Топизборът на уикенда

19:49
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Статистика:
10 ноември: 6 познати от 10 предложени мача - 60% познаваемост

Топ прогнози за събота, 17 ноември:

България, "А" група

14:30 часа: Локомотив София – Черноморец Бургас
От началото на сезона всички визити на Черноморец завършиха с опцията за под 2,5 гола. Днешният съперник изглежда изключително подходящ за избор на подбора развръзка. Домакините имат куп проблеми в организационен план и няколко контузени играчи. Като се има преди всичко това те ще се опита да не загубят това символично домакинство извън техния стадион. Стратегиите на треньора на Локомотив София Велков са плътно прибиране в собствената половина и опити за остри бързи атаки, които да хванат опонентите им неподготвени, но предвид липсата на подходящи състезатели със сериозни футболни качества в отбора това рядко се получава. И двамата треньори ще преследват развръзката в мача посредством стратегически подходи, което предполага, че малцината зрители на тази среща едва ли ще видят много голове поради тази причини.
Прогноза: Под 2,5 гола, сигурност: 7/10

Англия, Висша Лига

14:45 часа: Арсенал - Тотнъм
Статистиката най-точно показва това, което можем да очакваме от тази ранна неделна английска среща. В последните 7 срещи между съперниците са паднали 31 гола. Всички гостувания от началото на сезона за Тотнъм са завършили при опцията за над 2,5 гола и с разменени попадения и в двете врати. Арсенал във всичките си домакински срещи също изпълни опцията за наличие на поне 3 попадения в тях с изключение на мача с К.П.Р, в който артилеристите победиха минимално с 1:0. Арсенал към момента се намира в доста лакатушеща форма, а след дни му предстои и среща в Шампионската лига, което няма как да не окаже влияние сега, така че тук опцията за голова развръзка изглежда по-лесно изпълните и по-надеждна от каквото и да било друго.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 8/10

Украйна, Висша лига


18:00 часа: Металург Запарожие – Зоря Луганск
Металург няма играчи приблизително равностойни дори на най-слабите селекции в елита и това му отрежда ролята на боксова круша. Днес също нищо добре не очаква домакините и изглежда малко вероятно те да прекъснат поредицата си от поражения. Зоря стартира сезона с две победи и едно реми като гост, след което в последните си 4 визити допусна 4 поражения. Гостуванията обаче без изключения бяха от тимове замесени в битката за челните места и това оправдава спада във формата на Зоря навън. Днес гостите имат чудесна възможност да се върнат на победния път срещу тим склонен да подари точки на всеки нуждаещ се. С победа тимът на българите Валентин Илиев и Занев трайно ще може да се бетонира в средата на таблицата и да продължи спокойно. Зоря победи през юли този съперник като домакин с 2:0 и сега не би следвало да има проблем да ги направи пак на един от най-гостоприемните стадиони този сезон.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Германия, Бундеслига

16:30 часа: Нюрнберг – Байерн Мюнхен
Баварското дерби в Германия този уикенд дава надежди на повечето съперници на Байерн, че тимът може да допусне грешка, а това изглежда не е без основание. В последните си 5 гостувания тук Байерн записа едва една победа при последната си визита с резултат 1:0. Останалите 4 мача завършиха реми и в един случай Нюрнберг победи. Днес Нюрнберг отново може да се окаже препъни камък за гранда, но дори да не бъде така, то едва ли домакините ще загубят с повече от гол или два в крайна сметка. Ставка с ниво за малко под двойна възвръщаемост за подобен избор на азиатски хендикап изглежда невероятно добре при настоящите факти, идващи от статистика и при предстоящото гостуване на Байерн в Шампиоската лига на конкурента за първото място в групата, Валенсия.
Прогноза: +2 гола за Нюрнберг, сигурност: 8/10

Англия, Чемпиъншип

17:00 часа: Нотингам Форест – Шефилд Уензди
Нотингам няма победа вече в три пореди срещи и това доста отдалечи тима от зоната на плейофите. Това изглежда доста тревожно предвид афишираните преди началото на сезона намерения за промоция. Амбициите бяха породени от сериозното финансиране на мастите нови спонсори, присъединили се към клуба преди началото на кампанията. Шефилд ще ограничи амбициите си до опити за оцеляване в тази дивизия, а при слабостите, които тимът демонстрира когато е гост, е трудно да се повярва, че отборът е готов да измъква точки от тимове целящи се в евентуално пребиваване в елита на Англия. Гостите имат само една победа до тук навън, а загубиха пет от осем визити, като доста трудно се разписват в повечето си излизания. Нотингам има тук и статистиката на своя страна, която показва, че Форест се намира в поредица от три поредни домакински победи над настоящия си съперник.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Шотландия, Висша лига

17:00 часа: ФК Дънди - Хибърниън
ФК Дънди избегна пораженията в най-скорошните си две срещи, но това не трябва да заблуждава никога. Тимът от началото на сезона записа общо две победи, които дойдоха срещу тимът на Хартс като домакин в миналия кръг и преди това като гост. Победите срещу Хартс обаче имат доста малка стойност, предвид че сърцата са на ръба да фалират и всяка тяхна следваща среща е под въпрос дали изобщо ще се проведе. Освен тези победи третият случай, в който ФК Дънди напусна даден терен непобеден, беше при визитата му на крайно колебливия домакин този сезон Мъдъруел. Така и малкото добри постижения на домакините изглежда нямат особена стойност. Хибърниън е тимът в най-добра моментна форма в Шотландия и се оказва най-сериозния конкурент на Селтик за първата позиция. Освен това Хибс се намират в серия от 4 поредни победи над съперника си, като записаха 5 победи в последните си 6 срещи с него. Гостите следва просто да грабнат трите точки, а при този коефициент си струва да се поеме риска за подкрепа на евентуална тяхна победа тук.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Австрия, Бундеслига

17:00 часа: Аустрия Виена – Винер Нойщат
Първият срещу последния в елита на Австрия. Аустрия води люта битка с далеч по-заможния и скъпо селектиран тим на Залцбург за шампионската титла в страната. При подобна ситуация леките домакинства на Аустрия, сред които е и днешното, би следвало да бъдат печелени с лекото с рутинни действия. Винер към момента се намира в серия от 3 поредни загуби като в миналия кръг загуби като домакин от Залцбург с 0:3. Аустрия е на другия полюс спрямо моментната си форма, след като има 7 победи в последните си 10 срещи, а за тази среща излиза след поредица от 4 победи в последните си 4 мача. Аустрия спечели най-скорошното си гостуване и последното си домакинство на Нойщат и вероятно ще направи това и днес.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Франция, Лига 1


18:00 часа: ПСЖ - Рен
Вече в две поредни срещи големият фаворит за титлата във Франция не успява да запише победа и това доведе до изравняването му на върха по точки от отбора на Олимпик Марсилия. Сега обстоятелства изискват парижани да бъдат решителни и да победят тим, който наглед е по-слаб. Рен спечели няколко от визитите си, но победите дойдоха срещу тимове като Нанси и Сошо, които се намират в зоната на изпадащите. Срещу по-сериозните опоненти Рен трудно измъква нещо навън. Последното си гостуване в Париж Рен го загуби с категоричното 0:3 и при при ситуацията в домакинския лагер, която налага победа, нищо добро не ги очаква и сега. Всички компоненти тук са в полза на домакините и тяхната победата днес изглежда логичен избор.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Белгия, Джупилер лига

21:00 часа: Ваасланд – Брюж
Това ще бъде дебют начело на гостите на новия им треньор Хуна Карлос Гаридо. Той се прочу през 2011 година когато само за една година начело на Виляреал успя да класира тима на 4-то място в испанската Примера дивисион. Гаридо като профил изглежда доста подходящ за клуба, защото умее да постига сериозни резултати с по-скромни тимове, като това за Брюж може да важи само за международните срещи, но не и за вътрешното първенство, в което тимът винаги е един от фаворитите за титлата. Сега ситуацията изглежда доста различна, след като тимът няма победа в последните си 7 мача, а загуби от големия съперник Андерлехт с 6:1 и изоставането му от него е огромно. Все пак тимът има шанс при добра развръзка на срещите и солидна доза късмет да го настигна. А и Лига Европа все още не е приключва за Брюж. Точно поради тази причина беше предпочетен и този специалист. Ваасланд има само една победа като домакин този сезон и то срещу последния тим във временното класиране. Ваасланд в четири от седемте си домакинства до тук не е отбелязал гол.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Италия, Серия "А"

21:45 часа: Наполи – Милан
Ударното нападения на Наполи ще има шанс да се изяви в най-добрата си светлина срещу съперник, който е в много слаба форма и респективно доста колеблив в отбрана. За Милан предстой крайно решителна среща в Шампионската лига с Андерлехт, която може в крайна сметка да спаси сезона на росонерите и това вероятно ще ангажира част от вниманието ми по време на гостуването в Неапол. Това може да се окаже добре дошло за Кавани и компания и гостите от Милано да инкасират няколко попадения. Милан успява да се разпише в почти всичките си срещи, но допуска невероятно много попадения и това проваля тима в редица срещи от различните турнири, в които той се подвизава. Последната среща между Наполи и Милан тук завърши с резултат 3:1 за домакините. В три от последните четири срещи между тези съперници излезе опцията за над 2,5 гола и при сегашните обстоятелства това се оказва най-подходящата опция за тази среща.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 8/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mistral
16.11.2012 21:14

Прогнозата за Нюрнберг е добра като цяло, хубаво е да се търси хендикап в полза на домакините, само че и тук и в прогнозите за Бундеслигата на Хераков не уточнявате какъв е хендикапа - европейски или азиатски. Защото има съществена разлика - за конкретната среща при победа с два гола на Байерн в единия случай губим, в другия случай сме на нула. Пък може и нарочно да е така - за да се уточни след мача*smile*

mistral
16.11.2012 22:51

OK, благодаря!

herakov
16.11.2012 21:20

Е, ако пиша азиатски, ще го напиша, а не чисто –1 или +1. Но досега в Бундеслигата не съм пускал азиатски