците са в серия от три поредни загуби, като в нито един от случаите пораженията не бяха незаслужени – дори напротив. Аугсбург играе твърде пасивно и неуверено, а и това, че Маркус Вайнцирл опитва да смени 4-2-3-1 в 4-1-4-1 не помага на футболистите му.
Прогноза: 1

16:30 часа: Байер ЛеверкузенШалке 04

И двата тима играят красив, офанзивен футбол, така че ни очаква изобилие от голове. Още повече – нито червено-черните, нито кралскосините са кой знае колко стабилни в защита. Коефициенът за над 2.5 гола обаче не е особено привлекателен, затова си струва да се пробва над 3.5 гола. Пък и Себастиан Бьониш ще дебютира за Леверкузен, а това ще означава много шансове по фланга на Джеферсън Фарфан. Топрак имаше проблеми през седмицата и може да не е титуляр, а дори и да е, една ли ще е в най-добра форма, а това със сигурност ще доведе до още по-голямо объркване в отбраната на домакините. За Шалке 04 се очаква да започне Дракслер, който да замени контузения Афелай. Друга причина да се пробва залог за висока резултатност, е че такъв не е излизал вече в пет поредни срещи между опонентите – в тях гол бележеше неизменно само единият отбор. А това далеч не е характерно за Германия.
Прогноза: над 3.5 гола, гол/гол

Неделя, 18 ноември
16:30 часа: Вердер – Фортуна

Най-трудното нещо в прогнозата за този сблъсък е да се прогнозира как ще се отрази напускането на Клаус Алофс на Вердер. Защото макар и спортен директор, а не треньор, той със сигурност е имал огромно влияение върху зелените. Това, което прави Фортуна в последните мачове обаче не е никак обнадеждаващо, а и бременци играят добър футбол напоследък. И изключвайки поражението от Аугсбург, другите загуби този сезон са от Борусия Дортмунд, Хановер и Байерн Мюнхен. При това не всички бяха заслужени. Така че Вердер има предимство и ако напускането на Алофс не се отрази драматично, тимът на Томас Шааф ще спечели.
Прогноза: 1

18:30 часа: ХофенхаймВолфсбург

Вече на няколко пъти писах, че отбраната на Хофе е отчайващо слаба и статистиката също го показва – само в един мач този сезон тимът не е допуснал гол – при нулевото равенство с Аугсбург. Вълците пък паднаха в предишната си визита с 0:1 в Нюрнберг, но това бе единствения мач от последните четири, в който тимът игра толкова пасивно и бездушно. Сега това едва ли ще повтори, още повече зелените трябва да впечатляват новия си спортен директор. А и Диего, Олич и Дост заформиха почти магически триъгълник – 7 гола и 4 асистенции срещу Леверкузен и Фортуна Дюселдорф. В историята на това съперничество няма мач под 2.5 гола и само в два случая не се разписаха и двата отбора. Разбира се, все някога и това ще се промени, но не изглежда вероятно да се случи точно сега. Още повече Компер, Крис и Вестергорд – трима от централните защитници на сините отсъстват по различни причини.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bojot
17.11.2012 14:40

Прогнозите ви в последно време са повече от трагични