Атлетик ще вкара на Реал, Барса бие без проблеми

20:23
Атлетик ще вкара на Реал, Барса бие без проблеми
Изминалия кръг бе катастрофален относно прогнозите, но се предполага, че е донесъл доста неприятни емоции на играчите по земното кълбо и респекстивно - големи печалби за букмейкърите. Трябва да призная, че победата на Реал Сосиедад на терена на Малага и загубата на Еспаньол от Осасуна у дома бяха доста шокиращи, а победата на Сарагоса срещу Депортиво Ла Коруня и тази на Райо Валекано над Селта - неочаквани. Капка в морето са победите на Атлетик Билбао над Севиля и тази на Атлетико Мадрид над Хетафе. Това е реалноста обаче и в аналазите на нашите прогнози, трябва да бъдем честни със самите себе си, за да постигаме по-чести успехи. Желая попътен вятър на всички.

Събота, 17 ноември
17:00 часа: ОсасунаМалага

В миналия кръг
Осасуна направи най-силния си мач и категорично спечели една от битките за оцеляване, побеждавайки като гост Еспаньол. Сехудо, Сола и Мануел вкараха головете за тима на Мендилибар, който заслужено триумфира. Малага записа един от най-слабите си двубои досега, като отстъпи на Реал Сосиедад на своя земя с 1:2. Домакините допуснаха гол в началото и след това изравниха чрез Савиола, но след почивката не дойде очакваният натиск и в крайна сметка загубата бе регистрирана с допускането на още един гол.
Новини около съставите:
Осасуна: Мендилибар все още не може да разчита на полузащитниците Масуд, Лама и Пачи Пунял, които са контузени. Заради наказание аут е друг халф – Емилиано Арментерос. Огромна е вероятността един от авторите на головете от последния мач Алваро Сехудо да не играе.
Малага: В сравнение с предишния мач в игра се срещат Мартин Демикелис и халфът Начо Камачо, които изтърпяха своите санкции. Крайният защитник Начо Монреал е извън сметките поради травма.
Статистика:
С победата си при гостуването на Еспаньол, Осасуна спря серията си от четири мача без победа, като в тях взе само една точка.
Победата за купата на Краля е единственият успех от пет мача във всички състезания за Малага.
Осасуна е с една победа от пет домакински мача до момента през сезона.
Малага загуби три от последните си пет мача в Примера.
Един срещу друг:
Съперниците имат 16 мача в Примера на този терен. Шест победи за Осасуна, четири успеха за Малага и шест равенства.
Като гост на този съперник Малага е без поражение в девет от последните 10 мача във всички състезания.
Осасуна е без поражение от Малага в последните шест двубоя във всички състезания.
Прогноза: Осасуна взе глътка въздух след като спечели гостуването си на Еспаньол, но сега за пълние с кадрови проблеми състъв от Памплона предстои голяма предизвикателство. Малага е подсилен от Демикелис и Камачо и със сигурност хората на Пелегрини, които са по-класния отбор ще искат край на негативната поредица. Трудно ми е да повярвам, че Осасуна ще спечели този мач.
Знак: 2X

19:00 часа: Валенсия - Еспаньол
В миналия кръг
Валенсия направи 1:1 при гостуването си на Валядолид. Валенсианци играха добре през първото полувреме, когато Банега бе обичайният плеймейкър, а защитата бе стабилна. След това, обаче Сисоко бе изгонен, реферът отсъди дузпа и мачът се обърна. Ако Еспаньол отпадне от Примера, загубата от Осасуна ще бъде една от тези, които ще се помнят дълго. След победата си срещу Реал Сосиедад футболистите на Почетино не съумяха да се справят на своя земя и паднаха катастрофално с 0:3.
Новини около съставите:
Валенсия: Към трайно контузените Пиати, Матьо и Каналес трябва да прибавим и португалският краен бранител Жоао Перейра. Наказан е друг краен защитник – Али Сисоко. Под въпрос са Гаго и Нелсон Валдес. Очаква се титуляр да бъде Солдадо, който в миналия мач влезе на полувремето. Същото важи и за Жонас.
Еспаньол: Уругвайският нападател Стуани е наказан и пропуска този мач. Десният защитник Хави Лопес пък е с травма. Халфът Мубарак Уакасо изтърпя наказанието си и е на линия, а младия италианец Самуеле Лонго ще води атаката.
Статистика:
Мачовете на този терен в Примера са 73. Валенсия има 50 победи, 16 за равенствата, а успехите на Еспаньол са само седем.
Валенсия спечели осем от последните си девет мача в Примера с този съперник.
Еспаньол спечели за последно тук през 2007 г.
Валенсия е в серия от четири успеха срещу този опонент.
Един срещу друг:
Валенсия спечели осем от последните девет домакинства на Еспаньол.
При последните три мача на Еспаньол навън се получиха „ьндъри”.
Валенсия вкара поне по два гола в осем от последните си девет мача на „Местая”.
Еспаньол има една загуба в пет мача в първенството.
Прогноза: За Валенсия предстои мач с Байерн в Шампионската лига, който може да се окаже решаващ за класирането в следващата фаза, така че имайте едно наум. Еспаньол подобри играта си в последните мачове с изключение на този с Осасуна и ще се опита да измъкне поне точка. Това обаче ще е трудно.
Знак: 1

Събота 21:00 часа: Барселона – Реал Сарагоса
В миналия кръг
Барса спечели гостуването си на Майорка с 4:2. Попаденията бяха дело на Меси, който се разписа на два пъти, Тейо и Шави. Това бе четвърта поредна победа за каталунския гранд. Сарагоса направи шоу за своите фенове като победи Депортиво с 5:3 и то след като губеше с 0:2 до 21-вата минута. Апоньо от дузпа, Алваро Гонсалес, Пабло Монтанес и Пощига на два пъти се разписаха.
Новини около съставите:
Барселона: Серхио Бускетс е наказан, а в лазарета са Адриано, Тиаго Алкантара и Куенка. Алекс Сонг пропусна контролата на Камерун с Албания през седмицата заради травма, ала сега се очаква да е на линия. Пуйол тренира на високо обороти, но още е рано за завръщане.
Сарагоса: Бранителят Маурисио Ландзаро е контузен, а това важи и за халфа Обрадович. Наказани са крайните бранители Кристиян Сапунару и Абраам. Ромарик ще е титуляр вместо Зукулини, който бе сменен в 26-тата минута на мача с Депортиво заради слабо представяне.
Статистика:
В 16 от последните 19 мача на Барселона се получиха „оувъри”.
Сарагоса има три победи в последните четири мача за първенство.
Барселона е в серия от 29 поредни срещи в Примера, в които вкарва гол във вратата на съперника си. Последният двубой в който каталунците не са се разписаха датира от 28 януари тази година (0:0 при гостуването на Виляреал).
Един срещу друг:
Барселона бе победител на полувремето и в крайния резултат в последните осем мача със Сарагоса във всички състезания.
Барса вкара поне по два гола в седем от последните осем двубоя със Сарагоса.
Прогноза: С успеха в Палма де Майорка, Барселона забрави поражението от Селтик в Шампионската лига и продължава да води в класирането. Твърде вероятно е Барса да не допусне гол и естествено да бъде спазена традицията, съперникът да извади няколко пъти топката от своята мрежа.
Знак: няма гол/(Барса - 1)

Събота 23:00 часа Реал Мадрид – Атлетик Билбао
В миналия кръг
Реал спечели трудна победа с 2:1 при гостуването на Леванте, като двубоят се игра при силен дъжд. Головете вкараха Роналдо и младият Алваро Мората. Така тимът на Моуриьо записа четвъртия си пореден успех в първенството. Атлетик направи един от най-силните си мачове през сезона, като надигра Севиля с 2:1 с попаденията на Де Маркос и Сусаета. Това бе втора поредна победа в Примера и трета в последните пет кръга.
Новини около съставите:
Реал Мадрид: Трайно травмиран е Марсело, а освен него на разположение няма да бъде Игуаин, а и по всяка вероятност това важи и за Месут Йозил. Карим Бензема е на линия след контузия и се очаква да бъде титуляр. Кедира е готов за игра и ще започне от първата минута.
Атлетик Билбао: Халфовете Андер Ерера и Оскар де Маркос са наказани. Иниго Перес и Борха Екиса са под въпрос заради травми в глезените, а пък Фернандо Аморебиета получи контузия през седмицата и също не е ясно дали ще играе.
Статистика:
Двата отбора има 81 мача на „Бернабеу”. Реал е с 53 победи, Атлетик - с 13, а равенствата – също 13.
Последната победа на баските в Мадрид срещу Реал е през 2005 г.
Реал е в серия от пет победи срещу този съперник.
Един срещу друг:
Реал вкара поне по четири гола в последните три мача на „Бернабеу” срещу Атлетик.
Атлетик има две победи в осем гостувания в Примера.
Реал спечели 15 от последните 16 мача с Атлетик във всички състезания.
Атлетик се разписа във всеки един от последните си пет мача за първенство.
Прогноза: Реал няма друг избор, освен да продължи преследването на защитата на титлата си, макар задачата да е трудна, а и да предстоят важни мачове в Шампионската лига. Атлетик подобри играта си, но все още е рано да се говори за пълно излизане от кризата. Твърде вероятно е, обаче баските да се разпишат на „Бернабеу” с оглед на представянето на столичани в защита напоследък.
Знак: гол/гол

Неделя, 18 ноември
13:00 часа: Депортиво – Леванте
В миналия кръг:
Депортиво поведе с 2:0 при гостуването си на Сарагоса, но в крайна сметка падна с 3:5. Головете за тима от Галисия вкараха Бруно Гама, Рики и Рудолфо Бодипо. Леванте падна у дома от Реал с 1:2, но за сетен път ни убеди че заслужава внимание и доверие. Валенсианци продължават на три фронта, но въпреки това държат високо ниво, според своите стандарти.
Новини около съставите:
Депортиво: Защитниците Айосе и Карлос Марчена и колумбийският халф Абел Агияр се завръщат в състава в сравнение с гостуването в Сарагоса. В същото време, поради наказание мача пропуска Пици. Нападателят Нелсон Оливейра пък е с травма.
Леванте: Треньорът Хуан Инасио Мартинес се очаква да заложе на същия състав, както и срещу Реал, тъй като няма кадрови проблеми.
Статистика:
Депортиво не успя да спечели с девет от последните си 10 мача в първенството.
Леванте не успя да се разпише в шест от предишните си седем гостувания.
Един срещу друг:
Двата отбора имат пет мача за първенство на „Риасор”. Три победи за Депортиво, 1 равенство и 1 успех за Леванте.
Прогноза: Новините за финансовите проблеми на клуба заляха медиите в последните дни и със сигурност това може да даде отражение върхе представянето на терена. Депортиво се изправя срещу съперник, който е труден за побеждаване, но има капацитета да го направи при пълна мобилизация и разбира се по-добър късмет, в сравнение с миналия кръг.
Знак: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

John_Jameson
17.11.2012 12:11

4:0 за Барса, 3:1 за Реал ! *tongue*

John_Jameson
18.11.2012 19:44

Пуйол контузен, Пике контузен, Алвеш, Адриано .... не казвам че защитниците ни са лоши, но просто заради всички тези контузии целият ни отбранителен вал е зле .... *tongue*

ali7oOo1994
18.11.2012 15:53

Напротив пич *smile* защитата ви е ок, този който куца е именно Валдес *smile*

John_Jameson
18.11.2012 11:20

Хахах, ти позна резултатите .... само че на обратно ! *tongue*

John_Jameson
17.11.2012 13:38

Абе всички много знаете да нареждате Валдес, но просто не е истина колко пъти е спасявал Барса !!! *wink* Защитата куца, а не вратарят !!! *wink*

killerstash__
17.11.2012 13:30

Барса 5-1,защото с този "великият" Валдес всеки мач ви вкарват гол ! А Реал 3-1 *smile*